وقایع مهم نیجریه از تاریخ 20/11/93 الی 27/11/93
· "ابوبکر شکائو" سرکرده گروه تروریستی بوکوحرام، در یک پیام جدید ویدیویی، نیروهای متحد منطقه ای آفریقا را به مبارزه فراخواند و وعده شکست به آن ها داد. به گزارش خبرگزاری فرانسه، شکائو روز دوشنبه (20/11/93) در یک پیام 28 دقیقه ای که بر روی سایت یوتیوب قرار داد، گفت: «اتحاد شما به نتیجه نخواهد رسید، سلاح هایتان را جمع کنید و با ما روبرو شوید، ما استقبال می کنیم.» وی افزود: «اگر به جای هفت هزار، هفتاد میلیون نیرو هم برای جنگ با ما اعزام کنید، همه را از پا در می آوریم.» شکائو همچنین به صراحت ادریس دبی رییس جمهوری چاد را که نیروهایش در مقابله با تروریست های بوکوحرام شرکت دارند، تهدید کرد.
· انفجار در یک بازار شلوغ در شهر بیو در شمال شرق نیجریه به کشته و یا زخمی شدن شمار زیادی از غیرنظامیان منجر شد. خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از یکی از اعضای نیروی غیرنظامی ضربت مشترک که خواست نامش فاش نشود، از کشته و یا مجروح شدن تعداد زیادی از مردم خبر داده ولی آمار دقیقی از قربانیان این حادثه اعلام نکرده است. وی ضمن این که گروه تروریستی بوکوحرام را مظنون اصلی این انفجار عنوان کرد، اظهار داشت که هنوز معلوم نیست این انفجار انتحاری بوده یا یک بمب گذاری روی داده است. گروه نیروی غیرنظامی ضربت مشترک یک تشکل مردمی است که ساکنان این منطقه برای مقابله با تروریست های تکفیری بوکوحرام تشکیل داده اند.
· رهبران کشورهای غرب آفریقا ضمن حمایت از تصمیم کمیسیون مستقل انتخاباتی نیجریه و تعویق انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی، از فعالان سیاسی در این کشور خواستند به تصمیم این نهاد انتخاباتی احترام بگذارند. کشورهای عضو "جامعه کشورهای غرب آفریقا" روز دوشنبه (20/11/93) با صدور بیانیه ای از مخالفان نیجریه ای درخواست کردند که با حسن نیت این تصمیم را بپذیرند. رهبران کشورهای عضو این تشکل آفریقایی از شخصیت های سیاسی خواستند که ضمن احترام به قانون اساسی، از طرح اظهارات تحریک آمیز خودداری کنند. جامعه کشورهای غرب آفریقا از نهادهای امنیتی در نیجریه نیز خواستار تلاش برای برقراری امنیت در شمال شرقی این کشور، کانون فعالیت های گروه بوکوحرام شد. "محمدو بوهاری" اصلی ترین نامزد "گودلاک جاناتان" رئیس جمهوری نیجریه، تعویق زمان برگزاری انتخابات را زمینه ساز بی اعتباری کمیسیون مستقل انتخاباتی دانست.
· گروه تروریستی بوکوحرام روز شنبه (25/11/93) به شهر گومبی مرکز استانی به همین نام، در شمال شرقی نیجریه حمله کرد. خبرگزاری رویترز به نقل از ساکنان محلی، از اشغال یک ایستگاه بازرسی در حومه این شهر توسط تروریست های بوکوحرام خبر داد. شاهدان عینی و ساکنان این شهر از شنیده شدن صدای شلیک گلوله و انفجار هم خبر دادند. این گزارش همچنین به نقل از ساکنان شهر گومبی که در حال فرار از آن بودند، اعلام کرد که هنوز از کشته ها و تلفات احتمالی این حمله گزارشی منتشر نشده است.
· خبرگزاری فرانسه روز شنبه (25/11/93) گزارش داد که "گودلاک جاناتان" رییس جمهوری نیجریه تاکید کرده که انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی این کشور بار دیگر به تعویق نخواهد افتاد. به گزارش این خبرگزاری، رییس جمهوری نیجریه تلاش کرد که به جامعه جهانی و در مقابل دیپلمات های حاضر در ابوجا اطمینان دهد که تاخیر در انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی که به مدت شش هفته به تعویق افتاده، بار دیگر تکرار نمی شود. جاناتان به هیاتهای خارجی گفت که انتخابات در زمان مشخص شده برگزار خواهد شد. انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی نیجریه قرار بود که روز شنبه (25/11/93) برگزار شود که دولت این کشور این انتخابات را شش هفته به تعویق انداخت. انتخابات نیجریه، به علت مشکلات در زمینه توزیع کارت های شناسایی رای دهندگان و خشونت های بوکو حرام در شمال شرقی این کشور و با هدف تامین امنیت مناطق مورد تهاجم تروریستها که در مدت شش سال، 13 هزار کشته برجای گذاشته، به تعویق افتاده است.
· به گزارش خبرگزاری فرانسه، رسانه های آمریکایی از درخواست نیجریه از ارتش آمریکا برای جنگ با داعش خبر دادند. "نکوسازانا دلامینی زوما" رییس کمیساریای اتحادیه آفریقا پیش از این خواستار تشکیل هفت هزار و 500 نیرو برای مقابله با گروه تروریستی بوکوحرام با مشارکت پنج کشور از جمله نیجریه، چاد، کامرون، نیجر، و بنین شده بود.
· رییس جمهوری نیجریه باردیگرضمن تاکیدبرمبارزه با گروه بوکوحرام کمک های بین المللی برای مبارزه با این گروه را خواستار شد. "گودلاک جاناتان" رییس جمهوری نیجریه روز یکشنبه (26/11/93) همچنین ضمن انتقاد از کشورهای غربی به ویژه مقامات آمریکایی این پرسش را مطرح کرد که چرا غربی ها که ادعای مبارزه با گروه بوکوحرام را دارند موضع سکوت اختیار کرده اند و در این خصوص هیچ اقدامی نمی کنند. جاناتان با اشاره به ادعای آمریکایی ها در مبارزه با داعش گفت چرا آمریکایی ها نمی توانند به نیجریه برای مبارزه با گروه بوکوحرام کمک کنند.
· یک عامل انتحاری زن با انفجار خود در یک ایستگاه اتوبس شهر داماتورا واقع در شمال شرق نیجریه حداقل ده نفر را کشت. در ادامه ناامنی و اقدامات تروریستی در نیجریه، یک عامل انتحاری چندین نفر را در شهر داماتورا به کام مرگ فرستاد. به گزارش رویترز، یک عامل انتحاری زن خود را در یک ایستگاه اتوبوس شهر داماتورا واقع در شمال شرق نیجریه منفجر کرد که در نتیجه آن ده نفر کشته شدند. تاکنون گروهی مسئولیت این اقدام تروریستی را برعهده نگرفته اما پیش از این چنین اقدامات مشابهی را اعضای گروه تروریستی بوکوحرام انجام داده بودند.
· یک مقام امنیتی دولت نیجریه اعلام کرد که حمله روز شنبه (25/11/93) تروریست های بوکوحرام به شهر گومبه در شمال شرقی این کشور دفع شد. به گزارش خبرگزاری رویترز از ایالت بوچی در نیجریه، پیشتر صدای چند انفجار و تیراندازی در پی حمله عناصر بوکوحرام به یک ایست بازرسی در نزدیکی این شهر شنیده شد. به گفته یک شاهد، سربازان پس از این حمله از محل پست های شان فرار کردند و تروریست ها سپس یک قرارگاه پلیس در حومه این شهر را آتش زدند. این در حالی است که یک مقام امنیتی نیجریه از دفع حمله به این شهر خبر داد.
