تحولات آفریقای غیر عربی 87
وقایع مهم نیجریه از تاریخ 29/2/93 الی 5/3/93
· "توکور مانی" سفیر نیجریه در ایران با "حسین امیرعبداللهیان" معاون عربی و آفریقای وزارت امور خارجه دیدار کرد. معاون عربی و آفریقای وزارت امور خارجه در این دیدار ضمن ابراز مراتب همدردی مردم و دولت جمهوری اسلامی ایران به دولت، ملت و والدین دختران دانش آموز نیجریهای ربوده شده توسط گروه تروریستی بوکوحرام، آمادگی ج.ا.ا را برای ارائه هرگونه مساعدت به دولت و ملت نیجریه جهت کمک به حل این مشکل اعلام داشت که با استقبال سفیر نیجریه مواجه شد. حسین امیرعبداللهیان برگزاری پنجمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری های دو کشور در آینده نزدیک در ابوجا پایتخت نیجریه را فرصت مناسبی برای توسعه روابط دو کشور دانست. سفیر نیجریه نیز ضمن اشاره به بیانیه های صادر شده توسط مقامات کشورمان در محکومیت این موضوع و ابراز همدردی با دولت و ملت نیجریه اظهار داشت: «مراتب همدردی ملت و دولت ایران به مقامات دولت نیجریه گزارش شده و آنها نیز مراتب قدردانی و تشکر خود را به مردم و دولت جمهوری اسلامی ایران ابراز داشته و تشکر کردهاند.»
· اداره اورژانس نیجریه ساعتی بعد از وقوع دو انفجار در شهر جوس در روز سه شنبه (30/2/93) اعلام کرد: «تعداد کشتههای این حادثه دستکم به 118 نفر رسیده است.» به گزارش شبکه اسکاینیوز، اداره اورژانس شهر جوس نیجریه میگوید: «امدادگران تاکنون اجساد دستکم 118 نفر را از صحنه دو انفجاری که روز سهشنبه (30/2/93) یک بازار شلوغ در این شهر را به لرزه درآورد، خارج کردهاند.» این انفجارها به فاصله نیم ساعت رخ داد و به همین جهت تعدادی از کشتههای این حادثه، از نیروهای امدادی هستند که برای کمکرسانی به مجروحین انفجار اول، در محل حضور پیدا کرده بودند. پلیس اعلام کرده است که خودروهای بمب گذاریشده عامل این انفجارها بودهاند. بر اثر این حادثه دهها نفر نیز زخمی شدهاند. حال تعدادی از مجروحین وخیم اعلام شده و به همین جهت احتمال افزایش آمار تلفات وجود دارد. اوایل هفته نیز وقوع انفجار در شهر کانو واقع در شمال نیجریه به مرگ ده نفر منجر شد. گروه موسوم به بوکوحرام که شاخه آفریقایی القاعده به شمار میآید، در هفتههای اخیر فعالیتهای خود را گسترش داده و در سرتاسر نیجریه دست به حملات تروریستی زده است.
· حمله افراد مسلح مظنون به عضویت در گروه شورشی بوکوحرام به روستایی در شمال شرق نیجریه با کشته شدن دستکم 30 تن و به آتش کشیدن خانههای زیادی همراه بود. به گزارش پایگاه خبری الیوم السابع، در حملات افراد مسلح مظنون به عضویت در گروه بوکوحرام به روستای شاوا از توابع دامبوا در استان بورنو در شمال شرق نیجریه دستکم 30 تن کشته شدند. برخی اهالی روستا روز چهارشنبه (31/2/93) در اظهاراتی گفتند: «ده ها فرد مسلح با حمله به روستا غیرنظامیان بی گناه را هدف شلیک کور تیراندازیهای خود قرار داده و چند باب خانه را با بمبهای دستی به آتش کشیدند.» استان بورنو در شمال شرق نیجریه از جمله پایگاههای شورشیان بوکوحرام است و ماه گذشته عناصر این گروه بیش از 200 دانش آموز دختر را از خوابگاهی در شهر شیبوک همین استان ربوده و در مکانی نامعلوم پنهان کردهاند.
· سخنگوی وزارت امور خارجه ایران ضمن ابراز همدردی با خانواده قربانیان حادثه تروریستی اخیر در نیجریه، این اقدامات تروریستی را محکوم کرد. "مرضیه افخم" سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان انفجارهای اخیر در شهر جاس در مرکز نیجریه که منجر به کشته شدن بیش از یکصد نفر از شهروندان بیگناه این کشور شد را محکوم کرد. افخم تصریح کرد: «جمهوری اسلامی ایران ضمن ابراز همدردی با خانواده قربانیان این اقدام تروریستی، از اینگونه تحرکات افراطی، تروریستی و اعمال غیر انسانی ابراز انزجار کرده و خواهان برقراری صلح، آرامش و امنیت در بین مردم این کشور است.»
· "حسومی مسعودو " وزیر کشور نیجر اعلام کرد: «این هفته 40 مخالف دولت و از جمله افراد نزدیک به "حما امادو" رییس پارلمان این کشور به دلیل برنامه ریزی برای کودتای نظامی ضد دولت بازداشت شدند.» به گزارش خبرگزاری فرانسه، وزیر کشور نیجر گفت: «این افراد از چند ماه پیش دیگران را دعوت به اعمال خشونت آمیز می کردند و برخی از این افراد در حالی که کوکتل مولوتف با خود داشتند و در حال ارتکاب جرم بودند ، بازاشت شدند.» وی افزود: «اکنون 40 نفر از این آشوب گران که همگی وابسته به حزب "جنبش دموکراتیک نیجر" هستند در بازداشت به سر می برند.» حما امادو رییس پارلمان نیز عضو این جنبش است. وزیر کشور نیجربا اشاره به اینکه تحقیقات در این خصوص همچنان ادامه دارد، تاکید کرد این افرد سعی در ایجاد ارعاب و وحشت در جامعه و در نهایت قصد کودتای نظامی در کشور داشتند. وزیر کشور نیجر خاطر نشان کرد این افراد در چارچوب تحقیق در مورد تیراندازی دوشنبه شب گذشته به منزل "محمد بن عمر" معاون چهارم رییس پارلمان و عضو ائتلاف حاکم بازداشت شده اند. از سوی دیگر پلیس نیجر نیز اعلام کرده است سه نفر از این اشخاص در حالی که سوار بر موتور سیکلت بودند، دوشنبه شب به منزل محمد بن عمر تیراندازی کردند. پنجشنبه (1/3/93) نیز بر اثر حمله با کوکتل مولوتف به مقر حزب حاکم در نیامی سه نفر زخمی شدند.
