بیست و نهمین کنفرانس وحدت اسلامی در روزهای یکشنبه (6/10/94)، دوشنبه (7/10/94) و سهشنبه (8/10/94) با حضور 600 شخصیت برجسته جهان اسلام، شامل حدودا 300نفر میهمان خارجی و 300 مهمان داخلی از استانهای مرزی کشور ازجمله هرمزگان، آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان و ترکمنهای استان گلستان و ... در تهران برگزار شد. در این میان 39 نفر از حوزه کشور های اروپایی و امریکایی، 160 نفر از حوزه آفریقا و کشور های عربی و 99 نفر از حوزه آسیا و اقیانوسیه بودند که از این تعداد حدود 60 نفر از شخصیت های برجسته نظیر وزراء، رؤسای مجالس و مفتیان اعظم و بقیه مهمانان نیز از علماء، نخبگان، شخصیت های برجسته دانشگاهی و رؤسای دانشگاهها بودند. لازم به ذکر است که میهمانان خارجی بطور کل از 75کشور جهان در این کنفرانس حضور داشتند و حدود 175 نفر نیز از چهره های جدید و روسای دانشگاهها و مقامات دولتهای کشورهای اسلامی بودند.
حضور شخصیتهای برجسته اهل تسنن ازجمله نمایندگان ولی فقیه، نمایندگان مجلس خبرگان رهبری ازجمله "نذیر احمد سلامی"، اعضای شورای عالی مجمع، امامان جمعه شهرستانهای مختلف ازجمله "مولوی عبدالحمید" امام جمعه مسجد مکی زاهدان، چهره های جدید دانشگاهی و فرمانداران اهل سنت به ویژه فرمانداران خانم و افراد بانفوذ مناطق سنی نشین در کنفرانس وحدت امسال، از جمله ویژگیهای خاص این دوره اعلام شده است.
در ادامه گزارش، شرح رویدادهای این کنفرانس سه روزه ارائه خواهد شد:
آغاز بهکار بیست ونهمین کنفرانس وحدت اسلامی در تهران
مراسم افتتاحیه بیست و نهمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی صبح روز یکشنبه 6 دی ماه با سخنرانی آیت الله "محسن اراکی" دبیر کل مجمع جهانی تقریب در سالن اجلاس سران آغاز به کار کرد.
در این بخش 15سخنران داخلی و خارجی صحبت کردند که در ذیل به محورهای اصلی سخنرانی این افراد اشاره خواهد شد:
محمد گورمز رئیس امور دیانت ترکیه
شیخ نعیم قاسم معاون دبیرکل حزب الله لبنان
دکتر علی اکبر ولایتی مشاور مقام معظم رهبری در امور بین الملل
هائل عبدالحفیظ وزیر اوقاف اردن
حجت الاسلام سید عمار حکیم رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق
شیخ محمد محقق معاون رئیس اجرایی جمهوری افغانستان
دکتر ابراهیم جعفری وزیر امور خارجه عراق
شیخ بدرالدین حسون مفتی اعظم سوریه
شرح کمیسیونهای کنفرانس
در این کنفرس بهطورکل 14 کمیسیون تشکیل شد که برخی از آنها با عناوین: کمیسیون ارزیابی شرایط کنونی جهان اسلام (که به دلیل کثرت مقالاتی که وجود دارد خود در دو کمیسیون برگزار شد)، بررسی بحران ها و راه های برون رفت از این بحران ها، کمیسیون های علمای مقاومت، کمیته مساعی حمیده، احزاب حامی مقاومت در جهان اسلام، دانشگاهیان، کمیسیون جوانان، کمیسیون زن و خانواده و نقش آنها در برون رفت بحران های جاری، نشست تجار و بازرگانان در جهان اسلام و همچنین نشست کمیسیون علوم و فناوری در جهان اسلام بودند.
نشست هيئت موسس احزاب حامیان مقاومت در کنفرانس وحدت
این نشست با محوریت بررسی موضوعات مطرح شده در منشور تاسیس این هیئت عصر روز یکشنبه (6/10/94) در هتل استقلال تهران برگزار شد.
"شیخ بلال شعبان" دبیرکل جنبش توحید اسلامی لبنان در سخنانی در این نشست اظهار داشت: «ما امتی هستیم که خدای واحد، قرآن واحد، قبله واحد و پیامبر واحد داریم اما دشمن در تلاش است این اصل را از برنامه های ما حذف کند و با ایجاد اختلاف به اهداف خود برسد.» وی با اشاره به خشونتهای اخیر در جهان اسلام، گفت: «جنگهای نیابتی توطئه ای است که دشمنان برای جهان اسلام درنظر گرفتند و هدف از این کار انحراف اذهان از دشمن صهیونیستی است.» وی افزود: «برای مقابله با این توطئه تشکیل احزاب می تواند تاثیرگذار باشد؛ احزابی که به این اعتقاد دارند که اگر مکه قبله نماز مسلمانان است قدس باید قبله جهاد ما باشد.»
شیخ "حسن بغدادی" از اعضای شورای سیاسی حزب الله نیز در این نشست گفت: «چالشهایی که منطقه با آن دست به گریبان است ناشی از اختلافات مذهبی است این درحالی است که بیش از این تعدد مذاهب باعث خیر و برکت برای امت بود و بسیاری از مشکلات مسلمانان را حل می کرد و مشکلی اساسی در جهان اسلام نبود اما منادیان تفرقه با حمایتهای غربی و صهیونیستی بر طبل تفرقه می کوبند.»
شیخ "علی یاسین" رئیس جمعیت علمای صور لبنان نیز گفت: «استکبار جهانی با تاسیس رژیم جعلی صهیونیستی تلاش دارد کشورهای اسلامی را به دولتهای از هم پاشیده و ضعیف تبدیل و کشورهای بزرگ منطقه را تقسیم کند.» وی افزود: «بسیاری از اختلافات و حوادث منطقه درمسیر همین توطئه بوده اما با شکستهای سنگینی مواجه شدند از جمله جنگ تحمیلی ضد ایران و شکستهای متعدد رژیم صهیونیستی در برابر مقاومت لبنان.»
"علی برکه" نماینده حماس در لبنان دیگر سخنران این کمیسیون در اظهاراتی تاکیدکرد: «قدس و فلسطین در معرض نقشه یهودی سازی قرار دارد؛ رژیم صهیونیستی از جنگهای داخلی و خشونتها برای این کار یعنی یهودی سازی بهره می گیرد.» وی افزود: «انتفاضه مردم فلسطین در ماههای گذشته دستاوردهای بسیاری داشته از جمله وحدت گروههای فلسطینی و تهدید امنیت رژیم صهیونیستی؛ انتفاضه آغاز گر پیروزی و بازگشت فلسطینیان به سرزمین خود است.»