· کارشناس مسایل آفریقا معتقد است که اگر گروه تروریستی بوکوحرام تاکنون توانسته به ادامه حیات نظامی خود ادامه دهد، حاکی از قدرت این گروه نیست بلکه نشان دهنده شکست نظامی و ایدئولوژیک دولت نیجریه است. "زیاد لیمام" مدیر مسوول نشریه "آفریک مگزین" روز یکشنبه (26/11/93) در گفت و گو با شبکه تلویزیونی فرانس-24 در خصوص توسعه دامنه فعالیت های گروه تروریستی بوکوحرام به چهار کشور آفریقایی گفت: «عملکرد گروه بوکوحرام مانند گروه داعش است. این بدان معناست که هرچه نیروهای بیشتری در مقابل این گروه قرار می گیرند عضو گیری نیرو از سراسر جهان برایش آسانتر می شود و پول بیش»تری نیز برای تامین هزینه های خود به دست می آورد. بخشی از شبه نظامیان این گروه، جنگجویان کارکشته هستند اما بخش بیشتر آن از مردم فقیر جامعه تشکیل شده اند. این افراد فقیر در ازای دریافت 50 دلار یا یک قبضه سلاح کلاشینکف به عضویت این گروه در می آیند. به گفته وی، برخی از اعضای این گروه نیز قاچاقچیان و راهزن ها هستند که از این فرصت برای گسترش کسب و کار خود استفاده می کنند. این کارشناس مسایل آفریقا افزود: «دلایل راهبردی نیز در گسترش دامنه نفوذ و عملیات بوکوحرام نقش داشته است.» آنجامنا پایتخت چاد در فاصله 50 کیلومتری مناطق محل نفوذ بوکوحرام قرار دارد و اگر بوکوحرام بخواهد پایتخت کشوری را تصرف کند، آنجامنا بهترین و نزدیک ترین آن ها است. اگر اکنون گروه بوکوحرام وجود دارد و تاکنون از بین نرفته است ضرورتا ناشی از قدرتمند بودن این گروه نیست بلکه ناشی از ضعف قدرت حاکم بر نیجریه است. لیمام ادامه داد: «در واقع می توان گفت که نیجریه از نظر نظامی و عقیدتی، کشوری ورشکسته است. اگر به جای دولت کنونی، دولتی کارآمد و قوی در نیجریه حاکم بود، گروه بوکوحرام امروز وجود نداشت. بنابراین می توان نتیجه گرفت که ورشکستگی عقیدتی و نظامی نیجریه مهمترین عامل ادامه حیات نظامی بوکوحرام و گسترش دامنه نفوذ این گروه به کشورهایی مانند کامرون، چاد و نیجر است.»
· بیش از صد نفر از نفرات دارای ارتباط با گروه تروریستی بوکو حرام دستگیر شدهاند. پلیس میگوید دستکم ۱۶۰ شبهنظامی مظنون به عضویت در گروه تروریستی بوکوحرام را در منطقهای در مرز کشور نیجر با نیجریه دستگیر کرده است. به گزارش خبرگزاری دویچهوله، سخنگوی پلیس نیجر روز دوشنبه (27/11/93) به یک تلویزیون محلی گفت: «میخواهیم به گرمی از ساکنان منطقه "دیفا" تقدیر و تشکر کنیم زیرا با کمک آن ها توانستیم بیش از 160 مظنون را شناسایی و دستگیر کنیم.» این سخنگوی پلیس افزود مقامات در حال بازجویی از این افراد هستند. گروه تروریستی بوکوحرام چند هفته قبل به منطقه دیفا در نزدیکی مرز نیجر با نیجریه حمله کرده بود.
وقایع مهم نیجر از تاریخ 20/11/93 الی 27/11/93
· نظامیان نیجر برای مقابله با گروه تروریستی بوکوحرام آماده اعزام به نیجریه هستند. بخش آفریقای رادیو بین المللی فرانسه روز سه شنبه (21/11/93) گزارش داد: «این نیروها در پی موافقت پارلمان نیجر با اعزام 760 نظامی این کشور به خاک نیجریه، خود را برای این ماموریت آماده کرده اند.» نظامیان نیجر اکنون در مرز این کشور با نیجریه در آمادگی کامل بسر می برند و منتظر صدور فرمان اعزام هستند. براساس این گزارش، مبارزه با بوکوحرام موضوع اصلی و فوریت دار برای کشورهای حوزه دریاچه چاد به شمار می رود. در همین حال، نیروهای نیجری برای وارد کردن ضربه به گروه تروریستی بوکوحرام به سلاح و تجهیزات نظامی از جمله توپ های 122 میلی متری که می تواند هدفی را در شعاع 20 کیلومتری نشانه گیرد، مجهز هستند. برخی از افسران نظامی نیجر معتقدند که با وارد عمل شدن نیروهای این کشور، بوکوحرام از گلوله باران شهر دیفا در این کشور دست می کشد.
· بدنبال حملات مسلحانه نیروهای گروه تکفیری بوکوحرام به روستاها و منازل مسکونی ساکنان منطقه دیفا در جنوب شرقی نیجر، حالت فوق العاده در این منطقه اعلام شد. به گزارش خبرگزاری فرانسه، منطقه دیفا به تازگی هدف حمله گروه تروریستی بوکوحرام قرار گرفته است. مردم این منطقه روز سه شنبه (21/11/93) از بیم حمله جدید بوکوحرام، اقدام به فرار از این شهر کردند.
· نخست وزیر کشور آفریقایی نیجر اعلام کرد: «اوضاع در یکی از شهرهای مرزی این کشور در پی حملات مرگبار گروه تروریستی بوکوحرام به مناطقی از جنوب شرق وخیم است.» به گزارش روز چهارشنبه (22/11/93) خبرگزاری رسمی نیجر، "محمدو کاریجو" نخست وزیر نیجر اعلام کرد: «هم اینک ترس و وحشت از حملات دوباره اعضا گروه تروریستی بوکوحرام ساکنان مناطقی از جنوب شرق کشور و شهر دیفا را تهدید می کنند و ساکنان این مناطق از بیم جان خود، خانه های خود را به قصد مناطق امن تر ترک می کنند.» نخست وزیر نیجر گفت: «اکنون اوضاع در شهر دیفا وخیم و رقت بار است و ساکنان در حال ترک این شهر مرزی هستند.»
· "محمدو ایسوفو" رئیس جمهوری نیجر فراخوان بسیج عمومی مردم علیه تروریست های مسلح بوکوحرام را که طی پنج روز گذشته بارها به جنوب شرق نیجر حمله بردند صادر کرد. به گزارش شبکه خبری اسکای نیوز محمدو ایسوفو در سخنانی که از رادیو ملی این کشور پخش شد از اهالی شمال این کشور خواست در برابر دشمنی که می خواهد کشور را در تاریکی فرو ببرد کوتاه نیایند. وی همچنین از مردم نیجر خواست با دادن اطلاعات به نیروهای نظامی از آن ها حمایت و با آنان همکاری کنند. رئیس جمهوری نیجر این موضع را پس از دو روز از موافقت پارلمان نیجر با ارسال نیرو به نیجریه برای مقابله با بوکوحرام اتخاذ کرد. ایسوو از جوانان نیجری به ویژه اهالی دیفا خواست به دام تبلیغات فریبنده بوکوحرام نیفتند و به آن ها گوش ندهند. وی افزود: «بوکوحرام هیچ آینده ای ندارد و از جوانان ملحق شده به این گروه تروریستی که هیچ آینده ای پیش رو ندارد خواست تا وقت هست از آن خارج شوند زیرا که بوکو حرام به زودی شکست می خورد.» منطقه دیوا واقع در جنوب شرق نیجر در مرز نیجریه از جمعه (17/11/93) تاکنون چندین بار مورد حمله تروریست های بوکوحرام قرار گرفته است.
· ارتش نیجر، حاصل درگیری با گروهک تروریستی بوکوحرام در هفته گذشته را کشته شدن 260 عنصر این گروهک تکفیری دانست. ارتش نیجر اعلام کرد که از هفته گذشته تا کنون 260 عنصر از گروه تروریستی بوکوحرام را کشته است. شبکه خبری «العربیه» شامگاه پنجشنبه (23/11/93) به نقل از ارتش نیجر گزارش داد که نیروهای ارتش این کشور 260 تروریست بوکوحرام را از زمان آغاز حملات این گروهک تروریستی در منطقه دیفا واقع در جنوب شرق این کشور در هفته گذشته کشتهاند.
· فرماندار استانی در جنوب نیجر روز یکشنبه (26/11/93) گفت که نیروهای امنیتی این کشور از هنگام آغاز تهاجم هفته گذشته گروه تروریستی بوکوحرام، ده ها تن را به اتهام داشتن ارتباط با این گروه مستقر در نیجریه، دستگیر کرده اند. به گزارش خبرگزاری فرانسه از نیامی، "کالا معطری" در گفت گویی افزود: «نیروهای امنیتی ده ها متهم را در منطقه زیندر برای بازجویی دستگیر کرده اند.» معطری افزود که این متهمان برای بازجویی به یگان مبارزه با تروریسم مستقر در نیامی پایتخت نیجر، تحویل داده شده اند. این فرماندار افزود که این متهمان در پاسگاه های ایست و بازرسی مستقر در جاده های منتهی به زیندر دستگیر شده اند که دومین شهر بزرگ نیجر به شمار می رود که در فاصله حدود 400 کیلومتری غرب شهرک دیفا قرار دارد.
· پلیس نیجر روز دوشنبه (27/11/93) بیش از 160 نفر را به جرم هواداری از گروه تروریستی بوکوحرام بازداشت کرد. به گزارش نقل از خبرگزاری فرانسه، پلیس طرفداران بوکوحرام را در شهر دیفا در نزدیکی مرز نیجریه بازداشت کرد. موج دستگیری های روز دوشنبه (27/11/93) در نیجر یک روز پس از دستگیری تعداد دیگری از هواداران بوکوحرام در پست های بازرسی مسیر شهر زیندر در 400 کیلومتری غرب دیفا به وقوع پیوست.
