تحولات آفریقای غیر عربی 90
از تاریخ 19/3/93 الی 16/4/93
نیجریه
· منبع آگاه در نیجریه به فرانس پرس گفتند: «افراد مسلح وابسته به گروه تروریستی بوکو حرام دستکم 20 مادر جوان را نزدیک شهرکی در شمال شرقی این کشور ربوده اند که بیش از 200 دانش آموز دختر را حدود 2ماه پیش از آن به گروگان گرفته شده بودند. به گزارش خبرگزاری فرانسه از مایدوگوری، گزارش های متناقضی در باره شمار زنان بوده شده از یک اقامتگاه نزدیک چیبوک در ایالت بورنو رسیده به گونه ای که یک مقام محلی شمار آنان را تا 40 نفر ذکر کرده است. بر اساس این گزارش، افراد مسلح حدود ظهر به وقت محلی، 20 زن 15 تا 30 ساله و سه مرد جوان را ربودند. تمامی مردان روستای گارکین فولانی در هشت کیلومتری چیبوک در هنگام حمله تروریست ها برای چراندن گله از دهکده بیرون رفته بودند. هنوز نشانه ای از این که این زنان به کجا انتقال داده شده اند در دست نیست و تروریست ها تماسی برقرار نکرده اند. یک منبع در کمیسیون حقوق بشر ملی نیجریه همچنین گفت که هیچ کودکی به گروگان گرفته نشده است.
· تهدید حملات گروه تروریستی بوکوحرام به تماشاگران فوتبال موجب شد تا تمام مراکز تماشای عمومی بازی های جام جهانی فوتبال در ایالت آداماوا در شمال شرقی این کشور تعطیل شوند. به گزارش خبرگزاری فرانسه از کانو، "احمد ساجو" سخنگوی فرماندار ایالت آداماوا روز چهارشنبه (21/3/93) اعلام کرد که در پی هشدارهای ارتش مبنی بر این که مراکز تماشای عمومی فوتبال از مانیتورهای بزرگ، از هدف های احتمالی حملات تروریستی است، دولت دستور تعطیلی تمام این مراکز را تا اطلاع ثانوی صادر کرده است. این مراکز در نیجریه در گذشته هدف حملاتی قرار گرفته اند. در ماه مه میلادی (اردیبهشت ماه)، در انفجاری در بیرون یکی از مراکز تماشای فوتبال در شهر مرکزی جوس که بازی نهایی جام قهرمانان اروپا را پخش می کرد، سه نفر کشته شدند.
· روزنامه دیلی پست نیجریه روز سه شنبه (27/3/93) اعلام کرد که گردان 144 ارتش نیجریه کاروانی مرکب از 33 دستگاه اتوبوس را توقیف و 486 تن را که مظنون به عضویت در گروه شورشی بوکوحرام بودند در مسیر مواصلاتی ارو نگوا و ایمو گات بازداشت کردند. این روزنامه نوشت: «دستگیری این شمار از شورشیان بوکوحرام روز یکشنبه (25/3/93) صورت گرفته اما روز سه شنبه (27/3/93) اعلام شده است. سرهنگ "راشد اومولوری" فرمانده نظامی ارتش نیجریه گفت: «این اتوبوس ها از مناطق شمالی نیز آمده بودند و بیش تر سرنشینان آن ها بین 16 تا 24 سال داشتند که هشت تن از آنان زن هستند و دو دستگاه اتوبوس از این کاروان هم موفق به فرار شدند اما تحت تعقیب هستند.»
· کنفرانس ملی نیجریه در گزارش اقتصادی خود اعلام کرد که این کشور روزانه 35 میلیون دلار بابت سرقت نفت ضرر می کند و لازم است بازار سیاه صادرات نفت خام یک بار برای همیشه ریشه کن شود. بخش اعظم نفت خامی که به صورت غیر قانونی به فروش می رسد با استفاده از نفتکش ها از این کشور خارج می شود. کمیته انرژی کنفرانس ملی نیجریه در گزارش خود که نسخه ای از آن به دست این خبرگزاری رسید، اعلام کرد: «ارزش نفتی که به خارج از کشور قاچاق می شود روزانه بالغ بر 35 میلیون دلار، و تقریبا معادل یک چهارم درآمد سالانه نیجریه است.» این کمیته در گزارش 71 صفحه ای خود که هنوز رسما منتشر نشده است، افزود: «بدیهی است که نفع حاصل از اجرای عملیات فشرده امنیتی به منظور جلوگیری از قاچاق نفت خام، از هزینه آن بیشتر خواهد بود.» هیات های نمایندگی از سراسر نیجریه در این کنفرانس ملی که در ماه مارس (اسفند/فروردین) در ابوجا پایتخت این کشور برگزار شد، گرد هم آمدند تا مشکلات دیرینه پرجمعیت ترین کشور قاره آفریقا را مورد بحث و بررسی قرار دهند.
· آمار قربانیان حمله انتحاری شب سه شنبه (27/3/93) به مرکز پخش مسابقات جام جهانی فوتبال در شهری در شمال نیجریه به هفت کشته و 40 زخمی رسید. به گزارش پایگاه خبری الیوم السابع، روزنامه لیدر شیپ نیجریه و شاهدان گفتند که در انفجار شب سه شنبه (27/3/93) در مرکز پخش مسابقات فوتبال جام جهانی در شهر داماتورو ایالت یوبی در شمال شرق نیجریه دستکم هفت تن کشته و حدود 40 تن هم زخمی شدند. مقامات نیجریه هیچ بیانیه رسمی درباره این انفجار انتحاری و شمار قربانیان آن صادر نکرده اند. شمار زیادی از علاقه مندان به فوتبال در نیجریه به توصیه طرفهای امنیتی عمل کرده و از خانههای خود مسابقات جام جهانی فوتبال را دنبال میکنند تا از تهدید حملات تروریستی احتمالی گروه بوکوحرام علیه مراکز پخش مسابقات به دور باشند. دولت نیجریه از زمان آغاز مسابقات جام جهانی فوتبال به علاقه مندان فوتبال درباره احتمال حملات تروریستی علیه مراکز پخ مسابقات هشدار دادند.
· انفجار انتحاری در مرکز پخش بازیهای جام جهانی در شهر داماتورو در شمال نیجریه شماری زخمی از میان تماشاچیان برجای گذاشت. به گزارش پایگاه خبری الیوم السابع، انفجار انتحاری علیه یکی از مراکز پخش بازی های جام جهانی در نزدیک شهر داماتورو در شمال نیجریه تعدادی زخمی برجای گذاشت. تا کنون هیچ گروهی مسئولیت این حمله را برعهده نگرفته است اما گروه شورشی بوکوحرام مشابه دیگر حملاتی که در نیجریه روی میدهد بیشتر از همه مظنون هستند.
