تحولات آفریقای غیر عربی 86
وقایع مهم نیجریه از تاریخ 22/2/93 الی 29/2/93
· رژیم صهیونیستی به بهانه کمک به نیجریه برای مقابله با گروه شورشی بوکوحرام هیأتی موسوم به کارشناسان مبارزه با تروریسم به این کشور اعزام میکند. به گزارش پایگاه خبری تیار او آر جی، رادیو رژیم صهیونیستی اعلام کرد: «رئیس جمهور نیجریه پیشنهاد نخست وزیر اسرائیل برای اعزام یک هیئت از کارشناسان امنیتی اسرائیلی متخصص در زمینه مبارزه با تروریسم به نیجریه برای کمک به مقامات این کشور در جستجوی دختران دانش آموز ربوده شده موافقت کرده است.» شب دوشنبه (22/2/93) "بنیامین نتانیاهو" نخست وزیر رژیم صهیونیستی در تماس تلفنی با رئیس جمهور نیجریه خبر حادثه ربوده شدن بیش از 270 دانش آموز دختر از سوی گروه بوکو حرام را تکان دهنده خوانده و این اقدام را جنایتی تروریستی دانست.
· یک مقام نیجریهای از مشخص شدن مکان اختفای بیش از 200 دانش آموز دختر ربوده شده توسط بوکوحرام خبر داد. به گزارش پایگاه خبری الیوم السابع، از سرگیری درگیریها بین گله داران قبیله فولانی و روستائیان قبیله التیف در منطقه بالی در استان تارابا در شرق نیجریه طی ساعات گذشته با کشته شدن دستکم سی و پنج تن همراه بود. هنوز مقامات رسمی نیجریه بیانیه ای درباره خشونت های جدید صادر نکرده اند اما "دیوید جبا" یکی از رهبران قبیله ای در منطقه تاکید کرد که این خشونتهای جدید با به آتش کشیده شدن صدها خانه و آوارگی هزاران تن همراه بود. از سوی دیگر "کاشیم شیتما" فرماندار استان بورنو که ربودن بیش از 200 دانش آموز دختر از سوی شورشیان بوکوحرام در این استان صورت رفته است در اظهاراتی به رادیو بی بی سی گفت: «گزارشهایی درباره مکان اختفای دختران ربوده شده به ارتش نیجریه داده شده تا صحت و سقم دقیق آن معلوم شود.» وی گفت که هرگز گمان نمیکند این دختران با عبور از مرز به چاد یا کامرون قاچاق شده باشند.
· گروه شورشی بوکوحرام در نیجریه مبادله زندانیان خود با 200 دختر دانشآموزی را که سه هفته پیش ربوده است خواستار شد. به گزارش خبرگزاری فرانسه، سرکرده گروه بوکوحرام در نیجریه گفت: «دختران ربوده شده را تنها در برابر آزادی زندانیان ما در زندان های دولت نیجریه آزاد می کنیم.» بین 200 تا 300 دانش آموز دختر نیجریه ای سه هفته پیش توسط شوشیان بوکوحرام از مدرسه ای در شهر شیبوک در استان بورنو در شمال شرق نیجریه ربوده شدند.
· یک مقام انگلیس روز چهارشنبه (24/2/93) پس از انجام مذاکراتی با "گودلاک جاناتان" رئیس جمهوری نیجریه در ابوجا اعلام کرد که وی پیشنهاد مبادله زندانیان بوکوحرام با دانش آموزان دختری را که یک ماه پیش توسط این گروه ربوده شده اند، رد کرده است. به گزارش خبرگزاری رویترز از ابوجا، "مارک سیموندز" وزیر مشاور انگلیس در امور افریقا گفت: «وی کاملا تصریح کرده است که هیچ گونه مذاکره ای با بوکوحرام در مورد مبادله دانش آموزان ربوده شده با زندانیان انجام نخواهد داد.»
· وزارت دفاع آمریکا روز چهارشنبه (24/2/93) اعلام کرد برای یافتن محل دختران ربوده شده به دست گروه بوکوحرام در نیجریه از هوپیماهای بدون سرنشین ( پهپاد) استفاده می کند. "استیو وارن" در جمع خبرنگاران اظهار داشت: «در عملیات جمع آوری اطلاعات، نظارت و شناسایی به منظور یافتن دختران ربوده شده در نیجریه از پبهپاد ها استفاده خواهد شد.» وی تاکید کرد عملیات هواپیماهای بدون سرنشین تنها برای شناسایی محل دختران ربوده شده خواهد بود و از آن ها برای اقدام نظامی استفاده نخواهند داشت. روز سه شنبه (23/2/93) پنتاگون اعلام کرده بود چند فروند هواپیمای جنگی برای کمک به یافتن دانش اموزان ربوده شده به نیجریه اعزام خواهد شد. همچنین 16 نفر از کارکنان وزارت امور خارجه آمریکا برای کمک به یافتن دانش آموزان نیجریه ای در پایتخت این کشور ستادی را تشکیل داده اند. کاخ سفید استفاده از گزینه نظامی علیه گروه بوکوحرام را رد کرد.
· شبکه تلویزیونی فرانس 24 گزارش داد که "گودلاک جاناتان"، رئیس جمهوری نیجریه سفر روز جمعه (26/2/93) خود به شهر شیبوک را که بیش از 200 دختر دانش آموز توسط شبه نظامیان سلفی بوکوحرام روبوده شده اند، لغو کرد. این شبکه خبری افزود: «دفتر ریاست جمهوری نیجریه اعلام کرد که این سفر به دلیل مسائل امنیتی لغو شده است.»
· یک ماه پس از ربوده شدن200 دختر دانش آموز در نیجریه توسط گروه تکفیری بوکوحرام برخی رهبران آفریقا روز شنبه (27/2/93) در پاریس به منظور بررسی و یافتن راهی برای نجات این ربوده شدگان گردهم می آیند. به گزارش خبرگزاری فرانسه، رئسای جمهوری نیجریه، کامرون، نیجر، چاد، بنین و نیز نمایندگانی از کشورهای آمریکا، انگلیس و اتحادیه اروپا در اجلاس پاریس شرکت دارند. براساس پیش بینی های اعلام شده قرار است در این اجلاس راهبردی منطقه ای به منظور مقابله با فرقه بوکوحرام در نیجریه اتخاذ شود. "ابوبکر شکو" رهبر گروه تکفیری بوکوحرام با انتشار یک نوار ویدئویی تهدید کرده است که به زور با این دختران ازدواج خواهد کرد یا آنان را به بردگی خواهد برد. این تهدید وی واکنش تند جوامع بین المللی را در پی داشته است. این در حالی است که سیاست های "گودلاک جاناتان" رییس جمهوری نیجریه در برخورد با این فرقه مسلح با انتقاد برخی کشورهای آفریقایی و جوامع بین المللی مواجه شده است. رییس جمهوری نیجریه به اهمال کاری در برخورد جدی با فعالیت های این گروه متهم شده است.
