وقایع مهم مصر از تاریخ 20/7/95 تا 26/7/95
• خشم عربستان از نزدیک شدن مصر به ایران
تنش در روابط ریاض و قاهره در پی رای مثبت مصر در شورای امنیت به قطعنامه روسیه درباره اوضاع سوریه با اکران فیلم ایرانی بادیگارد در هفت سالن شهر قاهره وسه سالن شهر اسکندریه مصر تشدید شد. به گزارش پایگاه خبری بوابه القاهره، پس از اکران فیلم ایرانی بادیگارد در مصر واعلام موضع حمایتی مصر از روسیه در شورای امنیت در خصوص جنگ این کشور در حلب خشم عربستان از مصر دوچندان شد. عربستان در 8 اکتبر( 17 مهر) از رای مثبت مصر به طرح روسیه درباره اوضاع سوریه به شدت انتقاد کرد به طوری که "عبدالله المعلمی"( نماینده عربستان در سازمان ملل این امر را دردناک توصیف کرد. المعلمی پس از مشاهده رای مثبت مصر گفت: این دردناک است که موضع سنگال ومالزی به موضع توافق عربی نزدیک تر از موضع نماینده یک کشور عرب است . یک مقام دولتی مصر روز گذشته 19/7/95)اعلام کرد شرکت دولتی" آرامکو "(بزرگترین شرکت نفتی جهان) پیش از این از توقف ارسال کمک های نفتی به مصر خبر داده بود. وی افزود: آرامکو اوایل ماه جاری به شورای عمومی نفت اعلام کرد توان ارسال محموله های نفتی به مصر را ندارد. این مسئول مصری از جزئیات توقف کمک های نفتی آرامکو به مصر یا مدت زمان آن چیزی نگفت. تجار مصری سه روز قبل گفتند: مصر از اول اکتبر کمک های نفتی از آرامکو دریافت نکرده وبه همین دلیل شورای عمومی نفت مصر سریعا مجبور به افزایش مناقصه های خود به دلیل کاهش شدید دلار وافزایش حقوق معوقه کارکنان شرکت تولید نفت شد.
• روزنامه نگار مصری:نفت مورد نیاز خود را به جای عربستان از ایران تامین می کنیم.
یک روزنامه نگار مطرح مصری با اشاره به توقف کمک های نفتی عربستان به مصر به علت موضع قاهره در قبال دولت سوریه گفت که ایرن و ونزوئلا برای تامین نفت مورد نیاز ما اعلام آمادگی کرده اند. به نوشته پایگاه مصری'الوطن'، "عبدالله السناوی"( نویسنده و روزنامه نگار مصری) گفت: موضع مصر نسبت به بحران سوریه به موضع ایران و روسیه نزدیک تر است تا محور عربستان، قطر، ترکیه و آمریکا و توقف کمک های نفتی عربستان به ما موجب می شود به دنبال جایگزین باشیم. السناوی افزود: ایران و ونزوئلا اعلام آمادگی کرده اند که به ما کمک های نفتی کنند، پناه بردن مصر به این دو کشور موجب افزایش بحران های منطقه ای عربستان خواهد شد وهزینه های سنگینی بردوش این کشور خواهد گذاشت که قادر به تحمل آن نخواهد بود. وی با انتقاد از خودبزرگ بینی واظهارات تحقیر آمیز سعودی ها در مورد مصر، این رفتار را خارج از ادب دانست وگفت که خارج شدن از این چهارچوب در مورد مصر برای عربستان گران تمام می شود.
• ارتشهای مصر و روسیه برای نخستین بار رزمایش مشترک برگزار خواهند کرد
سخنگوی نظامی قاهره روز چهارشنبه اعلام کرد : نیروهای ارتش این کشور برای نخستین بار با همتاهای روس خود در خاک مصر رزمایش های مشترک برگزار خواهد کرد و این رزمایش ها از تاریخ 15 تا 26 اکتبر انجام خواهد شد. به گزارش خبرگزاری رویترز از قاهره ، چند روز پیش ، مصر از یک قطعنامه روسیه در شورای امنیت سازمان ملل در مورد سوریه حمایت کرده بود. در این قطعنامه درخواست توقف حملات هوایی در حلب در یک قطعنامه دیگر ارائه شده از سوی فرانسه حذف شده بود. هردو قطعنامه از تصویب نگذشت ولی حمایت مصر از تدابیر روسیه، قاهره را در تضاد با عربستان سعودی حامی مالی اصلی اش قرار داد که مخالف حمایت روسیه از" بشار اسد"( رئیس جمهوری سوریه) است. سرتیپ "محمد سمیر"( سخنگوی نظامی مصر )در بیانیه ای که در صفحه فیسبوک رسمی ارتش این کشور قرار گرفت، گفت : این رزمایش مشترک تمریناتی را بین واحدهای چترباز مصر و روسیه در منطقه العامن در شمال غربی مصر در بر خواهد گرفت. روزنامه ایزوستیای روسیه گزارش داده که مسکو در حال انجام مذاکره برای گشایش یک پایگاه هوایی در مصر است هرچند که روزنامه رسمی الاهرام مصر از سخنگوی ریاست جمهوری در روز سه شنبه(20/7/95) نقل کرده که اجازه گشایش پایگاه های خارجی در خاک این کشور داده نخواهد شد. در همین حال ، مصر در حال مذاکره با روسیه در مورد از سرگیری پروازها به تفرجگاه های مصر در دریای سرخ است و این مذاکرات یک سال پس از بمب گذاری در یک هواپیمای مسافربری روسیه انجام می شود که گردشگران روس را از مصر به سن پترزبورگ می برد. مصر سخت مشتاق است که صنعت گردشگری خود یک منبع در آمد کلیدی این کشور را که از زمان قیام سال 2011 (1390)و ایجاد بی ثباتی به شدت لطمه دیده احیا کند.
• مصرمی گوید، نفت آرامکو را از منابع دیگر تامین کرده است.
مصر اعلام کرد : نفت موردنیاز خود را که تاپیش از این از شرکت نفتی آرامکو تامین می کرد ، از منبع دیگری تامین کرده است.به گزارش اسپوتنیک، وزارت نفت مصر اعلام کرد: محموله های سوخت درخواستی قاهره از بازارهای جهانی که برای جایگزین کردن نفت شرکت مزبور درخواست کرده بود، تحویل گرفته است. "حمدی عبدالعزیز"( سخنگوی این وزارتخانه )در پاسخ به پرسش این رسانه تایید کرد که این محموله ها به مصر رسیده است. وی اظهار داشت: محموله های نفت مورد نیاز برای تامین بازار داخلی و ذخیره استراتژیک فراورده های نفتی مورد نیاز کشور امروز به این کشور رسیده است. عبدالعزیز گفت: شرکت آرامکو رسما به ما اعلام کرده بود که در ماه اکتبر سوختی به مصر نمی دهد ولی دلیلی برای این اقدام خود ذکر نکرده ، ممکن است دلایل فنی یا لجستیکی باشد. وی گفت: اخطار تنها مربوط به ماه جاری میلادی و کل توافق به قوت خود باقی است . این امر طبیعی بوده و در تمام قراردادهای تجاری ممکن است رخ دهد. شرکت نفتی آرامکو براساس قرارداد 15ساله 23 میلیارد دلاری با دولت مصر، ماهانه حدود 700 هزار تن نفت تصفیه شده و فراورده های آن شامل 400هزار تن سولار، 200 هزار تن بنزین و 100هزار تن روغن سوخت در اختیار این کشور قرار می دهد. خبرگزاری رویترز پیشتر از قاهره گزارش داده بود یک مقام دولتی مصر روز دوشنبه(19/7/95) اعلام کرد: شرکت نفتی آرامکو عربستان به شرکت نفت دولتی مصر اطلاع داده عرضه تولیدات نفتی پالایش شده را به قاهره متوقف می کند. مقام مزبور به دلیل اتخاذ این تصمیم از سوی شرکت آرامکو و زمان اجرای آن اشاره ای نکرد. منابع تجاری هفته گذشته به رویترز گفتند که مصر سهمیه کمک نفتی برای ماه جاری میلادی را از عربستان دریافت نکرده که این مساله باعث شده است شرکت نفت دولتی قاهره به سرعت مناقصات خود را در بحبوحه کسری شدید دلار و بدهی های رو به رشد به تولید کنندگان نفتی، افزایش دهد. شرکت نفت عمومی مصر همچنین تصمیم دارد بیش از 500 میلیون دلار برای خرید تولیدات نفتی اختصاص دهد و مناقصاتی را برای خرید سوخت مورد نیاز برای مصرف داخلی برگزار کند.
• پیشروی نیروهای وحدت ملی لیبی در شهر سرت شدت گرفت.