"محی الدین کبیری" از حزب نهضت اسلامی تاجیکستان در این نشست گفت: «حزب نهضت اسلامی دومین حزب مهم در تاجیکستان بعد از حزب حاکم است و با هر گونه افراط گرایی مذهبی مخالف است.» وی افزود: «کم توجهی کشورهای اسلامی و احزاب اسلامی یکی از دلایل انحراف بیداری اسلامی در منطقه شد؛ کشورهای اسلامی باید توجه بیشتری به مردم داشته باشد.»
گفتنی است در ادامه این نشست اعضای شرکت کننده در این کمیسیون پیشنهادهایی درباره منشور مورد نظر ارائه کردند
نشست کمیسیون اساتید و رؤسای دانشگاههای جهان اسلام
دومین نشست "رؤسا و اساتید دانشگاههای جهان اسلام برای تحقق دیپلماسی وحدت" در حاشیه بیست و نهمین کنفراس وحدت اسلامی در سالن یاس هتل استفلال برگزار شد؛ اساتید برجسته دانشگاههای اسلامی، نظرات خود را درباره ایفای نقش بهتر دانشگاهها در وحدت امت اسلامی و رفع چالشهای جهان اسلام ارائه کردند.
آقای دکتر "زرهانی" رئیس سازمان سما، آقای دکتر "عبدالله سهرابی" معاون امور اجتماعی مجمع تقریب، دکتر "سلیمی" رئیس دانشگاه علامه طباطبائی، "سید کاظم عسکری" رئیس دانشگاه اصول دین و ... در این کمیسیون حضور داشتند.
شرکت کنندگان در این کمیسیون بر حمایت و تقویت اتحادیه، مجامع، سازمانها و انجمنهای بین المللی مستقل و تقریب بنیاد برای همگانی کردن دعوت وحدت اسلامی، تأکید کردند و خواستار نقش آفرینی آنها در محافل علمی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، تجاری و خیریه ای اسلامی و بین المللی برای ترویج برداری و همکاری اسلامی شدند. از جمله پیشنهادات مطرح شده در این نشست، مطرح شدن واحد درسی تقریب، به عنوان یکی از واحدهای درسی در دانشگاههای و ایجاد انجمن های اسلامی مرتبط با تقریب بود.
در بخشی از این کمیسیون به نامه مقام معظم رهبری و ضرورت انتشار وسیع و بررسی آن در دانشگاههای مختلف کشورهای اروپایی بررسی شد. از دیگر موارد مطرح شده در این کمیسیون این بود که ارتباط اصیل و اساسی بین نخبگان دانشگاهی وجود ندارد، نویسندگان و روشنفکران دانشگاهی به دانشجویان اخلاق اسلامی را نشان دهند، همچنین تفاهم نامه ها و قراردادهایی بین دانشگاههای مختلف در زمینه پیشبرد اهداف تقریب و وحدت اسلامی امضا شود.
در ادامه این جلسه از دانشگاه به عنوان وسیله ای برای تقریب بین ادیان نام برده شد و بر ضرورت بررسی و تجزیه و تحلیل چالشهای جدید منطقه از طرف دانشگاهیان و اساتید برجسته جهان اسلام تأکید شد. از دیگر پیشنهادات مطرح شده در این کمیسیون برای پیشبرد اهداف وحدت و تقریب بین مذاهب، تأسیس دانشگاهها و اتحادیه اسلامی و ترجمه و تألیف آثار تقریبی بود.
از جمله انتقادات مطرح شده در این کمیسیون هم این بود که بیشتر دانشگاه های اسلامی به غرب و استکبار وابسته هستند و باید همکاری بیشتری بین دانشگاههای وجود داشته باشد و کمیته های پیگیری واقعی برای نظارت بر ارتباط بین دانشگاهها شکل بگیرد.
پیشنهاد تشکیل شورای سراسری علمای اسلامی در کمیسیون مساعی حمیده
در پنجمین نشست کمیسیون مساعی حمیده که عصر یکشنبه (6/10/94) در تهران برگزار شد، علامه "بدرالدین حسون"، مفتی سوریه با بیان اینکه این کمیسیون تاکنون تلاش های بسیاری در جهت ایجاد گفتگو میان علما و اندیشمندان جهان اسلام انجام داده است، گفت: «در دوحه قطر نیز کنفرانس تقریب مذاهب برگزار شد اما متأسفانه سخنرانی های این کنفرانس زمینه ساز تکفیر بود.» وی با اشاره به برخی ایرادات کشورهای اسلامی به جمهوری اسلامی ایران خاطرنشان کرد: «برخی کشورها این ایراد را می گیرند که جمهوری اسلامی ایران با برگزاری کنفرانس وحدت، سعی در تحمیل نظرات خود بر دیگران دارد در صورتی که در کنفرانس وحدت، علمای ایران فقط پیشنهادات خود را مطرح و از تحمیل عقاید جلوگیری می کنند.» مفتی حسون در ادامه پیشنهاد کرد که ما باید دست خود را به سوی علمای اسلامی برای مصالحه و دوستی دراز کنیم و در این راه نا امید نشویم و همچنین از چارچوب مذاهب نیز خارج نشویم.
در ادامه، دکتر "فؤاد مقدادی" از علمای عراق، با اشاره به اینکه درکشور عراق نیز کمیته مساعی خیرخواهانه تشکیل شده است، از کمیسیون مساعی حمیده انتقاد کرد که هیچ حمایتی از این اقدامات در کشورهای دیگر نمی شود تا بتوان آنها را ادامه داد و به نتیجه مثبت دست یافت.
آیت الله "تسخیری" در پاسخ به این عالم عراقی گفت: «مجمع جهانی تقریب از طرف دولت حمایت نمی شود و یک سازمان کاملا مردمی است لذا لازم است که شرایط این مجمع نیز درک شود.»
شیخ "رؤوف"، از علمای افغانستان نیز با اشاره به اینکه در افغانستان شورای اخوت اسلامی افغانستان تشکیل شده است و شیعه و سنی با وجود تلاش های دشمن برای تفرقه و جنگ مذهبی، با دوستی و اخوت در کنار یکدیگر زندگی می کنند، از دیدار خود از حوزه های علمیه کشورهای اسلامی از جمله حوزه علمیه کراچی، حوزه علمیه تونس، الازهر مصر، حوزه علمیه مکی زاهدان و حوزه علمیه قم خبر داد و گفت: «متأسفانه در این دیدارها دریافتیم که رابطه چندانی میان علمای حوزه های علمیه جهان اسلام وجود ندارد.» وی پیشنهاد داد که شورای سراسری از علمای امت اسلامی تشکیل شود تا جلوی توطئه های دشمنان گرفته شود. همچنین رسانه های تقریبی و حتی مساجد و مراکز تقریبی در هر منطقه برای ایجاد وحدت میان علمای اسلام ایجاد شود.