· روسای جمهوری نیجریه، چاد، کامرون، نیجر و بنین در نشست روز شنبه (27/2/93) الیزه به میزبانی رییس جمهوری فرانسه برای جنگ با گروه تکفیری بوکو حرام موافقت کردند. به گزارش روز یک شنبه (28/2/93) رادیو فرانسه، در نشست روز شنبه (27/2/93) که در الیزه برگزار شد، روسای جمهوری پنج کشور آفریقایی در مورد لزوم جنگ با بوکو حرام موافقت کردند و "فرانسوا اولاند" رییس جمهوری فرانسه طرح جامع منطقه ای میان و بلند مدت را برای این اقدام پیشنهاد کرد. برپایه این گزارش، یکی از اهداف اصلی این نشست، بهبود روابط دیپلماتیک نیجریه و کامرون بود. در پایان نشست الیزه، "گودلاک جاناتان" و "پل بیا" روسای جمهوری دو کشور در نشست خبری مشترکی حاضر شدند. جاناتان در این نشست اعلام کرد با هم علیه بوکو حرام همکاری خواهیم کرد. این گزارش با اشاره به طرح پیشنهادی اولاند در این باره، می افزاید: هیچ پیشنهاد عملی ای مطرح نشد اما برای بهبود همکاری های اطلاعاتی میان نیجریه و چهار کشور هم مرز آن و نیز با متحدان غربی شامل فرانسه، انگلیس و آمریکا ابراز تمایل شد.
· رئیسجمهور فرانسه در گفتگوی اختصاصی با شبکه فرانس ۲۴ ، مداخله نظامی پاریس در نیجریه برای مقابله با گروهک شورشی بوکوحرام را رد کرد. "فرانسوا اولاند" رئیسجمهور فرانسه روز دوشنبه (29/2/93) در گفتوگوی اختصاصی با شبکه خبری «فرانس 24» و «TV5 Monde» قاطعانه از عدم مداخله نظامی پاریس در نیجریه خبر داد. وی در حاشیه نشست فوقالعاده پاریس با محوریت امنیت در نیجریه و کشورهای همسایه آن اعلام کرد: «فرانسه در نیجریه مداخله نخواهد کرد و نقش آن به آموزش، اطلاعات و همکاری در زمینه مبارزه با گروهک بوکوحرام محدود خواهد شد چرا که نیجریه به خودی خود ارتشی کارآمد و آماده دارد.» اظهارات اولاند در حالی صورت میگیرد که آمریکا روز پنجشنبه (25/2/93) در موضعگیری متضاد با فرانسه از بیکفایتی ارتش نیجریه سخن گفت و از شکست دولت این کشور در ارائه خط مشی به نظامیان برای تعویض تاکتیکهایشان خبر داد. رئیسجمهور فرانسه در ادامه خاطرنشان کرد: «فرانسه میتواند به ارتش نیجریه اطلاعات ارائه دهد و در امر آموزش نیروها به این کشور کمک کند. ما همچنان مصمم به یافتن دانشآموزان ربوده شده توسط بوکوحرام هستیم و فرانسه سرویسهای اطلاعاتی خود را برای یافتن آن ها بسیج کرده است. در حال حاضر اطلاعاتی که مقامات فرانسوی و نیجریه در اختیار دارند، با هم متناقض است. ما معتقدیم که دانشآموزان ربوده شده، پراکنده شدهاند اما همچنان در نیجریه به سر میبرند اما مدرک رسمی در این خصوص در دست نداریم. اگر مدرکی در دست داشتیم پیش از این وارد عمل شده بودیم.» وی افزود: «در حال حاضر ما به دنبال اطلاعات بیشتر هستیم و این دلیل و هدف نشست امروز ما با محوریت همکاری در زمینه اطلاعاتی و آموزشی، گردآوری اطلاعات و اتخاذ واکنش مناسب و در نهایت یافتن دانشآموزان ربوده شده است.» اولاند همچنین گفت: «همکاری کامرون و نیجریه برای مقابله مؤثر با گروهک بوکوحرام بسیار ضروری است و نقش فرانسه در این میان ایجاد توافق مناسب میان این دو کشور همسایه است. چنانچه این دو کشور اتفاقنظر نداشته باشند و مشترکا وارد عمل نشوند، گروهک بوکوحرام میتواند پراکنده شده و از مرزها خارج شود. شمال کامرون منطقه ناپایداری است که بوکوحرام میتواند در آن وارد شود. بنابراین نزدیکی و همکاری هر چه بیشتر نیجریه و کامرون از اهمیت بسیار ویژهای برخوردار است.»
· وقوع انفجار در یک منطقه تفریحی در شهر کانو واقع در شمال نیجریه، به مرگ دست کم ده نفر منجر شده است. به گزارش شبکه اسکاینیوز، پلیس نیجریه یکشنبه شب (28/2/93) از وقوع انفجاری مهیب در خیابانی شلوغ واقع در یک منطقه تفریحی در شهر کانو در شمال این کشور خبر داد. پلیس اعلام کرده است که: «هنوز نمیتواند آماری از میزان تلفات این حادثه اعلام کند. با این وجود، تلویزیون نیجریه گزارش داده است که در این انفجار دستکم 10 نفر کشته شدهاند.» در همین حال خبرگزاری فرانسه یک خودروی بمب گذاری شده را به عنوان عامل این انفجار معرفی کرده است. با این وجود هنوز مقامات رسمی نیجریه هیچیک از گزارشها را تائید نکردهاند.
وقایع مهم مالی از تاریخ 22/2/93 الی 29/2/93
· در پی تیراندازی میان نیروهای ارتش مالی و با شورشیان جدایی خواه طوارق در روز شنبه (27/2/93)، دیدار "موسی مارا" نخست وزیر این کشور از بخش شمال شرقی این کشور که در اختیار شورشیان است، مورد تردید قرار گرفت. به گزارش خبرگزاری فرانسه از تمبوکتو در مالی، مارا قرار بود به عنوان بخشی از نخستین دیدار خود از صحرای گسترده شمالی این کشور از هنگام انتصاب به این مقام در شش هفته پیش، وارد منطقه ناآرام کیدال شود. یک مقام نیروهای صلح بانی سازمان ملل متحد در مالی "مینوسما" به فرانس پرس گفت: «حادثه تیراندازی که روز شنبه میان نیروهای ارتش مالی و شورشیان طوارق نزدیک دفتر فرماندار در کیدال رخ داد، دیدار نخست وزیر از کیدال را در معرض شک و تردید قرار داد.» یک مقام دفتر فرماندار این منطقه نیز وقوع تیراندازی متقابل را به عنوان یک اقدام خراب کارانه در آستانه دیدار نخست وزیر تایید کرد، هر چند هنوز در باره لغو شدن این دیدار، اظهار نظری نشده است. این مقام افزود: «ظاهرا یک نفر زخمی شده و وضع بسیار نگران کننده است.» دیدار نخست وزیر مالی روز جمعه از شهرک تمبوکتو شروع شده و قرار است او در روزهای یکشنبه (28/2/93) ودوشنبه (292/93) از کیدال به منطقه گائو در همسایگی آن برود.