وقایع مهم مالی از تاریخ 20/11/93 الی 27/11/93
· نخست وزیر مالی برای دیدار و گفت و گو با مقامات الجزایر به این کشور سفر کرد. "مودیبو کایتا" نخست وزیر مالی روز سه شنبه (21/11/93) به درخواست "عبدالمالک سلال" نخست وزیر الجزایر به این کشور سفر کرد تا با وی درباره توسعه و تحکیم روابط دو جانبه در زمینه های سیاسی، امنیتی و سیاسی گفتگو کند. دفتر عبدالمالک سلال در بیانیه ای اعلام کرد، این سفر در چارچوب مذاکرات سیاسی دو کشور بویژه در شرایط کنونی که پنجمین مرحله مذاکرات گروه های مختلف مالی از ژوئیه 2014م (تیر ماه 93ه.ش) در الجزایر برگزار می شود. این درحالیست که "فرانسوا اولاند" رئیس جمهوری فرانسه مراتب حمایت خود را از میانجی گری الجزایر بین گروه های مختلف مالی اعلام کرده است. دولت مالی و شش جنبش مخالف این کشور از ژوئیه 2014م (تیر ماه93ه.ش) چهار دور گفتگو در الجزایر انجام داده اند.
· نخست وزیر مالی مذاکرات سیاسی آغاز شده میان احزاب و تشکل های سیاسی کشورش با نظارت الجزایر را در مسیر سازنده و خوب ارزیابی کرد. به گزارش روز چهارشنبه (22/11/93) خبرگزاری رسمی الجزایر، "مودیبو کیتا" در پی دیدار اخیر خود با "عبدالعزیز بوتفلیقه" رییس جمهوری الجزایر، اظهار داشت: «الجزایر به عنوان رییس "گروه بین المللی میانجی" در بحث مذاکرات و گفتمان میان گروه ها و تشکل های سیاسی مالی تعیین شده و در شرایط حاضر مذاکرات آغاز شده میان طرفین درگیر در این کشور در مسیر خوب و سازنده ای قرار گرفته است.» وی ادامه داد: «در پی تعیین الجزایر به عنوان ریاست گروه مزبور، اقداماتی در راستای فراهم کردن نقشه راهی برای دستیابی به صلح پایدار و نهایی میان گروه های سیاسی در مالی صورت گرفته است.» نخست وزیر مالی ابراز امیدواری کرد که توافق نهایی میان گروههای سیاسی این کشور بزودی بدست آید.
· سازمان ملل از اعزام یک گروه تحقیق برای بررسی نا آرامی های اخیر این کشور خبر داد. سازمان ملل روز جمعه (24/11/93) اعلام کرد با توجه به مرگ سه نفر از تظاهر کنندگان در منطقه گائو در اواخر ماه ژانویه (دی ماه)، کارشناسان مستقل خود را به این منطقه اعزام می کند. دولت مالی حمایت خود را از این تحقیقات اعلام کرده است. هزاران نفر از جوانان مالی اواخر ماه ژانویه (دی ماه) در اعتراض به عملکرد نیروهای سازمان ملل در شهر گائو تظاهرات کردند. این تظاهرات سه کشته و هفت زخمی برجای گذاشت. شرکت کنندگان دراین تظاهرات، نیروهای سازمان ملل را به بی تفاوتی در مقابل ناآرامی ها و تلاش برای تضعیف جنبش های حامی دولت در مواجهه با نیروهای مسلح مخالف دولت مالی متهم کردند.
· دولت مالی و شورشیان آن کشور روز دوشنبه (27/11/93) مذاکرات صلح تحت نظارت سازمان ملل را در الجزایر از سرگرفتند. به گزارش خبرگزاری رویترز، مذاکرات صلح مالی به منظور پایان دادن به دشمنی ها در این کشور آفریقایی بر سر مناطق شمالی از سرگرفته شد. دهه ها بی اعتمادی و تشدید درگیری ها در ماه های اخیر میان نیروهای طرفدار دولت و شورشیان مانع به سرانجام رسیدن تلاش های مستمر برای دستیابی به یک صلح جامع در منطقه صحرایی شمال مالی شده است. دولت مالی از اعطای حق خودمختاری به مناطق شمالی آن کشور امتناع می ورزد، اما می گوید حاضر است بر سر دادن اختیارات بیشتر به نیروهای محلی مذاکره کند. این در حالی است که شورشیان مالی به دنبال تشکیل دولت محلی می باشند.
واقعه مهم ساحل عاج از تاریخ 20/11/93 الی 27/11/93
· مقامات ایرانی و ساحل عاج بر برگزاری کمیسیون مشترک در سال 2015م و امضای توافقنامه های اقتصادی سیاسی و فرهنگی بین دو کشور تاکید کردند. "سید علیرضا قرشی" سرپرست سفارت جمهوری اسلامی ایران در ابیجان و "ژان لوییس بیلون" وزیر تجارت صنایع دستی ساحل عاج در دیداری در خلال برگزاری مراسم روز ملی ج.ا.ا در ابیجان، بر لزوم گسترش روابط دو کشور تاکید کردند. در این مراسم که با حضور مقامات دولتی، سفرای، روسای نمایندگی های خارجی و دیپلمات های مقیم و نمایندگان سارمان های بین المللی در ساحل عاج برگزار شد، قرشی با اشاره به پیروزی انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی ( ره) و سرنگونی رژیم دیکتاتور شاه گفت که به رغم فشار قدرت ها و تحریم ها، ج.ا.ا از نظر اقتصادی و سیاسی در خاورمیانه و جهان نقش اساسی دارد. وی افزود: «اسلام دین صلح و آرامش و دوستی است و رییس جمهوری ایران در سخنانی در مجمع عمومی سازمان ملل، خواهان جهان علیه خشونت و افراط گری شد.» قرشی در خصوص توسعه مناسبات ایران با ساحل عاج با اشاره به دیدگاه امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص روابط با آفریقا، اظهار داشت: «ما خواهان روابط همراه با حسن نیت هستیم با این تفاوت که در این روابط و همکاری در خصوص انتقال تجربیات و آموزش فناوری نیز پیش قدم هستیم.» وی همچنین ابراز امیدواری کرد که با بهره گیری حداکثری از ظرفیت های موجود، شاهد گسترش بیش از پیش روابط ایران و ساحل عاج باشیم. ژان لوییس بیلون وزیر تجارت، صنایع دستی و حمایت از شرکت های کوچک و متوسط ساحل عاج نیز در این دیدار ضمن تبریک سالروز پیروزی انقلاب اسلامی و ابلاغ پیام تبریک "الحسن واتارا" رییس جمهوری این کشور به رییس جمهور ایران، بر اهمیت دو کشور ساحل عاج و ایران به عنوان کشورهای مهم منطقه ای پرداخت. وی با اشاره به همکاری های گذشته و آمار شرکت های ایرانی فعال و زمینه های همکاری اظهار داشت که با توجه به ظرفیت های ایران و ساحل عاج، سطح همکاری ها شایسته این روابط نیست و لازم است توسعه یابد.
وقایع مهم کامرون از تاریخ 20/11/93 الی 27/11/93
· ساکنان بخش شمالی کشور آفریقایی کامرون روز سه شنبه (21/11/93) گفتند که تروریست های بوکوحرام، هفت سرنشین یک دستگاه اتوبوس همگانی ربوده شده را کشته و هشت دختر جوان سوار بر آن را با خود به نیجریه بردند. به گزارش آسوشیتدپرس از یائونده، "چتیما احمیدو" مقیم شمال کامرون، دراین باره گفت که برادر وی که رانندگی اتوبوس ربوده شده در روز یکشنبه (19/11/93) را به عهده داشته، نیز یکی از قربانیان این حادثه بوده است. وی افزود: «جنازه های هفت قربانی بوکوحرام در حالی پیدا شده که نزدیک مرز کامرون با نیجریه دفن شده بود.» نیجریه پایگاه اصلی گروه تروریستی بوکوحرام به شمار می رود. به گفته احمیدو، تروریست ها هشت دختر 11 تا 14 ساله سرنشین این اتوبوس را به نیجریه بردند.
· نیروهای نظامی کامرون با اجرای عملیاتی در شمال این کشور ده عضو گروه بوکوحرام را به قتل رساندند. نیروهای نظامی کامرون با همکاری نظامیان چاد اقدام به اجرای عملیات نظامی در شهر "کراوا" در شمال کامرون نزدیک مرزهای نیجریه کردند که در نتیجه ده عضو گروه بوکو حرام کشته شدند. به گفته منابع آگاه، در این عملیات هشت نظامی کامرونی نیز زخمی شدند.
· بیش از یک هزار متهم مظنون به ارتباط با گروه تروریستی بوکوحرام در زندانی در شهر ماروآ در شمالی ترین نقطه کشور کامرون در بازداشت به سرمی برند. به گزارش خبرگزاری فرانسه، ارتش کامرون افراد متهم به همکاری با گروه تروریستی بوکوحرام را طی عملیات جداگانه به اسارت خود درآورده است.