· دولت نیجریه به مردم کشورش درباره طرح گروه افراطگرای بوکوحرام در افزایش حملات تروریستی هشدار داد. به گزارش پایگاه خبری الیوم السابع، "مایک اومیری" هماهنگ کننده مرکز اطلاعات ملی نیجریه روز چهارشنبه (28/3/93) در اظهاراتی خبری گفت: «گروه بوکوحرام در آوریل گذشته دو حمله خونبار در ایستگاه اتوبوس پایتخت مرتکب شد و بعید نیست که همین حملات به شیوهای خونبارتر تکرار شود بنابراین شهروندان باید هوشیار بوده و جانب احتیاط پیشه کنند.» وی افزود: «احتمال دارد که گروه بوکوحرام حملاتی را با تانکرهای سوخت مملو از مواد منفجره علیه آبوجا مرتکب شود.» "گودلاک جاناتان" رئیس جمهور نیجریه بوکوحرام را متهم می کند که موجب کشته شدن 12 هزار تن و زخمی شدن هشت هزار تن و آوارگی هزاران بی گناه شده است. جاناتان اخیرا طی نطقی در کنفرانس امنیت و مبارزه با فعالیت گروه های تروریستی که در پاریس برگزار شد گفت: «بوکوحرام طرحی برای برهم زدن ثبات نیجریه و سیطره کامل بر آن را دارد.» جاناتان تاکید کرد: «بوکوحرام میخواهد اعتقادهای خود را با توسل به زور به مردم تحمیل کند و نیجریه را به پایگاهی برای افراط گرایی در مرکز و غرب آفریقا و بلکه در همه قاره سیاه مبدل کند.»
· شبه نظامیان مسلح روز شنبه (31/3/93) با حمله به روستایی در شمال شرقی نیجریه، چند نفر را کشتند و منازل مسکونی را آتش زدند. به گزارش خبرگزاری رویترز از مایدوگوری، این روستا در نزدیکی روستایی واقع است که دو ماه پیش شبه نظامیان گروه تروریستی بوکوحرام بیش از 200 دانش آموز دختر را از آن ربودند. یک شاهد در حالی که خواست نامش ذکر نشود، در تماس تلفنی به رویترز گفت که مهاجمان ملبس به لباس نظامی در قالب کاروانی از خودروهای نظامی و ورزشی به روستای کورونگینیم حمله کردند. وی افزود: «دو تن از رهبران مهاجمان دستور می دادند که به محض دیدن هر کس به طرف وی تیراندازی کنند.»
· یک بمب گذار انتحاری در نیجریه روز یکشنبه (1/4/93) اتومبیل خود را به یک ایست بازرسی در ایالت بورنو واقع در شمال شرقی این کشور و نزدیک کامرون کوبید و سه سرباز را کشت. به گزارش خبرگزاری فرانسه از شهر کانو ،سه سرباز دیگر نیز در این حمله اوایل صبح در شهر گوئوزا زخمی شدند. یکی از اهالی منطقه به خبرگزاری فرانسه گفت: «این حمله انتحاری توسط مردی صورت گرفت که گمان می رود عضو بوکو حرام بوده است.» وی افزود: «صدای این انفجار مهیب در سراسر شهر شنیده شده است.» حمله در شهر گوئوزا واقع در 100 کیلومتری میدوگوری و ساعت هفت صبح به وقت محلی اتفاق افتاد ولی خبر آن به دلیل شبکه تلفن ضعیف منطقه و انهدام دکل های مخابراتی در حملات قبلی بوکوحرام، ساعاتی بعد انتشار یافت. ارتش محل وقوع انفجار را مسدود کرده است .
نیجر
· خبرگزاری فرانسه سه شنبه (20/3/93) در گزارشی از سقوط هواپیمای جنگی میراژ فرانسه در کشور آفریقایی نیجر خبر داد. این گزارش به نقل از "ژیله جارون" سخنگوی ارتش فرانسه حاکی است که هواپیمای جنگی میراژ 2000 دی فرانسه که اواخر وقت شب سه شنبه (20/3/93) در آسمان مالی در حال گشت زنی بود به سبب نقص فنی برفراز نیجر کشور همسایه مالی سقوط کرد. به گفته وی، دو تن از سرنشینان این هواپیما که از ماموریت سرکوبی گروه های تندرو در مالی برمی گشتند، هنگام سقوط از آن خارج شده و جان سالم به در بردند. بر اساس این گزارش، هواپیما در نیمه راه شهر مرزی گائو در شمال مالی و نیامی پایتخت نیجر و محل استقرار پایگاه نظامی فرانسه در آفریقا بود که دچار این حادثه شد اما خلبان و افسر گشت شناسایی آن جان سالم به در بردند.
غنا
یک مقام ارشد بندری در غنا از ربوده شدن یک فروند نفتکش با پرچم لیبریا در حوالی سواحل این کشور خبر داد. خبرگزاری رویترز به نقل از شرکت "فردیل گروپ اس ای" گزارش داد: «این نفتکش تحت عنوان "ام تی فر آرتمیس" آخرین بار روز چهارشنبه (14/3/93) و از نزدیکی سواحل غنا با مدیریت شرکت تماس برقرار کرد.» یک مقام ارشد بندر ˈتماˈ واقع در شرق پایتخت غنا به رویترز گفت: روز جمعه (16/3/93) درخواست کمکی از سوی ناخدای کشتی دریافت کردیم که اعلام می کرد این نفتکش در فاصله 36 گره دریایی از آب های ما قرار دارد و اوایل روز چهارشنبه (14/3/93) از سوی دزدان دریایی ربوده شده و مورد غارت قرار گرفته است. سخنگوی نیروهای مسلح غنا نیز از تلاش نیروی دریایی این کشور برای یافتن نفتکش مزبور خبر داد. اکتشافات ذخایر نفتی دریایی باعث شده است شرکت های نفتی بین المللی جذب این منطقه شده و در نتیجه خلیج گینه به کانون تولید نفت و گاز تبدیل شود.
موریتانی
· انتخابات ریاست جمهوری موریتانی شنبه (31/3/93) برگزار خواهد شد. به گزارش پایگاه خبری الیوم السابع، "محمد ولد عبدالعزیز"، رئیس جمهور موریتانی که دوره ریاست جمهوری وی رو به پایان است وعده داد در صورت پیروزی در انتخابات هفته آینده برای تقویت دموکراسی، حاکمیت قانون، اصلاح عمیق عدالت و توسعه در همه زمینهها تلاش میکند.
