شمال آفريقا
1- به گزارش خبرگزاري الاخبار موريتاني؛ قرار است تا در اواخر اكتبر سال ميلادي جاري كنفرانسي بين المللي در پاريس به منظور تصميم گيري در مورد آينده صحراي باختري برگزار گردد. بر پايه اين گزارش، كنفرانس مذكور با هدف بسيج ميداني كليه فعالان حقوق بشر اعم از هيئتها، سازمانهاي بين المللي و افراد سرشناس برگزار خواهد شد. به گزارش سازمان ديده بان حقوق بشر كه مسئوليت برگزاري اين كنفرانس را به عهده گرفته، كليه دولتهاي ذينفع در مسئله صحراي باختري از جمله: موريتاني، الجزاير، اسپانيا، فرانسه، ايالات متحده آمريكا و فرستاده ويژه سازمان ملل به صحراي باختري در اين نشست حضور خواهند داشت. در اين نشست همچنين نمايندگاني از برخي سازمان هاي منطقهاي و بين المللي همچون اتحاديه عرب، اتحاديه آفريقا، اتحاديه عدم تعهد و اتحاديه اروپا نيز حضور خواهند داشت.
2- به گزارش خبرگزاري آزاد موريتاني به نقل از روابط عمومي شركت بين المللي حفاري اورانيوم "Aura Energy"؛ تحقيقات انجام شده توسط اين شركت در موريتاني حاكي از وجود مخازن عظيم اورانيوم در شمال اين كشور است. بر پايه اين خبر، منطقه "اركيبات" در شمال موريتاني قابليت تبديل شدن به "قلعه اورانيوم" در غرب آفريقا را دارا ميباشد.
3- به گزارش شبكه رسانه اي امين به نقل از روزنامه سوداني الاخبار، شركاي حكومت ائتلافي سودان توافق كردند كه همه پرسي جنوب سودان 6 ماه به تاخيربيافتد. به گفته منابع آگاه، اين توافق حاصل مذاكرات شركاي حكومت كه اخيراً با حضور باقان اموم دبيركل جنبش خلق و نافع علي نافع معاون رهبر حزب حاكم در قاهره برگزار شد، مي باشد. روزنامه الاخبار به نقل از منابع آگاه اعلام كرد، تصميم تاخير در همه پرسي، چهارشنبه آينده به صورت رسمي اعلام مي شود. در همين راستا، كميسارياي همه پرسي نيز اعلام كرد كه به علت تاخير در تعيين دبيركل اين كميساريا، امكان تاخير در برگزاري همه پرسي وجود دارد.
4- رييس جمهور موريتاني در تاريخ 89/05/18 با يكي از اعضاي "مجمع ملي جبهه آزادي بخش پوليساريو" و "فرستاده سازمان ملل" در خصوص مسئله صحراي باختري ديدار كرد. در اين ديدار كه در كاخ رياست جمهوري موريتاني در نواكشوت برگزار شد؛ پيرامون راههاي حل و فصل مسئله صحراي باختري و نقش موريتاني در اين قضيه سخناني به ميان آمد.
5- به گزارش شبكه رسانه اي امين به نقل از پايگاه مرايا اف ام؛ محمد ابراهيم خليل رئيس كميته ملي همه پرسي جنوب سودان در گفتگوي مطبوعاتي گفت كه درخواست براي تاخير در همه پرسي موضوعي سياسي است و كميته همه پرسي بنا بر توافق نامه صلح و قانون انتقالي و قانون همه پرسي، وظيفه حقوقي و قانوني دارد. خليل افزود: كميسارياي همه پرسي، كميته هاي عالي ايالت هاي جنوبي را در حدود 80 درصد تشكيل داده است. وي در ادامه به توافق نامه هايي كه كميسارياي همه پرسي با سازمان ملل و برنامه هاي توسعه سازمان ملل و كمك هاي آمريكا براي ارائه حمايت هاي فني و لجستيكي براي اجراي عمليات همه پرسي منعقد كرده است، اشاره نمود.
6- شركت دولتي نفت سودان (سوداپت Sudapet)، كه در حال حاضر بيش از هشتاد درصد سوخت مصرفي اتيوپي را تأمين مي كند، از ماه آينده ميلادي – حداق براي يك سال – به تنها تأمين كننده سوخت اين كشور تبديل خواهد شد. بر اساس قراردادي كه اوايل سال جاري ميلادي ميان دو دولت به امضا رسيد، از اين پس 100% بنزين و ساير انواع سوخت مصرفي اتيوپي از سودان وارد خواهد شد و نياز كشور به نفت خاورميانه به طور كامل قطع خواهد شد.
7- به گزارش خبرگزاري "الاخبار" موريتاني؛ منابع آگاه تغييرات ايجاد شده در ارتش موريتاني را شامل فرماندهان درجه دو و فرماندهان مناطق نظامي اعلام كردند. برپايه اين گزارش، تغييرات مذكور اندكي پس از عمليات نظامي ارتش موريتاني به حمايت فرانسه بر عليه عناصر القاعده به وقوع پيوسته است.