· رییس جمهوری کامرون روز دوشنبه (27/11/93) در جمع روسای جمهور کشورهای مرکزی آفریقا بر لزوم ریشه کنی گروه تروریستی بوکوحرام تاکید کرد. به گزارش خبرگزاری فرانسه از یائونده، رییسان جمهوری کشورهای مرکزی آفریقا در پایتخت کامرون گرد هم آمدند تا راهبردی مشترک را برای ریشه کنی گروه افراطی بوکوحرام تنظیم کنند. "پل بیا" رییس جمهوری کامرون در افتتاحیه این نشست که با نظارت جامعه اقتصادی کشورهای مرکزی آفریقا برگزار شد، بر ریشه کنی گروه تروریستی تاکید کرد.
واقعه مهم چاد از تاریخ 20/11/93 الی 27/11/93
· گروه تروریستی بوکوحرام سحرگاه روز جمعه (24/11/93) با حمله به روستایی در چاد، چندین نفر از ساکنان آن را به قتل رساند. به گزارش خبرگزاری رویترز، یک مقام امنیتی چاد گفت: «تروریست های بوکوحرام سوار بر سه قایق به این روستا که در مجاورت دریاچه چاد قرار دارد هجوم برده و دست کم ده نفر را کشتند.» وی که خواست نامش ذکر نشود، شمار تروریست های بوکوحرام را در این شبیخون 30 نفر اعلام کرد. این مقام امنیتی چاد همچنین گفت که نیروهای این کشور توانستند تروریست ها را وادار به عقب نشینی کنند. این نخستین حمله خونین بوکوحرام به چاد است. منابع ارتش چاد می گویند که نیروهای نظامی این کشور مستقر درنیجریه، تهاجم روز چهارشنبه (22/11/93) تروریست های بوکوحرام به مواضعشان درشهرک گامبارو درشمال شرقی نیجریه را پس زده اند. به گزارش خبرگزاری رویترز از آنجامنا، این نیروهای ارتش چاد، عضو نیروهای چند ملیتی منطقه ای برای رویارویی باعناصر بوکوحرام هستند. بوکو حرام در هفته گذشته درکشورهای همسایه نیجریه ودرراستای هدف تاسیس به اصطلاح خلافت اسلامی درغرب قاره آفریقا، دست به چند حمله نظامی زده است. یک منبع ارتش چاد به رویترز گفت: «با توجه به آگاهی ما از قصد تروریست ها برای تهاجم، در انتظار آن ها بودیم و به همین علت درگیری زیاد طول نکشید و آن ها وادار به فرار شدند.» به گفته این منبع، دراین درگیری هشت نظامی چاد زخمی شدند و از 14 دستگاه خودروی بوکوحرام، سه دستگاه منهدم شد و یک دستگاه به غنیمت ارتش درآمد. هنوز از کشته یا زخمی شدن احتمالی عناصر بوکوحرام و شمار تلفات آن ها اطلاعی در دست نیست. به گفته منابع نظامی کشورهای نیجریه وهمسایگان آن ازجمله چاد، نیجر وکامرون، صدها غیرنظامی دردرگیری های اخیر این منطقه به دست تروریست های بوکوحرام کشته شده اند. به گفته یک منبع نظامی نیجر، صدای شلیک و انفجار گلوله های خمپاره ومسلسل سه شنبه شب (21/11/93) در شهرک نگویگمی در خاک نیجر و نزدیک مرز نیجریه هم زمان با اوج گیری نبرد که ظاهرا بین عناصر بوکوحرام و نیروهای ارتش نیجر، شنیده می شد. شهرک نگویگمی نزدیک دریاچه چاد و حدود صد کیلومتری شرق شهرک دیفا قرار گرفته است که در روزهای اخیر هدف حملات مکرر زمینی و انتحاری بوکوحرام بوده است. مجلس نیجر روزسه شنبه (21/11/93) به اتفاق آراء با اعزام نیروهای ارتش این کشور به شمال نیجریه برای مشارکت درنبرد علیه بوکوحرام، موافقت کرد.
وقایع مهم کنیا از تاریخ 20/11/93 الی 27/11/93
· دولت کنیا اعلام کرد که تا ماه مارس (اسفند ماه) 2015م به حدود سه هزار نفر از افراد بدون ملیت، تابعیت می دهد. به گزارش روز یکشنبه (26/11/93) پایگاه خبری ورلد بولتن، "اوهورو کنیاتا" رییس جمهوری کنیا اخیرا در حکمی این تصمیم را اعلام کرد. روند ثبت نام افراد بدون ملیت از پنجشنبه (23/11/93) در ایالت کوالی نزدیک مرز کنیا با تانزانیا آغاز شده است. "چارلز اوکارو" از مقام های شهر مسوامبوئنی اعلام کرد که مقام های محلی قرار است اعضای قبایل ماکونده و واپمبا را در شهرهای کینوندو، کانانا، وانگا و لونگا لونگا ثبت نام کنند. اوکارو افزود: «البته باید هشیار باشیم، زیرا در این منطقه دیگر افرادی که عضو این دو قبیله نیستند نیز ممکن است از فرصت بهره برداری کنند.» قبیله ماکونده به هنگام استقلال کنیا در سال 1963م (42ه.ش)، از کلیه حقوق شهروندی از جمله تحصیل، خدمات بهداشتی و بیمه محروم شدند. جمعیت افراد بدون ملیت در جهان بالغ بر ده میلیون برآورد شده است، اما آمار این افراد در کنیا مشخص نیست. جامعه افراد بدون ملیت این کشور عبارتند از قوم نوبیانز از سودان، ماکونده از موزامبیک و واپمبا از زنگبار. کنیا در گذشته با فشار زیادی از سوی کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در خصوص ثبت آمار مربوط به جامعه بدون ملیتش مواجه بوده است.
· پلیس کنیا روز دوشنبه (27/11/93) چهار مظنون به عضویت در یک گروه جدایی طلب این کشور موسوم به شورای جمهوری خواهان مومباسا را به اتهام طراحی حمله در یک منطقه ساحلی مملو از گردشگران را بازداشت کرد. به گزارش خبرگزاری رویترز از مومباسا، یک مقام پلیس کنیا در این باره گفت: «دو مرد و دو زن در جریان حمله به یک منزل مسکونی در نزدیکی شهر بندری مومباسا بازداشت شدند.» این مقام ادامه داد: «پلیس در بازرسی از این منزل مسکونی قمه و ساطور، خنجر، پرچم و بسته های هروئین دست یافت.» "والتر آبونگو" معاون رییس پلیس منطقه کیسائونی گفت: «معتقدیم این افراد قصد داشتند به مناطق نامشخصی در این منطقه حمله کنند.» وی یادآورشد که پرچم های کشف شده در این منزل مسکونی مشابه پرچم های متعلق به افرادی است که در نوامبر سال گذشته (آبان - آذر) به یک کمپ نظامی در مومباسا حمله کردند. در آن زمان مسوولیت حمله به این کمپ نظامی متوجه شورای جمهوری خواهان مومباسا شد. شورای جمهوری خواهان مومباسا که خواستار استقلال مناطق ساحلی کنیا در کنار اقیانوس هند است، ضمن رد اتهامات نسبت داده شده به این گروه درخصوص متوسل شدن به خشونت، اعلام کرد که چهار فرد بازداشت شده در روز دوشنبه (27/11/93) هیچ رابطه ای با این گروه ندارند. صنعت گردشگری در کنیا به واسطه حملات تروریست های مرتبط با گروه الشباب سومالی در نایروبی و خط ساحلی این کشور متحمل صدماتی شده است. شورای جمهوری خواهان مومباسا، مقام های نایروبی را به کم توجهی به بومی های منطقه ساحلی کنیا متهم کرده است. دولت کنیا این شورا را یک گروه غیرقانونی تلقی می کند، اگرچه صدور یک حکم قضایی در سال 2012م غیرقانونی تلقی کردن این شورا را منتفی دانست.
واقعه مهم جمهوری دموکراتیک کنگو از تاریخ 20/11/93 الی 27/11/93
· "ژوزف کابیلا" رییس جمهوری دمکراتیک کنگو روز یکشنبه ضمن مخالفت با پیشنهاد حمایت نظامی سازمان ملل متحد علیه شورشیان هوتو در داخل این کشور، از مداخله بین المللی در امور کشورش انتقاد کرد. به گزارش خبرگزاری رویترز از کینشازا، قرار بود نیروهای پاسدار صلح سازمان ملل متحد برای حمایت از عملیات ارتش این کشور علیه گروه شورشی نیروهای دمکراتیک برای آزادی رواندا وارد خاک کنگو شوند. اما سازمان ملل متحد هفته پیش در پی متهم شدن دو ژنرال ارتش کنگو که قرار بود فرماندهی این عملیات را به عهده داشته باشند، به نقض حقوق بشر، این همکاری را به حال تعلیق درآورد. نیروهای پاسدار صلح می گویند که حمایت آن ها برای شکست دادن حدود یک هزار و 400 شورشی که 20 سال است در منطقه دریاچه های بزرگ آفریقا می جنگند، الزامی است. اما کابیلا به دیپلمات های مقیم کینشازا گفت که عملیات در شرق این کشور پیشتر بدون کمک نیروهای پاسدار صلح سازمان ملل متحد آغاز شده است و دولت وی به تنهایی در این مورد اقدام خواهد کرد. با این که دولت کنگو آغاز رسمی عملیات علیه شورشیان را بیش از دو هفته پیش اعلام کرد، اما هیج گزارشی از درگیری منتشر نشد و برخی تحلیل گران در باره تمایل دولت جمهوری دمکراتیک کنگو برای شروع نبرد یک جانبه علیه این گروه، تردید دارند.