پیشروی نیروهای تحت حمایت دولت وحدت ملی لیبی در مرکز شهر سرت در حالی ادامه دارد که محاصره کامل گروه تروریستی داعش به مراحل پایانی خود رسیده است و شکست این گروه تروریستی نزدیک است. به نقل از شبکه تلویزیونی ' یورونیوز'، نیروهای تحت حمایت دولت وحدت ملی لیبی موفق شدند با استقرار نیروهای ویژه در نواحی اطراف این شهر راهبردی، شمار زیادی از این مناطق را از اشغال این گروه تروریستی آزاد کنند. این گزارش در ادامه یادآور شده است: حمله مداوم نیروهای ویژه وحدت ملی در این مناطق موجب شده است گروه تروریستی داعش شکستی سنگین را در لیبی متحمل شود. بر اساس گزارش های منتشره، جنگ پنج ماهه نیروهای وحدت ملی در سرت اکنون به نتیجه رسیده است و این نیروها مراحل پایانی عملیات پاکسازی را ادامه می دهند. بر اساس اعلام نیروهای وحدت ملی، شکست گروه تروریستی داعش در سرت به معنای تسریع روند توسعه سیاسی کشور و برقراری آرامش سیاسی در این کشور است. بر اساس آخرین گزارش های میدانی، ارتش لیبی با تسلط کامل بر مناطق مشرف بر مخفی گاه های تروریست های داعش، توانسته است با حفظ توان عملیاتی خود، ضربات سنگینی را به این گروه تروریستی وارد سازد. این در حالی است که گروه تروریستی داعش در حال عقب نشینی از مواضع خود در شهر سرت، مورد هجوم نیروهای وحدت ملی قرار می گیرد که همین امر موجب شده شمار کشته های آن افزایش یابد و اجساد تروریست ها در مناطق مختلف شهر پراکنده شود. پیشتر یک فرمانده نیروهای تحت حمایت دولت وحدت ملی لیبی اعلام کرده بود: وجود تک تیراندارهای داعش در مناطق مسکونی و ساختمان های نیمه ویران شهر و خطر انفجار مین در مسیر نظامیان لیبی، اصلی ترین مانع آزادی کامل شهر سرت است. این فرمانده ارشد لیبی یادآور شد: از سوی دیگر اکثر تروریست های داعش در مناطق باریک و کوچک شهر تجمع کرده اند که همین امر سبب شده پیشروی نیروهای تحت حمایت دولت وحدت ملی لیبی به کندی صورت گیرد. این فرمانده ارشد لیبیایی تصریح کرد: با پیروزی های اخیر و تنگ تر شدن حلقه محاصره ٬عناصر داعش در برخی مناطق سرت از سوی نیروهای دولت وحدت ملی، تروریست های خارجی که پیشتر از سوریه و عراق وارد خاک لیبی شده بودند، اکنون شهر سرت را ترک کرده اند. چندی پیش گشتی های نظامی لیبی 'احمد بسام زیدان' ملقب به 'ابوالخطاب السوری' یکی از سرکردگان اصلی گروه تروریستی داعش را در شهر 'بن جواد' در غرب سرت در حال فرار دستگیر کردند. نیروهای دولتی لیبی از ماه ها پیش عملیات موسوم به 'بنیان مرصوص' را با هدف پس گرفتن شهر سرت، زادگاه "معمر قدافی"( دیکتاتور سابق لیبی) که از ژوئن 2015(1394) توسط گروه تروریستی داعش اشغال شده ، آغاز کرده اند. نیروهای دولت وحدت ملی لیبی در روز های اخیر اعلام کردند که با وجود خسارت های وارد شده به نیروهایش، موفق به پیشروی در بخش جنوبی این شهر شده و ده ها نفر از عناصر داعش را به هلاکت رسانده اند. لیبی از زمان سقوط حکومت معمر قذافی دیکتاتور معدوم این کشور در سال 2011 (1390)دستخوش جنگ و ناآرامی است.
• مصر مصادره املاک پادشاه بحرین را بررسی می کند.
دولت مصر در راستای تغییرات اخیر در سیاست خارجی خود در قبال کشورهای عربی حوزه خلیج فارس این بار از مقابله با منامه خبر داده است . پس از تنش اخیر در روابط مصر و عربستان سعودی و نشست اخیر وزیر امور خارجه ترکیه با مقامات شورای همکاری خلیج فارس در ریاض، که خشم سران مصر را بر انگیخته است، دادگاهی در مصر کیفرخواست مصادره املاک پادشاه بحرین در مصر را بررسی می کند. در این کیفرخواست، بخشنامه" عبدالفتاح السیسی"( رئیس جمهوری مصر) که مجموعه ای ویلا و اراضی را به "حمد بن عیسی آل خلیفه "(پادشاه بحرین)، در منطقه جنوبی سینای مصر اعطا کرده بود، باطل و این املاک از منامه مصادره خواهد شد . مدعی العموم در ارائه کیفرخواست خود، واگذاری املاک به بحرین را مغایر با قانون اساسی مصر دانسته و تاکید کرده است که اتباع خارجی حق مالکیت اراضی برای بلند مدت را نخواهند داشت. این در حالی است که رئیس جمهور مصر این بخشنامه را در جراید کثیر الانتشار نیز به چاپ رسانده بود اما تنش اخیر در روابط قاهره با حامیان خود در جنوب خلیج فارس، ضربه بزرگی را به منافع ریاض و همپیمانانش وارد می کند. عربستان سعودی، کویت و امارات متحده عربی طی چهار سال گذشته حمایت های بی وقفه مالی از کودتاگران در مصر را انجام داده بودند و با هزینه میلیاردها دلار قصد کنترل هرچه بیشتر مصر را داشته اند، اما سیاستهای آنها امروزه به بن بست رسیده است.
• دستکم 12 نظامی مصری در سینا کشته شدند
مقام های امنیتی و پزشکی مصر گفتند که در حمله روز جمعه(23/7/95) تروریست ها به یک پایگاه ارتش این کشور در شبه جزیره سینای مصر، 12 نظامی کشته شدند. به گزارش اسوشیتدپرس از العریش در مصر، این مقام ها به شرط ناشناس ماندن افزودند: هشت نظامی دیگر نیز در این حمله غافلگیرانه که در حدود 80 کیلومتری شرق آبراه سوئز رخ داد، زخمی شدند. در این اطلاعیه به تلفات تروریست ها اشاره ای نشده است. این مقام ها به علت مجاز نبودن به سخن گفتن با رسانه ها به شرط ناشناس ماندن سخن می گفتند. با وجود اینکه نیروهای امنیتی و ارتش مصر از سال ها پیش با شبه نظامیان در منطقه سینا درگیر بوده اند، اما شورش از هنگام سرنگونی "محمد مرسی"( رئیس جمهوری مصر )در کودتای ارتش، مرگبارتر شد و به شهرهای مرکزی مصر نیز گسترش پیدا کرد. فرماندهی این تروریست ها در دست یک گروه محلی وابسته به گروه تروریستی داعش است. با اینکه حملات تروریستی در روزهای اخیر در سینا اوج گرفته، اما در نقاط دیگر مصر کاهش یافته است. به نقل از یک منبع امنیتی مصر، 9 فرد مسلح روز سه شنبه هفته گذشته (13 مهر ماه) در جریان درگیری با نیروهای امنیتی مصر در شبه جزیره سینا کشته شدند. این منبع افزود: این درگیری در منطقه «الدهیشه» در جنوب العریش در شمال سینا رخ داد. این در حالی است که روز دوشنبه (19/7/95)نیز 12 فرد مسلح در درگیری با نیروهای ارتش در منطقه «الترابین» و روستای «الظهیر» در شیخ زوید شمالی کشته شدند. از سوی دیگر روز یکشنبه (18/7/95)نیز 200 تن از عناصر مظنون در جریان عملیاتی در شهر العریش دستگیر شدند. از زمان برکناری «محمد مرسی» رئیس جمهوری پیشین مصر از سال 2013 (1392)تاکنون نیروهای مشترک ارتش و پلیس مصر، عملیات گسترده ای را در چند استان مصر از جمله استان شمال سینا علیه تروریست ها آغاز کرده اند.
• مصر پروازهای عمره گزاران خود به عربستان را به حال تعلیق درآورد.
شرکت های گردشگری مصر روز پنجشنبه اعلام کردند که پروازهای عمره خود را به دلیل افزایش عوارض روادید از سوی عربستان، به سوی سرزمین وحی به حال تعلیق در آورده اند. به گزارش خبرگزاری آناتولی، شرکت های برگزار کننده سفرهای حج و عمره مصر به تصمیم عربستان در افزایش عوارض صدور روادید ورود أتباع خارجی به این کشور معترض هستند؛ چرا که عربستان عوارض ورود به خاک این کشور را به رقم 2 هزار ریال سعودی (533 دلار) افزایش داده است. "شریف سعید "(رئیس کمیته گردشگری مذهبی اتاق آژانس های مسافرتی مصر )در این باره گفت: شرکت های گردشگری مصری تاکنون هیچ گونه قراردادی را با نمایندگان عربستانی خود عقد نکرده اند. سعید به آناتولی گفته است که دلیل این امر را افزایش عوارض جدیدی می داند که عربستان برای کسانی وضع کرده که قصد دارند برای دومین بار حج عمره را به جای آورند. وی ادامه داد؛ مقام های عربستانی صدور روادید عمره را برای همه کشورها به مدت یکماه و پس از امضای قرارداد با این کشورها به تعویق انداخته اند. این مقام مسؤول در آژانس گردشگری مصر تأکید کرد که اتاق گردشکری مصر رایزنی خود با طرف عربستانی را برای بررسی این تصمیم سعودی و ساز وکارهایی که می توان برای مشتاقان حج عمره به کار گرفت، ادامه خواهد داد. در همین حال و بر اساس آخرین گزارش وزارت گردشگری مصر، شمار عمره گزاران سال گذشته این کشور از مرز یک میلیون نفر گذشت و به رقم یک میلیون و 300 هزار نفر رسید. سعید یادآور شد که این تصمیم عربستان منجر به کاهش شمار عمره گزاران مصری خواهد شد؛ چرا که مصری ها 40 درصد مجموع کل عمره گزارانی را تشکیل می دهند که چندین بار مراسم عمره را به جای می آورند. شهروند دیگر مصری نیز به خبرگزاری ترکیه ای گفت: در سال های گذشته، هزینه روادید عمره تنها 250 ریال عربستان (66 دلار) بوده است. یک نماینده آژانس گردشگری دیگر مصر نیز تأکید کرد که قیمت عمره در مصر پیش از صدور هزینه روادید عمره، به دلیل رشد قیمت ریال عربستان در برابر پوند مصر، 25 درصد افزایش یافته بود. مصر نخستین کشوری نیست که پروازهای خود به عربستان را به دلیل عوارض سنگین عمره تعلیق می کند. یکشنبه همین هفته نیز اتحادیه ملی آژانس های مسافرتی مغرب، سفر عمره را تحریم کرد. کاهش قیمت نفت و نیز دیگر مسایل پیشروی عربستان، مردادماه گذشته شورای وزیران این کشور را واداشت تا برای مقابله با کاهش درآمدها و تأمین کسری بودجه اش، هزینه روادید ورود و خروج به کشور را افزایش دهد.