· به نقل از خبرگزاری فرانسه، "لوران فابیوس" وزیر امور خارجه فرانسه روز جمعه (2/3/93) در واکنش به اظهارات "جان کری" وزیر امور خارجه آمریکا از قاطعیت فرانسه برای کمک به نیجریه در یافتن 200 دانشآموز ربوده شده توسط گروهک شورشی بوکوحرام در این کشور خبر داد. بر اساس این گزارش، جان کری وزیر امور خارجه آمریکا روز پنجشنبه (1/3/93) در اظهاراتی اعلام کرد که آمریکا تنها کشوری است که به نیجریه در یافتن دانشآموزان ربوده شده کمک میکند و این در حالی ست که انگلیس، فرانسه و رژیم صهیونیستی هم در این زمینه فعالیت دارند.
· مراسم پنجاه و یکمین سال روز تاسیس سازمان وحدت آفریقا نماد آزادی کشورهای آفریقایی از استعمار عصر روز شنبه (3/3/93) در محل دفتر مطالعات سیاسی و بینالمللی وزارت امور خارجه با حضور "محمدجواد ظریف" وزیر امور خارجه برگزار شد. در این مراسم که به دعوت گروه سفرای آفریقایی مقیم تهران و با همکاری وزارت امور خارجه برگزار شد، ظریف به نمایندگی از سوی جمهوری اسلامی ایران ضمن تبریک روز آفریقا بر عزم دولت یازدهم مبنی بر توسعه همه جانبه روابط با آفریقا بدون هیچ محدودیت تاکید کرد. وزیر امور خارجه با یادآوری یاد و خاطره رهبران دوراندیش آفریقا از نقش بزرگ این رهبران در برپایی عدالت و آزادی در آفریقا تقدیر کرد.
· یک شاهد به خبرگزاری رویترز گفت: «تلاش نافرجام برای انفجار خودرو بمب گذاری شده در بین گروهی از تماشاچیان فوتبال هنگام تماشای مسابقه از تلویزیون در شهر جوس به کشته شدن فقط شخص مهاجم منجر شد.» به گزارش خبرگزاری رویترز از جوس، "محمد شیتو" روزنامه نگار محلی که در مکان انفجار حضور داشت گفت: «در حالی که گروهی از مردم سرگرم تماشای مسابقه نهایی جام باشگاه های اروپا بین تیم های اسپانیایی رئال مادرید و اتلتیکو مادرید در مرکز جوس بودند، مهاجم انتحاری با خودرو بمب گذاری شده به آنان نزدیک شد ولی خودرو او قبل از آن که به تماشاچیان برسد منفجر شد.»
وقایع مهم مالی از تاریخ 29/2/93 الی 5/3/93
· دولت مالی روز چهارشنبه (31/2/93) اعلام کرد: «ارتش این کشور عملیاتی نظامی را به منظور بازپس گرفتن کنترل مقر جدایی طلبان طوارق در شمال مالی آغاز کرده اند. شاهدان نیز از درگیری شدید در این منطقه با استفاده از مسلسل و سلاح های سنگین خبر دادند.» این درگیری ها تهدیدی برای تلاش ها در جهت یافتن راه حلی به منظور پایان دادن به چرخه طولانی شورش های طوارق در شمال مالی است. این درگیری ها همچنین باعث برهم خوردن برنامه های فرانسه و برخی کشورهای غرب آفریقا برای مقابله با جنگجویان اسلامگرا در این منطقه خواهد شد. سربازان مالی و جدایی طلبان طوارق روز شنبه (27/2/93) همزمان با ورود "موسی مارا" نخست وزیر این کشور به شهر کیدال در شمال مالی ، با یکدیگر درگیر شدند. در این درگیری دستکم هشت سرباز و هشت غیرنظامی نیز کشته شدند. ارتش مالی از آن زمان در حال تقویت مواضع خود به منظور آغاز عملیاتی برای بازپس گرفتن این شهر از شورشیان طوارق بوده است. دولت مالی با انتشار بیانیه ای اعلام کرد :« حدود ساعت ده صبح به وقت محلی، نیروهای مسلح مالی عملیاتی را برای بازپس گرفتن کنترل شهر کیدال آغاز کردند. این عملیات همچنان ادامه دارد.» یک منبع وزارت دفاع مالی نیز اعلام کرد ارتش حمله به دفتر فرمانداری کیدال را نیز که جدایی طلبان طوارق اواخر هفته آن را اشغال کردند ، آغاز کرده است. این منبع افزود:« ما تا زمان دستیابی به آزادسازی این شهر، به عملیات خودمان ادامه خواهیم داد.» سخنگوی وزارت دفاع مالی و همچنین سخنگوی نیروی پاسدار صلح سازمان ملل متحد در این کشور تایید کردند این عملیات آغاز شده است اما از اشاره به جزئیات در این زمینه خودداری کردند.
واقعه مهم ساحل عاج از تاریخ 29/2/93 الی 5/3/93
· آمادگی ایران برای گسترش روابط با ساحل عاج در همه زمینهها معاون عربی و آفریقای وزارت امور خارجه کشورمان از آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای گسترش روابط با ساحل عاج در تمام زمینهها خبر داد. در پی سفر "حسین امیرعبداللهیان" معاون عربی و آفریقای وزارت امور خارجه کشورمان به ساحل عاج، هیأت عالی رتبهای از این کشور به ریاست "گائوسو توره" وزیر حمل و نقل ساحل عاج به ایران سفر کرد. این هیأت در نخستین روز سفر با حسین امیرعبداللهیان معاون عربی و آفریقای وزارت امور خارجه ملاقات کرد. در این ملاقات امیرعبداللهیان با اشاره به سفر اخیر خود به ساحل عاج، این کشور را در مسیر پیشرفت توصیف کرد و گفت: «ج.ا.ا آماده گسترش روابط با ساحل عاج در تمام زمینهها است. وزیر حمل و نقل ساحل عاج نیز ضمن تاکید بر لزوم گسترش همکاریها اعلام کرد که برای بررسی زمینه همکاری دو کشور، در زمینه انتقال دانش فنی ساخت و مونتاژ خودرو به ج.ا.ا سفر کرده و کشورش مایل است از تجارب و فناوری ج.ا.ا در راستای گسترش ناوگان عمومی حمل و نقل ساحل عاج استفاده کند.