8- جنبش آزادي بخش خلق سودان با ارائه تصاوير بالگرد وابسته به خطوط هوايي سودان كه از 3 روز پيش توقيف شده است، مدعي شد كه اين بالگرد حامل كمكهاي دولت سودان به «جرج اتور» يكي از فرماندهان شورشي اين جنبش بوده است. «ملاك ايوان»، سخنگوي ارتش جنوب سودان گفت: اين هواپيما در فرودگاه «فلج» در استان «اعالي النيل» واقع در جنوب سودان توقيف شد و حامل تجهيزات و نيروهاي وابسته به ژنرال «جرج اتور» است. باقان اموم، دبيركل جنبش آزادي بخش خلق سودان و وزير صلح دولت جنوب سودان در كنفرانس مطبوعاتي مدعي شد: در هشتم ماه جاري بالگردي از خرطوم در فرودگاه «فلج» به زمين نشست و سپس به «فنجاك» يكي از مناطق درگيري نيروهاي ارتش جنوب سودان و «جورج اتور» از اعضاي سابق ارتش خلق كه در اعتراض به نتايج انتخابات در جنوب سودان دست به شورش عليه دولت خودمختار جنوب زد، رفت. باقان در ادامه اشاره كرد كه دولت جنوب تحقيقات پيرامون اين پرونده را آغاز كرده و نتايج اوليه نشان داد كه طرف هايي در خرطوم در حمايت از «اتور» دست داشته اند. باقان اموم اين حادثه را خطرناك توصيف كرد و گفت: رئيس دولت جنوب خواستار تحقيقات بيشتر و همچنين احاله متهمين به محاكمه در جنوب شده است و سازمان ملل و اتحاديه آفريقا و كميته عقلاي آفريقا به رياست تامبو امبكي را به اعتبار اين كه اين موضوع مربوط به بي ثبات كردن جنوب و ناامن كردن اين منطقه و از بين بردن صلح و مانع تراشي بر سر راه همه پرسي، در جريان واقعه گذاشته است.
9- به گزارش خبرگزاري "الاخبار" موريتاني؛ جناح افراط گراي القاعده مغرب اسلامي به رهبري "عبدالحميد ابوزيد" الجزايري تهديد كرد كه دو گروگان اسپانيايي نزد خود را اعدام خواهد كرد. اين گروهك تروريستي پيش از اين، دو گروگان غربي را نيز اعدام كرده بود.
10- به گزارش خبرگزاري "الاخبار" موريتاني؛ منابع آگاه در موريتاني از انتقال "عمر الصحراوي" متهم پرونده گروگان گيري اتباع اسپانيايي در موريتاني به كشور مالي خبر دادند. بر پايه اين گزارش سفر اخير "عابدين ولد بلخير" وزير دادگستري موريتاني به باماكو پايتخت مالي در راستاي انتقال اين متهم به گروگان گيري به موجب توافق قبلي ميان دو كشور صورت گرفته است.
11- جلسه فوق العاده دفتر سياسي جنبش خلق، بر برگزاري همه پرسي در زمان معين آن و همچنين حل بحران انتخاب دبيركل كميسارياي همه پرسي تاكيد كرد. جنبش آزادي بخش خلق سودان كه براي بحث و گفتگو درباره سه پرونده تشكيل جلسه داده بود، بار ديگر بر ضرورت برگزاري همه پرسي تعيين سرنوشت در زمان معين آن در ژانويه سال آينده تاكيد و از حزب كنگره ملي خواست تا در سريع ترين وقت ممكن، بحران انتخاب دبيركل كميسارياي همه پرسي را حل كند. جنبش خلق بر تصدي يك فرد جنوبي بر دبيرخانه كميساريا اصرار مي ورزد. جلسه دفتر سياسي جنبش خلق همچنين نسبت به خطرناك بودن اوضاع در منطقه نفت خيز آبيه و حضور شبه نظاميان در اين منطقه كه در تلاشند تا چند دستگي بين شهروندان ايجاد كنند، هشدار داد. باقان اموم دبيركل جنبش خلق پس از اين نشست در گفتگوي مطبوعاتي بار ديگر تاكيد كرد در صورتي كه همه پرسي در زمان معين برگزار نشود، توافق نامه صلح مكانيزم هاي ديگري به جاي همه پرسي قرار داده است. وي در ادامه افزود: دولت جنوب يا جنبش خلق هيچ گونه درخواستي براي تاخير در همه پرسي از طرف كميسارياي همه پرسي دريافت نكرده است. پرونده هاي بحران دارفور، مشورت مردمي در دو استان جنوب كردوان و نيل آبي و تغييرات دموكراتيك از جمله مسائل ديگري بود كه در نشست هاي فوق العاده دفتر سياسي جنبش خلق مورد بررسي قرار گرفت.
12- به گزارش شبكه رسانهاي امين به نقل از روزنامه "الخبر" الجزاير؛ يكي از مقامات ارشد سفارت آمريكا در الجزاير هرگونه افزايش حجم نيروهاي امنيتي آمريكا را در منطقه ساحل و صحراي آفريقا تكذيب نمود. "جان براون" مسئول اطلاع رساني سفارت آمريكا در الجزاير در حاشيه نشست مطبوعاتي در كنسول گري آمريكا در الجزاير خاطر نشان ساخت: "اخبار زيادي مبني بر نقش خيالي سازمان اطلاعات مركزي آمريكا در ساحل و شمال آفريقا شايع شده كه همگي پوچ و بيپايه ميباشند". لازم به ذكر است كه اخيراً مقالهاي تحت عنوان "افزايش حضور نيروهاي امنيتي آمريكا در منطقه ساحل و صحراي آفريقا" به انتشار رسيد كه در آن اشاره شده بود كه نيروهاي امنيتي آمريكا به بهانه مبارزه با تروريسم در تلاش براي نفوذ در ميان قبايل اين مناطق از آفريقاي شمالي هستند.