در ادامه شیخ "حسین ادریس"، مدیر اجرایی اتحادیه علمای مقاومت، در خصوص جنایت کشتار شیعیان در نیجریه و بازداشت شیخ "ابراهیم زاکزاکی"، این جنایات را محکوم کرد و گفت: «این فتنه منحصر به یک ایالت نیجریه نمی شود و اگر جلوی آن گرفته نشود به مناطق دیگر این کشور نیز گسترش می یابد زیرا بوکوحرام در صدد دامن زدن به این فتنه است.»
علامه "محمد رحیم افضلی"، از علمای افغانستان و عضو مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی نیز پیشنهاد داد که هیأتی از اعضای مجمع تقریب انتخاب و به کشورهای اروپایی و غربی فرستاده شوند تا پیام حقیقی اسلام ناب محمدی را به جهانیان برسانند.
"سید نیاز نقوی"، از علمای افغانستان نیز در ادامه با انتقاد از تکراری بودن مدعوین کنفرانس وحدت گفت: به جای اینکه هرساله یک تعداد مشخصی از علما به این کنفرانس دعوت شوند، یک کمیته و سمینار منطقه ای در هر نقطه ای جهان تشکیل شود و از نظریات علمای این مناطق نیز استفاده شود.
در ادامه، شیخ "نبیل الهلباوی"، از علمای سوریه با اشاره به تغییر موضع الازهر مصر درباره تقریب مذاهب و احترام به شیعیان، پیشنهاد داد که یک کمیته خیرخواهانه برای گفتگو با علمای الازهر تشکیل شود و اعضای کمیسیون مساعی حمیده نیز در آن حضور داشته باشند.
آیت الله "اختری"، دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) نیز در سخنانی با اشاره به افزایش چشمگیر توطئه های دشمنان اسلام برای ایجاد تفرقه میان مسلمانان خاطرنشان کرد: «ما امروز از یک سو شاهد کشتارها و اعمال تروریستی از سوی دیگر برنامه های فرهنگی دشمنان برای تخریب مذاهب اسلامی هستیم که این اقدامات متأسفانه از سوی دولت های منطقه نیز حمایت می شود.» وی با انتقاد از علما و مفتی های برخی کشورهای اسلامی گفت: «متأسفانه این مفتی ها به جای ایجاد وحدت، به کشتار مردم بی گناه فتوا می دهند و حتی ائتلافی برای کشتار مسلمانان تشکیل می دهند اما حتی اگر برای کنفرانس وحدت دعوت شوند، حاضر نیستند در آن حضور یابند.» آیت الله اختری همچنین با بیان اینکه از کار کمیسیون مساعی حمیده راضی نیست، گفت: «ما جز چند جلسه نشست، کار دیگری انجام نداده ایم در صورتی که باید با علمای هر یک از کشورهای اسلامی جداگانه درباره مسائل جهان اسلام گفتگو داشته باشیم.»
در پایان این نشست، دکتر "سید موسی آگین"، عضو شورای عالی مجمع تقریب چند پیشنهاد ارائه کرد:
1- گروهی از علمای شیعه و سنی تشکیل شود تا به شبهات و اشکالاتی که لائیک ها برای جوانان امروز مطرح می کنند به صورت منطقی و علمی پاسخ دهند.
2- بهتر است از تعداد شرکت کنندگان کنفرانس وحدت کم شود و به جای آن، از اصحاب رسانه سراسر جهان دعوت شود تا این کنفرانس به طور مطلوب در رسانه های جهان منعکس شود.
3- برای تشویق فعالیت های وحدتی و تقریبی، از افراد و سازمان هایی که در این زمینه فعالیت می کنند تقدیر و به آنان جوایزی اعطا شود.
ادای احترام مهمانان کنفرانس وحدت اسلامی به بنیانگذار جمهوری اسلامی
آیت الله "محسن اراکی" دبیر کل مجمع جهانی تقریب و شماری از شرکت کنندگان داخلی و خارجی بیست و نهمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی عصر روز یکشنبه (6/10/94) با حضور در مرقد امام راحل به بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران ادای احترام کردند.
نشست هیأت امنای اتحادیه جهانی زنان مسلمان
دوازدهمین جلسه هیأت امنای اتحادیه زنان مسلمان به دبیر کلی خانم "طوبی کرمانی" در حاشیه بیست و نهمین کنفرانس وحدت اسلامی در هتل استقلال تهران برگزار شد. "آیت الله اراکی" دبیر کل مجمع تقریب مذاهب و رئیس هیأت امنای اتحادیه در این نشست، طی سخنانی به نقش مهم زن مسلمان در حل بحرانهای دنیای اسلام و مقابله با اسرائیل ویرانگر اشاره کرد.
در ابتدای این نشست خانم "طوبی کرمانی" دبیر کل اتحادیه زنان مسلمان، ضمن تبریک میلاد رسول اکرم(ص)، گزارشی از عملکرد یکساله این اتحادیه به شرکت کنندگان ارائه داد و خواستار همکاری اعضای اتحادیه برای تقویت محتوایی و فنی سایت اتحادیه مذکور و ارائه پیشنهاد از طرف اعضای هیأت امنا شد. در پایان، اعضای اصلی و افتخاری اتحادیه جهانی زنان مسلمان برای توانمند سازی مالی و فکر اتحادیه مذکور معرفی شدند و از آیت الله اراکی جوایزی به آنان اهدا شد.
علم و فناوری محور جدید وحدت در دنیای اسلام
دکتر محمدرضا گلرو رئیس دبیرخانه توسعه علوم و فناوری کشورهای اسلامی در اين همايش در سخناني با اشاره به دخیل بودن استکبارجهانی در افول ستارههای جهان اسلام اظهار داشت: «در طول تاریخ علما، دانشمندان و فرهیختگان زيادي ازجهان اسلام پایه گذار نظم نوین جهانی درحوزه علوم و فناوری بودند اما با گذشت زمان به شکل کاملا ملموسی افول کردند که باید علل خاموش شدن ستارههای جهان اسلام در این حوزه واکاوي شود.»
پيش از برگزاري اين مراسم نمايشگاه توسعه علوم و فناوری کشورهای اسلامی با مشارکت توليدکنندگان صنعتي و برخي شرکتهاي دانش بنيان و باحضور استاندار تهران و برخي مسئولان افتتاح شد.