· فرماندار منطقه کیدال در کشور مالی روز یکشنبه (28/2/93) گفت: «شورشیان جدایی خواه طوارق حدود 30 کارمند دولت را در شهرک کیدال در شمال این کشور ربوده اند. به گزارش خبرگزاری رویترز از ابیجان، وی افزود: «در درگیری های منطقه کیدال که روز شنبه رخ داد، 23 نظامی دولتی نیز زخمی شده اند.» "آداما کامیسوکو" به رویترز گفت: «حدود 30 کارمند ما نیز به دست مهاجمان که به دفتر فرمانداری حمله کرده اند، ربوده شده اند.» وی افزود: «23 نظامی زخمی شده اند که حال 3 تن آن ها وخیم است و با بالگرد از منطقه بیرون برده شده اند.» درگیری ها در منطقه کیدال در پی شورش شبه نظامیان طوارق در روز جمعه (26/2/93) و حمله آنان به نیروهای دولتی در اعتراض به سفر "موسی مارا" نخست وزیر به این منطقه اوج گرفته است.
· سازمان ملل متحد اعلام کرد: «ارتش مالی روز یکشنبه (28/2/93) برای بازپس گرفتن شهر کیدال از جدایی طلبان طوارق نیروهایی را به این شهر اعزام کرد.» این اقدام پس از آن انجام شد که جدایی طلبان طوارق در حمله به دفتر فرماندار در یک منطقه ، شش کارمند دولت و دو غیر نظامی را کشتند. در درگیری هایی که همزمان با سفر "موسی مارا" نخست وزیر مالی به شهر کیدال در شمال این کشور آغاز شد شورشیان طوارق دستکم هشت سرباز را نیز کشتند و حدود 30 نفر کارمند دولت را به اسارت گرفتند. سخنگوی جدایی طلبان طوارق کشته شدن افراد را در داخل این ساختمان دولتی تکذیب کرد. تیراندازی در کیدال روز شنبه (27/2/93) پیش از ورود مارا به این شهر آغاز شده بود و او مجبور شد در یک پایگاه ارتش پناه بگیرد. مارا در مصاحبه با رویترز از داخل این پایگاه نظامی گفت :« با این اعلام جنگ ، جمهوری مالی از این پس در حال جنگ است.» وی روز یکشنبه (28/2/93) پس از آن که به گائو شهر دیگری در شمال مالی رفت، در کنفرانسی خبری گفت دولت پیشتر نیروهایی ازجمله نیروهای ویژه خود را برای بازپس گرفتن کیدال اعزام کرده است. یک مقام بلندپایه ارتش مالی نیز که خواست نامش فاش نشود در مصاحبه با رویترز گفت: «نیروهای کمکی در حال عزیمت به کیدال هستند. هدف از اعزام این نیروها بازپس گرفتن کیدال از دستان جدایی طلبان طوارق است.» این نخستین سفر مارا به کیدال از زمان به دست گرفتن سمت نخست وزیری مالی در ماه گذشته بود. این سفر بخشی از تلاش ها برای احیای مذاکرات با گروه های مسلح شمال مالی بود که مدتهاست به تاخیر افتاده است.» ناارامی های در مالی سال 2012م (1381ه.ش) پس از آن آغاز شد که اسلام گرایان وابسته به القاعده از شورش تحت رهبری طوارق استفاده کردند و پیش از آغاز عملیات نظامی تحت فرماندهی فرانسه در شمال مالی، این منطقه را به کنترل خود درآوردند. دولت مالی و گروه های مسلح ازجمله جنبش ملی طوارق برای آزادی آزواد سال گذشته موافقت نامه ای را به منظور آغاز مذاکرات درباره خودمختاری امضا کردند. اما این درگیری ها که شدیدترین اقدام دولت علیه جنگجویان طوارق از زمان مداخله فرانسه در مالی به شمار می رود اکنون تلاش ها را برای یافتن راه حلی مسالمت آمیز به منظور پایان دادن به چرخه طولانی شورش ها در این کشور غرب آفریقا با خطر روبرو کرده است. این درگیری ها در مالی در حالی آغاز شده است که کشورهای غرب آفریقا و شرکای بین المللی آن ها تلاش های خود را برای مهار گروه های اسلامگرا ازجمله بوکوحرام در نیجریه دو برابر کرده اند. نخست وزیر مالی از نیروهای فرانسوی و سازمان ملل متحد که اجازه داده اند چنین حمله ای اتفاق بیفتد انتقاد کرد. مارا افزود :« ما دستکم از نیروی پاسدار صلح سازمان ملل متحد انتظار داشتیم اجازه ندهد شورشیان به این دفتر فرمانداری حمله کنند.» این در حالی است که نیروی پاسدار صلح سازمان ملل متحد اعلام کرد در درگیری ها در شهر کیدال که همزمان با سفر مارا رخ داد 21 افسر پلیس سازمان ملل متحد کشته شدند. "آلبرت کوئندرس" فرمانده نیروهای پاسدار صلح سازمان ملل متحد در مالی گفت این جنایت بیرحمانه به هیچ وجه قابل قبول نیست.
واقعه مهم گینه بیسائو از تاریخ 22/2/93 الی 29/2/93
· شهروندان گینه بیسائو به منظور انتخاب رییس جمهوری کشورشان روز یکشنبه (28/2/93) و در دور دوم انتخابات پای صندوق های رای رفتند. به گزارش خبرگزاری رویترز، در این دوره "خوزه ماریو واز" وزیر دارایی سابق گینه بیسائو و نامزد حزب آفریقا برای استقلال گینه و دماغه سبز در دور نخست انتخابات توانست 40 درصد از آرا را از آن خود کند. وی که انتظار می رود در این دور نیز پیشتاز باشد، با "نانو گومز نابیام" رییس سابق سازمان هوانوردی این کشور که در دور قبل، 25 درصد از آرا را کسب بدست آورد،رقابت خواهد کرد. بر اساس این گزارش، جمعیت کثیری در مقابل شعبه های رای گیری در پایتخت این کشور حضور دارند. در دور اول انتخابات بیش از 775 هزار نفر و عمدتا جوانان و رای اولی ها شرکت کردند. آخرین انتخابات گینه بیسائو در سال 2012م (1391ه.ش) به دلیل حمله سربازان تحت رهبری "آنتونیو اینجای" فرمانده کل ارتش این کشور به کاخ ریاست جمهوری چند روز مانده به برگزاری این رای گیری لغو شد. واز در آخرین سخنرانی انتخاباتی اش از ارتش این کشور خواست تا در این انتخابات بی طرفی خود را حفظ کند. هر دو نامزد ریاست جمهوری این کشور اعلام کرده اند که نتایج انتخابات را خواهند پذیرفت. مقامات امنیتی گینه بیسائو اعلام کردند در حدود 5 هزار نیروی پلیس و نیز نیروهای بلوک اقتصادی منطقه ای غرب آفریقا از روز جمعه (26/2/93) در نقاط مختلف مستقر شده اند تا امنیت انتخابات تامین شود.