13- به گزارش خبرگزاري مستقل "موريتانيد"؛ وزير امور خارجه فرانسه در مصاحبه با راديو بينالمللي فرانسه اعلام كرد: اقدامات موريتاني در مبارزه با تروريسم اين كشور را به الگوي كشورهاي منطقه ساحل آفريقا تبديل كرده است. وي همچنين در ادامه افزود: من شخصاً با 2000 فرانسوي مقيم موريتاني ديدار كرده و خواهان حفظ جوانب امنيتي از ايشان شدهام.
14- عمر البشير رئيس جمهور سودان در نشستي كه براي بررسي مقدمات برگزاري همه پرسي برگزار شده بود و جنبش آزادي بخش خلق سودان و برخي احزاب مخالف آن را تحريم كرده بودند، احزاب و نيروهاي سياسي اين كشور را به اتحاد مواضع و تشكيل جبههاي يكپارچه براي حمايت از وحدت ملي فراخواند. البشير تاكيد كرد كه وحدت توام با جنگ داخلي به منافع تمام سوداني ها چه در شمال و چه در جنوب آسيب وارد خواهد كرد. وي گفت: سودان تقسيم شده به دو كشور نخواهند توانست در صلح و آرامش زندگي كند و اين بدترين گزينه ممكن خواهد بود. رئيس جمهور سودان افزود: اصلي كه اجراي همه پرسي بر اساس آن شكل گرفت، صلح بود و پايان اين همه پرسي نيز بايد به صلح ختم شود. وي بر وضوح موضع دولت كه همان ايمان به وحدت داوطلبانه به عنوان گزينه طبيعي و سياسي كه ضامن پيشرفت اقتصادي، اجتماعي و سياسي مردم سودان است، تاكيد كرد و پرسيد: آيا اين گزينه ممكن است. وي در پاسخ به اين پرسش گفت: بله ممكن است بلكه يك وظيفه ملي است كه در اولويت اول قرار دارد.
15- به گزارش خبرگزاري "الاخبار" موريتاني؛ دولت اسپانيا پس از تاخيري يك روزه در روز دوشنبه از آزادي گروگانهاي اسپانيايي نزد القاعده خبر داد. اين در حالي است كه پيش از اين، هر گونه آزادي گروگانها از سوي دولت اسپانيا نفي ميشد.
16- پس از خريد 11 جنگنده نظامي توسط ارتش جنبش خلق، كنگره ملي، اين جنبش را به زمينه چيني براي آغاز جنگ مجدد بين شمال و جنوب متهم كرد. كنگره ملي بر اين باور است كه جنبش خلق تمامي دارايي هايي كه پس از توافق نامه صلح فراگير به دست آورده، صرف خريد تسليحات و تجهيزات نظامي كرده است. كنگره ملي اين اقدامات را گامي در راستاي ناكامي جنبش خلق در ديكته كردن ديدگاه جدايي طلبانه خود در جنوب توصيف كرد. قطبي المهدي دبير سازمان هاي حزب حاكم در نشست خبري گفت جنبش خلق به جاي اينكه به مشكلات جنوب بپردازد، دارايي هاي خود را صرف خريد هواپيما و تجهيزات نظامي مي كند. المهدي اين اقدام را ناشي از تفكر غلط دانست و آن را تلاشي جهت شروع مجدد جنگ توصيف كرد. وي گفت: اين پيامي واضح است كه همه بايد مضمون آن را بفهمند.
المهدي معتقد است كه جنبش خلق با وضعيت دشواري درباره انتخاب گزينه جدايي نه تنها در برابر افكار عمومي جنوبي ها، بلكه حتي در داخل خود مواجه است. به نظر المهدي جنوب اكنون با جنگ، فقر و جبهه بندي حتي بين رهبران اين جنبش و تنش و درگيري در ارتش خلق روبه رو است و به جاي پرداختن به اين مسائل و برقراري صلح و امنيت و توسعه در جنوب مقدمات جنگ را آماده مي كند.
17- به گزارش شبكه رسانهاي امين به نقل از خبرگزاري "الاخبار" موريتاني؛ انفجار يك خودروي انتحاري در پادگان نظامي شهر "النعمة" در شرق موريتاني منجر به كشته و زخمي شدن 3 نظامي موريتانيايي شد. به گزارش خبرنگار خبرگزاري الاخبار، اين اقدام كه براي اولين بار در موريتاني اتفاق افتاده، توسط انفجار يك خودروي "لندكروز" به انجام رسيد و منجر به تخريب ساختمان منزل فرماندار و درب شرقي پادگان شهر گرديده است.