• مقام مصری: قاهره در برابر حملات رسانه ای عربستان سکوت نخواهد کرد.
معاون وزیر خارجه اسبق مصر با بیان اینکه کشورش در برابر حملات رسانه های عربستان بیش از این سکوت نخواهد کرد، گفت: امیدواریم عقلای سعودی جلوی حملات رسانه ای علیه مصر را بگیرند، در غیر این صورت به شدت پاسخ خواهیم داد. به نقل از پایگاه خبری میدل ایست پانوراما، "حسین هریدی" روز پنجشنبه (22/7/95)در گفت و گو با تلویزیون «صدی البلد» افزود: این حملات رسانه ای به نفع عربستان نیست زیرا این مصر است که می تواند سعودی ها را از باتلاق یمن، عراق و سوریه نجات دهد. وی خطاب به سعودی ها گفت: روی ترکیه برای رویارویی با ایران حساب باز نکنید. هریدی با بیان اینکه برخی نویسندگان سعودی جزو اخوان المسلمین هستند که حمله به مصر را هدایت می کنند، خاطرنشان کرد که امیدوارم عقلای سعودی جلوی این حملات را بگیرند زیرا مصری ها بیش از این سکوت نخواهند کرد. وی هشدار داد: اگر حملات ادامه یابد ملت مصر با قدرت تمام پاسخ خواهد داد. ما خواهان مبارزه با تروریسم هستیم و برای ثبات سوریه تلاش می کنیم. از این رو اگر عربستان خواهان مبارزه با تروریسم است، باید به حملات علیه مصر پایان دهد.
• وزیر خارجه مصر راهی لوزان شد.
"احمد ابو زید"( سخنگوی وزارت خارجه مصر )اعلام کرد که" سامح شکری"( وزیر خارجه )این کشور با دعوت" جان کری "(وزیر خارجه آمریکا )در راس هیاتی در نشست لوزان شرکت می کند. پایگاه خبری المصری الیوم امروز (شنبه24/7/95) گزارش داد، پیشتر مصر اعلام کرده بود که در نشست لوزان مشارکت نخواهد کرد. بر پایه این گزارش، وزیر خارجه آمریکا شب گذشته (جمعه 23/7/95) با شکری تماس گرفته و از وی خواسته بود تا در نشست لوزان که قرار است درباره سوریه تشکیل شود، شرکت کند. وزیر خارجه آمریکا در این تماس تلفنی بر اهمیت مشارکت وزیر خارجه مصر در این نشست و نقش مهمی که قاهره در حمایت از تلاش های حل و فصل سیاسی بحران سوریه دارد، تاکید کرد. جان کری گفت که مواضع متعادل مصر می تواند در تلاش های نشست لوزان برای رسیدن به اهداف خود سهیم باشد. ابو زید اعلام کرد که وزیر خارجه مصر صبح امروز قاهره را به مقصد وین ترک کرد.
• اختلافات عربستان با مصر بویژه درباره سوریه جدی شده است.
خبرگزاری فارس: اختلافات عربستان با مصر بویژه درباره سوریه جدی شده است یک پایگاه انگلیسی با اشاره به اختلافات قاهره و ریاض بر سر مسائل منطقهای بویژه سوریه گزارش داده که عربستان سعودی توقف کمکهای مالی به مصر را آغاز کرده است. پایگاه خبری انگلیسی با تاکید بر دلخوری عربستان سعودی از مواضع منطقهای مصر و اختلاف نظر دو کشور بر سر بحران سوریه، از آغاز توقف روند کمک مالی سعودیها به دولت عبدالفتاح السیسی خبر داده است. "میدل ایست مانیتور" در یادداشتی با این عنوان که «عربستان سعودی از مصر فاصله میگیرد و طرحهای سرمایهگذاری در مصر را متوقف میکند»، به اختلاف نظرهای ریاض و قاهره درباره مسائل منطقه پرداخته است. در گزارش این پایگاه انگلیسی آمده است: «روابط بین عربستان سعودی و مصر در حال آسیب دیدن است که این در نتیجه فقدان حمایت رژیم مصر از سیاست خارجی پادشاهی است». این پایگاه که مسائل کشورهای جنوب غرب آسیا و شمال آفریقا را دنبال میکند، در ابتدای مطلبش به حمایتهای عربستان سعودی و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس از کودتای عبدالفتاح السیسی علیه دولت" محمد مرسی" اشاره میکند. میدل ایست مانیتور مینویسد: «از آن زمان (از زمان کودتا علیه رئیس جمهور برکنار شده محمد مرسی) پادشاهیهای خلیج [فارس] متعهد به پرداخت میلیاردها دلار به منظور به پیش بردن و اداره امور رژیم السیسی شدهاند و بسرعت طرحهای سرمایهگذاری در مصر از سوی کشورهای عربی خلیج [فارس] به یک رویه تبدیل شد». این پایگاه ادامه داد: «کشورهای خلیج [فارس] در عوض از رژیم السیسی انتظار داشتند که هم از نظر منطقهای و هم در سطح بینالمللی از آنها حمایت کند. یکی از موارد اصلی آزمایش این موضوع، واکنش مصر به مداخله به رهبری سعودی در یمن است. اگرچه دولت مصر بر حمایت کامل خود از عربستان سعودی تاکید دارد اما حمایت نظامیاش، آنطوری که انتظار میرفت، خوب و عالی نبود». میدل ایست مانیتور افزود: «کمک مصر، تامین حمایت هوایی و دریایی محدود به ائتلاف (سعودی) و حضور حدود 800 سرباز برای حفاظت از دریای سرخ و تنگه باب المندب بوده است». در ادامه این یادداشت بر اختلاف نظر مصر با عربستان سعودی در موضوع بحران سوریه تاکید شده است. در گزارش آمده است: «در روزهای اخیر مصر مصر سیاست خود در قبال سوریه را برای عربستان سعودی روشن کرده است. رژیم السیسی حامی فرایند سیاسی است که رئیسجمهور [بشار] اسد را شامل میشود در حالی که ریاض بشدت مخالف [ماندن] رژیم اسد [در قدرت] است». میدل ایست مانیتور در ادامه به رأی مصر به نفع قطعنامه پیشنهادی اخیر روسیه در شورای امنیت سازمان ملل اشاره و تصریح کرد: «این موضوع خشم تعدادی از مقامات سعودی را برانگیخت و منجر به تعلیق عملیات فروش شرکت نفتی آرامکو عربستان سعودی به مصر شده است». پیش از این، روزنامه لبنانی الاخباریه هم گزارش داده بود که شاید عربستان سعودی توقف کمک مالی به مصر را آغاز کند. یک دیپلمات مصری به این روزنامه گفته بود که اقدام آرامکو، اقدام غافلگیرانهای نبود و در واقع تاییدی بر این بود که عربستان سعودی طرحهای سرمایهگذاری در مصر را به تعلیق درآورده است».
• افزایش تدابیر امنیتی اطراف سفارت عربستان در قاهره
بعد از آشکار شدن اختلافات مصر و عربستان، منابع امنیتی مصری از افزایش تدابیر امنیتی در اطراف سفارت عربستان در قاهره خبر دادند. نیروهای امنیتی مصری تدابیر امنیتی را در اطراف سفارت عربستان در قاهره افزایش دادهاند. روزنامه «عکاظ» عربستان، به نقل از یک مسئول امنیتی گزارش داد برخی تلاش میکنند از آب گل آلود ماهی گرفته و علیه سفارت عربستان در قاهره دست به اقدامات خرابکارانه بزنند. در پی بحران اقتصادی در عربستان، این کشور تصمیم گرفت چند روز پس از رأی مصر به پیشنویس قطعنامه روسیه درباره سوریه در شورای امنیت، تأمین نیازهای نفتی مصر را متوقف میکند. این در حالی است که هفته گذشته بعد از آشکارتر شدن اختلافات جدی عربستان و مصر، «احمد قطان» سفیر عربستان در قاهره بدون هیچگونه توضیحی محل خدمتش را به مقصد ریاض ترک کرد. "عبدالفتاح السیسی"( رئیس جمهور مصر )نیز که پیشتر بارها اعلام کرده بود ارتش مصر فقط برای دفاع از مردم این کشور آماده خدمت است در جدیدترین اظهار نظر درباره انتقادهایی که عربستان به دلیل عدم تمایل مصر برای حمله نظامی به یمن به این کشور وارد کرده گفت که مایل نیست در نابودی دیگر کشورها سهیم باشد.