واقعه مهم کامرون از تاریخ 22/2/93 الی 29/2/93
· مهاجمان مسلح که گفته می شود عضو گروه تروریستی بوکوحرام نیجریه هستند، به یک اردوگاه کارکنان چینی در شمال کامرون و در نزدیکی شهر وازا حمله کردند. به گزارش خبرگزاری رویترز، "آگوستین فونکا آوا" فرماندار استان خبر این حمله را تایید، اما از ارایه جزییات آن خودداری کرد. شهر وازا در 20 کیلومتری مرز مشترک نیجریه و کامرون و نزدیک جنگ سامبیزا که به عنوان مقر گروه تروریستی بوکوحرام شناخته می شود، قرار دارد. شبه نظامیان افراط گرای عضو گروه تروریستی بوکوحرام وابسته به القاعده 14 آوریل (25/1/93) با حمله به یک دبیرستان واقع در روستای چیبوک استان بورنو در شمال شرقی نیجریه و نزدیک مرز کامرون بیش از 200 نفر از دانش آموزان دختر را ربودند. هرچند در حدود 50 نفر از این دانش آموزان موفق به فرار از دست ربایندگان شدند، اما هنوز بیش از 200 نفر از آن ها در اسارت تروریست ها به سر می برند. جنگل های وسیع سامبیزا در نزدیکی دبیرستانی قرار دارد که دانش آموزان آن ربوده شده اند. خبرگزاری رسمی چین (شینهوآ) به نقل از مقام های پکن نیز خبر حمله مهاجمان ناشناس به محل استقرار کارکنان راهسازی چین در کامرون را منتشر کرد.بر اساس این گزارش، در حمله مذکور که جمعه شب (26/2/93) رخ داد، یک نفر زخمی و ده نفر دیگر ناپدید شده اند.
واقعه مهم کنیا از تاریخ 22/2/93 الی 29/2/93
· انفجارهای تروریستی پیاپی در شهر نایروبی پایتخت کنیا ده کشته و 70 زخمی بر جا گذاشت. خبرگزاری آسوشیتد پرس به نقل از "بنسون کیبو" رییس پلیس شهر نایروبی اعلام کرد، دو انفجار روز جمعه (26/2/93) در منطقه بازار در نزدیکی مرکز شهر نایروبی رخ داد و طی نخستین حمله، یک دستگاه خودروی مسافربری هدف قرار گرفت. روز جمعه (26/2/93) و پیش از وقوع این دو انفجار، سفارت آمریکا در نایروبی به شهروندانش درباره سفر به این کشور هشدار داد. این سفارتخانه در سال 1998 هدف حمله ای ویرانگر قرار گرفت. پیش تر نیز دولت آمریکا برای نخستین بار اعلام کرده بود به دلیل اطلاعات واصله درباره تهدید های تروریستی علیه جوامع خارجی در کنیا، سفارتخانه این کشور به صورت مستقل تدابیری امنیتی اتخاذ خواهد کرد. دولت انگلیس نیز طی هفته گذشته به شهروندانش توصیه کرده بود از سفر غیر ضروری به شهر ساحلی مومباسا و شهرک های همجوار اجتناب کنند. لندن همچنین از یک شرکت گردشگری خواسته بود سفر صدها نفر از اتباع انگلیس را به این شهرها کوتاه کند و هرچه زودتر آن ها را به کشورشان بازگرداند. "اوهورو کنیاتا" رییس جمهور کنیا ضمن اعلام این که از هشدار انگلیس درباره تخلیه گردشگران مطلع بوده است، افزود: «نمی خواهم شخص خاصی را نام ببرم، اما اقداماتی نظیر آن چه دیروز (جمعه 26/2/93) صورت گرفت، به جای کمک به ما در مقابله با تروریسم و ریشه کن کردن آن، صرفا به تقویت عزم و اراده تروریست ها منتهی می شود.رییس جمهوری کنیا در ادامه سخنان خود از استقرار دو هزار دوربین امنیتی در شهرهای نایروبی و مومباسا برای مقابله با تروریسم خبر داد. شرکت گردشگری انگلیسی تی یو آی تراول به دلایل امنیتی، همه پروازهای خود را به شهر مومباسا تا ماه اکتبر (اوایل مهر ماه) لغو کرده است. این شرکت همچنین روزهای پنجشنبه (25/2/93) و جمعه (26/2/93) همه مسافران خود را از کنیا خارج کرد. صدور هشدار درباره سفر به کنیا، صنعت گردشگری این کشور که منبع درآمد مهمی برایش محسوب می شود، را دچار رکود می کند.
وقایع مهم سومالی از تاریخ 22/2/93 الی 29/2/93
· انفجار یک خودروی بمبگذاری شده در شهر بیدوا در جنوب غرب سومالی دستکم 13 کشته و دو زخمی برجا گذاشت. به گزارش خبرگزاری فرانسه، پلیس و شاهدان روز دوشنبه (22/2/93) اعلام کردند: «دستکم 13 نفر در حمله یک عامل انتحاری با خودروی بمب گذاری شده در جنوب غربی سومالی کشته شدند.» بیش از 25 تن دیگر نیز بر اثر انفجار این خودرو در خیابانی پر رفت و آمد در مرکز شهر بیدوا، حدود 250 کیلومتری جنوب غربی موگادیشو، پایتخت سومالی، زخمی شدند. بر اثر این انفجار به چند ساختمان آسیب وارده شد و چند دستگاه خودرو نیز آتش گرفت. یک مامور پلیس محلی که خواست نامش فاش نشود، گفت :این حمله به کشته شدن چند مامور امنیتی و چند غیر نظامی از جمله زنان و کودکان منجر شد.