واقعه مهم چاد از تاریخ 29/2/93 الی 5/3/93
· وزیر امورخارجه چاد با انتشار نامه ای، اعلام کرد: «چاد تمام عملیات واحد محلی شرکت ملی نفت چین را به اتهام نقض قانون محیط زیست به حال تعلیق در آورده است.» به گزارش خبرگزاری فرانسه از انجامنا، "جراسم بمادجیلیه" وزیر خارجه چاد در این نامه، شرکت چینی را متهم کرده است که به طور نظام یافته اقدامات زیان بار و آلوده کننده ای انجام داده که براساس قوانین داخلی چاد و بین المللی منع شده است. به گفته وی، تمام فعالیت های اکتشاف این شرکت از 21 مه (31/2/93) به حال تعلیق در آمده است. چاد در سال 2013میلادی (92ه.ش) نیز فعالیت های شرکت "سی. ان. پی. سی" واحد محلی شرکت ملی نفت چین را به دلیل نگرانی های مشابه به حال تعلیق در آورد اما چند هفته بعد آن را لغو کرد.
واقعه مهم جیبوتی از تاریخ 29/2/93 الی 5/3/93
· منابع دیپلماتیک اعلام کردند انفجار بمب در رستورنی در جیبوتی که اتباع غربی در آن جا رفت و آمد می کنند، شامگاه شنبه (3/3/93) به کشته شدن دو نفر منجر شد. این منابع اعلام کردند دو انفجار در برابر رستورانی روی داد که بر اثر آن دو نفر از کارکنان رستوران کشته و تعدادی از اتباع خارجی نیز زخمی شدند. این منابع همچنین گفتند که پلیس تلاش می کند اخبار اولیه ای را که بر اساس آن ابتدا انفجار نارنجکی و به دنبال آن حمله ای انتحاری روی داد، تایید کند.
واقعه مهم اریتره از تاریخ 29/2/93 الی 5/3/93
· "اسیاس افورقی" رییس جمهوری اریتره، آمریکا و هم پیمانش را به شدت مورد حمله قرار داد و اتیوپی و جیبوتی را متهم کرد که به نیابت از واشنگتن علیه اریتره می جنگند. به گزارش پایگاه خبری الیوم السابع، افورقی روز شنبه (3/3/93) در مراسم گرامی داشت سال روز استقلال کشورش در اسمره پایتخت گفت: «ارتیره بیش از یک قرن است که در معرض توطئه ها قرار دارد.» وی افزود: «موقعیت استراتژیک اریتره از مدت ها پیش عامل طمع ورزی استعمار بوده و این طمع ورزی ها به ویژه از سوی آمریکا همچنان ادامه دارد و ملت اریتره هنوز بهای این طمع ورزی ها را می پردازد.» رییس جمهوری اریتره خاطرنشان کرد که کشورش از دهه 40 تا اوایل دهه 90 قرن گذشته همواره قربانی طمع ورزی های اتحاد جماهیر شوروی و آمریکا در دوره جنگ سرد بود. وی در عین حال گفت: «ملت اریتره توانست بر همه این توطئه های استعماری پیروز شود.» وی خاطرنشان کرد: «توطئه هایی که قدرت های متخاصم از جمله آمریکا و هم پیمانانش علیه ارتیره می کنند، عامل بحران میان ارتیره و همسایگانش یعنی یمن، اتیوپی و جیبوتی است.» افورقی افزود: «صدور قطعنامه سازمان ملل در سال 2009م (1388ه.ش) علیه اریتره، در راستای توطئه هایی بود که کشورهای متخاصم علیه اریتره انجام دادند. شورای امنیت در آن سال با تصویب قطعنامه 1907، اریتره را به اتهام کمک سیاسی، لجستیکی و مالی به جنبش های مسلح سومالی و عدم خروج نیروهایش از منطقه مشترک مرزی با جیبوتی به ویژه در جزیره دمیرا، تحریم کرد. این تحریم ها شامل ممنوعیت خرید سلاح، مسدود شدن دارایی های این کشور در خارج و نیز ممنوعیت سفر برخی مسئولان اریتره بود.
وقایع مهم سومالی از تاریخ 29/2/93 الی 5/3/93
· انفجار یک خودروی بمب گذاری شده در مجتمع پارلمان سومالی، روز شنبه (3/3/93) موگادیشو پایتخت این کشور را لرزاند. خبرگزاری رویترز به نقل از پلیس موگادیشو گزارش داد: «دو انفجار در داخل مجتمعی که ساختمان پارلمان سومالی در آن قرار دارد، رخ داد و سپس صدای شلیک گلوله از مقابل این ساختمان شنیده شد.» خبرگزاری فرانسه نیز ضمن اعلام خبر این حمله به نقل از شاهدان عینی گزارش داد که شبه نظامیان گروه تروریستی الشباب همزمان با برگزاری جلسه اعضای پارلمان سومالی، این حمله را اجرا کردند. سخنگوی نیروی صلح بان اتحادیه آفریقا اعلام کرد: «19 نفر در حمله گروه افراطی الشباب به پارلمان سومالی کشته شدند.» این 19 نفر متشکل از 13 جنگجوی الشباب، چهار عضو نیروهای امنیتی سومالی و دو صلح بان هستند. بیش از 30 نفر از جمله پنج صلح بان نیز زخمی شدند.