نشست کمیسیون بررسی شرایط کنونی جهان اسلام
کمیسیون "بررسی شرایط کنونی جهان اسلام" در حاشیه بیست و نهمین کنفرانس وحدت اسلامی با مدیریت" منوچهر متکی" معاون امور بین الملل مجمع تقریب مذاهب اسلامی برگزار شد و شرکت کنندگان داخلی و خارجی خلاصه ای از مقالات خود را در رابطه با این موضوع ارائه کردند. شرکت کنندگان در این کنفرانس، وضعیت جهان اسلام در کشورهای مختلف را فاجعه آمیز خواندند و از سیاستهای جمهوری اسلامی ایران در مقابله با بحرانها قدردانی و بر ادامه حمایت آن از کشورهای آسیب دیده از بحران تأکید کردند. در بخشی از این کمیسیون از سکوت سازمانهای بین المللی در برابر جنایتهای عربستان سعودی در یمن و جنایت تروریستها در دیگر کشورهای اسلامی و مخالفتهایی که با حمایت ایران ازکشورهای آسیب دیده از بحران می شود، انتقاد شد.
شرکت کنندگان در این کمیسیون با بیان اینکه، آتش اسلام هراسی در حال شعله ور شدن است، وحدت را تنها راه خاموش کردن این آتش و پل ارتباطی بین شرق و غرب برشمردند و پیشنهاد دادند، کمیته ای برای اجرای برنامه ای استراتژیک و هماهنگی بین کشورها برای خروج از بحرانها تأسیس شود.
از دیگر مطالب مطرح این بود که، در بیشتر کنفرانسهایی که برگزار می شود از علما و نخبگان دعوت به عمل می آید و حال آنکه مسلمانان ما تنها علما و نخبگان نیستند و قشرهای دیگر از جمله سیاستمداران را نیز در بر می گیرد و برای توحید امت اسلامی نیاز به وحدت همگانی هستیم. در این کمیسیون همچنین بر نقش مهم رسانه در پیشبرد اهداف وحدت و تقریب تأکید و پیشنهاد شد که سالانه کنفرانس دیگری که قشرهای دیگر جامعه از جمله اقتصاد دانان دنیای اسلام را در بر بگیرد، تشکیل شود.
برگزاری مراسم نکوداشت شخصیتهای تقریبی در کنفرانس وحدت
در این مراسم از شهید آیت الله "محمد باقر صدر"، آیت الله "آصفی"، "فتحی یکن"، خانم "عایشه عبدالرحمن" و شهیده "بنت الهدی صدر" تقدیر و سخنرانان درباره ابعاد شخصیتی و اقدامات تقریبی آنها سخنانی بیان کردند.
حجت الاسلام و المسلمین "قبانچی"، امام جمعه نجف اشرف در سخنانی اظهار داشت: «مسئله تقریب مسئله جدیدی نیست و از دیرباز و از زمان آیت الله بروجردی و امام خمینی(ره) مطرح شده بود و پس از آن نیز آیت الله تسخیری اقدامات خستگی ناپذیری را در این راه انجام داد.» وی با اشاره به فعالیتهای وحدت گرای شهید محمد باقر صدر گفت: «این شهید بزرگ با نگارش کتبی مثل اقتصادنا گامی مهم در مسیر تقریب برداشت؛ این کتاب استنباطی از مسائل اقتصادی مسلمانان است که بین شیعه و سنی در این زمینه همگرایی ایجاد می کند.» وی افزود: «مرحوم آیت الله آصفی نیز از منادیان بزرگ تقریب و وحدت بود و کتابهای بسیاری را با محوریت وحدت به رشته تحریر درآورد.»
کمال هلباوی اندیشمند مصری نیز با تاکید بر این که روز میلاد نبی مکر اسلام(ص) روز همگرایی مسلمانان جهان است، گفت: «عایشه الرحمن نیز به عنوان یکی از منادیان تقریب نقش عمده ای را در گسترش این فرهنگ در بین زنان مسلمان ایفا کرد.»
"فردوس العوادی" دیگر سخنران این مراسم به معرفی دیگر شخصیت تقریبی پرداخت و گفت: «شهیده بنت الهدی صدر مدارس دینی بسیاری در نجف اشرف برای زنان مسلمان ایجاد کرد و زمینه گسترش فرهنگ اسلام حقیقی و تقریب را فراهم آورد.»
"زهیر الجعید" نیز در ادامه ابعاد شخصیت تقریب گرای فتحی یکن را تبیین و خاطرنشان کرد: «وی باوجود فشارهای بسیار، جبهه عمل اسلامی لبنان را برای حمایت از مقاومت تاسیس کرد. هدف از تاسیس این جبهه از سوی این شخصیت تقریبی تعمیم مسئله مقاومت اسلامی برای کل جهان اسلام بود.»
گفتنی است در ادامه این برنامه با اهدای هدایایی به بازماندگان و نمایندگان این شخصیتهای تقریبی از اقدامات آنها تقدیر به عمل آمد.
کمیسیون "عوامل برون رفت"
کمیسیون "عوامل برون رفت" در دومین روز برگزاری کنفرانس وحدت، روز دوشنبه (7/10/94) با حضور علما و اندیشمندان کشورهای مختلف اسلامی برگزار شد و پیشنهادات و انتقاداتی در این زمینه ارائه شد.
نشست کمیسیون تجار و بازرگانان جهان اسلام
در نشست اتحادیه تجار و بازرگانان که عصر دوشنبه (7/10/94) با حضور بازرگانان جهان اسلام و به عنوان "بررسی نقش کلیدی تجارت و اقتصاد در جهان اسلام به منظور توسعه دیپلماسی وحدت" برگزار شد، پیشنهادات متعددی از سوی تجار کشورهای اسلامی ارائه شد که به طور خلاصه عبارتند از:
در پایان، دکتر "سهرابی" رئیس نشست و معاون اجتماعی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی اعلام کرد که به زودی دبیرخانه ثابت اتحادیه بازرگانان جهان اسلام تشکیل و نظرات و پیشنهادات مختلف در وب سایت آن منعکس خواهد شد.
نشست کمیسیون عوامل بحران زا
در دومین روز کنفرانس وحدت اسلامی (7/10/94)، در هتل استقلال تهران، کمیسیون عوامل بحران زا به ریاست حجه الاسلام "شاهرودی" و دبیری آقای دکتر "همایون نعمتی" برگزار شد.
اعضای این کمیسیون مشکل اصلی گرایش جوانان به سوی گرایش های افراطی را نداشتن مقتدی دانستند و افزودند که نداشتن رسانه و کانال های رسمی و متحد الشکل از سوی مجمع اسلامی دلیل دیگر گرایشهای انحرافی جوانان است. برخی از اندیشمندان و محققان فرانسوی اعلام کرده اند که حمله نرم افزاری و تبلیغات رسانه ای باعث گرایش جوانان به سمت داعش شده است. لذا اتفاق نظر حضار بر این شد تا مجمع برای تشکیل یک رسانه واحد و متفق القول تصمیم اساسی بگیرد.