• خشم آلسعود از همکاری نظامی قاهره-مسکو؛ آیا پای مصر به سوریه باز میشود؟
خشم آلسعود از همکاری نظامی قاهره-مسکو؛ آیا پای مصر به سوریه باز میشود؟ همکاریهای نظامی مصر و روسیه که این بار قالب رزمایش مشترک نظامی به خود گرفته، خشم سعودیها را به شدت برانگیخته است. پس از رای مصر به پیش نویس طرح روسیه در شورای امنیت، وزارت دفاع روسیه اعلام کرد، مصر و روسیه برای اولین بار در تاریخ مناسبات نظامی دو کشور رزمایش مشترکی در خاک مصر با مشارکت نیروهای چترباز برگزار خواهند کرد. داستان پیغامها و مذاکرات قاهره و مسکو به زمان ریاست جمهوری "عبد الفتاح السیسی" و سفرش به مسکو باز میگردد که رسانهها و مراکز مطالعاتی آن را در جمله «السیسی تخم مرغهایش را در یک سبد نمیچیند» خلاصه کردند، تا بگویند، قاهره به یک پیمان منطقهای با عربستان و آمریکا اکتفا نمیکند، بلکه تلاش میکند، با طرفهای دیگر نیز مناسباتی برقرار کند. هنگامیکه قاهره به پیش نویس طرح روسیه درباره سوریه رای داد، عربستان و قطر خشمگین از این موضع گیری با قاهره تماس گرفتند تا به مسئولان مصری تغییر رویکرد دسیاستهای خارجی و عدم نزدیکی به روسیه را گوشزد کنند. اما اعلام برگزاری رزمایش مشترک بین دو کشور تاکید میکند، مسکو به شدت به مصر فکر میکند، درحالی که تاریخ سیاسی مصر نیز نشان میدهد قاهره در برههای با بلوک شرق مناسبات گسترده داشت. آیا السیسی هوای آن دوره را کرده و از دیدگاههای عبدالناصر تاثیر میپذیرد؟ برخی از کارشناسان این رزمایش را پایه تحول روابط دو کشور میدانند که باب همکاریهای گستردهتر در پرونده سوریه را میگشاید، سوال این است، آیا روسیه میتواند، در ائتلاف سعودی شکاف ایجاد کند و موجب تغییر سیاست خارجی قاهره در قبال بحران سوریه شود؟ واکنش ریاض به این رزمایش چیست و آیا بحران بین ریاض و قاهره را تشدید خواهد کرد؟ عربستان تلاش کرد، با مبالغ کلان و سرمایه گذاریهای بزرگ در برابر تغییر موضع روسها در پرونده سوریه اغوا کند، اما با شکست بزرگی مواجه شد. ریاض تصور میکرد، موفقیت در تغییر مواضع مصر با کمکهای مالی میتواند، موضع کشور قدرتمندی چون روسیه را نیز تغییر دهد.
• ورود یک ناو هواپیمابر انگلیسی به آب های مصر.
سفارت انگلیس در قاهره روز شنبه(24/7/95) اعلام کرد که ناوهواپیمابر «اوشین» نیروی دریای این کشور در بندر اسکندریه واقع در شمال مصر پهلو گرفته است. به گزارش خبرگزاری آناتولی ترکیه از قاهره، سفارت انگلیس افزوده است: ناو هواپیمابر اوشین متعلق به نیروی دریایی سلطنتی انگلیس در راستای همکاری های نظامی با مصر، در آب های این کشور پهلو گرفته است. حدود 480 نیروی نظامی این ناو هواپیمابر را همراهی می کنند. یک شبکه خبری انگلیس نیز با اعلام این خبر افزوده است: ناو اوشین حامل بالگردهای نظامی است که در عملیات های ویژه از آن استفاده می شود. هنوز از جزییات بیشتر در اعزام این ناو بزرگ انگلیس به سواحل مصر خبری منشتر نشده است. ناو هواپیمابر اوشین پیشتر در سال 2000 (1379)برای پشتیبانی از نیروهای انگلیسی در سیرالئون به سواحل غربی آفریقا اعزام شده بود. دولت و مقام های نظامی مصر تاکنون هیچ واکنشی به اعلام این خبر نشان نداده اند.
• السیسی: هیچ کشوری در مصر پایگاه نظامی ندارد.
رئیس جمهور مصر در گفتوگو با سه روزنامه مصری اعلام کرد که هیچ کشوری از جمله روسیه در مصر پایگاه نظامی ندارد. "عبدالفتاح السیسی" (رئیس جمهور مصر) تأکید کرد که هیچ پایگاه نظامی حارجی از جمله پایگاه نظامی روسیه در مصر وجود ندارد. وی در گفتوگو با سه روزنامه مصری تأکید کرد که این مسأله در آینده نیز رخ نخواهد داد و گفت: خبر وجود پایگاه نظامی روسی در شمال غرب مصر صحت ندارد و قرار نیست در آینده نیز ایجاد شود. وی تأکید کرد که روابط کشورش و روسیه قوی و ویژه است و افزود که مصر بر داشتن رابطه خوب با روسیه در چهارچوب ایجاد تعادل در روابط بینالمللیاش پافشاری میکند. وی همچنین در دیدار با سردبیران روزنامههای الجمهوریه، الاهرام و الاخبار مصر تأکید کرد که «قاهره روابط خوبی با برادران خود در کشورهای عضو شورای همکاری [خلیج فارس] دارد که این روابط بر پایه اهمیت امنیت ملی و عربی است». السیسی افزود: چهار اصل در روابط خارجه مصر اهمیت دارد؛ مشارکت، منافع مشترک، احترام متقابل و تبادل نظر ؛ اینها اصولی است که در روابط خود با دیگران از آن دست نمیکشیم. رئیس جمهور مصر درباره موضع کشورش درباره بحران یمن گفت که مصر هیچ نیروی زمینی به هیچ کشوری در منطقه اعزام نمیکند و نیروهای ویژه دریایی این کشور فقط مسئولیت حفظ امنیت کشتیرانی در باب المندب و ایجاد امنیت برای کشتیهایی را که میخواهند به کانال سوئز برسند، بر عهده داده و افزود شماری از نیروهای هوایی این کشور با عربستان همکاری میکنند. وی در خصوص بحران سوریه نیز گفت به دلیل وجود طرفهای زیادی که درگیر این مسأله هستند به هر نحوی شده منافع و دیدگاهها رو به روی هم قرار میگیرند به همین دلیل تفاهم هایی که میان آمریکا و روسیه ایجاد شده و نرمش طرفهای منطقهای میتواند به پایان بحران منجر شود. السیسی گفت مصر درباره بحران کشور برادر سوریه به پنج اصل اعتقاد دارد: احترام به تمامیت اراضی سوریه، خواست مردم این کشور، ایجاد راهکار سیاسی برای خلع سلاح گروهکهای افراط گرا و بازسازی نهادهای دولتی سوریه.
• ادامه فعاليت تروريستها در «سيناء» و پشت پرده عمليات روز شنبه(24/5/95).
معاون رئيس مجلس الشعب مصر با اشاره به دستاوردهايي كه نيروهاي ارتش در منطقه سينا كسب كردهاند، از ادامه فعاليت گروههاي تروريستي در منطقه سيناء خبر داد. روز گذشته(23/7/95) در نتيجه يك عمليات تروريستي در منطقه سيناء مصر، دستكم 12 نفر جان خود را از دست دادند. خبرنگار تسنيم در مصر در اين زمينه با معاون رئيس مجلس الشعب و شيخ مجاهدان سينا به گفتوگو پرداخته است. "عبدالغفار شكر"(معاون رئيس مجلس الشعب مصر) گفت: با وجودي كه نيروهاي مسلح مصر دستاوردهايي را در اين مرحله محقق كردند و با وجودي كه تعداد عمليات نظامي در سيناء را كاهش دادند، همچنان هستههاي سازمانهاي تروريستي فعال هستند و اين هستهها در داخل مصر فعاليت ميكنند و ما اگر واقعاً به دنبال نابودي اين گروههاي تروريستي هستيم، بايد آنها را به شدت تحت نظر قرار دهيم. وي افزود : صرف نظر از گروه تروريستياي كه در پس عمليات تروريستي روز شنبه قرار دارد، پديده وجود سازمانهاي تروريستي در سيناء همچنان ادامه دارد، ما شاهد ادامه عمليات تروريستي در اين منطقه عليه نيروهاي مسلح و پليس محلي هستيم، به طوري كه در سيناء چندين گروه تروريستي فعاليت ميكنند و گروهي كه مسئول عمليات روز شنبه است،مسئوليت خود را حتماً اعلام خواهد كرد. همچنين با شيخ "حسن خلف"( شيخ مجاهدان سينا ) گفتوگو شد و وي با محكوم كردن عمليات تروريستي روز شنبه كه منطقه زقدان در شمال سيناءرا هدف قرار داد و به كشته شدن 12 سرباز ارتش مصر منجر شد، اظهار داشت : كساني كه در پس اين عمليات تروريستي قرار دارند، دشمنان مصر در خارج و به طور مشخص كساني هستند كه ميخواهند مصر در برابر آنها تسليم شود و سر سازش فرود آورد.