· نتایج اولیه انتخابات ریاست جمهوری در موریتانی روز یکشنبه (1/4/93) نشان داد که "محمد ولد عبدالعزیز" با کسب 89/81 درصد آراء به یک پیروزی قاطع دست یافته است. به گزارش خبرگزاری فرانسه از نوآکشوت، این نتایج پس از آن اعلام شد که رقبای اصلی عبدالعزیز ضمن تحریم فرآیند انتخاباتی آن را فریب کارانه خواندند. نتایج منتشر شده از سوی کمیسیون ملی انتخابات حکایت از آن دارد که "بیرام ولد داه ولد عبید" نامزد ضد برده داری و رقیب عبدالعزیز تنها 67/8 درصد آراء را کسب کرد. میزان حضور مردم در این انتخابات 46/56 درصد عنوان شده است.
· "رمضان لعمامره"، وزیر خارجه الجزایر روز دوشنبه (26/3/93) اعلام کرد که دور نخست گفتوگوی ملی بین دولت مالی و گروههای معارض در شمال این کشور اوایل ماه جولای آتی در الجزایر برگزار میشود.
سومالی
· درگیری سنگین میان شبه نظامیان رقیب در منطقه مرکزی سومالی، دست کم 12 کشته و چندین زخمی بر جای گذاشت. خبرگزاری فرانسه در گزارشی اعلام کرد که این درگیری روز سه شنبه (19/3/93) به رغم تاکید فرماندار گالگادود بر خویشتنداری طرفین، در این منطقه روی داد. درگیری مذکور نوعی انتقام جویی کشتارهای پیشین میان دو قبیله رقیب ساکن در روستاهای گالگادود در 400 کیلومتری شمال موگادیشو و نزدیک به مرز با اتیوپی بوده است. یکی از ریش سفیدان منطقه مجموع کشته شدگان از هر دو طرف را 12 نفر اعلام کرد و گفت که شمار زخمی شدگان از این رقم بیشتر است. وی همچنین تاکید کرد که هیچ یک از طرفین حاضر به مذاکره درباره مناقشات فی مابین نیستند. خبرگزاری فرانسه افزود: «این درگیری ها متمایز از درگیری هایی است که میان نیروهای اتحادیه آفریقا و گروه تروریستی الشباب وابسته به القاعده در مناطق دور افتاده جنوب سومالی در جریان است.
· یک خبرنگار سومالیایی براثر انفجار خودرویش توسط تروریست های الشباب در موگادیشو کشته شد. خبرگزاری فرانسه روز شنبه (31/3/93) به نقل از پلیس و شاهدان عینی گزارش داد که تروریست های گروه الشباب شنبه (31/3/93) با انفجار یک بمب کنترل از راه دور در خودروی "یوسف کینان" خبرنگار معروف رادیو المستقبل و شبکه رادیو اف ام خصوصی موگادیشو که با رادیو ارگو متعلق به نهاد حقوق بشری سازمان ملل متحد همکاری می کرد را کشت. "عبدی گرانه" یک فرمانده پلیس سومالی گفت که هنوز انگیزه حمله الشباب به این خبرنگار معروف مشخص نیست، اما چیزی که مشخص است بمب پیشتر در زیر صندلی کینان کارگذاشته شده بود. به گزارش فرانس پرس، این حمله تروریستی دومین حمله از نوع خود به یک خبرنگار در این کشور طی یک سال گذشته است.
آفریقای مرکزی
· گرجستان شماری از نیروهای نظامی خود را برای کمک به نیروهای اتحادیه اروپا به جمهوری آفریقای مرکزی اعزام کرد. به گزارش خبرگزاری فرانسه، "گیورگی مارگولاشویلی" رییس جمهوری گرجستان یادآورشد که این کشور شماری از نیروهای نظامی خو را به جمهوری آفریقای مرکزی با هدف کمک به اقدامات نیروهای اتحادیه اروپا برای مهار خشونت ها در این کشور آفریقایی اعزام کرد. وی افزود: «ما در حال اعزام نیروهایی برای استقرار تحت ماموریت اتحادیه اروپا به جمهوری آفریقای مرکزی هستیم تا نقش و مسوولیت خود را در راستای کمک به ایجاد امنیت جهانی ایفا کنیم.» براساس این گزارش، وزارت دفاع گرجستان اعلام کرد که حدود 140 سرباز گرجستان به نیروهای اتحادیه اروپا ملخق می شوند و وظیفه آن ها کمک به روند پاکسازی پایتخت جمهوری آفریقای مرکزی است. انتظار می رود که گرجستان توافق نامه ای را در ماه جاری میلادی با اتحادیه اروپا امضا کند. بروکسل در ماه نوامبر (آبان ماه92ه.ش) از گرجستان دعوت کرد در عملیات های مدیریت بحران اتحادیه اروپا مشارکت داشته باشد. در ماه فوریه (بهمن ماه 92ه.ش) گرجستان همچنین شماری از افسران خود را برای حضور در یک ماموریت نظامی اتحادیه اروپا در اموزش ارتش کشور مالی اعزام کرد.
تانزانیا
· انفجار بمب در نزدیکی مسجدی در زنگبار یک جزیره تانزانیا در اقیانوس هند جمعه شب (23/3/93) یک کشته و جندین زخمی بر جای گذاشت. به گزارش خبرگزاری فرانسه از زنگبار، "امکادام خمیس" یک مقام ارشد پلیس به این خبرگزاری گفت: «ما در حال تحقیق برای پی بردن به نوع مواد منفجره جنایتکاران و انگیزه آنان هستیم.» به گفته پلیس ، این بمب ساعت 15: 8 دقیقه شب جمعه (23/3/93) به وقت محلی در منطقه تجاری درنجانی در استون تاون یک مرکز تاریخی ثبت شده یونسکو در پایتخت مجمع الجزایر خود مختار تانزانیا منفجر شد. شاهدان اعلام کردند، قرانیان بمب گذاری شامل نمازگزارانی می شد که پس از اقامه نماز مغرب در یک مسجد مجاور در خال خروج بودند.