وقایع مهم تانزانیا از تاریخ 20/11/93 الی 27/11/93
· رئیس جمهور تانزانیا در پیامی به همتای ایرانی خود ضمن تبریک سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران، اعلام کرد این کشور به همکاریهای نزدیک با ایران ادامه خواهد داد. "جاکایا کیکوته"، رئیسجمهور تانزانیا به مناسبت سی و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران پیام تبریکی را خطاب به "حسن روحانی" رئیس جمهور اسلامی ایران ارسال کرد. بر اساس بیانیهای که وزارت خارجه و همکاریهای بینالمللی تانزانیا منتشر کرده، کیکوته در پیام خود آورده است: «تمایل دارم با استفاده از فرصت به وجود آمده تبریکات عمیق دولت و ملت جمهوری متحده تانزانیا و خود را به مناسبت سی و ششمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ایران به شما و از طریق شما به دولت و ملت جمهوری اسلامی ایران تقدیم کرده و برای شما بهترین آرزوها را داشته باشم.» وی در بخش دیگری از پیام خود آورده است: «روابط عمیق قلبی مردمان تانزانیا و ایران ریشه در پیوندهای عمیق تاریخی دو ملت دارد. این اشتراکات تاریخی زیرساختی قدرتمند را برای برقراری روابط برادرانه بین دو دولت فراهم میکند.» در ادامه این پیام آمده است: «آرزومندیم دو کشور ضمن تقویت همکاری در حوزههای مذکور، همکاریهای خود را به سایر حوزهها نظیر حمل و نقل، تجارت، سرمایهگذاری، فناوری، نفت، گاز و ارتباطات گسترش دهند.» رئیس جمهور تانزانیا در بخش پایانی پیام خود آورده است: «هدف همکاریهای سنتی دو کشور در قالب جنبش عدم تعهد و سازمان ملل متحد، ارتقای صلح و امنیت بینالمللی به عنوان زیرساخت توسعه اجتماعی، اقتصادی، نه تنها در دو کشور بلکه در سطح بینالمللی است، لذا از طرف خود و همچنین از سوی دولت تانزانیا به جنابعالی اطمینان میدهم که کشورم در سطوح دوجانبه و بینالمللی به همکاریهای نزدیک خود با ایران ادامه خواهد داد.»
· سفیر ایران در تانزانیا ضمن تشریح آخرین وضعیت گفتوگوها با 5+1 در موضوع هستهای گفت: «دستیابی به توافق جامع هستهای با ایران، فرصتی تاریخی برای غرب است که نشان دهد با پیشرفت و توسعه دیگر کشورها مخالف نیست و تبعیض در مقررات بینالمللی را دنبال نمیکند.» "مهدی آقاجعفری" سفیر ایران در تانرانیا با حضور در دانشکده دفاع ملی این کشور محورهای سیاست خارجی و دیدگاههای دولت یازدهم در قبال مهمترین تحولات منطقهای و بینالمللی را تشریح کرد. سفیر ایران که برای شرکت کنندگان در سومین دوره مطالعات استراتژیک این دانشکده سخنرانی میکرد، با اشاره به این که دولت روحانی در تنشزدایی و توسعه روابط خارجی کارنامه فعالی داشته است، پیشرفت در مذاکرات هستهای و تقویت روابط منطقهای و بینالمللی و همچنین مقابله با دو تهدید بزرگ در منطقه خاورمیانه یعنی مقابله با جنگ طلبی در سوریه و مقابله با تروریسم تکفیری در منطقه را به عنوان مهمترین نقاط عطف سیاست خارجی دولت در 18 ماه اخیر عنوان کرد. آقاجعفری با تاکید بر مخالفت جمهوری اسلامی ایران با هرگونه دگرگونی در نظامهای سیاسی از طریق مداخلات خارجی، به کارگیری زور را نقطه مقابل دمکراسی و حق تعیین سرنوشت ملتها توصیف کرد و افزود: «دولت ایران در تعاملات بینالمللی بدنبال ایجاد اعتماد متقابل بهتر و یشتر با کشورهای منطقه و جهان و توسعه امنیت ملی و پیرامونی خود است.» سفیر ج.ا.ا با اشاره به آتش افروزیهای گروههای تکفیری و تروریستی در بخشهای مهمی از خاورمیانه تاکید کرد: «افراط گرایان و خشونت طلبان از کشورهای مختلف به خاورمیانه آمدهاند، اما هدف واحد آن ها نابودی تمدن، اسلامهراسی و ایجاد زمینه برای مداخله مجدد بیگانگان در این منطقه است.» وی استفاده ابزاری غرب از تروریسم جهت پیشبرد اهداف و سیاستهای خود در خاورمیانه را از عوامل اساسی نا امنی و رشد تروریسم و افراط گری در این منطقه حیاتی جهان توصیف کرد و گفت: «اشتباهات راهبردی غرب در این زمینه موجب جهانی شدن دامنه تهدیدات تروریسم از غربیترین تا شرقیترین نقطه جهان شده است.» سفیر کشورمان در این نشست همچنین ضمن تشریح آخرین وضعیت گفتوگوها با 5+1 در موضوع هستهای کشورمان گفت: «دستیابی به توافق جامع هستهای با ایران، فرصتی تاریخی برای غرب است که نشان دهد با پیشرفت و توسعه دیگر کشورها مخالف نیست و تبعیض در مقررات بینالمللی را دنبال نمیکند.» آقاجعفری در ادامه با برشمردن پیشرفتهای علمی کشورمان در پرتو انقلاب اسلامی، بر علاقمندی کشورمان به رابطه با سایر کشورها در زمینه علم در قالب صادرات و واردات تاکید کرد و افزود: «ایران قصد دارد مرکز تولید و صادرات علم باشد و این به نفع کشورهای دوست ایران خواهد بود.» سفیر ج.ا.ا در بخش پایانی سخنان خود روند روابط و همکاریها با کشورهای آفریقایی و مشخصاً تانزانیا را مورد توجه قرار داد و با تاکید بر این که گسترش و ارتقای روابط و همکاری با کشورهای قاره آفریقا و مشارکت فعالانه در روند توسعه این کشورها در سرلوحه سیاست خارجی دولت ج.ا.ا قرار دارد، اهداف و نتایج سفر هفته گذشته وزیر خارجه کشورمان و همراهی یک هیات بزرگ اقتصادی و صنعتی در این سفر را برای حاضرین تشریح کرد. در بخش دوم این برنامه سفیر جمهوری اسلامی ایران به سوالات شرکت کنندگان پاسخ داد. در سومین دوره مطالعات استراتژیک دانشکده دفاع ملی تانزانیا علاوه بر افسران و مدیران عالیرتبه نظامی و دولتی تانزانیا، شرکت کنندگانی از سایر کشورهای آفریقایی منجمله نیجریه، کنیا، موزامبیک، زیمباوه، مالاوی، بروندی و اوگاندا نیز حضور دارند.
واقعه مهم آفریقای مرکزی از تاریخ 20/11/93 الی 27/11/93
· مناطق مرکزی در جمهوری آفریقای مرکزی صحنه درگیری نیروهای سازمان ملل با اعضای ائتلاف سلکا بود. بنا بر بیانیه سازمان ملل نیروهای این سازمان روز دوشنبه (21/11/93) با اعضای ائتلاف سلکا در منطقه بریا (از مناطق مرکزی) در جمهوری آفریقای مرکزی درگیر شدند. این نیروها با حمایت سربازان فرانسوی درصدد بازپس گیری برخی از ساختمان های دولتی بودند که با واکنش اعضای این ائتلاف، این اقدام به درگیری منجر شد. در این خبر به تلفات یا زخمی های احتمالی اشاره ای نشده است.