• عملیات ارتش مصر در شمال سینا؛ 15
تروریست کشته شدند عملیات ارتش مصر در شمال سینا؛ 15 تروریست کشته شدند ارتش مصر اعلام کرد در عملیاتی نظامی در شمال سیناء، دست کم 15 تروریست کشته شدهاند. ارتش مصر اعلام کرد که بامداد شنبه (امروز 25/7/95) در عملیاتی هوایی پایگاه تروریستها در شمال سینا را هدف قرار داده است."محمد سمیر"(_ سخنگوی ارتش مصر) با انتشار بیانیه نیروهای مسلح این کشور در صفحه فیسبوک خود اعلام کرد که در این عملیات، پایگاهها و تجهیزات نظامی تروریستها منهدم شده و دست کم 15 تروریست کشته شدند. این عملیات در پاسخ به حمله روز گذشته 24/7/95 به نظامیان مصری در شمال سینا صورت گرفته است، در حمله روز جمعه (دیروز 23/7/95) به شماری از نظامیان مصری دست کم 12 سرباز مصری کشته و 7 تن دیگر زخمی شدند. گروهک تروریستی داعش مسئولیت حمله به نظامیان مصری را برعهده گرفته است.
• رئیس جمهوری مصر بار دیگر رژیم صهیونیستی را به سازش با فلسطینیان فراخواند.
"عبدالفتاح السیسی"( رئیس جمهوری مصر) بار دیگر رژیم صهیونیستی را به برقراری سازش با فلسطینیان دعوت کرد. خبرگزاری فلسطینی معا روز یکشنبه گزارش داد، السیسی با دعوت از مقامات رژیم صهیونیستی برای برقراری سازش با فلسطینیان گفت که حل مشکلات آنان و تشکیل کشور فلسطین در کنار رژیم صهیونیستی به منظور حفظ امنیت و ایمنی دو طرف و تحقق شکوفایی و ثبات در منطقه است. رئیس جمهوری مصر گفت: درگیری فلسطینی - اسرائیلی از مهمترین عواملی است که موجب بی ثباتی منطقه شده و یکی از خطرناکترین بهانه هایی است که گروه ها برای توجیه اقدامات تروریستی و افراطی خود به آن استناد می کنند. پیشتر فرانسه با ارائه طرحی درصدد برآمد مذاکرات سازش بین فلسطینی ها و رژیم صهیونیستی از سرگرفته شود به همین منظور راهکارهایی را در طرح خود پیشنهاد داد که عبارت بودند از : - آغاز مذاکره مستقیم بین تشکیلات خودگردان و رژیم صهیونیستی - تعیین جدول زمانبندی دو ساله که طی آن به اشغالگری به طور کامل پایان داده شود - بازگشت به مرزهای سال 1967 (1345)- تعیین قدس به عنوان پایتخت مشترک فلسطینیان و رژیم صهیونیستی -مبادله زمین بین اراضی فلسطینیان در سرزمین های 1948 (1326)و زمین های شهرک های صهیونیستی. تحلیلگران غربی معتقدند این طرح موجب آغاز مذاکرات جدید و یک روند دو ساله برای رفع اشغالگری خواهد شد. با توجه به طرح فرانسه و این که به عنوان کشوری اروپایی بیشترین و تاثیرگذارترین تعداد یهودیان را در اروپا در اختیار دارد و دارای روابط نزدیک با رژیم صهیونیستی است به نظر می رسد طرح پاریس خلاف منافع رژیم صهیونیستی نباشد. در همین حال "عبدالفتاح السیسی"( رئیس جمهوری مصر ) با طرح فرانسه مخالفت کرد و گفت که آماده است تا نقش میانجی را بین فلسطینی ها و اسرائیلی ها بازی کند. السیسی برای حل اختلاف فلسطینی ها و رژیم صهیونیستی در باره اختلاف بر سر موضوع کرانه غربی و بازگشت آوارگان پیشنهاد داده تمام بخشی از کرانه غربی متعلق به کشور فلسطین باشد و دولت فلسطین بخشی از صحرای سینا، صحرای نقب و نوار غزه را در اختیار داشته باشد، همچنین بخش هایی از کرانه باختری به جز شهرک ها در قالب یک دولت خودمختار در اختیار فلسطینیان بماند. این طرح السیسی در واقع شبیه همان طرح آل سعود است که بالاخره به غزه ختم خواهد شد و در نهایت غزه هم به اشغال اسرائیل در خواهد آمد. این طرح همچنین مشابه طرحی است که نخستین بار از سوی رئیس شورای امنیت داخلی رژیم صهیونیستی و پژوهشگر مرکز امنیت داخلی این رژیم در سال (1389)2010 مطرح شد. می توان طرح السیسی را ادامه راه انورسادات و دستیابی به صلحی جدید با توسعه و گسترش کمپ دیوید دانست. در واقع السیسی به دنبال دستیابی به جایگاه پیشین مصر در جهان عرب و منطقه با تحمیل طرح سازش به فلسطینی ها است." نتانیاهو "از طرح "السیسی "حمایت و با طرح فرانسه مخالفت کرد و به نظر می رسد حمایت نتانیاهو از طرح السیسی خارج شدن این رژیم از بحران های داخلی و فشارهای خارجی باشد. روسیه نیز پیشتر پیشنهاد داده بود میزبان نشست "محمود عباس"( رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین )و "نتانیاهو" در مسکو باشد. بر اساس اعلام منابع دیپلماتیک ، قرار بود این دیدار نهم سپتامبر ماه جاری برگزار شود اما پس از آنکه اسرائیل اعلام کرد برای تصمیم گیری در این باره مهلت می خواهد دیدار مذکور به تاخیر افتاد. عبدالفتاح السیسی نیز اخیرا گفته بود که پوتین می خواهد نشستی را با حضور رهبران فلسطینی و اسرائیلی جهت احیای روند صلح در مسکو میزبانی کند. آخرین دیدار علنی عباس و نتانیاهو در سال 2010 (1389)برگزار شد. به نظر می رسد در همه طرح هایی که از سوی نهادهای جهانی و سازمان ها و مقامات کشورها برای حل و فصل منازعات فلسطین و رژیم صهیونیستی مطرح می شود تنها چیزی که در نظر گرفته نشده حقوق ملت فلسطین است. حقوقی که فلسطینیان سالهاست با برگزاری انتفاضه و حرکت های مردمی قصد دارند آن را به دست آورند.
• نویسنده مصری: مصر نمی تواند بدون برداشتن گام مثبت به سوی ایران مواضع قوی اتخاذ کند.
"کریم عبدالسلام"( نویسنده مصری ) گفت : دولت مصر نمی تواند بدون برداشتن گام های مثبت به سوی ایران، موضع منطقه ای قوی و متوازنی اتخاذ کند . پایگاه خبری الیوم السابع روز یکشنبه(25/7/95) در گزارشی به شرح زیر نوشت:، کریم عبدالسلام گفته است که با توجه به تحولات منطقه و جنگ های موجود نباید روابط خود با ایران وترکیه را دراین زمان از دست بدهیم . وی تاکید کرد: نباید به کسی در منطقه اجازه دهیم که مواضعی را که دشمن ازآن به نفع خود استفاده می کند به ما دیکته کند، زیرا نتایج فاجعه آمیز آن دامنگیر همه منطقه خواهد شد. وی در ادامه گفت: به نفع ما نیست که سال های قطع روابط با ایران بدون هیچ توجیهی تداوم داشته باشد. نویسنده این مقاله می گوید: کشور مصر جنگ های تلخی را با اسرائیل پشت سر گذاشت و اقدام به برقراری معاهده صلح و روابط دیپلماتیک و تجاری و هماهنگی امنیتی با آن کرد ، درحالی که در ارتباط با ایران به عنوان شریک اصلی در منطقه ، جهان اسلام ، جنبش عدم تعهد و کشوری که نه تنها جنگی با آن نداشته ایم، بلکه در دهه چهل قرن گذشته روابط خویشاوندی پادشاهی هم با این کشور داشتیم، چنین رویکرد مشابهی اتخاذ نکردیم. کریم عبدالسلام افزود : معقول نیست که شایعات در مورد تهدید تهران برای خلیج فارس بدون برقراری گفت وگوی جدی و روابط عادی با دولت ایران را مبنا و اساس تفکر وعمل خود قرار بدهیم، آن هم در حالی که خود کشورهای خلیج فارس اقدام به تبادل سفرا و برقراری روابط اقتصادی و سیاسی گسترده و پررونق با تهران کرده اند. کریم عبدالسلام با طرح این پرسش که واکنش مصر به روند سریع تحولات در منطقه و توافق اخیر واشنگتن و تهران که به ایران اجازه بازگشت تدریجی به جایگاه خود در دوران گذشته را می دهد، چیست؟ و چرا شاهد سکوتی هستیم که بطور قطع تاثیر منفی بر منافع مصر دارد؟ یا اینکه مثلا این سکوت خود نوعی جانبداری ازموضع سعودی است؟ ادامه می دهد : میزان خسارت ها و زیان های مصر با اتخاذ این موضع جانبدارانه همراه با موضع منفی در مخالفت با آمادگی ایران برای همکاری با مصر چقدر است؟ بر عکس شاهد حضور برخی از نمایندگان پارلمان مصر در کنفرانس مخالفان ایرانی در پاریس بودیم، مساله ای که موجب نابودی پل های لرزان و شکننده بین دو کشور گردید و وزارت خارجه ایران هم برغم عدم حضور حتی یک مسئول دولتی درهیات مذکور، با فراخوانی خالد عماره کاردار ما اعتراض شدید خود را به وی ابلاغ کرد. یک عضو شورای امور خارجی مصر نیز چندی پیش با تاکید بر اینکه ایران یک کشور مهم منطقه ای است و نقش زیادی در امنیت خلیج فارس دارد٬ گفت وگو با ایران را به عنوان یک کشور اسلامی ضروری دانست. "رخا أحمد حسن" در گفت وگو با شبکه تلویزیونی 'اون تی وی' افزود: ایران یک بازیگر اصلی در بحران سوریه است و گفت وگو با این کشور٬ کمک زیادی به حل این بحران خواهد کرد.