واقعه مهم جمهوری دموکراتیک کنگو از تاریخ 29/2/93 الی 5/3/93
"جرمین کاتانگا" سرکرده شورشیان جمهوری دمکراتیک کنگو روز جمعه (2/3/93) به جرم دست داشتن در قتل عام سال 2003م (1382ه.ش) در دادگاه بین المللی کیفری به 12 سال حبس محکوم شد. به گزارش خبرگزاری رویترز، حمله مذکور زمانی رخ داد که اعضای قوم هما (Hema) و ساکن روستای بوگورو واقع در شمال شرقی جمهوری دمکراتیک کنگو در حالی که خواب بودند هدف حمله شورشیان تحت فرمان کاتانگا قرار گرفتند. در این حمله حدود 200 نفر کشته شدند. "برونو کات" قاضی دادگاه مذکور گفت: «مهاجمان با استفاده از قمه و چاقو مانع از فرار ساکنان روستا شدند و عملا آن ها را مثله کردند.» کاتانگا که در زمان وقوع حمله 24 سال داشت، در ماه مارس (اسفند/فروردین) به جرم هم دستی در جرایم جنگی و قتل و غارت محکوم شد. طبق گزارش رویترز، کاتانگا سال آینده و با سپری کردن دو سوم از دوره محکومیتش از شانس آزادی زودهنگام برخوردار خواهد بود. مدت زمانی که وی قبل و در طول برگزاری دادگاه هایش در حبس گذرانده است جزو حکم صادر شده محسوب خواهد شد. او همچنین می تواند نسبت به این حکم درخواست تجدید نظر دهد.
واقعه مهم آفریقای مرکزی از تاریخ 29/2/93 الی 5/3/93
· یک مقام ارشد نظامی اعلام کرد: «ارتش اوگاندا در حال آماده شدن برای اعزام نظامیانی برای مشارکت در ماموریت سازمان ملل متحد در جمهوری آفریقای مرکزی است.» ژنرال "ادوارد کاتومبا وامالا" فرمانده نیروهای دفاعی اوگاندا به خبرنگاران گفت: «ارتش اوگاندا در حال آماده شدن برای کمک به عملیات صلح بانی سازمان ملل متحد به منظور محافظت از غیر نظامیان و تسهیل دسترسی بشر دوستانه در کشور جنگ زده جمهوری آفریقای مرکزی است.» بیش از چهار هزار نظامی اوگاندایی به منظور تحت پیگیرد قرار دادن جنگجویان ارتش مقاومت مسیح در جمهوری افریقای مرکزی مستقر هستند. دیوان کیفری بین المللی جوزف کانی فرمانده ارتش مقاومت مسیح و چهار تن دیگر از فرماندهان ارشد این گروه را به علت ارتکاب جنایات جنگی و جنایات علیه بشریت تحت تعقیب قرار داده است. کاتومبا گفت: «در صورتی که نیروهای ما قرار باشد به نیروی سازمان ملل متحد در جمهوری آفریقای مرکزی ملحق شوند، ما هیچ مشکلی نخواهیم داشت. این اقدام در واقع خوبی های زیادی برای ما به همراه خواهد داشت زیرا هزینه های ما را در زمینه نگه داشتن نیروها در جمهوری آفریقای مرکزی کاهش خواهد داد.» وی افزود: «بنابراین، خوب خواهد بود اگر ما به ماموریت سازمان ملل متحد در جمهوری آفریقای مرکزی ملحق شویم اما همچنان بر مبارزه و تحت تعقیب قرار دادن شورشیان ارتش مقاومت مسیح در این کشور تمرکز کنیم.» وزیر امور خارجه اوگاندا هفته گذشته اعلام کرد این کشور منطقه شرق آفریقا درخواستی را برای اعزام نظامیان به جمهوری آفریقای مرکزی پذیرفته است.
واقعه مهم کومور از تاریخ 29/2/93 الی 5/3/93
· استانداری مورونی، پایتخت کومور روز چهارشنبه (31/2/93) اعلام کرد به « دلیل ایجاد راه بندان » تظاهرات در اعتراض به ربوده شدن بیش از 200 دانش آموز دختر در نیجریه را به به دست گروه افراطی بوکوحرام ممنوع می کند. این استانداری در بیانیه ای به سازمان غیردولتی که خواستار برگزاری این تظاهرات شده است اعلام کرد: «به دلیل ایجاد راه بندان امکان دادن مجوز برای راهپیمایی در خیابان های پایتخت ممکن نیست.» به گزارش خبرگزاری فرانسه از مورونی، استانداری اعلام کرد: «برای رساندن پیام خود بهتر است در رسانه ها بیانیه بدهید. »
واقعه مهم مالاوی از تاریخ 29/2/93 الی 5/3/93
· کمیسیون انتخابات مالاوی اعلام نتیجه انتخابات ریاست جمهوری در این کشور را به تعویق انداخت و خواستار بازشماری آرا شد. به گزارش خبرگزاری رویترز از بلانتایر، "چمکویتا پری" رئیس کمیسیون انتخابات مالاوی روز شنبه (3/3/93) در مرکز ملی شمارش آرا در بلانتایر گفت: «این کمیسیون تصمیم گرفت اعلام نتیجه انتخابات را به حال تعلیق در آورد و دستور بازشماری دستی آرا را صادر کرد.» وی گفت: «لازم است هنگام گشودن صندوق های اخذ رأی، آرا بررسی شود. وی افزود تعداد آرائی که شمارش شده بیشتر از تعداد رای دهندگان ثبت نام شده بوده است.»