· شاهدان و مقامات در سومالی اعلام کردند که چندین جنگنده یک پایگاه کلیدی شبه نظامیان گروه الشباب وابسته به القاعده را روز یکشنبه (28/2/93) بمباران کردند. به گزارش خبرگزاری فرانسه از موگادیشو، این جدیدترین اقدام علیه شبه نظامیان گروه الشباب در سومالی محسوب می شود. احتمال می رود که این حمله هوایی در شهر جلیب بخشی از حملات نیروهای اتحادیه آفریقا علیه شبه نظامیان گروه الشباب بوده باشد.این شهر یکی از مناطقی بود که پیشتر گفته شده بود یک مخفیگاه عوامل الشباب در منطقه جوبا است. "ابراهیم ابوحمزه" فرمانده ارشد گروه الشباب نیز اعلام کرد که هواپیماهای جنگی به این شهر حمله کردند اما تلفات به دنبال این حمله را رد کرد. وی تلفنی به خبرگزاری فرانسه گفت: «دشمن ما تلاش کرد با انداختن بمب در این شهر و حومه آن زنان و کودکان ما را بترساند اما این حملات هیچ تلفاتی به همراه نداشت.» این مقام ارشد گروه الشباب اعلام کرد که: «نیروهای ما تلاش کردند تا این حمله دشمن را پاسخ دهند که عوامل دشمن از حمل حمله گریختند.» هنوز به طور دقیق مشخص نیست که این جنگنده ها مربوط به ارتش سومالی بوده یا نیروهای اتحادیه آفریقا اما کنیا بخشی از نیروی اتحادیه آفریقا محسوب می شود پیشتر از هواپیماهای جنگی برای حمله به مواضع شبه نظامیان الشباب استفاده کرده است. این حمله هوایی در حالی در شهر جلیب سومالی رخ داد که براساس گزارش ها یک قوا از نیروهای ویژه سازمان ملل روز یکشنبه برای نخستین بار با هدف حفاظت از امدادگران در پایتخت سومالی مستقر شدند. این نیروهای دفاعی از کشور اوگاندا که در فرودگاه موگادیشو مستقر شدند، با هدف حفاظت از پرسنل و تاسیسات سازمان ملل در موگادیشو در این کشور حضور دارند. این نیروهای سازمان ملل در حالی مستقر شده اند که به رغم اصرار دولت سومالی در مورد بهبودی اوضاع امنیتی، گروه الشباب همچنان به انجام حملات مختلف از جمله بمب گذاری ها و هدف قرار دادن امدادگران خارجی ادامه می دهد. این گروه تلاش کرده است تا دولت متزلزل تحت حمایت غرب سومالی را سرنگون کند.
· نخستین گروه از نیروهای ویژه سازمان ملل متحد برای دفاع از مقر و نمایندگی این سازمان در سومالی در فرودگاه بین المللی موگادیشو استقرار یافت. سازمان ملل متحد روز یکشنبه (28/2/93) با اعلام این خبر هدف از استقرار این واحد نظامی 410 نفره را حفاظت از مقر و کارکنان سازمان ملل و نمایندگی آن در موگادیشو توصیف کرد. سربازان کلاه آبی این واحد اوگاندایی بوده و تحت فرماندهی یک افسر اوگاندایی فعالیت خواهند کرد. این واحد نظامی تحت نظارت "نیوکلاس کی"، نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در سومالی فعال خواهد بود. سازمان ملل متحد استقرار این واحد نظامی را بخشی از برنامه این نهاد برای حمایت از کارکنان و دفاتر این نهاد در جهان توصیف کرده است.
واقعه مهم آفریقای مرکزی از تاریخ 22/2/93 الی 29/2/93
· منابع دیپلماتیک فرانسوی روز یکشنبه (28/2/93) اعلام کردند "ژان-ایو لودریان"، وزیر دفاع این کشور در ساعات پایانی بعد از ظهر به منظور دیداری سرزده وارد بانگی، پایتخت جمهوری آفریقای مرکزی شد. این منابع اعلام کردند لودریان قرار است به ویژه با "کاترین سامبا پانزا"، رئیس جمهور انتقالی جمهوری آفریقای مرکزی دیدار کند. این منابع افزودند این دیدار چند ساعتی در برنامه رسمی وزیر دفاع فرانسه که پیش تر به ابیجان، پایتخت اقتصادی ساحل عاج و داکار، پایتخت سنگال عزیمت کرده بود، پیش بینی نشده بود و قرار بود لودریان روز دوشنبه (29/2/93) از داکار به فرانسه بازگردد. یک منبع دیپلماتیک فرانسوی که خواست نامش فاش نشود، اعلام کرد: « وزیر دفاع فرانسه با رئیس جمهور انتقالی و وزیر دفاع جمهوری آفریقای مرکزی دیدار خواهد کرد و پیش از بازگشت به پاریس در شامگاه، به اردوگاه امپوکو که نیروهای عملیات سانگاریس فرانسه در آن جا مستقر هستند نیز عزیمت خواهد کرد ». این چهارمین دیدار وزیر دفاع فرانسه از جمهوری آفریقای مرکزی است و وی پیش از این در ماه های دسامبر (آذر ماه 92ه.ش)، ژانویه (دی ماه 92ه.ش) و فوریه (بهمن ماه92ه.ش) میلادی از این کشور دیدار کرده است.
واقعه مهم مالاوی از تاریخ 22/2/93 الی 29/2/93
· مالاوی در میان شور و اشتیاق گسترده مردم در سراسر این کشور، خود را برای آغاز انتخابات سراسری آماده می کند. به گزارش خبرگزاری آلمان از لیلونگوه، مردم در سراسر مالاوی حتی در روستاها پرچم هایی به رنگ احزاب مختلف این کشور را از پشت بام و یا شاخه های درختان آویزان کرده اند و از بلندگوهای خودروهای انتخاباتی، تبلیغات انتخاباتی پخش می شود. رای دهندگان روز سه شنبه (30/2/93) رای خود را به صندوق خواهند انداخت. در این رقابت تنگاتنگ انتخاباتی مردم برای انتخابات ریاست جمهوری، مجلس و شوراهای محلی رای خواهند داد. در این انتخابات "جویس باندا"، رئیس جمهور کنونی با سه نامزد قدرتمند دیگر رقابت می کند. حدود هفت و نیم میلیون نفر، معادل بیش از 90درصد واجدین شرایط رای دادن، برای شرکت در انتخابات ثبت نام کرده اند. "ویزدوم نلسون چیمگود"، تحلیلگر سیاسی و روزنامه نگار می گوید:« قبل از پرونده رسوایی مالی در کشور، می شد گفت که باندا پیروزی قاطعی را بدست می آورد. اما پس از این امر، مشخص شد که خادمان شهری، سیاستمداران و صاحبان موسسات و شرکت ها دست کم 25 میلیون دلار از بودجه دولتی را به جیب زده اند. این موضوع بهانه ای به دست مخالفان داد تا در مبارزات انتخاباتی از آن استفاده کنند.» به عقیده چیمگود، ساختار احزاب سیاسی اصلی در مالاوی، کشوری در جنوب آفریقا، حول محور افراد شکل گرفته و بر اساس ایدئولوژی پایه ریزی نشده است. وی می گوید:« همه این احزاب بر موضوعات مشابهی تاکید می کنند: «پایان دادن به فقر، ارتقای سطح بهداشت و درمان و مبارزه با فساد.» "هاستینگز کاموزو باندا"، نخستین رئیس جمهور مالاوی از سال 1966م (1345ه.ش) تا 1994م (1373ه.ش) در این سمت باقی ماند. جویس باندا، رئیس جمهور کنونی مالاوی پس از مرگ ناگهانی "بینگو وا موتاریکا" در سال 2004م (1383ه.ش)، به ریاست جمهوری مالاوی برگزیده شد. باندا در آن زمان معاون رئیس جمهور بود و طبق قانون جانشین وی شد. تلاش های باندا برای اصلاح اقتصادی و حمایت از حقوق زنان به عنوان دومین زن رئیس جمهور در آفریقا پس از "الن جانسون سرلیف"، رئیس جمهور لیبی، حمایت و تحسین های بین المللی را در پی داشت اما کاهش ارزش پول این کشور سبب افزایش بهای مواد خوراکی و سوخت و افزایش فقر و درنتیجه افزایش اعتراض ها شد. همچنین پرونده فساد دولتی، بزرگترین ضربه را به شهرت باندا وارد کرده است. پرونده ای که سبب تعلیق اعطای کمک های بین المللی به مالاوی که 40 درصد بودجه این کشور را تامین می کرد شد. امتناع سازمان های بین المللی از اعطای این بودجه حمایتی سبب شد تا این کشور در بخش درمان، آموزش و تامین دستمزد کارگران ناتوان شود. حدود 80 درصد مردم مالاوی از طریق کار در زمین های کشاورزی امرار معاش می کنند.