از دیگر راه کارهای پیشنهادی علما، فعال کردن مساجد، همراهی داعی و رهبر در کنار جوانان بود چرا که امروز عامل اصلی بحرانهای منطقه حاصل پنجاه سال شستشوی فکری و مغزی جوانان است. اکثر جوانان گرویده به سمت داعش و یا آنهایی که خودشان را منفجر کردند دارای مشکلاتی مثل فقر، نداشتن خانواده های سالم و منسجم و طلاق و جدایی و... هستند. درست بعد از نامه رهبری به جوانان غرب، قرآن یکی از پرفروشترین کتاب های غرب شد و این مساله باعث نگرانی غربی ها شد. آنها فهمیده اند که اسلام دین فطریست.
در این کمیسیون هدف از کشتارهای دسته جمعی اینطور خلاصه شد که استکبار با دو مساله مهم جمعیت و جماعت مسلمین در جهان مشکل دارد. استکبار جهانی سعی دارد با کشتارهای دسته جمعی هم خانواده ها را ازبین ببرد و تعداد مسلمین کم شود هم جلوی هرگونه گردهمایی و تشکیل مجمع اسلامی و نشست و تصمیم گیری ها گرفته شود. از طرفی به لحاظ جغرافیایی خواستار انفصال مرزی بین کشورهای اسلامیست. باید دقت کرد که در این پنجاه سال اخیر چقدر مابین کشورهای مسلمان همسایه نظیر ایران و عراق، پاکستان و افغانستان، ترکیه و سوریه ... جنگ و تفرقه ایجاد کرده است.
در ادامه اندیشمندانی چون "غیاث الدین بدری"، "ثریا مدنی"، "حامد حافظ عبدالله"، "سلطان احمد"، "عبدالسلام احمد راجح"، و... از بحرین، کویت، هلند، افغانستان، هند، لبنان و... نظریاتی را در باره علل رشد افراط گرایی بیان کردند. خروجی این کمسیون در علل و بروز عوامل بحران زا در ده بند به شرح ذیل دسته بندی شد:
برگزاری جشن میلاد رسول اکرم(ص) و امام جعفر صادق(ع)
جشن بزرگ میلاد رسول اکرم(ص) و امام جعفر صادق(ع) به همت مجمع جهانی تقریب و سازمان بسیج مستضعفین شامگاه دوشنبه (7/10/94) با حضور تعدادی از مهمانان داخلی و خارجی بیست نهمین کنفرانس وحدت اسلامی و جمع کثیری از مردم تهران در مصلی بزرگ امام خمینی(ره) تهران برگزار شد.
لازم به ذکر است که مراسم اختتامیه نخستین جشنواره موسیقی پیامبر مهربانی نیز در شب دوشنبه (7/10/94) با تلاش و مشارکت معاونت اجتماعی مجمع تقریب مذاهب اسلامی و همکاری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و با حضور اندیشمندان و علمای جهان اسلام در سالن شهید آوینی فرهنگسرای بهمن تهران برگزار شد.
در این مراسم که شماری از میهمانان خارجی کنفرانس وحدت اسلامی و برخی مسئولان و مردم حضور داشتند آیت الله اراکی دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی درسخنانی با تبریک عید مولود نبی و رییس مذهب تشیع امام صادق (ع) از اقدام شهرداری تهران در برگزاری اولین جشنواره موسیقی پیامبر مهربانی در مقیاس جهنای تشکر کرد و این حرکت را ارزنده و آموزنده دانست.
دیدار میهمانان کنفرانس وحدت اسلامی با رهبر انقلاب
در روز سهشنبه (8/10/94) سالروز میلاد باسعادت پیامبر اعظم (ص) و ولادت امام صادق (ع) جمعی از مسئولان نظام، سفرای کشورهای اسلامی و میهمانان شرکتکننده در بیست و نهمین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی، به دیدار مقام معظم رهبری رفتند.
نمایش فیلم محمد رسولالله(ص)
عصر روز سهشنبه (8/10/94) پیش از آغاز رسمی مراسم اختتامیه بیست و نهمین دوره کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی فیلم محمد رسولالله(ص) ساخته "مجید مجیدی" کارگردان مشهور سینمای ایران در سالن دریای نور هتل استقلال به نمایش در آمد. این فیلم سه ساعته مورد استقبال جالب توجه مهمانان این کنفرانس بینالمللی و سران کشورهای اسلامی قرارگرفت.
سخنرانی شماری از شخصیتهای جهان اسلام دراختتامیه کنفرانس وحدت
در مراسم اختتامييه كنفرانس وحدت اسلامی سخنرانانی از کشورهای مختلف دیدگاههای خود را درباره موضوع کنفرانس و محورهای مطرح در سه روز برگزاری آن مطرح کردند.
آیتالله "محسن اراکی" دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، حجت الاسلام و المسلمین سید "صدرالدین القبانچی" امام جمعه نجف، دکتر "ایوب محمد" به نمایندگی از "نبیه بری" رئیس مجلس لبنان، شیخ "محمد زغموت" از علمای فلسطین، شیخ "شعبان رمضان موباجی"، مفتی مسلمانان اوگاندا، دکتر "احمد بن سعود السیابی"، از دانشمندان عمان، "شیخ بلال سعید شعبان" دبیر کل جنبش التوحید الاسلامی لبنان، حجت الاسلام و المسلمین "سید صادق موسوی"، دکتر کمال هلباوی رهبر جنبش اسلامي مصر، "شمس الدین شرف الدین"، شیخ "دیلمی" از کشور یمن، خانم "آمساتو سو سید یب" (معاون ریاست جمهوری سنگال)، از جمله سخنرانان مراسم اختتامیه بودند. در این میان شرح سخنرانی علمای آفریقایی بود بدین شکل بود که:
شیخ شعبان رمضان موباجی، مفتی مسلمانان اوگاندا، با بیان اینکه مردم اوگاندا از یک قرن و نیم پیش به دین اسلام گرویده اند، خاطرنشان کرد: «در کشور 35 میلیونی اوگاندا 9 میلیون و 500 هزار نفر مسلمان زندگی می کنند که سخن از شیعه و سنی در میان آنها وجود ندارد.» وی با بیان اینکه پرسیدن مذهب یکدیگر می تواند منشأ فتنه باشد، خاطرنشان کرد: «در کشور اوگاندا همزیستی بسیار خوبی میان مسلمانان با یکدیگر و مسلمانان با مسیحیان وجود دارد به طوری که کمیته گفتمان مسلمانان و مسیحیان تشکیل شده است.» مفتی کشور آفریقایی اوگاندا با تأکید بر اینکه تکلیف همه مسلمانان حرکت در مسیر وحدت و گرایش نداشتن به چند دستگی است، گفت: «باید پیوند برادری را ریشه دار و مشکلات را با گفتمان نه با سلاح حل کنیم.» وی در پایان خاطرنشان کرد: «این نشست ها باید دارای مصوبه هایی باشد که اگر بتوانیم یک دهم از این مصوبات را به اجرا درآوریم، ارزش و قدمی به جلو تلقی می شود.»