18- طرفدران دكتر محمد البرادعي فعاليت هاي خود را در استان هاي «بحرالاحمر»، «الاقصر»، «اسوان»، «الشرقيه» و«قنا» براي توزيع پوسترهاي «پروژه تغيير» كه افراد را به امضاي بيانيه «با هم تغيير خواهيم داد» دعوت مي كند، شدت بخشيده اند. به گزارش شبكه رسانه اي امين به نقل از پايگاه مصري الشروق؛ منابع نزديك البرادعي اعلام كرده اند كه براي اولين بار پس از ورود البرادعي به عرصه سياسي مصر 20 هزار پوستر كه حاوي تصاوير البرادعي است، در اين استان ها پخش شده است. در اين پوسترها تصوير البرادعي در كنار پرچم مصر ديده مي شود كه عبارت «با هم تغيير خواهيم داد و بيانيه تغيير را امضا كن» بر روي آن نوشته شده است. در همين راستا تعداد امضاهاي برگه اي و امضاهاي الكتروني براي بيانيه تغيير «با هم تغيير خواهيم داد» بالغ بر 832 هزار امضا بوده است.
19- خبرگزاری رسمی سودان اعلام کرد مقامات انرژی سودان سرگرم مذاکره با آژانس بین المللی انرژی اتمی سازمان ملل متحد درباره طرح هایی برای احداث اولین نیروگاه هسته ای این کشور هستند. به گزارش سونا، كارشناسان آژانس در حال گفتگو درباره دو راکتور یک نیروگاه برق و یک راکتور تحقیقاتی هستند که آژانس بین المللی انرژی اتمی با آن موافقت کرده است. «آیهان اورنسل» سخنگوی آژانس بین المللی انرژی اتمی در وین نيز تایید کرد، کارشناسان این آژانس در سودان سرگرم گفتگو هستند و موضوع گفت و گوی آن ها راکتورهای تحقیقاتی است. وي افزود آژانس بین المللی انرژی اتمی در این خصوص تنها می تواند توصیه کند و هیات های مختلفی را به این کشور اعزام کند، اما تصمیم گیری درباره احداث راکتورها به عهده این کشور است.
20- رئيس جمهور سودان پس از چاد كه عضو كشورهاي امضا كننده پيمان رم بود، با سفر به كشور كنيا بار ديگر ديوان كيفري بينالمللي كه وي را به ارتكاب جنايت هاي جنگي و جنايت عليه بشريت و نسل كشي در دارفور متهم و حكم بازداشت وي را صادر كرده بود، به چالش كشيد. ديدار عمر البشير از كنيا بنا بر دعوت مواي كيباكي، همتاي كنيايي وي براي حضور در مراسم امضاي قانون اساسي جديد كنيا انجام و عمر البشير رئيس جمهور سودان در مراسم تصويب قانون اساسي جديد كنيا در نايروبي پايتخت اين كشور شركت كرد. مصطفي عثمان، مشاور البشير و علي كرتي وزير امور خارجه سودان و همچنين محمد عطا رئيس دستگاه هاي اطلاعاتي سودان، رئيس جمهور سودان را در اين سفر همراهي ميكردند.
21- به گزارش شبكه رسانهاي امين به نقل از روزنامه "الخبر" الجزاير؛ "السيد محرز العماري" رئيس كميته الجزايري حمايت از حقوق ملت صحراي باختري از برگزاري كنفرانس بينالمللي حمايت از حقوق ملتها در مقاومت در اوايل مهرماه آينده خبر داد. در اين كنفرانس بيش از 200 نماينده از هيئتهاي بينالمللي رسمي و غير رسمي، جامعه مدني و سياسي، مدافعان حقوق بشر از سراسر دنيا گردهم جمع خواهند شد. به گفته مدير اجرايي كنفرانس؛ اين نشست به منظور حمايت از حقوق ملت صحراي باختري در تعيين سرنوشت سياسي و استقلال كشورشان برگزار خواهد شد.
22- «صفوت الشريف» دبيركل حزب ملي حاكم مصر در گفتگو با سردبير مجله «المصور» اعلام كرد كه اجماع درون حزبي در مورد كانديداتوري «حسني مبارك» رئيس جمهور اين كشور براي انتخابات رياستجمهوري سال آينده وجود دارد، البته موضوع قطعي كانديداتوري به تصميم خود رئيسجمهور بستگي دارد. وي در سخنان قابل تامل افزود: حزب با امضاهايي كه به اسم دبير سياست هاي حزب جمع آوري مي شود، ارتباطي ندارد و در يك بحث درون حزبي به اين پديده پرداخته ايم و حتي از ابراهيم كامل كه يك سرمايه دار است راجع به تامين سرمايه اين اقدام سوال كرده ايم كه وي حمايت از جمع آوري امضاها را تكذيب كرده است. وي با اشاره به اجماع در داخل حزب حاكم در مورد رياست جمهوري مبارك گفت: ما فقط منتظر تصميم خود رئيسجمهور در اين زمينه هستيم. درباره انتخابات پارلماني آينده و آمادگي هاي حزب براي ورود به اين انتخابات، الشريف گفت: انتخابات، شفاف، سالم و بي طرفانه برگزار خواهد شد و حزب براي تمامي كرسي ها در تمامي حوزه ها نامزد معرفي خواهد كرد و از هيچ كرسي نخواهد گذشت تا اكثريت كرسي ها را از آن خود كند و بدين ترتيب ثبات سياسي و قانونگذاري در كشور را تضمين نمايد. وي همچنين انعقاد هر گونه توافق نامه با احزاب الوفد و يا هرگونه ارتباط گيري با اخوان المسلمين را رد كرد.