· درحالی که چهار روز از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری مالاوی می گذرد و تنها 15 درصد از آرای ریخته شده به صندوق ها در این کشور 13 میلیون نفری شمارش شده است، رییس جمهور این کشور امروز این انتخابات را باطل اعلام کرد. خانم "جویس باندا" حوالی ظهر شنبه (3/3/93) در یک نطق رادیویی با اعلام اینکه انتخابات سه شنبه 20 مه (30/2/93) کشور را به هرج و مرج کشانده است، آن را بی اعتبار و باطل خواند و خواستار برگزاری مجدد این انتخابات تا سه ماه آینده شد. وی با اعلام این که در این انتخابات تخلفات بسیار زیاد و جدی رخ داده است از جمله این که مردم رای های تکراری و تقلبی به صندوق ریختند، نتیجه آن را بی اعتبار خواند و گفت که حتی دستور بازداشت ماموران ناظر بر انتخابات را نیز صادر کرده و پایگاه شمارش رایانه ای شمارش آرای این انتخابات را نیز از کار انداخته است. این در حالی است که "مکسون مبندرا" رییس کمیسیون انتخابات به فرمان رییس جمهور تمکین نکرده و همچنان به شمارش آرا ادامه می دهد و رقبای انتخاباتی وی نیز جبهه جدیدی در مقابل وی گشودند. در واقع این تصمیم رییس جمهور نقطه آغار هرج و مرجی جدید در این کشور است که با ورود رقبای انتخاباتی اش به این ناآرامی های پس از انتخابات، بحران در این کشور را جدی تر نیز کرده است. زیرا اگرچه چهار روز از شمارش آرا نگذشته است و طبق قانون اساسی این کشور، اعلام نتیجه می تواند تا هشت روز نیز طول بکشد، اما رییس جمهور به دلایل خاص شکیبایی به خرج نداده و با صدور توقف شمارش آرا هم انتخابات برگزار شده را مختل و هم در واقع کشورش را وارد مرحله جدیدی از بحران قدرت سیاسی کرده است؛ که به اعتقاد تحلیل گران مدیریت این بحران چه با استفاده از قدرت قهریه و چه بدون آن تبعات جبران ناپذیری را همراه خواهد داشت. ناگفته نماند که حزب "خلق" خانم باندا چهارشنبه (31/2/93) شکایتی را نیز درباره نحوه مدیریت بر این انتخابات تحویل دادگاه عالی این کشور کرده بود و خواستار قطع عملیات شمارش آرا و اعلام نتیجه غیررسمی این انتخابت از سوی کمیسیون انتخاباتی شده بود که روز پنج شنبه (1/3/93) قاضی این دادگاه قرار نگرفته بود. این درحالی است که نتایج غیر رسمی اعلام شده در یک شبکه رادیویی به نقل از همین کمیسیون حکایت از آن دارد که باندا پس از "پیتر موتاریکا" نامزد حزب "دمکراتیک خلق" و "لازاروس چاک ورا" عضو حزب "کنگره مالاوی" در مقام سوم قرار گرفته است و "آتوپل مولوز"ˈ نامزد حزب مخالف کشور یعنی "جبهه متحد دمکراتیک" نیز که طبق آمار غیررسمی در رتبه چهارم قرار دارد، خواستار کناره گیری مبندرا از قدرت به دلیل سوء مدیریت این دوره از انتخابات شده است. بنابر این، از یک طرف مبندرا بدون اظهار نظر در باره زمان اعلام نتیجه نهایی که تا چهار روز دیگر نیز می تواند طول بکشد، این تاخیر را استفاده از فکس به جای ایمیل برای ارسال نتایج اعلام کرد و گفت که کمیسیون تا کنون 135 مورد گزارش تخلف دریافت کرده است که پیش از اعلام نتایج رسمی به آن ها رسیدگی خواهد شد.
واقعه مهم آفریقای جنوبی از تاریخ 29/2/93 الی 5/3/93
· شاخص قیمت کالاها و خدمات مصرفی یا شاخص هزینه زندگی(نرخ تورم) در آفریقای جنوبی در ماه آوریل (فروردین ماه) افزایش یافت. افزایش نرخ تورم، کاهش خوشبینی سرمایه گذاران، شرکتهاو مصرف کنندگان به آینده اقتصادی آفریقای جنوبی و همچنین کاهش تقاضای داخلی، رشداقتصادی آفریقای جنوبی را تحت تاثیر منفی خود قرار داده است. به گزارش خبرگزاری رویترز از ژوهانسبورگ،سازمان آمار آفریقای جنوبی روز چهارشنبه (31/2/93) اعلام کرد شاخص بهای کالا و خدمات مصرفی یعنی متوسط قیمت کالاها و خدماتی که یک خانوار در ماه میخرد واز آن به عنوان نرخ تورم نیز نام برده میشود در ماه آوریل (فروردین ماه) در مقیاس سالانه به شش و یک دهم درصد افزایش یافته است. رقم این شاخص درماه مارس (اسفند ماه) امسال نیز به شش درصد رسیده بود.
· "جاکوب زوما" که برای دومین دوره، تصدی منصب ریاست جمهوری در آفریقای جنوبی را به عهده گرفت، با وعده قدرت و اختیارات بیشتر برای سیاه پوستان و افزایش نقش اقتصادی دولت، دوره ریاست جمهوری خود را سرآغاز مرحله دوم انتقال از نظام نابرابری نژادی به یک جامعه دمکراتیک ملی خواند. زومای 72 ساله در سخنرانی خود همچنین رشد اقتصادی کشور و بهبود عملکرد و افزایش پاسخگویی دولتش را وعده داد. سران دولت ها و کشورهای سراسر آفریقا از جمله "رابرت موگابه" از زیمبابوه و "گودلاک جاناتان" از نیجریه روز شنبه (3/3/93) در مراسم تحلیف رییس جمهوری جدید آفریقای جنوبی شرکت داشتند. حزب حاکم کنگره ملی آفریقای جنوبی که در انتخابات ملی این کشور در 17/2/93، افزون بر 62 درصد آرا را به خود اختصاص داد، زوما را به عنوان رییس جمهوری کشور انتخاب کرد.