دکتر کمال هلباوی رهبر جنبش اسلامي مصر هم دیگر سخنران این مراسم گفت: «آنچه که امروز مهم است این است که بحران هایی در جهان اسلام وجود دارد که می طلبد برای حل آنها اقدام جدی شود.» دکتر هلباوی خاطرنشان کرد: «من 61 سال در خدمت اخوان المسلمین بوده و در زمان مبارک 23 سال در تبعید بودم زمانی که بعد از رفتن مبارک بعد از 23 سال توانستم به کشورم برگردم شاهد فساد اخلاقی، سیاسی و اقتصادی در مصر بودم.» وی ضمن تشکر از کسانی که برای برگزاری این اجلاس متحمل زحمات زیادی شده اند، تصریح کرد: «زمانی که اخوان به قدرت رسید سناریویی که در پیش داشت این بود که حکومت عادلانه داشته باشد و چهره واقعی اسلام را نشان دهد.» این اندیشمند مصری افزود: «امروز آمریکا از دور نظاره گر است و می خواهد در مصر دخالت کند و دنبال فتنه های فرقه گرایی است.» وی ضمن ابراز امیدواری نسبت به اینکه به زودی شاهد سوریه ای یکپارچه و واحد باشیم، تاکید کرد: «بحران های امروز نیاز به یک علاج فوری دارد. امروز در بحرین، قطر و بسیاری از کشورها شاهدیم که تلاش می کنند در مقابل تهدیدات آمریکا بایستند.» هلباوی در پایان گفت: «امیدواریم که روزی در این اجلاس شاهد حضور افرادی از الازهر باشیم.»
خانم آمساتو سو سید یب (معاون ریاست جمهوری سنگال) هم که به زبان فرانسه سخنرانی کرد در آغاز سلام و تبریک خودش و دولتش را به مقام معظم رهبری، ریاست جمهور آقای روحانی و تمام مردم ایران رساند و عنوان کرد که دولت و مردم سنگال احترام زیادی برای ملت بزرگ ایران قائلند. وی افزود: «مردم ایران نمونه بارزی از موفقیت اند و بسیار مهمان نواز همراه با احترام، دارای اراده قوی و پشتکار هستند». این کنفرانس در لحظه حساسی مانند میلاد نبی اکرم و امام صادق صورت گرفته و باعث خوشحالی ماست که بتوانیم از ارزشهای خوب پیامبری حاکی از عشق، سخاوت، احترام را جاری کنیم. حمایت از حقوق انسانها صبر و شکیبایی می طلبد. وی ادامه داد: «جا دارد از سفیر ایران در سنگال علی بخشی و خانم طوبی کرمانی تشکر کنم. چرا که ایشان باعث شدند من رییس جنبش زنان در افریقا بشوم». او زنان را در امر مبارزه با تروریسم مهم دانست و گفت وقت آن رسیده که پیام اسلام به نام صلح به واقعیت بپیوندد. امروز دیگر ما حق نداریم از هم جدا شویم و بینمان تفرقه بیفتد. و گفت :« من اطمینان دارم با اتحاد ورعایت احترام به تفاوتهایمان موفق می شویم».
برگرفته از: سایت مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی
|
مطالب دیگر در این بخش | تاریخ انتشار |
۱۳۹۴/۱۰/۳۰ |
|
بیست ونهمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی |
۱۳۹۴/۱۰/۱۲ |
۱۳۹۴/۹/۳۰ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۲ |
|
برگزاری راهپیمایی "غرامت" درلندن به مناسبت سالگرد لغو برده داری در انگلستان |
۱۳۹۴/۵/۱۱ |
۱۳۹۴/۳/۳۱ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۴ |
|
دکتر امیربهرام عرب احمدی: مخالفت با آموزش نوین رویه اصلی بوکوحرام است |
۱۳۹۴/۳/۲۰ |
برگزاری مراسم بیست و ششمین سالگرد ارتحال امام (ره) در تانزانیا |
۱۳۹۴/۳/۱۸ |
۱۳۹۴/۳/۵ |
|
۱۳۹۴/۲/۱۹ |
|
سفیر الجزایر: اعتمادی به تبلیغات منفی مطبوعات غربی علیه ایران ندارم |
۱۳۹۴/۲/۱۹ |
۱۳۹۴/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۲/۸ |
|
۱۳۹۴/۲/۲ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۱۲ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۷ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۲۰ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۲۰ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۲۰ |
|
۱۳۹۳/۹/۲۵ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۵ |
|
۱۳۹۳/۴/۳۱ |
|
۱۳۹۳/۴/۳ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۳/۶ |
|
۱۳۹۳/۲/۲۹ |
|
۱۳۹۳/۲/۲ |
|
مردم مصر چالشهای بزرگتر و سختتر از مرحله کنونی پیش رو دارند |
۱۳۹۳/۱/۱۰ |
نامزدی «السیسی» در انتخابات آینده مصر در میان چالشهای منطقهای و بینالمللی |
۱۳۹۲/۱۰/۳۰ |
۱۳۹۲/۱۰/۷ |
|
حمایت کری از کودتای مصر ثابت کننده سیاست آمریکا برای ناکام گذاشتن بهار عربی بود |
۱۳۹۲/۹/۶ |
۱۳۹۲/۸/۲۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۰ |
|
اخوان المسلمین خواهان رساندن پیامهای خود به طرفهای بینالمللی است |
۱۳۹۲/۸/۱۴ |
۱۳۹۲/۷/۲۹ |
|
حمله به سوریه بازتابهای وخیم و سنگینی بر امنیت رژیم صهیونیستی دارد |
۱۳۹۲/۶/۹ |
۱۳۹۲/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۲/۵/۲۲ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۲/۵/۷ |
|
۱۳۹۲/۵/۲ |
|
۱۳۹۲/۴/۲۳ |
|
۱۳۹۲/۴/۱۶ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۴ |
|
کمکهای مالی قطر و خوابهای پریشانی که برای مصر و تونس دیده است |
۱۳۹۲/۲/۱۰ |
۱۳۹۲/۱/۲۴ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
تجمع محدود برای مقابله با گسترش روابط ایران و مصر طراحی شده بود |
۱۳۹۲/۱/۱۷ |
۱۳۹۱/۱۲/۲۷ |
|
مصر در صورت تخلف اسرائیل از معاهده «کمپ دیوید» در آن بازنگری خواهد کرد |
۱۳۹۱/۱۲/۲۳ |
۱۳۹۱/۱۲/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۲۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۲۵ |
|
۱۳۹۱/۹/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۹/۸ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۲ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۰ |
|
۱۳۹۱/۸/۱۵ |
|
۱۳۹۱/۸/۸ |
|
۱۳۹۱/۸/۳ |
|
۱۳۹۱/۷/۲۵ |
|