وقایع مهم بوروندی از تاریخ 20/11/93 الی 27/11/93
· جامعه مدنی بوروندی از رئیس جمهوری خواست از نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری چشم پوشی کند. جمعتی متشکل از 304 تشکل مدنی در بوروندی از "پیر کورونزیزا" رئیس جمهوری خواست برای تصاحب مجدد کرسی ریاست جمهوری تلاش نکند. این جمعیت که دو هفته پیش با ارسال نامه ای به رئیس جمهوری این درخواست را مطرح کرده بود، به دلیل خودداری کورونزیزا از پاسخ به این نامه به علنی کردن درخواست خود مبادرت کرد. جامعه مدنی روز چهارشنبه (22/11/93) تاکید کرد، پافشاری نامزدی مجدد کورونزیزا به بروز خشونت منجر خواهد شد. فعالان جامعه مدنی از رئیس جمهوری خواستند، از ماجرای "ژوزف کابیلا" رئیس جمهوری جمهوری دمکراتیک کنگو درس بگیرد. کابیلا مواجه با اعتراضات گسترده مردمی، از تلاش برای تصاحب کرسی ریاست جمهوری برای سومین بار متوالی منصرف شد. کورونزیزا که تاکنون دو بار کرسی ریاست جمهوری را تصاحب کرده است، قصد دارد با نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری ژوئن سال جاری (خردادماه 94ه.ش) مجددا قدرت را در دست بگیرد.
· سازمان ملل از احزاب مخالف دولت بوروندی خواست به روند مذاکره در آستانه انتخابات این کشور ادامه دهند. "کسام یوتیم" فرستاده ویژه سازمان ملل به بوروندی بر یافتن راه حلی به منظور برگزاری انتخابات مسالمت آمیز و شفاف در این کشور تاکید کرد. کسام یوتیم در همین راستا از احزاب مخالف دولت خواست به روند مذاکره با دولت و برقراری فضای اعتماد متقابل ادامه دهند. یوتیم پیش از این اظهارات، بانمایندگان احزاب و جامعه مدنی بوروندی دیدارکرده بود.
وقایع مهم سومالی از تاریخ 20/11/93 الی 27/11/93
· کابینه جدید سومالی به ریاست "عمر عبدی رشید شرمارکی" از پارلمان این کشور رای اعتماد گرفت. به گزارش خبرگزاری آناتولی به نقل از "محمد عثمان جواری" رییس پارلمان سومالی، دولت جدید این کشور روز دوشنبه (20/11/93) با اکثریت آرا توانست رای اعتماد مجلس سومالی را به دست آورد. در حدود 192 نماینده پارلمان سومالی به کابینه 40 نفری شرمارکی رای مثبت و 22 عضو دیگر پارلمان نیز رای منفی دادند. به دنبال رای اعتماد دولت جدید سومالی، اعضای این کابینه مراسم تحلیف را در مقابل دادگاه عالی این کشور به جا آوردند. هفته گذشته، شرمارکی کابینه جدید سومالی را متشکل از 26 وزیر و معاونان آن ها و 14 وزیر مشاور معرفی کرد. نخست وزیر سومالی که دارای تابعیت دوگانه سومالیایی – کانادایی است، در سال 2008م (87ه.ش) به عنوان سفیر این کشور در آمریکا منصوب شد، اما واشنگتن دولت موقت سومالی را به رسمیت نشناخت و به همین دلیل وی نتوانست در این سمت به انجام وظایف دیپلماتیک خود بپردازد. او در سال 2009م (88ه.ش) به سمت نخست وزیری منصوب شد، اما به خاطر اختلاف نظر با "شریف شیخ احمد" رییس جمهوری وقت، یک سال بعد از سمتش استعفا داد. در همان سال شرمارکی بار دیگر به عنوان سفیر سومالی در واشنگتن منصوب شد. وی در دسامبر (آذر/دی) سال 2014م بر مسند نخست وزیری سومالی تکیه زد. شرمارکی نخستین کابینه خود را اواسط ماه ژانویه (اوایل بهمن ماه) معرفی کرد که با عدم رای اعتماد پارلمان مواجه شد. تنفیذ کابینه جدید سومالی در شرایطی صورت می گیرد که این کشور با چالش مهم حملات تروریستی الشباب مواجه است.
· تروریست ها یک مقام وزارت برنامه ریزی و همکاری بین المللی سومالی را در شهر موگادیشو پایتخت این کشور به قتل رساندند. به گزارش روز دوشنبه (27/11/93) خبرگزاری آناتولی به نقل از شاهدان، یوسف سیاد در حال حرکت به سوی محل کارش در جنوب موگادیشو بود که به ضرب گلوله مهاجمان از پا در آمد. شاهدان همچنین گفتند که نیروهای امنیتی سومالی در محل حادثه چندین مظنون را بازداشت کردند. وزیر برنامه ریزی و همکاری بین المللی سومالی ضمن ابراز تاسف از این حادثه، عاملان آن را دشمنان صلح و ثبات معرفی کرد. هنوز هیچ گروهی مسوولیت این ترور را بر عهده نگرفته است.
واقعه مهم آفریقای جنوبی از تاریخ 20/11/93 الی 27/11/93
· دانشگاه دوربان آفریقای جنوبی در محکومیت جنایات جنگی رژیم صهیونیستی و در حمایت از مردم مظلوم فلسطین تصمیم گرفت دانشجویان اسرائیلی را از این دانشگاه اخراج کند. روزنامه صهیونیستی معاریو در خبری نوشت: «معاونت دانشجویی دانشگاه فنآوری دوربان آفریقای جنوبی تصمیم گرفت به درخواست مدیریت این دانشگاه هر دانشجویی یهودی که جنگ اسراییل علیه فلسطینی ها در کرانه باختری و نوار غزه را تایید نماید را از دانشگاه مزبور اخراج کند.» پایگاه خبری المرکز الفلسطینی للاعلام - ارگان رسانه ای جنبش حماس- به نقل از این روزنامه عبری زبان نوشت: «تصمیم معاونت دانشجویی دانشگاه دوربان آفریقای جنوبی در پاسخ به درخواست مدیریت دانشگاه یاد شده صورت گرفته است.» شورای اداری دانشگاه دوربان همچنین خواسته است از ثبت نام دانشجویان یهودی الاصل برای تحصیل در این دانشگاه ممانعت کند و هر صهیونیستی که از سوی «دولت اسراییل» برای تحصیل در افریقای جنوبی دارای بورسیه است اخراج نماید. آفریقای جنوبی به عنوان کشوری که علیه رژیمآپارتاید در قرن بیستم به رهبری نلسون ماندلا جنگید همواره از سیاست های تبعیض نژادی رژیم اشغالگر قدس انتقاد کرده و در اعمال محدودیت های اقتصادی، آکادمیک و فرهنگی علیه رژیم اسراییل در حمایت از فلسطینی ها پیشتاز بوده است. علاوه براین شهر دوربان این کشور نیز به عنوان محلی برای کنفرانس های ضد نژادپرستی رژیم صهیونیستی معروف شده است که تاکنون چند کنفرانس با همین موضوع برگزار کرده است. در کنفرانس دوربان یک، سومین کنفرانس ضد نژادپرستی که در شهر دوربان آفریقای جنوبی در سال 2001م (80ه.ش) برگزار شد، 3500 سازمان دولتی رفتار رژیم اسرائیل در مقابل فلسطینیها را محکوم کردند. در ابن کنفرانس نمایندگان آمریکا و اسرائیل در واکنش به اعتراضات شدید به عملکرد رژیم صهیونیستی از کنفرانس خارج شدند. به همین دلیل رژیم اسرائیل و سازمآن های صهیونیستی در اروپا و آمریکا، از مدتها پیش برای تحریم کنفرانس دوربان دو از طرف کشورهای غربی و دریافت تضمین برای تعدیل بیانیه نهایی کنفرانس تلاش زیادی کردند. دوربان دو نیز در سال 2009م (88ه.ش) برگزار شد و طی ان سازمان های مردم نهاد از سراسر جهان رفتار رژیم صهیونیستی در قبال فلسطینی ها را محکوم کردند. در این کنفرانس "محمود احمدی نژاد" رئیس جمهوری پیشین نیز حضور داشت و سخنرانی او در حمایت از فلسطینی ها و محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی به مزاق برخی هم پیمانان این رژیم نظیر آمریکا، استرالیا و کانادا خوش نیامد و نمایندگان این کشورها سالن کنفرانس را ترک کردند.