|
مطالب دیگر در این بخش | تاریخ انتشار |
۱۳۹۶/۶/۱۹ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۲ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۲ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۲ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۲ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۲ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۷/۲۵ |
|
۱۳۹۵/۷/۲۵ |
|
۱۳۹۵/۷/۲۵ |
|
۱۳۹۵/۷/۲۵ |
|
۱۳۹۵/۷/۲۴ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۳ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۳ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۳ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۳ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۳ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۱۵ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۱۵ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۱۵ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۱۵ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲ |
|
۱۳۹۴/۹/۲۴ |
|
۱۳۹۴/۹/۲۴ |
|
۱۳۹۴/۹/۲۴ |
|
۱۳۹۴/۹/۲۴ |
|
۱۳۹۴/۹/۲۴ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۸ |
|
۱۳۹۴/۹/۸ |
|
۱۳۹۴/۹/۸ |
|
۱۳۹۴/۹/۸ |
|
۱۳۹۴/۹/۸ |
|
۱۳۹۴/۹/۲ |
|
۱۳۹۴/۹/۲ |
|
۱۳۹۴/۹/۲ |
|
۱۳۹۴/۹/۲ |
|
۱۳۹۴/۹/۲ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۴/۸/۵ |
|
۱۳۹۴/۸/۵ |
|
۱۳۹۴/۸/۵ |
|
۱۳۹۴/۸/۵ |
|
۱۳۹۴/۸/۵ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۱ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۱ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۱ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۱ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۱ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۴ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۴ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۴ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۴ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۴ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۳ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۳ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۳ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۳ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۳ |
|
۱۳۹۴/۷/۵ |
|
۱۳۹۴/۷/۵ |
|
۱۳۹۴/۷/۵ |
|
۱۳۹۴/۷/۵ |
|
۱۳۹۴/۷/۵ |
|
۱۳۹۴/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۴/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۴/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۴/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۴/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۶/۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۷ |
|
۱۳۹۴/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۲ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۲ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۲ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۲ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۲ |
|
۱۳۹۴/۵/۶ |
|
۱۳۹۴/۵/۶ |
|
۱۳۹۴/۵/۶ |
|
۱۳۹۴/۵/۶ |
|
۱۳۹۴/۵/۶ |
|
۱۳۹۴/۴/۳۱ |
|
۱۳۹۴/۴/۳۱ |
|
۱۳۹۴/۴/۳۱ |
|
۱۳۹۴/۴/۳۱ |
|
۱۳۹۴/۴/۳۱ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۲ |
|
۱۳۹۴/۴/۲ |
|
۱۳۹۴/۴/۲ |
|
۱۳۹۴/۴/۲ |
|
۱۳۹۴/۴/۲ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۳/۲ |
|
۱۳۹۴/۳/۲ |
|
۱۳۹۴/۳/۲ |
|
۱۳۹۴/۳/۲ |
|
۱۳۹۴/۳/۲ |
|
۱۳۹۴/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۲/۹ |
|
۱۳۹۴/۲/۹ |
|
۱۳۹۴/۲/۹ |
|
۱۳۹۴/۲/۹ |
|
۱۳۹۴/۲/۹ |
|
۱۳۹۴/۲/۲ |
|
۱۳۹۴/۲/۲ |
|
۱۳۹۴/۲/۲ |
|
۱۳۹۴/۲/۲ |
|
۱۳۹۴/۲/۲ |
|
۱۳۹۴/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱/۱۸ |
|
۱۳۹۴/۱/۱۸ |
|
۱۳۹۴/۱/۱۸ |
|
۱۳۹۴/۱/۱۸ |
|
۱۳۹۴/۱/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۱۷ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۲ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۲ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۲ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۲۴ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۱۷ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۳/۹/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۹/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۹/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۹/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۹/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۹ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۹/۴ |
|
۱۳۹۳/۹/۴ |
|
۱۳۹۳/۹/۴ |
|
۱۳۹۳/۹/۴ |
|
۱۳۹۳/۹/۴ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۰ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۰ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۰ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۰ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۰ |
|
۱۳۹۳/۸/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۸/۶ |
|
۱۳۹۳/۸/۶ |
|
۱۳۹۳/۸/۶ |
|
۱۳۹۳/۸/۶ |
|
۱۳۹۳/۸/۶ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۹ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۹ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۹ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۹ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۹ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۷/۱۵ |
|
۱۳۹۳/۷/۱۵ |
|
۱۳۹۳/۷/۱۵ |
|
۱۳۹۳/۷/۱۵ |
|
۱۳۹۳/۷/۱۵ |
|
۱۳۹۳/۷/۷ |
|
۱۳۹۳/۷/۷ |
|
۱۳۹۳/۷/۷ |
|
۱۳۹۳/۷/۷ |
|
۱۳۹۳/۷/۷ |
|
۱۳۹۳/۷/۲ |
|
۱۳۹۳/۷/۲ |
|
۱۳۹۳/۷/۲ |
|
۱۳۹۳/۷/۲ |
|
۱۳۹۳/۷/۲ |
|
۱۳۹۳/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۳/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۳/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۳/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۳/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۳/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۳/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۳/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۳/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۳/۲/۳۰ |
|
آفران: تحولات آفریقای غیرعربی (86) |
۱۳۹۳/۲/۳۰ |
۱۳۹۳/۲/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۲/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۲/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۲/۹ |
|
۱۳۹۳/۲/۹ |
|
۱۳۹۳/۲/۹ |
|
۱۳۹۳/۲/۹ |
|
۱۳۹۳/۲/۹ |
|
۱۳۹۳/۲/۲ |
|
۱۳۹۳/۲/۲ |
|
۱۳۹۳/۲/۲ |
|
۱۳۹۳/۲/۲ |
|
۱۳۹۳/۲/۲ |
|
۱۳۹۳/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱/۱۹ |
|
۱۳۹۳/۱/۱۹ |
|
۱۳۹۳/۱/۱۹ |
|
۱۳۹۳/۱/۱۹ |
|