|
مطالب دیگر در این بخش | تاریخ انتشار |
۱۳۹۶/۶/۱۹ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۲ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۲ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۲ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۲ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۲ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۷/۲۵ |
|
۱۳۹۵/۷/۲۵ |
|
۱۳۹۵/۷/۲۵ |
|
۱۳۹۵/۷/۲۵ |
|
۱۳۹۵/۷/۲۴ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۳ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۳ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۳ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۳ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۳ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۱۵ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۱۵ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۱۵ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۱۵ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲ |
|
۱۳۹۴/۹/۲۴ |
|
۱۳۹۴/۹/۲۴ |
|
۱۳۹۴/۹/۲۴ |
|
۱۳۹۴/۹/۲۴ |
|
۱۳۹۴/۹/۲۴ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۸ |
|
۱۳۹۴/۹/۸ |
|
۱۳۹۴/۹/۸ |
|
۱۳۹۴/۹/۸ |
|
۱۳۹۴/۹/۸ |
|
۱۳۹۴/۹/۲ |
|
۱۳۹۴/۹/۲ |
|
۱۳۹۴/۹/۲ |
|
۱۳۹۴/۹/۲ |
|
۱۳۹۴/۹/۲ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۴/۸/۵ |
|
۱۳۹۴/۸/۵ |
|
۱۳۹۴/۸/۵ |
|
۱۳۹۴/۸/۵ |
|
۱۳۹۴/۸/۵ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۱ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۱ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۱ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۱ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۱ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۴ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۴ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۴ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۴ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۴ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۳ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۳ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۳ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۳ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۳ |
|
۱۳۹۴/۷/۵ |
|
۱۳۹۴/۷/۵ |
|
۱۳۹۴/۷/۵ |
|
۱۳۹۴/۷/۵ |
|
۱۳۹۴/۷/۵ |
|
۱۳۹۴/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۴/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۴/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۴/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۴/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۶/۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۷ |
|
۱۳۹۴/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۲ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۲ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۲ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۲ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۲ |
|
۱۳۹۴/۵/۶ |
|
۱۳۹۴/۵/۶ |
|
۱۳۹۴/۵/۶ |
|
۱۳۹۴/۵/۶ |
|
۱۳۹۴/۵/۶ |
|
۱۳۹۴/۴/۳۱ |
|
۱۳۹۴/۴/۳۱ |
|
۱۳۹۴/۴/۳۱ |
|
۱۳۹۴/۴/۳۱ |
|
۱۳۹۴/۴/۳۱ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۲ |
|
۱۳۹۴/۴/۲ |
|
۱۳۹۴/۴/۲ |
|
۱۳۹۴/۴/۲ |
|
۱۳۹۴/۴/۲ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۳/۲ |
|
۱۳۹۴/۳/۲ |
|
۱۳۹۴/۳/۲ |
|
۱۳۹۴/۳/۲ |
|
۱۳۹۴/۳/۲ |
|
۱۳۹۴/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۲/۹ |
|
۱۳۹۴/۲/۹ |
|
۱۳۹۴/۲/۹ |
|
۱۳۹۴/۲/۹ |
|
۱۳۹۴/۲/۹ |
|
۱۳۹۴/۲/۲ |
|
۱۳۹۴/۲/۲ |
|
۱۳۹۴/۲/۲ |
|
۱۳۹۴/۲/۲ |
|
۱۳۹۴/۲/۲ |
|
۱۳۹۴/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱/۱۸ |
|
۱۳۹۴/۱/۱۸ |
|
۱۳۹۴/۱/۱۸ |
|
۱۳۹۴/۱/۱۸ |
|
۱۳۹۴/۱/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۱۷ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۲ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۲ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۲ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۲۴ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۱۷ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۳/۹/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۹/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۹/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۹/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۹/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۹ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۹/۴ |
|
۱۳۹۳/۹/۴ |
|
۱۳۹۳/۹/۴ |
|
۱۳۹۳/۹/۴ |
|
۱۳۹۳/۹/۴ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۰ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۰ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۰ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۰ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۰ |
|
۱۳۹۳/۸/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۸/۶ |
|
۱۳۹۳/۸/۶ |
|
۱۳۹۳/۸/۶ |
|
۱۳۹۳/۸/۶ |
|
۱۳۹۳/۸/۶ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۹ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۹ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۹ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۹ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۹ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۷/۱۵ |
|
۱۳۹۳/۷/۱۵ |
|
۱۳۹۳/۷/۱۵ |
|
۱۳۹۳/۷/۱۵ |
|
۱۳۹۳/۷/۱۵ |
|
۱۳۹۳/۷/۷ |
|
۱۳۹۳/۷/۷ |
|
۱۳۹۳/۷/۷ |
|
۱۳۹۳/۷/۷ |
|
۱۳۹۳/۷/۷ |
|
۱۳۹۳/۷/۲ |
|
۱۳۹۳/۷/۲ |
|
۱۳۹۳/۷/۲ |
|
۱۳۹۳/۷/۲ |
|
۱۳۹۳/۷/۲ |
|
۱۳۹۳/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۳/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۳/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۳/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۳/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۳/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۳/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۳/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۳/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۰ |
|
آفران: تحولات آفریقای غیرعربی (87) |
۱۳۹۳/۳/۱۰ |
۱۳۹۳/۲/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۲/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۲/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۲/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۲/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۲/۹ |
|
۱۳۹۳/۲/۹ |
|
۱۳۹۳/۲/۹ |
|
۱۳۹۳/۲/۹ |
|
۱۳۹۳/۲/۹ |
|
۱۳۹۳/۲/۲ |
|
۱۳۹۳/۲/۲ |
|
۱۳۹۳/۲/۲ |
|
۱۳۹۳/۲/۲ |
|
۱۳۹۳/۲/۲ |
|
۱۳۹۳/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱/۱۹ |
|
۱۳۹۳/۱/۱۹ |
|
۱۳۹۳/۱/۱۹ |
|
۱۳۹۳/۱/۱۹ |
|