23- به گزارش شبكه رسانهاي به نقل از خبرگزاري "الاخبار" موريتاني؛ سفير آمريكا در ديدار با وزير امور اسلامي موريتاني، خواهان بررسي راه هاي تحكيم روابط دوجانبه خصوصاً در امور اسلامي شد. در اين ديدار كه در دفتر وزير امور اسلامي موريتاني برگزار شد، علاوه بر سفير آمريكا در موريتاني، خانم "فرح بادنيت" يكي از اساتيد اسلام شناس دانشگاه كانادايي"آلبرتا" نيز حضور داشت.
خانم "بانديت" به عنوان يك مسيحي مسلمان شده در اين ديدار از تجربه موريتاني در مبارزه با تروريسم و تلاش علماي موريتاني و شخصيتهاي تاثير گذار در جامعه موريتاني اظهار شادماني كرد.
24- نهاد رياست جمهوري سودان به رياست عمرالبشير رئيس جمهور سودان و دو معاونش يعني سلواكر ميارديت رئيس دولت جنوب و رئيس جنبش خلق و علي عثمان طه معاون دوم رئيس جمهور در نشست اخير خود كه در خارطوم برگزار شد، با تاكيد بر ضرورت برگزاري همه پرسي در موعد مقرر و لزوم نظارت بين المللي بر روند همه پرسي، كميته اي سياسي براي حل مشكلات پيش روي ترسيم مرزها بين شمال و جنوب تشكيل داد.
25- به گزارش خبرگزاري "ريم مديا" موريتاني؛ يكي از فرماندهان آفريكوم كه خواست نامش فاش نشود در آخرين اظهارات خود اعلام كرد: كشور مالي نقش موثري در استمرار فعاليت القاعده مغرب اسلامي در صحراي آفريقا دارد. وي در ادامه افزود: كشور مالي همپيمان القاعده در رويارويي با اروپاست؛ زيرا معامله با القاعده در حقيقت به معناي تشويق اين گروه تروريستي براي استمرار فعاليت هاي شان در منطقه ميباشد.
26- به نظر پاياني بر تبليغات نامزدهاي انتخابات رياست جمهوري مصر قابل تصور نيست، به گونه اي كه پس از آغاز تبليغات جمال مبارك، محمد البرادعي و ايمن نور اين بار نوبت به عمرسليمان رئيس دستگاه هاي امنيتي مصر رسيد تا تصاوير وي براي اولين بار در خيابان هاي قاهره براي نامزدي در انتخابات رياست جمهوري منتشر شود. در حالي كه هنوز يك سال ديگر تا آغاز رقابتهاي انتخاباتي رياستجمهوري مصر در سپتامبر 2011 ميلادي باقي مانده، ستاد تبليغاتي «عمر سليمان» رئيس دستگاه هاي اطلاعاتي اين كشور نيز مانند ديگر نامزد هاي احتمالي، فعاليت هاي تبليغاتي خود را براي معرفي وي آغاز كرد. ستاد تبليغاتي عمرسليمان با شعار «جانشين واقعي» وارد عرصه تبليغات انتخاباتي رياست جمهوري مصر شده است. یک گروه مصری که هنوز هویت آن مشخص نشده، روز پنجشنبه 89/06/11 با چسباندن پوسترهای عمر سلیمان بر روی دیوارهای خیابانهای قاهره و انتخاب عنوان "عمر سلیمان، جانشین حقیقی برای ریاست جمهوری" نامزدی او را برای ریاست جمهوری مصر رسماً اعلام کردند.
27- جمال مبارك كه دبير سياستهاي حزب ملي مصر است، در سفر حسني مبارك به واشنگتن وي را همراهي كرد كه اين امر اعتراض بسياري از مخالفان موروثي شدن قدرت در اين كشور را برانگيخت. گفتگوها درباره آغاز مذاكرات مستقيم محمود عباس رئيس تشكيلات خودگردان فلسطين با بنيامين نتانياهو نخست وزير رژيم صهيونيستي روز پنج شنبه مورخ 89/06/11 در واشنگتن با حضور باراك اوباما و حسني مبارك روساي جمهوري آمريكا و مصر و عبدالله دوم شاه اردن از سرگرفته شد.
28- بر اساس سند مهمي كه موسسه تبلیغاتی بلومبرگ در نیویورک منتشر کرد، دولت جنوب سودان ده بالگرد روسی از نوع «ام آي 17» ساخت كارخانه «كازان» روسيه خریداری کرده که این اقدام نقض توافق نامه صلح فراگير بين شمال و جنوب سودان است اين مركز اعلام كرد: اين بالگردها بسيار پيشرفته تر از بالگردهايي است كه روسيه بيش از دو دهه پيش در زمان حمله به افغانستان از آنها استفاده كرد. براساس اين سند كه تاريخ آن به سال 2007 ميلادي باز ميگردد قرار بوده كه سه ماه پيش چهار بالگرداز اين ده بالگرد از طريق اوگاندا به جنوب سودان تحويل داده شود، ولي براساس اصلاحي كه در اين توافق نامه صورت گرفت اين چهار بالگرد ماه گذشته از طريق فرودگاه انتبه اوگاندا توسط يك هواپيماي غول پيكر روسي از نوع «آنتونوف» به جنوب سودان منتقل شدند.