· ناوگروه سیام نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران متشکل از ناوشکن الوند و ناولجستیک بوشهر پس از یک دیدار چهار روزه از بندر دارالسلام، بعد از ظهر شنبه (24/3/93) با بدرقه "مهدی آقاجعفری" سفیر، اعضای سفارت و مقامات نظامی تانزانیا این کشور را ترک کرد. سفیر جمهوری اسلامی ایران در تانزانیا در مراسم بدرقه این ناوگروه ضمن ابراز خرسندی از نتایج مثبت این دیدار در عرصههای مختلف روابط دو کشور از توافق با مقامات نظامی تانزانیا برای انجام بازدیدهای منظم ناوهای عملیاتی و آموزشی جمهوری اسلامی ایران از تانزانیا و همچنین همکاری نیروی دریایی دو کشور به ویژه در زمینه اعزام افسران نیروی دریایی تانزانیا به کشورمان برای شرکت در دورههای آموزشی خبر داد. به گفته سفیر ج.ا.ا در ملاقاتهای جداگانهای که با حضور فرماندهان ناوگروه و فرمانده نیروی دریایی و نیز جانشین ستاد کل نیروی دفاع تانزانیا انجام شد، طرفهای تانزانیایی خواهان بهرهمندی از تجربیات ج.ا.ا در زمینه تقویت نیروی دریایی تانزانیا شدند. مقامات نظامی تانزانیا همچنین خواستار افزایش اینگونه بازدیدها با فواصل زمانی کمتر از دارالسلام شدند. ناخدا " عبداللهی" فرمانده ناوگروه سی ام نیروی دریایی نیز با تشکر از همکاری صمیمانه و استقبال گرم مقامات نظامی تانزانیا از این ناوگروه، این بازدید را موفقیت آمیز و نشانه اقتدار بیش از پیش نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران توصیف و بر اهمیت استمرار آن در آینده تاکید کرد.
اوگاندا
· به گزارش شبکه خبری یورونیوز، سازمانملل همزمان با انتقاد از اوگاندا به خاطر آن چه «نوع برخورد این کشور با همجنسگرایان»، عنوان کرد، ریاست دورهای مجمع عمومی سازمان ملل را به "سم کوتسا"، وزیر خارجه این کشور تقدیم کرد. براساس این گزارش، کوتسا به اتفاق آرا از سوی بلوک آفریقایی برای این منصب تشریفاتی و یک ساله مورد پذیرش قرار گرفت. وی درسخنرانی خود که به همین مناسبت انجام داد گفت که مردم،گزینه اول و مرکز همه برنامههای وی در دوران ریاستش بر این مجمع خواهند بود. مبارزه با فقر و گرسنگی، ایجاد ثروت، کار و زندگی بهتر، بهبود وضعیت حقوق بشر و ... از جمله دیگر برنامههایی بود که کوتساو در سخنرانی خود به عنوان اولویتهای کاریاش به آنها اشاره کرد. برخی از مخالفان کوتساو اعلام کرده اند که وی در محکومیت عدهای از همجنس بازان کشورش به حبس ابد دست داشته بنابر این نباید به این منصب تشریفاتی دست یابد. مجمع عمومی، مرکب از کلیه اعضای ملل متحد یعنی 193 کشور است. هریک از کشورهای عضو میتوانند حداکثر تا پنج نماینده در مجمع داشتهباشند. در عین حال این امکان نیز برای دولتها وجود دارد که در صورت نیاز و در حد امکان خود به این هیئت، مشاور یا کارشناس اضافه کنند. از سوی دیگر، هر عضو سازمان ملل متحد در مجمع دارای یک حق رأی میباشد. مجمع عمومی به طور منظم دورههای اجلاسیهٔ سالیانهٔ خود را از سپتامبر (شهریورماه) تا دسامبر (آذر ماه) یا ژانویه (دی ماه) تشکیل میدهد و در موارد استثنایی به درخواست شورای امنیت و یا به درخواست یک عضو که مورد موافقت اکثریت اعضا باشد دورههای اجلاسیهٔ فوقالعاده تشکیل میدهد. رأیگیری در خصوص مسائل مهم مانند حفظ صلح و امنیت، مسائل مربوط به بودجه و انتخاب اعضا با اکثریت 2/3 آرا صورت میگیرد و در خصوص مسائل دیگر با اکثریت ساده تصمیمگیری میشود. تصمیمات و قطعنامههای مجمع عمومی عمدتاً جنبهٔ اعلامی یا توصیهای دارند اما بعضاً برخی از این قطعنامههای اعلامی با گذشت زمان و تکرار تا حدود زیادی برای کشورهای عضو به طور ضمنی الزامآور میشوند که از جمله آنها میتوان به اعلامیه جهانی حقوق بشر استناد کرد.
· رسانه های عربی از ترور "محمد ادریس" رییس مجلس کنیا در روز سه شنبه (20/3/93) خبر دادند. به گزارش رسانه های عربی، افراد مسلح ناشناس با حمله به شیخ محمد ادریس رییس مجلس کنیا در شهر ساحلی مومباسا وی را با شلیک گلوله به قتل رساندند. بنا بر این گزارش ها، افراد مسلح وی را کنارمسجدی در نزدیک خانه اش ترور کردند. ادریس پیش از این نیز پیام های تهدید آمیزی از سوی جوانان تندرو دریافت کرده بود. به نوشته این رسانه ها، در سال های اخیر شمار زیادی از روحانیون مهم کنیا به صورت مرموزی کشته شده اند.
· اعضای گروهک تروریستی الشباب سومالی با حمله به مردم در حال تماشای بازی فوتبال در کشور همسایه یعنی کنیا، 48 نفر را کشتند. به گزراش خبرگزاری آسوشیتدپرس، عوامل گروه تروریستی الشباب سومالی شب یک شنبه (25/3/93) با حمله به جمعیت در حال تماشای مسابقه فوتبال در یک شهر ساحلی در کشور کنیا، 48 نفر را کشتند. بر اساس گفتههای شاهدان عینی، اعضای الشباب پس از حمله به مردمی که در یک سالن مشغول تماشای بازی جام جهانی فوتبال بودند، به یک ایستگاه پلیس، یک بانک و دو هتل نیز حمله کردند و در مجموع 48 نفر را کشتند. بر اساس این گزارش، افراد مسلح سوار بر خودروهایی که پرچم الشباب بر روی آن ها به اهتزاز درآمده بوند، به مردم حمله کردند که این حمله و تیراندازی، تا ساعت 21 به وقت محلی ادامه داشته است. "دیوید کیمایو" رییس پلیس کنیا از این حادثه به عنوان جنایتی هولناک یاد کرد و اعضای گروه تروریستی الشباب وابسته به القاعده را مظنونان این حمله دانست. گروه الشباب نیز ساعتی بعد با انتشار بیانیهای، ضمن قبول رسمی مسئولیت این حمله، خواستار پرهیز اتباع خارجی از سفر به کشور توریستپذیر کنیا شد. در این بیانیه، السباب خطاب به دولتمردان کنیا گفته است: «زمانی که در حال کشتار مردم ما در سومالی هستید، خیال صلح و آرامش در کشور خود را از سر بیرون کنید.»