|
مطالب دیگر در این بخش | تاریخ انتشار |
۱۳۹۶/۶/۱۹ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۲ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۲ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۲ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۲ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۲ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۷/۲۵ |
|
۱۳۹۵/۷/۲۵ |
|
۱۳۹۵/۷/۲۵ |
|
۱۳۹۵/۷/۲۵ |
|
۱۳۹۵/۷/۲۴ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۳ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۳ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۳ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۳ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۳ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۱۵ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۱۵ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۱۵ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۱۵ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲ |
|
۱۳۹۴/۹/۲۴ |
|
۱۳۹۴/۹/۲۴ |
|
۱۳۹۴/۹/۲۴ |
|
۱۳۹۴/۹/۲۴ |
|
۱۳۹۴/۹/۲۴ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۸ |
|
۱۳۹۴/۹/۸ |
|
۱۳۹۴/۹/۸ |
|
۱۳۹۴/۹/۸ |
|
۱۳۹۴/۹/۸ |
|
۱۳۹۴/۹/۲ |
|
۱۳۹۴/۹/۲ |
|
۱۳۹۴/۹/۲ |
|
۱۳۹۴/۹/۲ |
|
۱۳۹۴/۹/۲ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۴/۸/۵ |
|
۱۳۹۴/۸/۵ |
|
۱۳۹۴/۸/۵ |
|
۱۳۹۴/۸/۵ |
|
۱۳۹۴/۸/۵ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۱ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۱ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۱ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۱ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۱ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۴ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۴ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۴ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۴ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۴ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۳ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۳ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۳ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۳ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۳ |
|
۱۳۹۴/۷/۵ |
|
۱۳۹۴/۷/۵ |
|
۱۳۹۴/۷/۵ |
|
۱۳۹۴/۷/۵ |
|
۱۳۹۴/۷/۵ |
|
۱۳۹۴/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۴/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۴/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۴/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۴/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۶/۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۷ |
|
۱۳۹۴/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۲ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۲ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۲ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۲ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۲ |
|
۱۳۹۴/۵/۶ |
|
۱۳۹۴/۵/۶ |
|
۱۳۹۴/۵/۶ |
|
۱۳۹۴/۵/۶ |
|
۱۳۹۴/۵/۶ |
|
۱۳۹۴/۴/۳۱ |
|
۱۳۹۴/۴/۳۱ |
|
۱۳۹۴/۴/۳۱ |
|
۱۳۹۴/۴/۳۱ |
|
۱۳۹۴/۴/۳۱ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۲ |
|
۱۳۹۴/۴/۲ |
|
۱۳۹۴/۴/۲ |
|
۱۳۹۴/۴/۲ |
|
۱۳۹۴/۴/۲ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۳/۲ |
|
۱۳۹۴/۳/۲ |
|
۱۳۹۴/۳/۲ |
|
۱۳۹۴/۳/۲ |
|
۱۳۹۴/۳/۲ |
|
۱۳۹۴/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۲/۹ |
|
۱۳۹۴/۲/۹ |
|
۱۳۹۴/۲/۹ |
|
۱۳۹۴/۲/۹ |
|
۱۳۹۴/۲/۹ |
|
۱۳۹۴/۲/۲ |
|
۱۳۹۴/۲/۲ |
|
۱۳۹۴/۲/۲ |
|
۱۳۹۴/۲/۲ |
|
۱۳۹۴/۲/۲ |
|
۱۳۹۴/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱/۱۸ |
|
۱۳۹۴/۱/۱۸ |
|
۱۳۹۴/۱/۱۸ |
|
۱۳۹۴/۱/۱۸ |
|
۱۳۹۴/۱/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۱۷ |
|
آفران: تحولات آفریقای غیر عربی (121) |
۱۳۹۳/۱۲/۲ |
۱۳۹۳/۱۲/۲ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۲ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۲۴ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۱۷ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۳/۹/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۹/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۹/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۹/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۹/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۹ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۹/۴ |
|
۱۳۹۳/۹/۴ |
|
۱۳۹۳/۹/۴ |
|
۱۳۹۳/۹/۴ |
|
۱۳۹۳/۹/۴ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۰ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۰ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۰ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۰ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۰ |
|
۱۳۹۳/۸/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۸/۶ |
|
۱۳۹۳/۸/۶ |
|
۱۳۹۳/۸/۶ |
|
۱۳۹۳/۸/۶ |
|
۱۳۹۳/۸/۶ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۹ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۹ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۹ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۹ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۹ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۷/۱۵ |
|
۱۳۹۳/۷/۱۵ |
|
۱۳۹۳/۷/۱۵ |
|
۱۳۹۳/۷/۱۵ |
|
۱۳۹۳/۷/۱۵ |
|
۱۳۹۳/۷/۷ |
|
۱۳۹۳/۷/۷ |
|
۱۳۹۳/۷/۷ |
|
۱۳۹۳/۷/۷ |
|
۱۳۹۳/۷/۷ |
|
۱۳۹۳/۷/۲ |
|
۱۳۹۳/۷/۲ |
|
۱۳۹۳/۷/۲ |
|
۱۳۹۳/۷/۲ |
|
۱۳۹۳/۷/۲ |
|
۱۳۹۳/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۳/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۳/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۳/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۳/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۳/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۳/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۳/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۳/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۳/۲/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۲/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۲/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۲/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۲/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۲/۹ |
|
۱۳۹۳/۲/۹ |
|
۱۳۹۳/۲/۹ |
|
۱۳۹۳/۲/۹ |
|
۱۳۹۳/۲/۹ |
|
۱۳۹۳/۲/۲ |
|
۱۳۹۳/۲/۲ |
|
۱۳۹۳/۲/۲ |
|
۱۳۹۳/۲/۲ |
|
۱۳۹۳/۲/۲ |
|
۱۳۹۳/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱/۱۹ |
|
۱۳۹۳/۱/۱۹ |
|
۱۳۹۳/۱/۱۹ |
|
۱۳۹۳/۱/۱۹ |
|
۱۳۹۳/۱/۱۹ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۲۴ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۲۴ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۲۴ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۲۴ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۲۴ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۱۸ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۱۸ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۷ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۷ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۷ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۷ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۷ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۷ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۹/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۹/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۹/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۹/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۹/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۹/۶ |
|
۱۳۹۲/۹/۶ |
|
۱۳۹۲/۹/۶ |
|
۱۳۹۲/۹/۶ |
|
۱۳۹۲/۹/۶ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۵ |
|
آفران: آفريقاي جنوبي اولين ايستگاه اجلاس كميسيون مشترك دولت تدبير و اميد |
۱۳۹۲/۸/۱۸ |
۱۳۹۲/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۲/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۲/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۲/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۲/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۷/۹ |
|
۱۳۹۲/۷/۹ |
|
۱۳۹۲/۷/۹ |
|
۱۳۹۲/۷/۹ |
|
۱۳۹۲/۷/۹ |
|
۱۳۹۲/۷/۱ |
|
۱۳۹۲/۷/۱ |
|
۱۳۹۲/۷/۱ |
|
۱۳۹۲/۷/۱ |
|
۱۳۹۲/۷/۱ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۶/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۶/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۶/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۶/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۶/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۶/۶ |
|
۱۳۹۲/۶/۶ |
|
۱۳۹۲/۶/۶ |
|
۱۳۹۲/۶/۶ |
|
۱۳۹۲/۶/۶ |
|
۱۳۹۲/۶/۲ |
|
۱۳۹۲/۶/۲ |
|
۱۳۹۲/۶/۲ |
|
۱۳۹۲/۶/۲ |
|
۱۳۹۲/۶/۲ |
|
۱۳۹۲/۵/۲۶ |
|
۱۳۹۲/۵/۲۶ |
|
۱۳۹۲/۵/۲۲ |
|
۱۳۹۲/۵/۲۲ |
|
۱۳۹۲/۵/۲۲ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۵/۶ |
|
۱۳۹۲/۵/۶ |
|
۱۳۹۲/۵/۶ |
|
۱۳۹۲/۵/۶ |
|
۱۳۹۲/۵/۶ |
|
۱۳۹۲/۴/۳۰ |
|
۱۳۹۲/۴/۳۰ |
|
۱۳۹۲/۴/۳۰ |
|
۱۳۹۲/۴/۳۰ |
|
۱۳۹۲/۴/۳۰ |
|
۱۳۹۲/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۲/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۲/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۲/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۲/۴/۱۸ |
|
آفران: گزارش تحليلي بر سفر رئيس جمهور ايالات متحده آمريكا به آفريقا |
۱۳۹۲/۴/۱۶ |
۱۳۹۲/۴/۴ |
|
۱۳۹۲/۴/۴ |
|
۱۳۹۲/۴/۴ |
|
۱۳۹۲/۴/۴ |
|
۱۳۹۲/۴/۴ |
|
۱۳۹۲/۴/۲ |
|
۱۳۹۲/۴/۲ |
|
۱۳۹۲/۴/۲ |
|
۱۳۹۲/۴/۲ |
|
۱۳۹۲/۴/۲ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۳/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۶ |
|
۱۳۹۲/۳/۴ |
|
۱۳۹۲/۳/۴ |
|
۱۳۹۲/۳/۴ |
|
۱۳۹۲/۳/۴ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۱/۳۱ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۱/۷ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۲۲ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۲۲ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۲۲ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۲۲ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۲۲ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۹ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۹ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۹ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۹ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۱ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۴ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۴ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۴ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۴ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۴ |