• نشریه' الخلیج الجدید': قاهره به دنبال توسعه روابط خود با ایران است.
نشریه معتبر در خاورمیانه باعنوان 'الخلیج الجدید' با اشاره به تحولات اخیر در منطقه خاورمیانه و صف بندی های سیاسی گفت: مصر پس از تغییر رویکرد در تعامل با ریاض حساب ویژه ای روی گسترش همکاری ها با ایران و عراق باز کرده است . به نقل از نشریه معتبر 'الخلیج الجدید'، الهامی الملیجی کارشناس سیاسی مصری با اشاره به موقعیت ضعیف عربستان سعودی در عرصه تحولات منطقه ای تاکید کرد: مصر در کنفرانس لوزان که برای بررسی تحولات سوریه برگزار شد نیز حساب ویژه ای بر روی ایران و عراق باز کرده و سطح تعامل قاهره با طرف های ایرانی و عراقی افزایش یافته است. الخلیج الجدید می نویسد: مقامات ارشد مصر بر این اعتقاد هستند که باید برای برقراری شرایط سیاسی مناسب در سوریه ثبات موسسات در این کشور حفظ شود و رأی مثبت مصر به قطعنامه شورای امنیت نیز در راستای برقراری آرامش در سوریه می باشد. این نشریه معتبر می افزاید: مصر در واقع با حمایت خود از ثبات سوریه، امنیت ملی خود را با امنیت ملی سوریه امری مشترک می داند و این خود مهمترین نقطه اختلاف میان مصر و عربستان سعودی است، لذا دولت مصر در جهت توسعه روابط با ایران گام بر می دارد. الخلیج الجدید می نویسد: رأی مثبت مصر به قطعنامه پیشنهادی روسیه در شورای امنیت در مورد سوریه خشم حکام سعودی را برانگیخت و تعامل نماینده دائم مصر در سازمان ملل با بشار جعفری نماینده سوریه مثبت و دوستانه بوده که نشانی دیگر مبنی بر دید سیاسی صمیمانه مصر نسبت به دولت سوریه است . این نشریه می افزاید: حکام سعودی نیز نتوانستند جلوی خشم خود از اقدامات قاهره را بگیرند و برای نخستین بار در دوره پادشاهی سلمان، انتقادات از قاهره علنی شد.
• 100 تروریست داعش در سینای مصر کشته شدند.
ارتش مصر به تلافی عملیات تروریستی در صحرای سینا، با حمله به مواضع داعش بیش از یکصد نفر از عناصر این گروه تکفیری را به هلاکت رساند. به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، جنگنده های مصری در جریان این حمله همچنین انبارهای تسلیحاتی و پست های دیده بانی تروریست ها را هدف قرار داده و ویران کردند. در حمله تروریست ها به پایگاه ارتش مصر در صحرای سینا که روز جمعه(23/7/95) روی داد، 12 نظامی مصری کشته شدند. نیروی هوایی مصر در حمله روز شنبه خود، مواضع داعش در جنوب منطقه شیخ زووید در نزدیکی رفح را هدف قرار داد. این حمله، یکی از بزرگترین حملات نظامیان مصری علیه داعش در ماه های اخیر به شمار می رود. حمله تروریستی روز جمعه(23/7/95) در 25 مایلی منطقه بئر العبد و برای اولین بار در منطقه مرکزی سینا روی داد. این منطقه تا حد زیادی از دسترس تروریست ها دور مانده است. "عبدالفتاح السیسی"( رئیس جمهوری مصر) در پیامی اینترنتی به خانواده های قربانیان این حمله تروریستی تسلیت گفت و نوشت: خون ریخته شده ملت مصر روی شن های سینا تنها تمایل و عزم برای تکمیل مبارزه با تروریست ها را افزایش می دهد. وی همچنین به روزنامه های مصری گفت که جنگ با تروریست ها به زودی پایان نمی یابد. وی در عین حال نسبت به تمهیدات قاهره برای مبارزه با تروریست ها ابراز خوش بینی کرد و افزود: شرایط در سینا رو به بهبود است و تلاش ما استمرار دارد، زیرا این جنگ، طولانی است. براساس این گزارش، تروریست ها پس از برکناری "محمد مرسی "(رئیس جمهوری سابق مصر) در سال 2013(1392)، جای پای خود را در شبه جزیره سینا محکم کردند. مرسی از اعضای سازمان اخوان المسلمین بود و نبود وی، خلائی در مصر ایجاد کرد که به تروریست های سینا امکان داد در این کشور عرض اندام کنند. پس از کودتای مصر که منجر به برکناری مرسی شد، تروریست های سینا با داعش بیعت کردند
• رزمایش مشترک نظامی روسیه و مصر در شمال غرب قاهره شروع شد.
"محمد سمیر"( سخنگوی نظامی مصر) روز یکشنبه(25/7/95) گفت که رزمایش مشترک روسیه و مصر در منطقه صحرایی واقع در شمال غرب قاهره شروع شد. به گزارش پایگاه خبری روزنامه القدس العربی، در رزمایش نیروهای چترباز مصری و روسی شرکت می کنند. سمیر افزود: در این رزمایش بیش از 700 نظامی، 20 نوع سلاح جنگی سبک و نیمه سنگین و 30 نوع جنگنده متعلق به دو کشور مورد استفاده قرار خواهد گرفت. پیش از این روزنامه ایزوستیای روسیه نیز گزارش داده بود که مسکو در حال انجام مذاکره برای گشایش یک پایگاه هوایی در مصر است هرچند که روزنامه رسمی الاهرام مصر از سخنگوی ریاست جمهوری در روز سه شنبه(20/7/95) نقل کرده که اجازه گشایش پایگاه های خارجی در خاک این کشور داده نخواهد شد.در همین حال، مصر در حال مذاکره با روسیه در مورد از سرگیری پروازها به تفرجگاه های مصر در دریای سرخ است و این مذاکرات یک سال پس از بمب گذاری در یک هواپیمای مسافربری روسیه انجام می شود که گردشگران روس را از مصر به سن پترزبورگ می برد.
• پنج نظامی مصری درشبه جزیره سینا کشته شدند.
پنج نظامی مصری از جمله یک افسر در جریان درگیری با افراد مسلح در جنوب «شیخ زوید» در شمال سینا کشته و هشت نفر دیگر زخمی شدند. به نقل از شبکه خبری اسکای نیوز، این در حالی است که دو روز پیش نیز 12سرباز مصری در پی حمله عناصر تروریستی به یک ایست و بازرسی در نزیکی شهر «بئرالعبد» در استان سینای شمالی کشته و شش تن دیگر زخمی شدند. در پی این حمله نیروی هوایی مصر مواضع عناصر مسلح در شمال سینا را به شدت بمباران کرد. مناطق مختلف شمال سینا از مدت ها پیش شاهد حملات افراد مسلح علیه نیروهای ارتش، نیروهای پلیس و افراد غیر نظامی است. گروه موسوم به «انصار بیت المقدس» مسئولیت اکثر این حملات را به عهده گرفته است. این گروه چندی پیش با تغییر نام خود به «ولایت سینا» با گروه تروریستی داعش بیعت کرد. حملات و درگیری ها در شبه جزیره سینا و دیگر مناطق مصر از زمان برکناری محمد مرسی رییس جمهوری وابسته به اخوان المسلمین در جولای (1392)2013، شدت یافته است.