------------------------------------------------------------------------
غرب آفريقا
1- نخست وزير ساحل عاج گيليام سورو در در مصاحبه با خبرنگاران زمان برگزاري انتخابات رياست جمهوري در ساحل عاج را 31 اكتبر سال جاري ميلادي مطابق 89/08/09 اعلام نمود. سورو در ادامه سخنان خود افزود، مطابق برنامه اعلام شده توسط كميسيون برگزاري انتخابات و ارائه آن به كابينه دولت، نهايتاً مقرر گرديد كه انتخابات در تاريخ ذكر گرديده برگزار گردد.
2- احزاب مخالف دولت در كشور غنا در روز يكشنبه آقاي "نانا آكوفو آدو" را به عنوان كانديداي حزب خود در انتخابات رياست جمهوري سال 2012 ميلادي اعلام نمودند. او در انتخابات سال 2008 ميلادي نيز از طرف حزب به عنوان كانديدا انتخاب گرديد كه با كسب 49/77% آراء در مقابل 50/23% آراء اتا ميلز، در انتخابات دور دوم شكست خورد.
3- روزنامه ونگارد در مطلبي به اين موضوع اشاره داشته كه در پي مذاكره انجمن رهبران سياسي شمال نيجريه موسوم به NPLF با سلطان سوكوتو "سعد ابوبكر" و جلب حمايت او از طرح انتخاب كانديدا به صورت منطقه اي، جاناتان در پي انتشار اين خبر با تعدادي از علماي مذهبي شمال كشور ديدار و گفتگو داشته و درصدد برآمده تا حمايت آن ها را از كانديداتوري خود در انتخابات آينده اين كشور جلب نمايد. اين روزنامه در بند ديگر مطلب خود به اين موضوع اشاره مي نمايد كه، به دنبال حمايت خوب مردم شمال كشور از كانديداتوري ژنرال محمد بوهاري، چهار سياستمدار مطرح كشور شامل اوباسانجو، بابانگيدا، آتيكو ابوبكر و عليو گوسائو مشاور امنيت ملي رييس جمهور به دنبال اين هستند تا هر چه زودتر موضوع انتخاب كانديدا به صورت منطقه اي را در حزب حاكم به سرانجام رسانده و كانديداي حزب معرفي گردد. اين روزنامه در ادامه مطلب خود مي نويسد، دو منبع آگاه، يكي از كاخ رياست جمهوري و ديگري از حزب حاكم در گفتگو با اين روزنامه خاطر نشان ساخته اند كه حمايت خوب مردم مسلمان از بوهاري و درگيري داخل حزب حاكم در خصوص انتخاب كانديدا سبب خواهد گرديد كه بوهاري به راحتي بتواند افكار عمومي را هر چه بيشتر به سمت خود جذب نمايد.
4- مجلس سناي نيجريه در روز سه شنبه مورخ 89/05/19 اسامي سه عضو جديد كابينه را تاييد نمود. از ميان اعضاي جديد، دو نفر از سياسيون شمال كشور و از مخالفين دولت جاناتان مي باشند. يك منبع اگاه نزديك به رياست جمهوري اعلام نمود كه هفته گذشته رييس جمهور جاناتان قصد خود را براي جابجايي در كابينه اعلام نمود كه بدين ترتيب سه نام جديد به كابينه افزوده گرديد. سه عضو جديد كابينه شامل دو خانم به نام هاي "سالاماتو سليمان" وزير سابق امور زنان و "ياباوا وابي" مي باشند. اين دو خانم عضو حزب مخالف "همه مردم نيجريه" موسوم به ANPP بوده و به ترتيب از ايالت هاي كبي و بورنو در شمال نيجريه مي باشند. نفر سوم تاييد شده توسط كابينه "كنت باگي" وكيل قضايي و از اعضاي ارشد حزب حاكم PDP از ايالت دلتا مي باشد. جاناتان در روز جمعه مورخ 89/05/157 پروفسور "گاربا" را به عنوان مشاور ارشد اقتصادي خود و پروفسور "دان آدبيي" را به عنوان مشاور ارشد خود در امور سياسي منصوب نمود.
5- رييس حزب حاكم نيجريه در روز پنج شنبه مورخ 89/05/21 در سخناني اظهار داشت، رييس جمهور جاناتان حق دارد تا در انتخابات رياست جمهوري آينده كشور شركت نمايد. "ان وودو" در گفتگو با خبرنگاران بعد از برگزاري همايشي با جاناتان و اعضاي حزب درابوجا در ادامه سخنان خود افزود، ما به هيچ عنوان انتظار نداشتيم كه رييس جمهور عزيز ما يارادوا در طي دوران رياست جمهوري خود از دنيا رود. كميته اجرايي حزب در اطلاعيه اي كه بعد از اين همايش منتشر گرديد اعلام داشته، دوران رياست جمهوري جاناتان بخشي از دوره رياست جمهوري رييس جمهور فقيد يارادوا بوده و به هيچ عنوان ارتباطي با مبحث طرح منطقه اي انتخاب كانديدا نداشته و او حق دارد تا سال 2015 ميلادي از حق خود براي باقي ماندن در منصب رياست جمهوري استفاده نمايد.