۱۳۹۳/۱/۱۹ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۲۴ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۲۴ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۲۴ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۲۴ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۲۴ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۱۸ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۱۸ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۷ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۷ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۷ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۷ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۷ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۷ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۹/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۹/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۹/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۹/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۹/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۹/۶ |
|
۱۳۹۲/۹/۶ |
|
۱۳۹۲/۹/۶ |
|
۱۳۹۲/۹/۶ |
|
۱۳۹۲/۹/۶ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۵ |
|
آفران: آفريقاي جنوبي اولين ايستگاه اجلاس كميسيون مشترك دولت تدبير و اميد |
۱۳۹۲/۸/۱۸ |
۱۳۹۲/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۲/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۲/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۲/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۲/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۷/۹ |
|
۱۳۹۲/۷/۹ |
|
۱۳۹۲/۷/۹ |
|
۱۳۹۲/۷/۹ |
|
۱۳۹۲/۷/۹ |
|
۱۳۹۲/۷/۱ |
|
۱۳۹۲/۷/۱ |
|
۱۳۹۲/۷/۱ |
|
۱۳۹۲/۷/۱ |
|
۱۳۹۲/۷/۱ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۶/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۶/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۶/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۶/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۶/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۶/۶ |
|
۱۳۹۲/۶/۶ |
|
۱۳۹۲/۶/۶ |
|
۱۳۹۲/۶/۶ |
|
۱۳۹۲/۶/۶ |
|
۱۳۹۲/۶/۲ |
|
۱۳۹۲/۶/۲ |
|
۱۳۹۲/۶/۲ |
|
۱۳۹۲/۶/۲ |
|
۱۳۹۲/۶/۲ |
|
۱۳۹۲/۵/۲۶ |
|
۱۳۹۲/۵/۲۶ |
|
۱۳۹۲/۵/۲۲ |
|
۱۳۹۲/۵/۲۲ |
|
۱۳۹۲/۵/۲۲ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۵/۶ |
|
۱۳۹۲/۵/۶ |
|
۱۳۹۲/۵/۶ |
|
۱۳۹۲/۵/۶ |
|
۱۳۹۲/۵/۶ |
|
۱۳۹۲/۴/۳۰ |
|
۱۳۹۲/۴/۳۰ |
|
۱۳۹۲/۴/۳۰ |
|
۱۳۹۲/۴/۳۰ |
|
۱۳۹۲/۴/۳۰ |
|
۱۳۹۲/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۲/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۲/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۲/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۲/۴/۱۸ |
|
آفران: گزارش تحليلي بر سفر رئيس جمهور ايالات متحده آمريكا به آفريقا |
۱۳۹۲/۴/۱۶ |
۱۳۹۲/۴/۴ |
|
۱۳۹۲/۴/۴ |
|
۱۳۹۲/۴/۴ |
|
۱۳۹۲/۴/۴ |
|
۱۳۹۲/۴/۴ |
|
۱۳۹۲/۴/۲ |
|
۱۳۹۲/۴/۲ |
|
۱۳۹۲/۴/۲ |
|
۱۳۹۲/۴/۲ |
|
۱۳۹۲/۴/۲ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۳/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۶ |
|
۱۳۹۲/۳/۴ |
|
۱۳۹۲/۳/۴ |
|
۱۳۹۲/۳/۴ |
|
۱۳۹۲/۳/۴ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۱/۳۱ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۱/۷ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۲۲ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۲۲ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۲۲ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۲۲ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۲۲ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۹ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۹ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۹ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۹ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۱ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۴ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۴ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۴ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۴ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۴ |
|
۱۳۹۱/۹/۲۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۲۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۲۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۲۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۲۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۵ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۸/۹ |
|
۱۳۹۱/۸/۹ |
|
۱۳۹۱/۸/۹ |
|
۱۳۹۱/۸/۹ |
|
۱۳۹۱/۷/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۷/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۷/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۷/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۷/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۷/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۷/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۷/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۷/۳ |
|
۱۳۹۱/۷/۳ |
|
۱۳۹۱/۷/۳ |
|
۱۳۹۱/۷/۱ |
|
۱۳۹۱/۶/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۶/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۶/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۶/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۶/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۶/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۱/۶/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۶/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۶/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۶/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۶/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۶/۱۲ |
|
۱۳۹۱/۶/۷ |
|
۱۳۹۱/۶/۷ |
|
۱۳۹۱/۶/۷ |
|
۱۳۹۱/۶/۷ |
|
۱۳۹۱/۶/۶ |
|
۱۳۹۱/۶/۶ |
|
۱۳۹۱/۶/۱ |
|
۱۳۹۱/۶/۱ |
|
۱۳۹۱/۶/۱ |
|
۱۳۹۱/۶/۱ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۷ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۷ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۵/۹ |
|
۱۳۹۱/۵/۹ |
|
۱۳۹۱/۵/۸ |
|
۱۳۹۱/۵/۸ |
|
۱۳۹۱/۵/۷ |
|
۱۳۹۱/۵/۷ |
|
۱۳۹۱/۵/۴ |
|
۱۳۹۱/۵/۴ |
|
۱۳۹۱/۵/۳ |
|
۱۳۹۱/۵/۳ |
|
۱۳۹۱/۵/۱ |
|
۱۳۹۱/۵/۱ |
|
۱۳۹۱/۴/۳۱ |
|
۱۳۹۱/۴/۳۱ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۵ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۵ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۰ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۰ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۷ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۷ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۲ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۲ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۴/۷ |
|
۱۳۹۱/۴/۷ |
|
۱۳۹۱/۴/۶ |
|
۱۳۹۱/۴/۶ |
|
۱۳۹۱/۴/۶ |
|
۱۳۹۱/۴/۵ |
|
۱۳۹۱/۴/۵ |
|
۱۳۹۱/۴/۴ |
|
۱۳۹۱/۴/۴ |
|
۱۳۹۱/۴/۳ |
|
۱۳۹۱/۴/۳ |
|
۱۳۹۱/۳/۳۱ |
|
۱۳۹۱/۳/۳۱ |
|
۱۳۹۱/۳/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۳/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۲ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۱ |
|
آفران: میزان موفقیت اخوان المسلمین در بازیابی پایگاه مردمی خود |
۱۳۹۱/۳/۲۱ |
۱۳۹۱/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۰ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۰ |
|
۱۳۹۱/۳/۱۷ |
|
آفران: بروز اعتراضات در مصر و نشانه رفتن نامزدی نخست وزیر مبارک |
۱۳۹۱/۳/۱۷ |