|
مطالب دیگر در این بخش | تاریخ انتشار |
۱۳۹۶/۶/۱۹ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۲ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۲ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۲ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۲ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۲ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
آفران: تحولات مصر (179) |
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۵/۷/۲۵ |
|
۱۳۹۵/۷/۲۵ |
|
۱۳۹۵/۷/۲۵ |
|
۱۳۹۵/۷/۲۵ |
|
۱۳۹۵/۷/۲۴ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۷ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۳ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۳ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۳ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۳ |
|
۱۳۹۴/۱۱/۳ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۱۵ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۱۵ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۱۵ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۱۵ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲ |
|
۱۳۹۴/۱۰/۲ |
|
۱۳۹۴/۹/۲۴ |
|
۱۳۹۴/۹/۲۴ |
|
۱۳۹۴/۹/۲۴ |
|
۱۳۹۴/۹/۲۴ |
|
۱۳۹۴/۹/۲۴ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۹/۸ |
|
۱۳۹۴/۹/۸ |
|
۱۳۹۴/۹/۸ |
|
۱۳۹۴/۹/۸ |
|
۱۳۹۴/۹/۸ |
|
۱۳۹۴/۹/۲ |
|
۱۳۹۴/۹/۲ |
|
۱۳۹۴/۹/۲ |
|
۱۳۹۴/۹/۲ |
|
۱۳۹۴/۹/۲ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۴/۸/۵ |
|
۱۳۹۴/۸/۵ |
|
۱۳۹۴/۸/۵ |
|
۱۳۹۴/۸/۵ |
|
۱۳۹۴/۸/۵ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۱ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۱ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۱ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۱ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۱ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۴ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۴ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۴ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۴ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۴ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۳ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۳ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۳ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۳ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۳ |
|
۱۳۹۴/۷/۵ |
|
۱۳۹۴/۷/۵ |
|
۱۳۹۴/۷/۵ |
|
۱۳۹۴/۷/۵ |
|
۱۳۹۴/۷/۵ |
|
۱۳۹۴/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۴/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۴/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۴/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۴/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۶/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۶/۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۷ |
|
۱۳۹۴/۶/۷ |
|
۱۳۹۴/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۲ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۲ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۲ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۲ |
|
۱۳۹۴/۵/۱۲ |
|
۱۳۹۴/۵/۶ |
|
۱۳۹۴/۵/۶ |
|
۱۳۹۴/۵/۶ |
|
۱۳۹۴/۵/۶ |
|
۱۳۹۴/۵/۶ |
|
۱۳۹۴/۴/۳۱ |
|
۱۳۹۴/۴/۳۱ |
|
۱۳۹۴/۴/۳۱ |
|
۱۳۹۴/۴/۳۱ |
|
۱۳۹۴/۴/۳۱ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۲۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۴/۲ |
|
۱۳۹۴/۴/۲ |
|
۱۳۹۴/۴/۲ |
|
۱۳۹۴/۴/۲ |
|
۱۳۹۴/۴/۲ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۷ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۳/۲ |
|
۱۳۹۴/۳/۲ |
|
۱۳۹۴/۳/۲ |
|
۱۳۹۴/۳/۲ |
|
۱۳۹۴/۳/۲ |
|
۱۳۹۴/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۴/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۴/۲/۹ |
|
۱۳۹۴/۲/۹ |
|
۱۳۹۴/۲/۹ |
|
۱۳۹۴/۲/۹ |
|
۱۳۹۴/۲/۹ |
|
۱۳۹۴/۲/۲ |
|
۱۳۹۴/۲/۲ |
|
۱۳۹۴/۲/۲ |
|
۱۳۹۴/۲/۲ |
|
۱۳۹۴/۲/۲ |
|
۱۳۹۴/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱/۱۸ |
|
۱۳۹۴/۱/۱۸ |
|
۱۳۹۴/۱/۱۸ |
|
۱۳۹۴/۱/۱۸ |
|
۱۳۹۴/۱/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۱۷ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۲ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۲ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۲ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۲۴ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۱۷ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۳/۹/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۹/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۹/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۹/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۹/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۹ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۹/۴ |
|
۱۳۹۳/۹/۴ |
|
۱۳۹۳/۹/۴ |
|
۱۳۹۳/۹/۴ |
|
۱۳۹۳/۹/۴ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۰ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۰ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۰ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۰ |
|
۱۳۹۳/۸/۲۰ |
|
۱۳۹۳/۸/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۸/۶ |
|
۱۳۹۳/۸/۶ |
|
۱۳۹۳/۸/۶ |
|
۱۳۹۳/۸/۶ |
|
۱۳۹۳/۸/۶ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۹ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۹ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۹ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۹ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۹ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۷/۱۵ |
|
۱۳۹۳/۷/۱۵ |
|
۱۳۹۳/۷/۱۵ |
|
۱۳۹۳/۷/۱۵ |
|
۱۳۹۳/۷/۱۵ |
|
۱۳۹۳/۷/۷ |
|
۱۳۹۳/۷/۷ |
|
۱۳۹۳/۷/۷ |
|
۱۳۹۳/۷/۷ |
|
۱۳۹۳/۷/۷ |
|
۱۳۹۳/۷/۲ |
|
۱۳۹۳/۷/۲ |
|
۱۳۹۳/۷/۲ |
|
۱۳۹۳/۷/۲ |
|
۱۳۹۳/۷/۲ |
|
۱۳۹۳/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۳/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۳/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۳/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۳/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۳/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۳/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۳/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۳/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۳/۲/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۲/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۲/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۲/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۲/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۳/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۲/۹ |
|
۱۳۹۳/۲/۹ |
|
۱۳۹۳/۲/۹ |
|
۱۳۹۳/۲/۹ |
|
۱۳۹۳/۲/۹ |
|
۱۳۹۳/۲/۲ |
|
۱۳۹۳/۲/۲ |
|
۱۳۹۳/۲/۲ |
|
۱۳۹۳/۲/۲ |
|
۱۳۹۳/۲/۲ |
|
۱۳۹۳/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱/۱۹ |
|
۱۳۹۳/۱/۱۹ |
|
۱۳۹۳/۱/۱۹ |
|
۱۳۹۳/۱/۱۹ |
|
۱۳۹۳/۱/۱۹ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۶ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱ |
|
۱۳۹۲/۱۱/۱ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۲۴ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۲۴ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۲۴ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۲۴ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۲۴ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۱۸ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۱۸ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۹ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۷ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۷ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۷ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۷ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۷ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۷ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۷ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۹/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۹/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۹/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۹/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۹/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۹/۶ |
|
۱۳۹۲/۹/۶ |
|
۱۳۹۲/۹/۶ |
|
۱۳۹۲/۹/۶ |
|
۱۳۹۲/۹/۶ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۵ |
|
آفران: آفريقاي جنوبي اولين ايستگاه اجلاس كميسيون مشترك دولت تدبير و اميد |
۱۳۹۲/۸/۱۸ |
۱۳۹۲/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۲/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۲/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۲/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۲/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۷ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۳ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۷/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۷/۹ |
|
۱۳۹۲/۷/۹ |
|
۱۳۹۲/۷/۹ |
|
۱۳۹۲/۷/۹ |
|
۱۳۹۲/۷/۹ |
|
۱۳۹۲/۷/۱ |
|
۱۳۹۲/۷/۱ |
|
۱۳۹۲/۷/۱ |
|
۱۳۹۲/۷/۱ |
|
۱۳۹۲/۷/۱ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۶/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۶/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۶/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۶/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۶/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۶/۶ |
|
۱۳۹۲/۶/۶ |
|
۱۳۹۲/۶/۶ |
|
۱۳۹۲/۶/۶ |
|
۱۳۹۲/۶/۶ |
|
۱۳۹۲/۶/۲ |
|
۱۳۹۲/۶/۲ |
|
۱۳۹۲/۶/۲ |
|
۱۳۹۲/۶/۲ |
|
۱۳۹۲/۶/۲ |
|
۱۳۹۲/۵/۲۶ |
|
۱۳۹۲/۵/۲۶ |
|
۱۳۹۲/۵/۲۲ |
|
۱۳۹۲/۵/۲۲ |
|
۱۳۹۲/۵/۲۲ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۵/۶ |
|
۱۳۹۲/۵/۶ |
|
۱۳۹۲/۵/۶ |
|
۱۳۹۲/۵/۶ |
|
۱۳۹۲/۵/۶ |
|
۱۳۹۲/۴/۳۰ |
|
۱۳۹۲/۴/۳۰ |
|
۱۳۹۲/۴/۳۰ |
|
۱۳۹۲/۴/۳۰ |
|
۱۳۹۲/۴/۳۰ |
|
۱۳۹۲/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۲/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۲/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۲/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۲/۴/۱۸ |
|
آفران: گزارش تحليلي بر سفر رئيس جمهور ايالات متحده آمريكا به آفريقا |
۱۳۹۲/۴/۱۶ |
۱۳۹۲/۴/۴ |
|
۱۳۹۲/۴/۴ |
|
۱۳۹۲/۴/۴ |
|
۱۳۹۲/۴/۴ |
|
۱۳۹۲/۴/۴ |
|
۱۳۹۲/۴/۲ |
|
۱۳۹۲/۴/۲ |
|
۱۳۹۲/۴/۲ |
|
۱۳۹۲/۴/۲ |
|
۱۳۹۲/۴/۲ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۳/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۳/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۳/۶ |
|
۱۳۹۲/۳/۴ |
|
۱۳۹۲/۳/۴ |
|
۱۳۹۲/۳/۴ |
|
۱۳۹۲/۳/۴ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۱۱ |
|
۱۳۹۲/۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۲/۷ |
|