۱۳۹۳/۱/۱۹ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۲۴ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۲۴ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۲۴ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۲۴ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۲۴ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۱۸ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۱۸ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۷ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۷ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۷ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۷ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۷ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۷ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۹/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۹/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۹/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۹/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۹/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۹/۶ |
|
۱۳۹۲/۹/۶ |
|
۱۳۹۲/۹/۶ |
|
۱۳۹۲/۹/۶ |
|
۱۳۹۲/۹/۶ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۵ |
|
آفران: آفريقاي جنوبي اولين ايستگاه اجلاس كميسيون مشترك دولت تدبير و اميد |
۱۳۹۲/۸/۱۸ |
۱۳۹۲/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۲/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۲/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۲/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۲/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۷/۹ |
|
۱۳۹۲/۷/۹ |
|
۱۳۹۲/۷/۹ |
|
۱۳۹۲/۷/۹ |
|
۱۳۹۲/۷/۹ |
|
۱۳۹۲/۷/۱ |
|
۱۳۹۲/۷/۱ |
|
۱۳۹۲/۷/۱ |
|
۱۳۹۲/۷/۱ |
|
۱۳۹۲/۷/۱ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۶/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۶/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۶/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۶/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۶/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۶/۶ |
|
۱۳۹۲/۶/۶ |
|
۱۳۹۲/۶/۶ |
|
۱۳۹۲/۶/۶ |
|
۱۳۹۲/۶/۶ |
|
۱۳۹۲/۶/۲ |
|
۱۳۹۲/۶/۲ |
|
۱۳۹۲/۶/۲ |
|
۱۳۹۲/۶/۲ |
|
۱۳۹۲/۶/۲ |
|
۱۳۹۲/۵/۲۶ |
|
۱۳۹۲/۵/۲۶ |
|
۱۳۹۲/۵/۲۲ |
|
۱۳۹۲/۵/۲۲ |
|
۱۳۹۲/۵/۲۲ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۵/۶ |
|
۱۳۹۲/۵/۶ |
|
۱۳۹۲/۵/۶ |
|
۱۳۹۲/۵/۶ |
|
۱۳۹۲/۵/۶ |
|
۱۳۹۲/۴/۳۰ |
|
۱۳۹۲/۴/۳۰ |
|
۱۳۹۲/۴/۳۰ |
|
۱۳۹۲/۴/۳۰ |
|
۱۳۹۲/۴/۳۰ |
|
۱۳۹۲/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۲/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۲/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۲/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۲/۴/۱۸ |
|
آفران: گزارش تحليلي بر سفر رئيس جمهور ايالات متحده آمريكا به آفريقا |
۱۳۹۲/۴/۱۶ |
۱۳۹۲/۴/۴ |
|
۱۳۹۲/۴/۴ |
|
۱۳۹۲/۴/۴ |
|
۱۳۹۲/۴/۴ |
|
۱۳۹۲/۴/۴ |
|
۱۳۹۲/۴/۲ |
|
۱۳۹۲/۴/۲ |
|
۱۳۹۲/۴/۲ |
|
۱۳۹۲/۴/۲ |
|
۱۳۹۲/۴/۲ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۳/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۶ |
|
۱۳۹۲/۳/۴ |
|
۱۳۹۲/۳/۴ |
|
۱۳۹۲/۳/۴ |
|
۱۳۹۲/۳/۴ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۱/۳۱ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۱/۷ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۲۲ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۲۲ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۲۲ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۲۲ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۲۲ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۹ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۹ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۹ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۹ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۱ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۴ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۴ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۴ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۴ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۴ |
|
۱۳۹۱/۹/۲۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۲۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۲۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۲۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۲۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۵ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۸/۹ |
|
۱۳۹۱/۸/۹ |
|
۱۳۹۱/۸/۹ |
|
۱۳۹۱/۸/۹ |
|
۱۳۹۱/۷/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۷/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۷/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۷/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۷/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۷/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۷/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۷/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۷/۳ |
|
۱۳۹۱/۷/۳ |
|
۱۳۹۱/۷/۳ |
|
۱۳۹۱/۷/۱ |
|
۱۳۹۱/۶/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۶/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۶/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۶/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۶/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۶/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۱/۶/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۶/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۶/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۶/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۶/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۶/۱۲ |
|
۱۳۹۱/۶/۷ |
|
۱۳۹۱/۶/۷ |
|
۱۳۹۱/۶/۷ |
|
۱۳۹۱/۶/۷ |
|
۱۳۹۱/۶/۶ |
|
۱۳۹۱/۶/۶ |
|
۱۳۹۱/۶/۱ |
|
۱۳۹۱/۶/۱ |
|
۱۳۹۱/۶/۱ |
|
۱۳۹۱/۶/۱ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۷ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۷ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۵/۹ |
|
۱۳۹۱/۵/۹ |
|
۱۳۹۱/۵/۸ |
|
۱۳۹۱/۵/۸ |
|
۱۳۹۱/۵/۷ |
|
۱۳۹۱/۵/۷ |
|
۱۳۹۱/۵/۴ |
|
۱۳۹۱/۵/۴ |
|
۱۳۹۱/۵/۳ |
|
۱۳۹۱/۵/۳ |
|
۱۳۹۱/۵/۱ |
|
۱۳۹۱/۵/۱ |
|
۱۳۹۱/۴/۳۱ |
|
۱۳۹۱/۴/۳۱ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۵ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۵ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۰ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۰ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۷ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۷ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۲ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۲ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۴/۷ |
|
۱۳۹۱/۴/۷ |
|
۱۳۹۱/۴/۶ |
|
۱۳۹۱/۴/۶ |
|
۱۳۹۱/۴/۶ |
|
۱۳۹۱/۴/۵ |
|
۱۳۹۱/۴/۵ |
|
۱۳۹۱/۴/۴ |
|
۱۳۹۱/۴/۴ |
|
۱۳۹۱/۴/۳ |
|
۱۳۹۱/۴/۳ |
|
۱۳۹۱/۳/۳۱ |
|
۱۳۹۱/۳/۳۱ |
|
۱۳۹۱/۳/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۳/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۲ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۱ |
|
آفران: میزان موفقیت اخوان المسلمین در بازیابی پایگاه مردمی خود |
۱۳۹۱/۳/۲۱ |
۱۳۹۱/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۰ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۰ |
|
۱۳۹۱/۳/۱۷ |
|
آفران: بروز اعتراضات در مصر و نشانه رفتن نامزدی نخست وزیر مبارک |
۱۳۹۱/۳/۱۷ |