· عناصر گروه شورشی الشباب سومالی با حمله به شهر ساحلی دیگری در کنیا ۱۵ تن را کشته و شماری را زخمی کردند. به گزارش پایگاه خبری الیوم السابع، پلیس کنیا روز سه شنبه (27/3/93) اعلام کرد که افراد مسلح که به نظر میرسد از همان کماندوهایی بودند که یکشنبه (25/3/93) شب 49 تن را در شهر امپکتونی نزدیک جزیره گردشگری لامو کشتند شب دوشنبه (26/3/93) هم به شهر همجوار بوروموکو حمله کردند. گروه الشباب در تماس با خبرگزاری فرانسه مسئولیت این حمله را هم پذیرفته است.
· مقامات کنیا شبکههای سیاسی محلی را عامل حملات مرگبار اخیر اعلام کردند. مقامات کنیا شبکههای سیاسی محلی و نه گروه الشباب سومالی را عامل حملات مرگبار روز یک شنبه (25/3/93) و دوشنبه (26/3/93) در کشورشان میدانند و در همین حال بیش از 50 نفر در پی این حملات ناپدید شدهاند. به گزارش پایگاه خبری الیوم السابع، صلیب سرخ کنیا اعلام کرد که حدود 50 کنیایی پس از حملات خونبار در منطقه گردشگری نزدیک سواحل این کشور در روزهای اخیر، ناپدید شدهاند. "واریکو وایتا" سخنگوی صلیب سرخ کنیا گفت: «52 نفر ناپدید شده کسانی هستند که نزدیکانشان گفتهاند از آنان هیچ خبری نیست.»
· وزارت امور خارجه آمریکا روز شنبه (31/3/93) در بیانیهای از تغییر مکان کارکنان سفارتش در کنیا خبر داده است. در این بیانیه، تهدیدات امنیتی و تروریستی علیه کارکنان این سفارتخانه دلیل این تصمیم اعلام شده است.
آفریقای جنوبی
· خبرگزاری فرانسه روز دوشنبه (19/3/93) به نقل از دفتر ریاست جمهوری آفریقای جنوبی گزارش داد، رییس جمهوری این کشور که دو هفته پس از ادای سوگند دومین دوره ریاست جمهوری روانه بیمارستان شده بود، از بیمارستان مرخص شد. این گزارش به نقل از بیانیه دفتر ریاست جمهوری آفریقای جنوبی آورده است که "جاکوب زوما" پس از آن که صبح شنبه (17/3/93) برای انجام آزمایش های پزشکی درپی یک دوره خستگی مفرط در بیمارستان بستری شده بود، شب دوشنبه (19/3/93) از بیمارستان مرخص شد.
· محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان روز یکشنبه (18/3/93) پس از دیدار و گفتوگو با "میته نکونا ماشابانه" وزیر خارجه آفریقای جنوبی در نشست خبری مشترک به تشریح گفتوگوها پرداخت. وی در ابتدای این نشست خبری با ابراز خرسندی از اینکه در بیستمین سالگرد آزادی آفریقای جنوبی از آپارتاید و بیستمین سالگرد روابط ایران با این کشور میزبان یکی از برجستهترین شخصیتهای آفریقای جنوبی است، اظهار داشت: «روابط ما با مردم آفریقای جنوبی و حمایت ایران از ابتدای انقلاب اسلامی از مبارزات آزادیخواهانه مردم آفریقای جنوبی علیه آپارتاید علقه دیرینهای بین دو کشور ایجاد کرده و ارتباط بسیار مثبتی بین مردم ایران و آفریقای جنوبی و دولت دو کشور فراهم آورده است.» وی عنوان کرد: «یکی از مهمترین بنیانگذاران این روابط مرحوم نلسون ماندلا است که یاد و خاطره این مرد بزرگ تاریخ جهان و آفریقا را گرامی میداریم.» وزیر امور خارجه کشورمان همچنین روابط ایران و آفریقای جنوبی را بسیار گسترده خواند و گفت: «در حوزه سیاسی به عنوان دو کشور مترقی در عرصه بینالملل نگرانی و دیدگاههای مشترکی این دو کشور را به هم پیوند داده و همچنین روابط اقتصادی گستردهای بین دو کشور وجود دارد و خوشحالم که در ابتدای مسئولیتم به آفریقای جنوبی سفر و پس از سالها یازدهمین نشست کمیسیون مشترک همکاری اقتصادی دو کشور را برگزار کردیم و اکنون نیز در آستانه برگزاری کمیسیون مشترک سیاسی در ماههای آینده و همچنین سفر رئیس جمهور آفریقای جنوبی به ایران هستیم.» رئیس دستگاه دیپلماسی همچنین عنوان کرد که قرار است در سفر رئیس جمهور آفریقای جنوبی به تهران در ماه آگوست (مرداد ماه) دوازدهمین کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی در تهران برگزار شود. وی تاکید کرد: «زمینه همکاریها بین دو کشور بسیار گسترده است. درباره موضوعات دوجانبه و تحولات بینالملل گفتوگوهایی امروز انجام دادهایم. با نگرانیها و دیدگاههای مشترکی که ناشی از دخالت نیروهای بیگانه و دامن زدن به اختلافات و تعصبات در مناطق ما است روبرو هستیم. پدیده شوم تروریسم، افراط و خشونت منطقه ما را تحت تاثیر قرار داده، همانطور که امروز در عراق و سوریه و همچنین آفریقا شاهد آن هستیم و از آن رنج میبریم.»