۱۳۹۱/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۷/۸ |
|
۱۳۹۱/۵/۲ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۵ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۸ |
|
برهم خوردن موازنه قدرت در منطقه علت نگرانیها از همگرایی ایران و مصر |
۱۳۹۱/۴/۱۱ |
۱۳۹۱/۴/۵ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۰ |
|
۱۳۹۱/۳/۱۶ |
|
تعدد نامزدها مانع از پیروزی قاطع نامزدهای اسلامگرا در دور اول انتخابات مصرشد |
۱۳۹۱/۳/۱۰ |
۱۳۹۱/۳/۳ |
|
۱۳۹۱/۲/۲۳ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۲ |
|
۱۳۹۱/۲/۳ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۱/۶ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۲۲ |
|
مصاحبه خبرگزاری دیپلماسی ایرانی با کارشناس موسسه آفران؛واد در تندباد |
۱۳۹۰/۱۲/۲۱ |
۱۳۹۰/۱۲/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۱۵ |
|
آمریکا باید نظام حسنی مبارک را که مقابلش خم میشد فراموش کند |
۱۳۹۰/۱۲/۹ |
ايمن نور: توافق بر سر يك رئيس جمهور انتخابي غيرقابل قبول است |
۱۳۹۰/۱۲/۸ |
عضو مجلس ملت مصر :اصلاحات واقعي زماني تحقق مييابد كه اثري از رژيم مبارك به چشم نخورد |
۱۳۹۰/۱۲/۷ |
۱۳۹۰/۱۲/۶ |
|
اخوان المسلمون از تشکیل «مقاومت اسلامی» ضدصهیونیسم حمایت میکند |
۱۳۹۰/۱۲/۲ |
۱۳۹۰/۱۲/۱ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۳۰ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۲۵ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۲۴ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۱۷ |
|
نائب رئيس حزب "مصر القومي" : مجلس مصر هيئتي را براي گفتوگو به ايران اعزام ميكند |
۱۳۹۰/۱۱/۱۶ |
وزير كار مصر در گفتوگو با فارس: مصر هرگز سرسپرده آمريكا و غرب نخواهد بود |
۱۳۹۰/۱۱/۱۵ |
۱۳۹۰/۱۱/۱۰ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۸ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۵ |
|
حل مسالمت آمیز حوادث انتخابات، مردم سالاری ایران را الگوی منطقه قرار داد |
۱۳۹۰/۱۰/۲۷ |
رهبر سابق جماعت اخوانالمسلمون: کمپديويد به همهپرسي گذاشته ميشود |
۱۳۹۰/۱۰/۲۱ |
۱۳۹۰/۱۰/۲۰ |
|
مصاحبه خبرگزاری ایسنا با کارشناس موسسه آفران: مصريها نگران ظهور يک ديکتاتوري جديد هستند |
۱۳۹۰/۱۰/۱۷ |
۱۳۹۰/۱۰/۴ |
|
دلايل اقبال گسترده مردم مصر به اسلام گراها در انتخابات پارلماني |
۱۳۹۰/۱۰/۳ |
۱۳۹۰/۹/۲۶ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۰ |
|
۱۳۹۰/۹/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۹/۸ |
|
گفتگوی سایت دیپلماسی ایرانی با کارشناس موسسه آفران؛ ثبات سیاسی در تونس به «النهضة» بستگی دارد |
۱۳۹۰/۹/۵ |
۱۳۹۰/۹/۲ |
|
مصاحبه خبرگزاری ایسنا با کارشناس موسسه آفران؛حاکمان نظامي مصر هنوز ميراثخوار دوره مبارک هستند |
۱۳۹۰/۸/۸ |
۱۳۹۰/۸/۴ |
|
۱۳۹۰/۷/۲۵ |
|
۱۳۹۰/۷/۲۰ |
|
۱۳۹۰/۷/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۷/۱۷ |
|
مصاحبه خبرگزاری ایسنا با کارشناس موسسه آفران؛ سوء استفاده انگلیس از لیبی |
۱۳۹۰/۷/۱۳ |
۱۳۹۰/۷/۹ |
|
گفتگوی سایت دیپلماسی ایرانی با کارشناس موسسه آفران؛ سودان نیازمند توجه بیشتر دستگاه دیپلماسی است |
۱۳۹۰/۷/۶ |
۱۳۹۰/۶/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۶/۲۶ |
|
۱۳۹۰/۶/۲۲ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۲ |
|
گفتگوی سایت دیپلماسی ایرانی با کارشناس موسسه آفران؛ راه دشوار شورای انتقالی لیبی |
۱۳۹۰/۶/۱۲ |
مصاحبه خبرگزاری ایسنا با کارشناس موسسه آفران؛ لیبی پس از سقوط طرابلس |
۱۳۹۰/۶/۸ |
۱۳۹۰/۶/۶ |
|
۱۳۹۰/۶/۶ |
|
۱۳۹۰/۶/۶ |
|
۱۳۹۰/۶/۵ |
|
۱۳۹۰/۶/۳ |
|
۱۳۹۰/۵/۳۰ |
|
۱۳۹۰/۵/۲۴ |
|
غرب در پی مصادره انقلاب مصر و ممانعت از تشكيل حكومت اسلامی است |
۱۳۹۰/۵/۲۳ |
سریال موهن تلاشی برای بازنویسی تاریخ اسلامی بر اساس اعتقادات قرضاوی است |
۱۳۹۰/۵/۲۳ |
۱۳۹۰/۵/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۵/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۵/۲۲ |
|
ترس از فاششدن اسرار؛ علت سكوت سران عرب در برابر محاكمه «مبارك» |
۱۳۹۰/۵/۲۲ |
۱۳۹۰/۵/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۲ |
|
تغيير سياست غرب در ليبي؛ استراتژي از توان انداختن دو طرف درگير |
۱۳۹۰/۵/۱۱ |
۱۳۹۰/۵/۱۱ |
|
ائتلاف عربستان و آمريكا براي مصادره انقلاب مصر با محور وهابيت |
۱۳۹۰/۵/۱۱ |
۱۳۹۰/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۰ |
|
۱۳۹۰/۵/۹ |
|
۱۳۹۰/۵/۸ |
|
۱۳۹۰/۵/۵ |
|
۱۳۹۰/۵/۵ |
|
۱۳۹۰/۵/۵ |
|
۱۳۹۰/۵/۴ |
|
۱۳۹۰/۵/۴ |
|
۱۳۹۰/۵/۳ |
|
۱۳۹۰/۵/۳ |
|
۱۳۹۰/۵/۳ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۲ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۰ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۵ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۵ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۳ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۳ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۱ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۱ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۱ |
|
۱۳۹۰/۴/۸ |
|
۱۳۹۰/۴/۸ |
|
۱۳۹۰/۴/۸ |
|
۱۳۹۰/۴/۷ |
|
۱۳۹۰/۴/۶ |
|
۱۳۹۰/۴/۲ |
|
۱۳۹۰/۴/۱ |
|
۱۳۹۰/۴/۱ |
|
۱۳۹۰/۴/۱ |
|