۱۳۹۱/۳/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۳/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۳/۱۳ |
|
آفران: وجوب توافق بین اخوان و نیروهای انقلابی علیه احمد شفیق |
۱۳۹۱/۳/۱۳ |
۱۳۹۱/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۳/۹ |
|
۱۳۹۱/۳/۸ |
|
۱۳۹۱/۳/۷ |
|
۱۳۹۱/۳/۷ |
|
۱۳۹۱/۳/۶ |
|
۱۳۹۱/۳/۳ |
|
آفران: انتخابات مصر صحنه پراکندگی آراء میان دو مجموعه اسلام گرا و مدنی |
۱۳۹۱/۳/۳ |
۱۳۹۱/۳/۳ |
|
۱۳۹۱/۳/۲ |
|
۱۳۹۱/۳/۱ |
|
۱۳۹۱/۲/۳۱ |
|
۱۳۹۱/۲/۳۰ |
|
آفران: شعارهای انتخاباتی برخی نامزدهای برجسته انتخابات ریاست جمهوری مصر |
۱۳۹۱/۲/۳۰ |
۱۳۹۱/۲/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۲/۲۵ |
|
۱۳۹۱/۲/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۲/۲۳ |
|
۱۳۹۱/۲/۲۰ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۷ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۲ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۲/۹ |
|
۱۳۹۱/۲/۵ |
|
۱۳۹۱/۲/۴ |
|
۱۳۹۱/۲/۳ |
|
۱۳۹۱/۲/۲ |
|
۱۳۹۱/۱/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۹ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۳ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۲ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۱/۱/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۱/۱۵ |
|
۱۳۹۱/۱/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۱/۷ |
|
۱۳۹۱/۱/۶ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۲۱ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۲۰ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۱۵ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۱۳ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۹ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۸ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۷ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۶ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۳ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۲ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۱ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۳۰ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۱۰ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۹ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۸ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۵ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۲۶ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۲۵ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۲۱ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۸ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۴ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۳ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۱ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۰ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۶ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۵ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۳ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۶ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۲ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۱ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۰ |
|
۱۳۹۰/۹/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۹/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۹/۹ |
|
۱۳۹۰/۹/۸ |
|
۱۳۹۰/۹/۷ |
|
۱۳۹۰/۹/۶ |
|
۱۳۹۰/۹/۵ |
|
۱۳۹۰/۹/۲ |
|
۱۳۹۰/۹/۱ |
|
۱۳۹۰/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۸/۲۵ |
|
۱۳۹۰/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۰/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۰/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۰/۸/۸ |
|
۱۳۹۰/۸/۳ |
|
۱۳۹۰/۸/۲ |
|
۱۳۹۰/۷/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۷/۲۶ |
|
۱۳۹۰/۷/۲۵ |
|
۱۳۹۰/۷/۲۴ |
|
۱۳۹۰/۷/۱۸ |
|
۱۳۹۰/۷/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۷/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۷/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۷/۹ |
|
۱۳۹۰/۷/۶ |
|
۱۳۹۰/۷/۵ |
|
۱۳۹۰/۷/۳ |
|
۱۳۹۰/۶/۳۰ |
|
۱۳۹۰/۶/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۶/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۶/۲۶ |
|
۱۳۹۰/۶/۲۲ |
|
۱۳۹۰/۶/۲۰ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۵ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۴ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۳ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۶/۸ |
|
۱۳۹۰/۶/۷ |
|
۱۳۹۰/۶/۶ |
|
۱۳۹۰/۶/۶ |
|
۱۳۹۰/۶/۵ |
|
۱۳۹۰/۶/۲ |
|
۱۳۹۰/۶/۱ |
|
۱۳۹۰/۵/۳۰ |
|
۱۳۹۰/۵/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۵/۲۴ |
|
۱۳۹۰/۵/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۵/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۵/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۵/۲۲ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۸ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۰ |
|
۱۳۹۰/۵/۹ |
|
۱۳۹۰/۵/۸ |
|
۱۳۹۰/۵/۸ |
|
۱۳۹۰/۵/۵ |
|
۱۳۹۰/۵/۴ |
|
۱۳۹۰/۵/۳ |
|
۱۳۹۰/۵/۳ |
|
۱۳۹۰/۵/۲ |
|
۱۳۹۰/۵/۱ |
|
۱۳۹۰/۵/۱ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۵ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۲ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۵ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۵ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۴ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۴ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۳ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۳ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۱ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۱ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۱ |
|
۱۳۹۰/۴/۸ |
|
۱۳۹۰/۴/۸ |
|
۱۳۹۰/۴/۷ |
|
آفران: نشانه های “همه پرسی نظامی" درباره رئیس جمهور آینده مصر |
۱۳۹۰/۴/۶ |
۱۳۹۰/۴/۶ |
|
۱۳۹۰/۴/۵ |
|
۱۳۹۰/۴/۵ |
|
۱۳۹۰/۴/۴ |
|
۱۳۹۰/۴/۴ |
|
۱۳۹۰/۴/۴ |
|
۱۳۹۰/۴/۲ |
|
۱۳۹۰/۴/۱ |
|
۱۳۹۰/۴/۱ |
|
۱۳۹۰/۳/۳۱ |
|
۱۳۹۰/۳/۳۱ |
|
۱۳۹۰/۳/۳۰ |
|
۱۳۹۰/۳/۳۰ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۵ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۵ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۴ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۴ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۰/۳/۹ |
|
۱۳۹۰/۱/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۱/۲۷ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۱۴ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۲۳ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۶ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۳ |
|
۱۳۸۹/۱۰/۲۵ |
|
۱۳۸۹/۱۰/۱۵ |
|
۱۳۸۹/۱۰/۱۱ |
|
۱۳۸۹/۱۰/۴ |
|
۱۳۸۹/۹/۲۹ |
|
۱۳۸۹/۹/۲۷ |
|
۱۳۸۹/۹/۲۳ |
|
۱۳۸۹/۹/۲۳ |
|
۱۳۸۹/۹/۲۰ |
|
۱۳۸۹/۹/۱۸ |
|
۱۳۸۹/۹/۱۷ |
|
۱۳۸۹/۹/۱۷ |
|
۱۳۸۹/۹/۱۶ |
|
۱۳۸۹/۸/۲۳ |
|
۱۳۸۹/۸/۸ |
|
۱۳۸۹/۸/۱ |
|
۱۳۸۹/۷/۲۴ |
|
۱۳۸۹/۷/۱۷ |
|
۱۳۸۹/۷/۳ |
|
۱۳۸۹/۶/۲۷ |
|
۱۳۸۹/۶/۲۱ |
|
۱۳۸۹/۶/۱۳ |
|
۱۳۸۹/۶/۶ |
|
۱۳۸۹/۵/۳۰ |
|
۱۳۸۹/۵/۲۳ |
|
۱۳۸۹/۵/۱۶ |
|
۱۳۸۹/۵/۹ |
|
۱۳۸۹/۵/۲ |
|
۱۳۸۹/۴/۲۶ |