· پلیس آفریقای جنوبی روز یکشنبه 1/4/93) اعلام کرد: «اجساد چهار معدنچی را که احتمالا غیرمجاز بوده اند دریک معدن طلا نزدیک ژوهانسبورگ درحالی پیداشده که با شلیک گلوله به سر کشته شده بودند.» به گزارش خبرگزاری رویترز از ژوهانسبورگ، "لانجلو دلامینی" سخنگوی پلیس افزود: «نگهبانان،روزشنبه (31/3/93) اجساد این کارگران را که برای کارکردن در معدن استخدام شده بودند، پیدا کردند، اما انگیزه قتل آن ها نامعلوم است.» فعالیت غیرمجاز در معدن های متروکه طلا در اطراف ژوهانسبورگ معمول است به گونه ای که معدنچیان غیررسمی در زیرزمین درشرایط خطرناک و محدود به مدت چند هفته زندگی می کنند. در اوایل سال جاری میلادی نیز 12 معدنچی غیرمجاز درپی به دام افتادن در یک معدن متروکه طلا در حومه ژوهانسبورگ، نجات داده شدند.
|
مطالب دیگر در این بخش | تاریخ انتشار |
۱۳۹۶/۶/۱۹ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۲ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۲ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۲ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۲ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۲ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۷/۲۵ |
|
۱۳۹۵/۷/۲۵ |
|
۱۳۹۵/۷/۲۵ |
|
۱۳۹۵/۷/۲۵ |
|
۱۳۹۵/۷/۲۴ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۳ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۳ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۳ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۳ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۳ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۱۵ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۱۵ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۱۵ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۱۵ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲ |
|
۱۳۹۴/۹/۲۴ |
|
۱۳۹۴/۹/۲۴ |
|
۱۳۹۴/۹/۲۴ |
|
۱۳۹۴/۹/۲۴ |
|
۱۳۹۴/۹/۲۴ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۸ |
|
۱۳۹۴/۹/۸ |
|
۱۳۹۴/۹/۸ |
|
۱۳۹۴/۹/۸ |
|
۱۳۹۴/۹/۸ |
|
۱۳۹۴/۹/۲ |
|
۱۳۹۴/۹/۲ |
|
۱۳۹۴/۹/۲ |
|
۱۳۹۴/۹/۲ |
|
۱۳۹۴/۹/۲ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۴/۸/۵ |
|
۱۳۹۴/۸/۵ |
|
۱۳۹۴/۸/۵ |
|
۱۳۹۴/۸/۵ |
|
۱۳۹۴/۸/۵ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۱ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۱ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۱ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۱ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۱ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۴ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۴ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۴ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۴ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۴ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۳ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۳ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۳ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۳ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۳ |
|
۱۳۹۴/۷/۵ |
|
۱۳۹۴/۷/۵ |
|
۱۳۹۴/۷/۵ |
|
۱۳۹۴/۷/۵ |
|
۱۳۹۴/۷/۵ |
|
۱۳۹۴/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۴/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۴/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۴/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۴/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۶/۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۷ |
|
۱۳۹۴/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۲ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۲ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۲ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۲ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۲ |
|
۱۳۹۴/۵/۶ |
|
۱۳۹۴/۵/۶ |
|
۱۳۹۴/۵/۶ |
|
۱۳۹۴/۵/۶ |
|
۱۳۹۴/۵/۶ |
|
۱۳۹۴/۴/۳۱ |
|
۱۳۹۴/۴/۳۱ |
|
۱۳۹۴/۴/۳۱ |
|
۱۳۹۴/۴/۳۱ |
|
۱۳۹۴/۴/۳۱ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۲ |
|
۱۳۹۴/۴/۲ |
|
۱۳۹۴/۴/۲ |
|
۱۳۹۴/۴/۲ |
|
۱۳۹۴/۴/۲ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۳/۲ |
|
۱۳۹۴/۳/۲ |
|
۱۳۹۴/۳/۲ |
|
۱۳۹۴/۳/۲ |
|
۱۳۹۴/۳/۲ |
|
۱۳۹۴/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۲/۹ |
|
۱۳۹۴/۲/۹ |
|
۱۳۹۴/۲/۹ |
|
۱۳۹۴/۲/۹ |
|
۱۳۹۴/۲/۹ |
|
۱۳۹۴/۲/۲ |
|
۱۳۹۴/۲/۲ |
|
۱۳۹۴/۲/۲ |
|
۱۳۹۴/۲/۲ |
|
۱۳۹۴/۲/۲ |
|
۱۳۹۴/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱/۱۸ |
|
۱۳۹۴/۱/۱۸ |
|
۱۳۹۴/۱/۱۸ |
|
۱۳۹۴/۱/۱۸ |
|
۱۳۹۴/۱/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۱۷ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۲ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۲ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۲ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۲۴ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۱۷ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۳/۹/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۹/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۹/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۹/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۹/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۹ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۹/۴ |
|
۱۳۹۳/۹/۴ |
|
۱۳۹۳/۹/۴ |
|
۱۳۹۳/۹/۴ |
|
۱۳۹۳/۹/۴ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۰ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۰ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۰ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۰ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۰ |
|
۱۳۹۳/۸/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۸/۶ |
|
۱۳۹۳/۸/۶ |
|
۱۳۹۳/۸/۶ |
|
۱۳۹۳/۸/۶ |
|
۱۳۹۳/۸/۶ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۹ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۹ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۹ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۹ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۹ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۷/۱۵ |
|
۱۳۹۳/۷/۱۵ |
|
۱۳۹۳/۷/۱۵ |
|
۱۳۹۳/۷/۱۵ |
|
۱۳۹۳/۷/۱۵ |
|
۱۳۹۳/۷/۷ |
|
۱۳۹۳/۷/۷ |
|
۱۳۹۳/۷/۷ |
|
۱۳۹۳/۷/۷ |
|
۱۳۹۳/۷/۷ |
|
۱۳۹۳/۷/۲ |
|
۱۳۹۳/۷/۲ |
|
۱۳۹۳/۷/۲ |
|
۱۳۹۳/۷/۲ |
|
۱۳۹۳/۷/۲ |
|
۱۳۹۳/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۳/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۳/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۳/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۳/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۴/۱۸ |
|
آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (90) |
۱۳۹۳/۴/۱۸ |
۱۳۹۳/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۳/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۳/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۳/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۳/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۳/۲/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۲/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۲/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۲/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۲/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۲/۹ |
|
۱۳۹۳/۲/۹ |
|
۱۳۹۳/۲/۹ |
|
۱۳۹۳/۲/۹ |
|
۱۳۹۳/۲/۹ |
|
۱۳۹۳/۲/۲ |
|
۱۳۹۳/۲/۲ |
|