|
۱۳۹۱/۹/۲۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۲۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۲۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۲۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۲۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۵ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۸/۹ |
|
۱۳۹۱/۸/۹ |
|
۱۳۹۱/۸/۹ |
|
۱۳۹۱/۸/۹ |
|
۱۳۹۱/۷/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۷/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۷/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۷/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۷/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۷/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۷/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۷/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۷/۳ |
|
۱۳۹۱/۷/۳ |
|
۱۳۹۱/۷/۳ |
|
۱۳۹۱/۷/۱ |
|
۱۳۹۱/۶/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۶/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۶/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۶/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۶/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۶/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۱/۶/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۶/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۶/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۶/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۶/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۶/۱۲ |
|
۱۳۹۱/۶/۷ |
|
۱۳۹۱/۶/۷ |
|
۱۳۹۱/۶/۷ |
|
۱۳۹۱/۶/۷ |
|
۱۳۹۱/۶/۶ |
|
۱۳۹۱/۶/۶ |
|
۱۳۹۱/۶/۱ |
|
۱۳۹۱/۶/۱ |
|
۱۳۹۱/۶/۱ |
|
۱۳۹۱/۶/۱ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۷ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۷ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۵/۹ |
|
۱۳۹۱/۵/۹ |
|
۱۳۹۱/۵/۸ |
|
۱۳۹۱/۵/۸ |
|
۱۳۹۱/۵/۷ |
|
۱۳۹۱/۵/۷ |
|
۱۳۹۱/۵/۴ |
|
۱۳۹۱/۵/۴ |
|
۱۳۹۱/۵/۳ |
|
۱۳۹۱/۵/۳ |
|
۱۳۹۱/۵/۱ |
|
۱۳۹۱/۵/۱ |
|
۱۳۹۱/۴/۳۱ |
|
۱۳۹۱/۴/۳۱ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۵ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۵ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۰ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۰ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۷ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۷ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۲ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۲ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۴/۷ |
|
۱۳۹۱/۴/۷ |
|
۱۳۹۱/۴/۶ |
|
۱۳۹۱/۴/۶ |
|
۱۳۹۱/۴/۶ |
|
۱۳۹۱/۴/۵ |
|
۱۳۹۱/۴/۵ |
|
۱۳۹۱/۴/۴ |
|
۱۳۹۱/۴/۴ |
|
۱۳۹۱/۴/۳ |
|
۱۳۹۱/۴/۳ |
|
۱۳۹۱/۳/۳۱ |
|
۱۳۹۱/۳/۳۱ |
|
۱۳۹۱/۳/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۳/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۲ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۱ |
|
آفران: میزان موفقیت اخوان المسلمین در بازیابی پایگاه مردمی خود |
۱۳۹۱/۳/۲۱ |
۱۳۹۱/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۰ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۰ |
|
۱۳۹۱/۳/۱۷ |
|
آفران: بروز اعتراضات در مصر و نشانه رفتن نامزدی نخست وزیر مبارک |
۱۳۹۱/۳/۱۷ |
۱۳۹۱/۳/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۳/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۳/۱۳ |
|
آفران: وجوب توافق بین اخوان و نیروهای انقلابی علیه احمد شفیق |
۱۳۹۱/۳/۱۳ |
۱۳۹۱/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۳/۹ |
|
۱۳۹۱/۳/۸ |
|
۱۳۹۱/۳/۷ |
|
۱۳۹۱/۳/۷ |
|
۱۳۹۱/۳/۶ |
|
۱۳۹۱/۳/۳ |
|
آفران: انتخابات مصر صحنه پراکندگی آراء میان دو مجموعه اسلام گرا و مدنی |
۱۳۹۱/۳/۳ |
۱۳۹۱/۳/۳ |
|
۱۳۹۱/۳/۲ |
|
۱۳۹۱/۳/۱ |
|
۱۳۹۱/۲/۳۱ |
|
۱۳۹۱/۲/۳۰ |
|
آفران: شعارهای انتخاباتی برخی نامزدهای برجسته انتخابات ریاست جمهوری مصر |
۱۳۹۱/۲/۳۰ |
۱۳۹۱/۲/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۲/۲۵ |
|
۱۳۹۱/۲/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۲/۲۳ |
|
۱۳۹۱/۲/۲۰ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۷ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۲ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۲/۹ |
|
۱۳۹۱/۲/۵ |
|
۱۳۹۱/۲/۴ |
|
۱۳۹۱/۲/۳ |
|
۱۳۹۱/۲/۲ |
|
۱۳۹۱/۱/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۹ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۳ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۲ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۱/۱/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۱/۱۵ |
|
۱۳۹۱/۱/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۱/۷ |
|
۱۳۹۱/۱/۶ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۲۱ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۲۰ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۱۵ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۱۳ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۹ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۸ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۷ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۶ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۳ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۲ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۱ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۳۰ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۱۰ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۹ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۸ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۵ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۲۶ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۲۵ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۲۱ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۸ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۴ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۳ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۱ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۰ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۶ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۵ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۳ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۶ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۲ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۱ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۰ |
|
۱۳۹۰/۹/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۹/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۹/۹ |
|
۱۳۹۰/۹/۸ |
|
۱۳۹۰/۹/۷ |
|
۱۳۹۰/۹/۶ |
|
۱۳۹۰/۹/۵ |
|
۱۳۹۰/۹/۲ |
|
۱۳۹۰/۹/۱ |
|
۱۳۹۰/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۸/۲۵ |
|
۱۳۹۰/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۰/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۰/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۰/۸/۸ |
|
۱۳۹۰/۸/۳ |
|
۱۳۹۰/۸/۲ |
|
۱۳۹۰/۷/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۷/۲۶ |
|
۱۳۹۰/۷/۲۵ |
|
۱۳۹۰/۷/۲۴ |
|
۱۳۹۰/۷/۱۸ |
|
۱۳۹۰/۷/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۷/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۷/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۷/۹ |
|
۱۳۹۰/۷/۶ |
|
۱۳۹۰/۷/۵ |
|
۱۳۹۰/۷/۳ |
|
۱۳۹۰/۶/۳۰ |
|
۱۳۹۰/۶/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۶/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۶/۲۶ |
|
۱۳۹۰/۶/۲۲ |
|
۱۳۹۰/۶/۲۰ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۵ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۴ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۳ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۶/۸ |
|
۱۳۹۰/۶/۷ |
|
۱۳۹۰/۶/۶ |
|
۱۳۹۰/۶/۶ |
|
۱۳۹۰/۶/۵ |
|
۱۳۹۰/۶/۲ |
|
۱۳۹۰/۶/۱ |
|
۱۳۹۰/۵/۳۰ |
|
۱۳۹۰/۵/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۵/۲۴ |
|
۱۳۹۰/۵/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۵/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۵/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۵/۲۲ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۸ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۰ |
|
۱۳۹۰/۵/۹ |
|
۱۳۹۰/۵/۸ |
|
۱۳۹۰/۵/۸ |
|
۱۳۹۰/۵/۵ |
|
۱۳۹۰/۵/۴ |
|
۱۳۹۰/۵/۳ |
|
۱۳۹۰/۵/۳ |
|
۱۳۹۰/۵/۲ |
|
۱۳۹۰/۵/۱ |
|
۱۳۹۰/۵/۱ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۵ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۲ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۵ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۵ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۴ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۴ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۳ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۳ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۱ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۱ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۱ |
|
۱۳۹۰/۴/۸ |
|
۱۳۹۰/۴/۸ |
|
۱۳۹۰/۴/۷ |
|
آفران: نشانه های “همه پرسی نظامی" درباره رئیس جمهور آینده مصر |
۱۳۹۰/۴/۶ |
۱۳۹۰/۴/۶ |
|
۱۳۹۰/۴/۵ |
|
۱۳۹۰/۴/۵ |
|
۱۳۹۰/۴/۴ |
|
۱۳۹۰/۴/۴ |
|
۱۳۹۰/۴/۴ |
|
۱۳۹۰/۴/۲ |
|
۱۳۹۰/۴/۱ |
|
۱۳۹۰/۴/۱ |
|
۱۳۹۰/۳/۳۱ |
|
۱۳۹۰/۳/۳۱ |
|
۱۳۹۰/۳/۳۰ |
|
۱۳۹۰/۳/۳۰ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۵ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۵ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۴ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۴ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۰/۳/۹ |
|
۱۳۹۰/۱/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۱/۲۷ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۱۴ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۲۳ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۶ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۳ |
|
۱۳۸۹/۱۰/۲۵ |
|
۱۳۸۹/۱۰/۱۵ |
|
۱۳۸۹/۱۰/۱۱ |
|
۱۳۸۹/۱۰/۴ |
|
۱۳۸۹/۹/۲۹ |
|
۱۳۸۹/۹/۲۷ |
|
۱۳۸۹/۹/۲۳ |
|
۱۳۸۹/۹/۲۳ |
|
۱۳۸۹/۹/۲۰ |
|
۱۳۸۹/۹/۱۸ |
|
۱۳۸۹/۹/۱۷ |
|
۱۳۸۹/۹/۱۷ |
|
۱۳۸۹/۹/۱۶ |
|
۱۳۸۹/۸/۲۳ |
|
۱۳۸۹/۸/۸ |
|
۱۳۸۹/۸/۱ |
|
۱۳۸۹/۷/۲۴ |
|
۱۳۸۹/۷/۱۷ |
|
۱۳۸۹/۷/۳ |
|
۱۳۸۹/۶/۲۷ |
|
۱۳۸۹/۶/۲۱ |
|
۱۳۸۹/۶/۱۳ |
|
۱۳۸۹/۶/۶ |
|
۱۳۸۹/۵/۳۰ |
|
۱۳۸۹/۵/۲۳ |
|
۱۳۸۹/۵/۱۶ |
|
۱۳۸۹/۵/۹ |
|
۱۳۸۹/۵/۲ |
|
۱۳۸۹/۴/۲۶ |