۱۳۹۰/۴/۱ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۵ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۲ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۲ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۲ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۰/۳/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۳/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۳/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۰/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۰/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۰/۳/۹ |
|
۱۳۹۰/۳/۹ |
|
۱۳۹۰/۳/۸ |
|
۱۳۹۰/۳/۸ |
|
۱۳۹۰/۳/۷ |
|
۱۳۹۰/۳/۵ |
|
۱۳۹۰/۳/۳ |
|
۱۳۹۰/۳/۳ |
|
۱۳۹۰/۳/۲ |
|
۱۳۹۰/۳/۲ |
|
۱۳۹۰/۲/۳۱ |
|
بازخواني عمليات سري و ناكام «ساينايد» براي حمله اتمي به مصر و كنترل خاورميانه |
۱۳۹۰/۲/۲۸ |
۱۳۹۰/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۲/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۲/۲۶ |
|
۱۳۹۰/۲/۲۵ |
|
۱۳۹۰/۲/۲۴ |
|
۱۳۹۰/۲/۲۴ |
|
۱۳۹۰/۲/۱۴ |
|
۱۳۹۰/۲/۱۳ |
|
۱۳۹۰/۲/۱۳ |
|
۱۳۹۰/۲/۱۱ |
|
۱۳۹۰/۲/۱۱ |
|
۱۳۹۰/۲/۱۱ |
|
۱۳۹۰/۲/۸ |
|
۱۳۹۰/۲/۸ |
|
۱۳۹۰/۲/۸ |
|
۱۳۹۰/۲/۵ |
|
۱۳۹۰/۲/۵ |
|
۱۳۹۰/۲/۵ |
|
۱۳۹۰/۲/۴ |
|
۱۳۹۰/۲/۴ |
|
۱۳۹۰/۲/۳ |
|
۱۳۹۰/۲/۳ |
|
سخنان امامخامنهای راه درست را در مقابل تمامی مسلمانان جهان قرار داد |
۱۳۹۰/۲/۳ |
۱۳۹۰/۱/۳۰ |
|
۱۳۹۰/۱/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۱/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۱/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۱/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۱/۲۴ |
|
۱۳۹۰/۱/۲۴ |
|
بررسی تحولات شمال آفریقا و خاورمیانه در گفتگو با وزیر امور خارجه سابق روسیه |
۱۳۹۰/۱/۲۱ |
۱۳۹۰/۱/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۱/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۱/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۱/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۱/۱۴ |
|
۱۳۹۰/۱/۹ |
|
۱۳۹۰/۱/۶ |
|
۱۳۹۰/۱/۶ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۲۹ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۲۸ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۲۸ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۲۵ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۲۵ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۲۴ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۲۳ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۲۲ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۱۶ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۱۴ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۱۲ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۱۱ |
|
قبایل لیبی پاشنه آشیل رژیم قذافی/ اعراب از ترس سکوت کرده اند |
۱۳۸۹/۱۲/۱۱ |
پیروزی انقلاب لیبی تا چند روز دیگر/ شهادت مختار پایان لیبی نبود |
۱۳۸۹/۱۲/۹ |
۱۳۸۹/۱۲/۹ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۳ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۳۰ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۲۴ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۲۳ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۲۲ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۲۱ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۲۱ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۲۱ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۲۰ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۱۹ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۱۹ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۱۸ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۱۷ |
|
همکار افتخاری آفران: نگاهي اجمالي به شانزدهمین اجلاس اتحادیه آفریقا |
۱۳۸۹/۱۱/۱۶ |
۱۳۸۹/۱۱/۱۶ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۱۵ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۱۴ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۱۲ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۱۲ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۱۰ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۱۰ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۹ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۴ |
|
۱۳۸۹/۱۰/۳۰ |
|
۱۳۸۹/۱۰/۲۹ |
|
۱۳۸۹/۱۰/۱۹ |
|
۱۳۸۹/۱۰/۱۸ |
|
(امین) مصاحبه شبکه رسانه ای امین با آقاي دكتر بخشي درباره همه پرسي جنوب سودان- بخش پایانی |
۱۳۸۹/۱۰/۱۴ |
(امین) مصاحبه شبکه رسانه ای امین با آقاي دكتر بخشي درباره همه پرسي جنوب سودان- بخش اول |
۱۳۸۹/۱۰/۱۱ |
۱۳۸۹/۱۰/۷ |
|
۱۳۸۹/۹/۱۸ |
|
(امين) مصاحبه شبكه رسانه اي امين با نخستين سفير جمهوري اسلامي ايران در زامبيا |
۱۳۸۹/۹/۱۴ |
۱۳۸۹/۶/۳۰ |
|
۱۳۸۹/۶/۲۲ |
|
۱۳۸۸/۲/۱۵ |
|
۱۳۸۸/۲/۱۵ |
|
۱۳۸۸/۱/۱۳ |
|
۱۳۸۸/۱/۱۳ |
|
۱۳۸۸/۱/۱۳ |
|
۱۳۸۸/۱/۱۳ |
|
۱۳۸۸/۱/۱۳ |
|
۱۳۸۸/۱/۱۳ |
|
۱۳۸۸/۱/۱۳ |
|
۱۳۸۸/۱/۱۱ |
|
۱۳۸۸/۱/۱۱ |
|
۱۳۸۸/۱/۱۱ |
|
۱۳۸۸/۱/۱۱ |
|
۱۳۸۸/۱/۱۱ |
|
۱۳۸۸/۱/۱۱ |
|
۱۳۸۸/۱/۱۱ |
|
۱۳۸۸/۱/۱۱ |
|
۱۳۸۸/۱/۱۱ |
|
۱۳۸۸/۱/۱۱ |
|
۱۳۸۷/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۸۷/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۸۷/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۸۷/۱۲/۱۰ |