۱۳۹۳/۲/۲ |
|
۱۳۹۳/۲/۲ |
|
۱۳۹۳/۲/۲ |
|
۱۳۹۳/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱/۱۹ |
|
۱۳۹۳/۱/۱۹ |
|
۱۳۹۳/۱/۱۹ |
|
۱۳۹۳/۱/۱۹ |
|
۱۳۹۳/۱/۱۹ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۲۴ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۲۴ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۲۴ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۲۴ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۲۴ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۱۸ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۱۸ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۷ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۷ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۷ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۷ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۷ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۷ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۹/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۹/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۹/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۹/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۹/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۹/۶ |
|
۱۳۹۲/۹/۶ |
|
۱۳۹۲/۹/۶ |
|
۱۳۹۲/۹/۶ |
|
۱۳۹۲/۹/۶ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۵ |
|
آفران: آفريقاي جنوبي اولين ايستگاه اجلاس كميسيون مشترك دولت تدبير و اميد |
۱۳۹۲/۸/۱۸ |
۱۳۹۲/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۲/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۲/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۲/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۲/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۷/۹ |
|
۱۳۹۲/۷/۹ |
|
۱۳۹۲/۷/۹ |
|
۱۳۹۲/۷/۹ |
|
۱۳۹۲/۷/۹ |
|
۱۳۹۲/۷/۱ |
|
۱۳۹۲/۷/۱ |
|
۱۳۹۲/۷/۱ |
|
۱۳۹۲/۷/۱ |
|
۱۳۹۲/۷/۱ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۶/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۶/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۶/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۶/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۶/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۶/۶ |
|
۱۳۹۲/۶/۶ |
|
۱۳۹۲/۶/۶ |
|
۱۳۹۲/۶/۶ |
|
۱۳۹۲/۶/۶ |
|
۱۳۹۲/۶/۲ |
|
۱۳۹۲/۶/۲ |
|
۱۳۹۲/۶/۲ |
|
۱۳۹۲/۶/۲ |
|
۱۳۹۲/۶/۲ |
|
۱۳۹۲/۵/۲۶ |
|
۱۳۹۲/۵/۲۶ |
|
۱۳۹۲/۵/۲۲ |
|
۱۳۹۲/۵/۲۲ |
|
۱۳۹۲/۵/۲۲ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۵/۶ |
|
۱۳۹۲/۵/۶ |
|
۱۳۹۲/۵/۶ |
|
۱۳۹۲/۵/۶ |
|
۱۳۹۲/۵/۶ |
|
۱۳۹۲/۴/۳۰ |
|
۱۳۹۲/۴/۳۰ |
|
۱۳۹۲/۴/۳۰ |
|
۱۳۹۲/۴/۳۰ |
|
۱۳۹۲/۴/۳۰ |
|
۱۳۹۲/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۲/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۲/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۲/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۲/۴/۱۸ |
|
آفران: گزارش تحليلي بر سفر رئيس جمهور ايالات متحده آمريكا به آفريقا |
۱۳۹۲/۴/۱۶ |
۱۳۹۲/۴/۴ |
|
۱۳۹۲/۴/۴ |
|
۱۳۹۲/۴/۴ |
|
۱۳۹۲/۴/۴ |
|
۱۳۹۲/۴/۴ |
|
۱۳۹۲/۴/۲ |
|
۱۳۹۲/۴/۲ |
|
۱۳۹۲/۴/۲ |
|
۱۳۹۲/۴/۲ |
|
۱۳۹۲/۴/۲ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۳/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۶ |
|
۱۳۹۲/۳/۴ |
|
۱۳۹۲/۳/۴ |
|
۱۳۹۲/۳/۴ |
|
۱۳۹۲/۳/۴ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۱/۳۱ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۱/۷ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۲۲ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۲۲ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۲۲ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۲۲ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۲۲ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۹ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۹ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۹ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۹ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۱ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۴ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۴ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۴ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۴ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۴ |
|
۱۳۹۱/۹/۲۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۲۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۲۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۲۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۲۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۵ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۸/۹ |
|
۱۳۹۱/۸/۹ |
|
۱۳۹۱/۸/۹ |
|
۱۳۹۱/۸/۹ |
|
۱۳۹۱/۷/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۷/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۷/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۷/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۷/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۷/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۷/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۷/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۷/۳ |
|
۱۳۹۱/۷/۳ |
|
۱۳۹۱/۷/۳ |
|
۱۳۹۱/۷/۱ |
|
۱۳۹۱/۶/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۶/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۶/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۶/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۶/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۶/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۱/۶/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۶/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۶/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۶/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۶/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۶/۱۲ |
|
۱۳۹۱/۶/۷ |
|
۱۳۹۱/۶/۷ |
|
۱۳۹۱/۶/۷ |
|
۱۳۹۱/۶/۷ |
|
۱۳۹۱/۶/۶ |
|
۱۳۹۱/۶/۶ |
|
۱۳۹۱/۶/۱ |
|
۱۳۹۱/۶/۱ |
|
۱۳۹۱/۶/۱ |
|
۱۳۹۱/۶/۱ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۷ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۷ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۵/۹ |
|
۱۳۹۱/۵/۹ |
|
۱۳۹۱/۵/۸ |
|
۱۳۹۱/۵/۸ |
|
۱۳۹۱/۵/۷ |
|
۱۳۹۱/۵/۷ |
|
۱۳۹۱/۵/۴ |
|
۱۳۹۱/۵/۴ |
|
۱۳۹۱/۵/۳ |
|
۱۳۹۱/۵/۳ |
|
۱۳۹۱/۵/۱ |
|
۱۳۹۱/۵/۱ |
|
۱۳۹۱/۴/۳۱ |
|
۱۳۹۱/۴/۳۱ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۵ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۵ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۰ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۰ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۷ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۷ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۲ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۲ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۴/۷ |
|
۱۳۹۱/۴/۷ |
|
۱۳۹۱/۴/۶ |
|
۱۳۹۱/۴/۶ |
|
۱۳۹۱/۴/۶ |
|
۱۳۹۱/۴/۵ |
|
۱۳۹۱/۴/۵ |
|
۱۳۹۱/۴/۴ |
|
۱۳۹۱/۴/۴ |
|
۱۳۹۱/۴/۳ |
|
۱۳۹۱/۴/۳ |
|
۱۳۹۱/۳/۳۱ |
|
۱۳۹۱/۳/۳۱ |
|
۱۳۹۱/۳/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۳/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۲ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۱ |
|
آفران: میزان موفقیت اخوان المسلمین در بازیابی پایگاه مردمی خود |