6- بزرگترين حزب مخالف دولت نيجريه نيز در كنگره خود، نام حزب را از "كنگره كار" موسوم به AC به "كنگره كار نيجريه" موسوم به ACN تغيير داد. در كنگره حزب كه در شهر لاگوس برگزار گرديد، دستور كار نشست به تغيير نام حزب اختصاص داده شد. در مراسم افتتاحيه كنگره، رييس حزب آقاي "بيزي اكانده" در سخناني اظهار داشت، تغيير نام حزب بسيار امر ضروري و لازمي بوده تا تمامي نيروهاي مخالف دولت تحت يك نام و پرچم فعاليت خود را در انتخابات آتي دنبال نمايند.
7- حزب مخالف دولت توگو، موسوم به UFC در روز پنج شنبه مورخ 89/05/21 كنگره خود را در شهر لومه در ميان تدابير شديد امنيتي برگزار نمود. در كنگره حزب گيلچريست المپيو حضور داشته و جان پير فابره حضور نداشت. المپيو در سخنان خود در اين همايش اظهار داشت، برگزاري كنگره حزب به علت تغييرات در رهبري حزب و به نوعي احياي ژرف و عميق در سياست هاي حزب مي باشد.
8- ژنرال ابراهيم بابانگيدا در مصاحبه با خبرنگاران در روز دوشنبه مورخ 89/05/25 اعلام نمود كه قصد دارد تا به عنوان كانديداي حزب حاكم PDP در انتخابات آتي رياست جمهوري شركت نمايد. در همين حال، معاون سابق رييس جمهور آتيكو ابوبكر، در روز يكشنبه مورخ 89/05/24 نيز در مصاحبه با خبرنگاران، قصد خود را براي شركت در انتخابات آتي تحت پرچم حزب حاكم PDP اعلام نمود.
9- سياسيون منطقه جنوب شرق نيجريه كه از 5 ايالت تشكيل يافته است، روز سه شنبه مورخ 89/05/26 حمايت خود را از كانديداتوري جاناتان در انتخابات آتي كشور اعلام نمودند. انجمن سياسي جنوب شرق نيجريه در راي گيري كه برگزار گرديد، به اتفاق آراء، جاناتان را شايسته رياست جمهوري آينده كشور معرفي نمودند. در بيانيه منتشر گرديده توسط انجمن آمده است، شمالي ها 33 سال و غربي ها 12 سال عهده دار امور كشور بودند، در اين مدت 50 ساله هيچ رييس جمهوري از منطقه جنوب كشور انتخاب نگرديده است، طرح منطقه اي يا چرخش روساي جمهور به هيچ عنوان مورد پذيرش ما نيست. براي حفظ يكپارچگي و اتحاد كشور، رييس جمهوري بعدي بايستي از منطقه جنوب انتخاب گردد. در ادامه بيانيه امده است، منطقه جنوب در حدود 90% درامد كشور را تامين مي نمايد، بنابراين بايد در دور بعدي انتخابات، نماينده ما در مقام رياست جمهوري انتخاب گردد.
10- رييس جمهور نيجريه در روز جمعه مورخ 89/05/29 قانون جديد انتخاباتي را امضا نمود كه به موجب آن انتخابات پارلماني، رياست جمهوري و فرمانداران ايالتي به صورت متوالي و پي درپي در كشور صورت خواهد پذيرفت. قانون جديد كه نام قانون انتخابات 2010 را به خود گرفته است، موجب روشن شدن چارچوب برگزاري انتخابات در كشور شده و به كميسيون برگزاري انتخابات اجازه خواهد داد تا برنامه زماني خود را هر چه زودتر تنظيم نمايد. جاناتان رييس جمهور نيجريه در مراسم امضاي اين قانون اظهار داشت، ابلاغ اين قانون موجب شفافيت هرچه بيشتر شرايط انتخابات در كشور شده و ما شاهد برگزاري خوب انتخابات خواهيم بود. جاناتان همچنين بيان داشت، از زماني كه من در راس اجرايي كشور قرار گرفته ام، تمامي تلاش خود را بر روي برگزاري انتخابات شفاف و عادلانه در كشور متمركز نموده ام. من نمي خواهم تا علايق شخصي خود و حزبم در انتخابات جايي داشته باشد، من تنها به دنبال تحقق خواست مردم در برگزاري انتخابات شفاف و قابل اعتماد در كشور مي باشم.
11- معاون فرماندهي نيروهاي دريايي اروپا و آفريقاي ارتش امريكا ژنرال "جرارد هوبر" در گفتگو با فرماندهي نيروهاي دريايي نيجريه اظهار داشت، ايالات متحده امريكا بسيار مايل به بهبود وضعيت امنيتي نيروهاي دريايي نيجريه مي باشد. هوبر در راس هياتي نظامي وارد شهر لاگوس شده و با سر فرماندهي نيروهاي دريايي نيجريه موسوم به NIMASA در اين شهر گفتگو نمود.
12- رييس جمهور گابن "علي بونگو" در اولين گفتگوي مطبوعاتي خود بعد از انتخاب به مقام رياست جمهوري در روز پنج شنبه مورخ 89/05/28 اعلام داشت، دولت فرانسه نمي تواند بيشتر از اين به روابط پايدار با گابن تكيه نمايد. او در ادامه افزود، فرانسه شركاي خود را دارد، كشور هاي آفريقايي نيز شركاي خود را دارند. ارتباط مخصوص و خاص ميان ما و فرانسه مرتبط با گذشته بوده است. او در انتهاي سخنان خود افزود، ما قادر به توسعه كشور خودمان مي باشيم.