۱۳۹۲/۱/۳۱ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۱/۷ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۲۲ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۲۲ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۲۲ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۲۲ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۲۲ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۹ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۹ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۹ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۹ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۱ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۴ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۴ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۴ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۴ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۴ |
|
۱۳۹۱/۹/۲۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۲۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۲۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۲۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۲۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۹/۵ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۸/۹ |
|
۱۳۹۱/۸/۹ |
|
۱۳۹۱/۸/۹ |
|
۱۳۹۱/۸/۹ |
|
۱۳۹۱/۷/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۷/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۷/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۷/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۷/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۷/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۷/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۷/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۷/۳ |
|
۱۳۹۱/۷/۳ |
|
۱۳۹۱/۷/۳ |
|
۱۳۹۱/۷/۱ |
|
۱۳۹۱/۶/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۶/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۶/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۶/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۶/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۶/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۱/۶/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۶/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۶/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۶/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۶/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۶/۱۲ |
|
۱۳۹۱/۶/۷ |
|
۱۳۹۱/۶/۷ |
|
۱۳۹۱/۶/۷ |
|
۱۳۹۱/۶/۷ |
|
۱۳۹۱/۶/۶ |
|
۱۳۹۱/۶/۶ |
|
۱۳۹۱/۶/۱ |
|
۱۳۹۱/۶/۱ |
|
۱۳۹۱/۶/۱ |
|
۱۳۹۱/۶/۱ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۷ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۷ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۵/۹ |
|
۱۳۹۱/۵/۹ |
|
۱۳۹۱/۵/۸ |
|
۱۳۹۱/۵/۸ |
|
۱۳۹۱/۵/۷ |
|
۱۳۹۱/۵/۷ |
|
۱۳۹۱/۵/۴ |
|
۱۳۹۱/۵/۴ |
|
۱۳۹۱/۵/۳ |
|
۱۳۹۱/۵/۳ |
|
۱۳۹۱/۵/۱ |
|
۱۳۹۱/۵/۱ |
|
۱۳۹۱/۴/۳۱ |
|
۱۳۹۱/۴/۳۱ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۵ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۵ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۰ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۰ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۷ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۷ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۲ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۲ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۴/۷ |
|
۱۳۹۱/۴/۷ |
|
۱۳۹۱/۴/۶ |
|
۱۳۹۱/۴/۶ |
|
۱۳۹۱/۴/۶ |
|
۱۳۹۱/۴/۵ |
|
۱۳۹۱/۴/۵ |
|
۱۳۹۱/۴/۴ |
|
۱۳۹۱/۴/۴ |
|
۱۳۹۱/۴/۳ |
|
۱۳۹۱/۴/۳ |
|
۱۳۹۱/۳/۳۱ |
|
۱۳۹۱/۳/۳۱ |
|
۱۳۹۱/۳/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۳/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۲ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۱ |
|
آفران: میزان موفقیت اخوان المسلمین در بازیابی پایگاه مردمی خود |
۱۳۹۱/۳/۲۱ |
۱۳۹۱/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۰ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۰ |
|
۱۳۹۱/۳/۱۷ |
|
آفران: بروز اعتراضات در مصر و نشانه رفتن نامزدی نخست وزیر مبارک |
۱۳۹۱/۳/۱۷ |
۱۳۹۱/۳/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۳/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۳/۱۳ |
|
آفران: وجوب توافق بین اخوان و نیروهای انقلابی علیه احمد شفیق |
۱۳۹۱/۳/۱۳ |
۱۳۹۱/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۳/۹ |
|
۱۳۹۱/۳/۸ |
|
۱۳۹۱/۳/۷ |
|
۱۳۹۱/۳/۷ |
|
۱۳۹۱/۳/۶ |
|
۱۳۹۱/۳/۳ |
|
آفران: انتخابات مصر صحنه پراکندگی آراء میان دو مجموعه اسلام گرا و مدنی |
۱۳۹۱/۳/۳ |
۱۳۹۱/۳/۳ |
|
۱۳۹۱/۳/۲ |
|
۱۳۹۱/۳/۱ |
|
۱۳۹۱/۲/۳۱ |
|
۱۳۹۱/۲/۳۰ |
|
آفران: شعارهای انتخاباتی برخی نامزدهای برجسته انتخابات ریاست جمهوری مصر |
۱۳۹۱/۲/۳۰ |
۱۳۹۱/۲/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۲/۲۵ |
|
۱۳۹۱/۲/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۲/۲۳ |
|
۱۳۹۱/۲/۲۰ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۷ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۲ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۲/۹ |
|
۱۳۹۱/۲/۵ |
|
۱۳۹۱/۲/۴ |
|
۱۳۹۱/۲/۳ |
|
۱۳۹۱/۲/۲ |
|
۱۳۹۱/۱/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۹ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۸ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۳ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۲ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۱/۱/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۱/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۱/۱۵ |
|
۱۳۹۱/۱/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۱/۷ |
|
۱۳۹۱/۱/۶ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۲۱ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۲۰ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۱۵ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۱۳ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۹ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۸ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۷ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۶ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۳ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۲ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۱ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۳۰ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۱۰ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۹ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۸ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۵ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۲۶ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۲۵ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۲۱ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۸ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۴ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۳ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۱ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۰ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۶ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۵ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۳ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۶ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۲ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۱ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۰ |
|
۱۳۹۰/۹/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۹/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۹/۹ |
|
۱۳۹۰/۹/۸ |
|
۱۳۹۰/۹/۷ |
|
۱۳۹۰/۹/۶ |
|
۱۳۹۰/۹/۵ |
|
۱۳۹۰/۹/۲ |
|
۱۳۹۰/۹/۱ |
|
۱۳۹۰/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۸/۲۵ |
|
۱۳۹۰/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۰/۸/۱۱ |
|
۱۳۹۰/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۰/۸/۸ |
|
۱۳۹۰/۸/۳ |
|
۱۳۹۰/۸/۲ |
|
۱۳۹۰/۷/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۷/۲۶ |
|
۱۳۹۰/۷/۲۵ |
|
۱۳۹۰/۷/۲۴ |
|
۱۳۹۰/۷/۱۸ |
|
۱۳۹۰/۷/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۷/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۷/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۷/۹ |
|
۱۳۹۰/۷/۶ |
|
۱۳۹۰/۷/۵ |
|
۱۳۹۰/۷/۳ |
|
۱۳۹۰/۶/۳۰ |
|
۱۳۹۰/۶/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۶/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۶/۲۶ |
|
۱۳۹۰/۶/۲۲ |
|
۱۳۹۰/۶/۲۰ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۵ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۴ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۳ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۶/۸ |
|
۱۳۹۰/۶/۷ |
|
۱۳۹۰/۶/۶ |
|
۱۳۹۰/۶/۶ |
|
۱۳۹۰/۶/۵ |
|
۱۳۹۰/۶/۲ |
|
۱۳۹۰/۶/۱ |
|
۱۳۹۰/۵/۳۰ |
|
۱۳۹۰/۵/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۵/۲۴ |
|
۱۳۹۰/۵/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۵/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۵/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۵/۲۲ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۸ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۰ |
|
۱۳۹۰/۵/۹ |
|
۱۳۹۰/۵/۸ |
|
۱۳۹۰/۵/۸ |
|
۱۳۹۰/۵/۵ |
|
۱۳۹۰/۵/۴ |
|
۱۳۹۰/۵/۳ |
|
۱۳۹۰/۵/۳ |
|
۱۳۹۰/۵/۲ |
|
۱۳۹۰/۵/۱ |
|
۱۳۹۰/۵/۱ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۵ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۲ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۵ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۵ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۴ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۴ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۳ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۳ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۱ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۱ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۱ |
|
۱۳۹۰/۴/۸ |
|
۱۳۹۰/۴/۸ |
|
۱۳۹۰/۴/۷ |
|
آفران: نشانه های “همه پرسی نظامی" درباره رئیس جمهور آینده مصر |
۱۳۹۰/۴/۶ |
۱۳۹۰/۴/۶ |
|
۱۳۹۰/۴/۵ |
|
۱۳۹۰/۴/۵ |
|
۱۳۹۰/۴/۴ |
|
۱۳۹۰/۴/۴ |
|
۱۳۹۰/۴/۴ |
|
۱۳۹۰/۴/۲ |
|
۱۳۹۰/۴/۱ |
|
۱۳۹۰/۴/۱ |
|
۱۳۹۰/۳/۳۱ |
|
۱۳۹۰/۳/۳۱ |
|
۱۳۹۰/۳/۳۰ |
|
۱۳۹۰/۳/۳۰ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۵ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۵ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۴ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۴ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۰/۳/۹ |
|
۱۳۹۰/۱/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۱/۲۷ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۱۴ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۲۳ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۶ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۳ |
|
۱۳۸۹/۱۰/۲۵ |
|
۱۳۸۹/۱۰/۱۵ |
|
۱۳۸۹/۱۰/۱۱ |
|
۱۳۸۹/۱۰/۴ |
|
۱۳۸۹/۹/۲۹ |
|
۱۳۸۹/۹/۲۷ |
|
۱۳۸۹/۹/۲۳ |
|
۱۳۸۹/۹/۲۳ |
|
۱۳۸۹/۹/۲۰ |
|
۱۳۸۹/۹/۱۸ |
|
۱۳۸۹/۹/۱۷ |
|
۱۳۸۹/۹/۱۷ |
|
۱۳۸۹/۹/۱۶ |
|
۱۳۸۹/۸/۲۳ |
|
۱۳۸۹/۸/۸ |
|
۱۳۸۹/۸/۱ |
|
۱۳۸۹/۷/۲۴ |
|
۱۳۸۹/۷/۱۷ |
|
۱۳۸۹/۷/۳ |
|
۱۳۸۹/۶/۲۷ |
|
۱۳۸۹/۶/۲۱ |
|
۱۳۸۹/۶/۱۳ |
|
۱۳۸۹/۶/۶ |
|
۱۳۸۹/۵/۳۰ |
|
۱۳۸۹/۵/۲۳ |
|
۱۳۸۹/۵/۱۶ |
|
۱۳۸۹/۵/۹ |
|
۱۳۸۹/۵/۲ |
|
۱۳۸۹/۴/۲۶ |