۱۳۹۱/۳/۲۱ |
۱۳۹۱/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۰ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۰ |
|
۱۳۹۱/۳/۱۷ |
|
آفران: بروز اعتراضات در مصر و نشانه رفتن نامزدی نخست وزیر مبارک |
۱۳۹۱/۳/۱۷ |
۱۳۹۱/۳/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۳/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۳/۱۳ |
|
آفران: وجوب توافق بین اخوان و نیروهای انقلابی علیه احمد شفیق |
۱۳۹۱/۳/۱۳ |
۱۳۹۱/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۳/۹ |
|
۱۳۹۱/۳/۸ |
|
۱۳۹۱/۳/۷ |
|
۱۳۹۱/۳/۷ |
|
۱۳۹۱/۳/۶ |
|
۱۳۹۱/۳/۳ |
|
آفران: انتخابات مصر صحنه پراکندگی آراء میان دو مجموعه اسلام گرا و مدنی |
۱۳۹۱/۳/۳ |
۱۳۹۱/۳/۳ |
|
۱۳۹۱/۳/۲ |
|
۱۳۹۱/۳/۱ |
|
۱۳۹۱/۲/۳۱ |
|
۱۳۹۱/۲/۳۰ |
|
آفران: شعارهای انتخاباتی برخی نامزدهای برجسته انتخابات ریاست جمهوری مصر |
۱۳۹۱/۲/۳۰ |
۱۳۹۱/۲/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۲/۲۵ |
|
۱۳۹۱/۲/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۲/۲۳ |
|
۱۳۹۱/۲/۲۰ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۷ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۲ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۲/۹ |
|
۱۳۹۱/۲/۵ |
|
۱۳۹۱/۲/۴ |
|
۱۳۹۱/۲/۳ |
|
۱۳۹۱/۲/۲ |
|
۱۳۹۱/۱/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۹ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۳ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۲ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۱/۱/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۱/۱۵ |
|
۱۳۹۱/۱/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۱/۷ |
|
۱۳۹۱/۱/۶ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۲۱ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۲۰ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۱۵ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۱۳ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۹ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۸ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۷ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۶ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۳ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۲ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۱ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۳۰ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۱۰ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۹ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۸ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۵ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۲۶ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۲۵ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۲۱ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۸ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۴ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۳ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۱ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۰ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۶ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۵ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۳ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۶ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۲ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۱ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۰ |
|
۱۳۹۰/۹/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۹/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۹/۹ |
|
۱۳۹۰/۹/۸ |
|
۱۳۹۰/۹/۷ |
|
۱۳۹۰/۹/۶ |
|
۱۳۹۰/۹/۵ |
|
۱۳۹۰/۹/۲ |
|
۱۳۹۰/۹/۱ |
|
۱۳۹۰/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۸/۲۵ |
|
۱۳۹۰/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۰/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۰/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۰/۸/۸ |
|
۱۳۹۰/۸/۳ |
|
۱۳۹۰/۸/۲ |
|
۱۳۹۰/۷/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۷/۲۶ |
|
۱۳۹۰/۷/۲۵ |
|
۱۳۹۰/۷/۲۴ |
|
۱۳۹۰/۷/۱۸ |
|
۱۳۹۰/۷/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۷/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۷/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۷/۹ |
|
۱۳۹۰/۷/۶ |
|
۱۳۹۰/۷/۵ |
|
۱۳۹۰/۷/۳ |
|
۱۳۹۰/۶/۳۰ |
|
۱۳۹۰/۶/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۶/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۶/۲۶ |
|
۱۳۹۰/۶/۲۲ |
|
۱۳۹۰/۶/۲۰ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۵ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۴ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۳ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۶/۸ |
|
۱۳۹۰/۶/۷ |
|
۱۳۹۰/۶/۶ |
|
۱۳۹۰/۶/۶ |
|
۱۳۹۰/۶/۵ |
|
۱۳۹۰/۶/۲ |
|
۱۳۹۰/۶/۱ |
|
۱۳۹۰/۵/۳۰ |
|
۱۳۹۰/۵/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۵/۲۴ |
|
۱۳۹۰/۵/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۵/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۵/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۵/۲۲ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۸ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۰ |
|
۱۳۹۰/۵/۹ |
|
۱۳۹۰/۵/۸ |
|
۱۳۹۰/۵/۸ |
|
۱۳۹۰/۵/۵ |
|
۱۳۹۰/۵/۴ |
|
۱۳۹۰/۵/۳ |
|
۱۳۹۰/۵/۳ |
|
۱۳۹۰/۵/۲ |
|
۱۳۹۰/۵/۱ |
|
۱۳۹۰/۵/۱ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۵ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۲ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۵ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۵ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۴ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۴ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۳ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۳ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۱ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۱ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۱ |
|
۱۳۹۰/۴/۸ |
|
۱۳۹۰/۴/۸ |
|
۱۳۹۰/۴/۷ |
|
آفران: نشانه های “همه پرسی نظامی" درباره رئیس جمهور آینده مصر |
۱۳۹۰/۴/۶ |
۱۳۹۰/۴/۶ |
|
۱۳۹۰/۴/۵ |
|
۱۳۹۰/۴/۵ |
|
۱۳۹۰/۴/۴ |
|
۱۳۹۰/۴/۴ |
|
۱۳۹۰/۴/۴ |
|
۱۳۹۰/۴/۲ |
|
۱۳۹۰/۴/۱ |
|
۱۳۹۰/۴/۱ |
|
۱۳۹۰/۳/۳۱ |
|
۱۳۹۰/۳/۳۱ |
|
۱۳۹۰/۳/۳۰ |
|
۱۳۹۰/۳/۳۰ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۵ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۵ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۴ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۴ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۰/۳/۹ |
|
۱۳۹۰/۱/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۱/۲۷ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۱۴ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۲۳ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۶ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۳ |
|
۱۳۸۹/۱۰/۲۵ |
|
۱۳۸۹/۱۰/۱۵ |
|
۱۳۸۹/۱۰/۱۱ |
|
۱۳۸۹/۱۰/۴ |
|
۱۳۸۹/۹/۲۹ |
|
۱۳۸۹/۹/۲۷ |
|
۱۳۸۹/۹/۲۳ |
|
۱۳۸۹/۹/۲۳ |
|
۱۳۸۹/۹/۲۰ |
|
۱۳۸۹/۹/۱۸ |
|
۱۳۸۹/۹/۱۷ |
|
۱۳۸۹/۹/۱۷ |
|
۱۳۸۹/۹/۱۶ |
|
۱۳۸۹/۸/۲۳ |
|
۱۳۸۹/۸/۸ |
|
۱۳۸۹/۸/۱ |
|
۱۳۸۹/۷/۲۴ |
|
۱۳۸۹/۷/۱۷ |
|
۱۳۸۹/۷/۳ |
|
۱۳۸۹/۶/۲۷ |
|
۱۳۸۹/۶/۲۱ |
|
۱۳۸۹/۶/۱۳ |
|
۱۳۸۹/۶/۶ |
|
۱۳۸۹/۵/۳۰ |
|
۱۳۸۹/۵/۲۳ |
|
۱۳۸۹/۵/۱۶ |
|
۱۳۸۹/۵/۹ |
|
۱۳۸۹/۵/۲ |
|
۱۳۸۹/۴/۲۶ |