۱۳۹۱/۳/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۳/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۳/۱۳ |
|
آفران: وجوب توافق بین اخوان و نیروهای انقلابی علیه احمد شفیق |
۱۳۹۱/۳/۱۳ |
۱۳۹۱/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۳/۹ |
|
۱۳۹۱/۳/۸ |
|
۱۳۹۱/۳/۷ |
|
۱۳۹۱/۳/۷ |
|
۱۳۹۱/۳/۶ |
|
۱۳۹۱/۳/۳ |
|
آفران: انتخابات مصر صحنه پراکندگی آراء میان دو مجموعه اسلام گرا و مدنی |
۱۳۹۱/۳/۳ |
۱۳۹۱/۳/۳ |
|
۱۳۹۱/۳/۲ |
|
۱۳۹۱/۳/۱ |
|
۱۳۹۱/۲/۳۱ |
|
۱۳۹۱/۲/۳۰ |
|
آفران: شعارهای انتخاباتی برخی نامزدهای برجسته انتخابات ریاست جمهوری مصر |
۱۳۹۱/۲/۳۰ |
۱۳۹۱/۲/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۲/۲۵ |
|
۱۳۹۱/۲/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۲/۲۳ |
|
۱۳۹۱/۲/۲۰ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۷ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۲ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۲/۹ |
|
۱۳۹۱/۲/۵ |
|
۱۳۹۱/۲/۴ |
|
۱۳۹۱/۲/۳ |
|
۱۳۹۱/۲/۲ |
|
۱۳۹۱/۱/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۹ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۳ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۲ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۱/۱/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۱/۱۵ |
|
۱۳۹۱/۱/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۱/۷ |
|
۱۳۹۱/۱/۶ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۲۱ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۲۰ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۱۵ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۱۳ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۹ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۸ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۷ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۶ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۳ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۲ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۱ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۳۰ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۱۰ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۹ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۸ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۵ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۲۶ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۲۵ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۲۱ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۸ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۴ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۳ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۱ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۰ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۶ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۵ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۳ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۶ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۲ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۱ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۰ |
|
۱۳۹۰/۹/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۹/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۹/۹ |
|
۱۳۹۰/۹/۸ |
|
۱۳۹۰/۹/۷ |
|
۱۳۹۰/۹/۶ |
|
۱۳۹۰/۹/۵ |
|
۱۳۹۰/۹/۲ |
|
۱۳۹۰/۹/۱ |
|
۱۳۹۰/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۸/۲۵ |
|
۱۳۹۰/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۰/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۰/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۰/۸/۸ |
|
۱۳۹۰/۸/۳ |
|
۱۳۹۰/۸/۲ |
|
۱۳۹۰/۷/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۷/۲۶ |
|
۱۳۹۰/۷/۲۵ |
|
۱۳۹۰/۷/۲۴ |
|
۱۳۹۰/۷/۱۸ |
|
۱۳۹۰/۷/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۷/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۷/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۷/۹ |
|
۱۳۹۰/۷/۶ |
|
۱۳۹۰/۷/۵ |
|
۱۳۹۰/۷/۳ |
|
۱۳۹۰/۶/۳۰ |
|
۱۳۹۰/۶/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۶/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۶/۲۶ |
|
۱۳۹۰/۶/۲۲ |
|
۱۳۹۰/۶/۲۰ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۵ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۴ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۳ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۶/۸ |
|
۱۳۹۰/۶/۷ |
|
۱۳۹۰/۶/۶ |
|
۱۳۹۰/۶/۶ |
|
۱۳۹۰/۶/۵ |
|
۱۳۹۰/۶/۲ |
|
۱۳۹۰/۶/۱ |
|
۱۳۹۰/۵/۳۰ |
|
۱۳۹۰/۵/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۵/۲۴ |
|
۱۳۹۰/۵/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۵/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۵/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۵/۲۲ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۸ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۰ |
|
۱۳۹۰/۵/۹ |
|
۱۳۹۰/۵/۸ |
|
۱۳۹۰/۵/۸ |
|
۱۳۹۰/۵/۵ |
|
۱۳۹۰/۵/۴ |
|
۱۳۹۰/۵/۳ |
|
۱۳۹۰/۵/۳ |
|
۱۳۹۰/۵/۲ |
|
۱۳۹۰/۵/۱ |
|
۱۳۹۰/۵/۱ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۵ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۲ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۵ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۵ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۴ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۴ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۳ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۳ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۱ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۱ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۱ |
|
۱۳۹۰/۴/۸ |
|
۱۳۹۰/۴/۸ |
|
۱۳۹۰/۴/۷ |
|
آفران: نشانه های “همه پرسی نظامی" درباره رئیس جمهور آینده مصر |
۱۳۹۰/۴/۶ |
۱۳۹۰/۴/۶ |
|
۱۳۹۰/۴/۵ |
|
۱۳۹۰/۴/۵ |
|
۱۳۹۰/۴/۴ |
|
۱۳۹۰/۴/۴ |
|
۱۳۹۰/۴/۴ |
|
۱۳۹۰/۴/۲ |
|
۱۳۹۰/۴/۱ |
|
۱۳۹۰/۴/۱ |
|
۱۳۹۰/۳/۳۱ |
|
۱۳۹۰/۳/۳۱ |
|
۱۳۹۰/۳/۳۰ |
|
۱۳۹۰/۳/۳۰ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۵ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۵ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۴ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۴ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۰/۳/۹ |
|
۱۳۹۰/۱/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۱/۲۷ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۱۴ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۲۳ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۶ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۳ |
|
۱۳۸۹/۱۰/۲۵ |
|
۱۳۸۹/۱۰/۱۵ |
|
۱۳۸۹/۱۰/۱۱ |
|
۱۳۸۹/۱۰/۴ |
|
۱۳۸۹/۹/۲۹ |
|
۱۳۸۹/۹/۲۷ |
|
۱۳۸۹/۹/۲۳ |
|
۱۳۸۹/۹/۲۳ |
|
۱۳۸۹/۹/۲۰ |
|
۱۳۸۹/۹/۱۸ |
|
۱۳۸۹/۹/۱۷ |
|
۱۳۸۹/۹/۱۷ |
|
۱۳۸۹/۹/۱۶ |
|
۱۳۸۹/۸/۲۳ |
|
۱۳۸۹/۸/۸ |
|
۱۳۸۹/۸/۱ |
|
۱۳۸۹/۷/۲۴ |
|
۱۳۸۹/۷/۱۷ |
|
۱۳۸۹/۷/۳ |
|
۱۳۸۹/۶/۲۷ |
|
۱۳۸۹/۶/۲۱ |
|
۱۳۸۹/۶/۱۳ |
|
۱۳۸۹/۶/۶ |
|
۱۳۸۹/۵/۳۰ |
|
۱۳۸۹/۵/۲۳ |
|
۱۳۸۹/۵/۱۶ |
|
۱۳۸۹/۵/۹ |
|
۱۳۸۹/۵/۲ |
|
۱۳۸۹/۴/۲۶ |