13- ايالات متحده به رييس جمهور دولت انتقالي گينه ژنرال سكوبا كوناته براي سفر به اين كشور ويزا اعطا نمود. مدير روابط عمومي نهاد رياست جمهوري گينه در گفتگو با خبرنگاران بيان داشت، تصميم به اعطاي ويزا به ژنرال كوناته در ديدار اخير ايشان در روز پنج شنبه مورخ 89/06/04 با سفير ايالات متحده در كوناكري اتخاذ گرديد. او در ادامه افزود، در اين ديدار همچنين از ژنرال كوناته براي ديدار از امريكا و همچنين ديدار با رييس جمهور اوباما دعوت به عمل آمد.
14- شركت برق "سنلك" سنگال و شركت چيني CMEC در روز پنج شنبه مورخ 89/06/04 قراردادي در زمينه ساخت نيروگاه برق با ظرفيت توليد 42 مگاوات برق امضا نمودند. اين نيروگاه با منابع گاز تغذيه شده و انرژي الكتريسيته تامين خواهد نمود.
15- رييس جمهور نيجريه گودلاك جاناتان در روز پنج شنبه مورخ 89/06/04 در گفتگو با مسوولان دولتي در شهر لاگوس از برنامه خود براي خصوصي سازي بخش انرژي برق كشور خبر داد. او در اين ديدار اظهار داشت، به منظور تحول در بخش انرژي كشور تمامي شركت هاي توزيع برق كشور به بخش خصوصي واگذار خواهند گرديد و همچنين نيروگاه هاي كشور نيز به بخش خصوصي واگذار شده تا از تمامي توان خود شامل گاز طبيعي، نيروي برق آبي و همچنين زغال سنگ براي كمك به افزايش توان انرژي كشور استفاده نمايند. او ادامه داد، ما به يك انقلاب در بخش انرژي خود نياز داريم. من قصد دارم تا با تحول در بخش انرژي، معضل قطعي برق كشور را تا سال 2012 ميلادي به طور كامل حل نمايم.
16- خبرگزاري آسوشيتدپرس مي نويسد، بروز درگيري هاي مرگ بار ميان طرفداران كانديداهاي انتخابات رياست جمهوري در منطقه مسلمان نشين شمال نيجريه هر روز ابعاد وسيع تري به خود مي گيرد. مطابق اظهارات شاهدان عيني در حدود ده تا پانزده نفر در چند هفته اخير در اثر بروز درگيري در منطقه شمال نيجريه كشته شده اند. منابع رسمي وقوع اين حادثه را تاييد نموده اند، اما آمار كشته شدگان را تنها در حد چند نفر ذكر نموده اند.
17- مردان مسلح ناشناس در روز يكشنبه مورخ 89/06/07 ، يكي از اعضاي مجلس ايالتي را در منطقه جنوب شرق اين كشور در ايالت ادو ربودند. منابع امنيتي گزارش داده اند كه فرد ربوده شده "آبل اوشيويور" در حالي كه از مراسم روز يكشنبه در كليسا در حال مراجعت به منزل بوده، توسط سه فرد مسلح ربوده شده است.
18- رييس جمهور سابق نيجريه ابراهيم بابانگيدا در روز دوشنبه مورخ 89/06/08 اظهار داشت، حزب حاكم با اعلام اين موضوع كه گودلاك جاناتان مي تواند در انتخابات آتي از طرف حزب كانديد شود، مرتكب اشتباه بزرگي شده و حق شركت در انتخابات بعدي براي شمال نيجريه محفوظ بوده و كانديداي حزب بايد از اين منطقه انتخاب گردد. بابانگيدا در ادامه گفتگو با خبرنگاران، حق شمالي ها را براي اداره كشور هشت سال دانسته و بيان نمود كه با مرگ يارادوا اين حق كماكان بر جاي خود باقي است. او در پاسخ به سوالي در خصوص عدم محبوبيت در جنوب كشور اظهار داشت، من كاملاً با اين موضوع مخالف بوده و مي دانم كه با مردم جنوب كشور هيچ مشكلي نخواهم داشت، مردم جنوب كشور مردم آگاه و هوشياري بوده و مطمئنم به عقايد و برنامه ها راي خواهند داد نه به اولويت هاي قومي و قبيله اي. همچنين او در ادامه سخنان خود از اوباسانجو به دليل اعلام حمايت علني از كانديداتوري جاناتان انتقاد نموده و اظهار داشت، اوباسانجو از اعضاي ارشد تصميم گيرنده در حزب حاكم بوده و اعلام اين موضوع كه او طرفدار جاناتان در انتخابات بعدي مي باشد با مشي اعصاي ارشد حزب مبني بر اين كه آن ها در انتخاب كانديداي حزب از فرد خاصي حمايت نخواهند نمود مخالف مي باشد. همچنين او در پاسخ به مطالبي از اين دست كه جاناتان در ميان فرمانداران داراي 18 طرفدار و بابانگيدا داراي 12 طرفدار مي باشد، اين مطالب را كذب محض خوانده و اظهار داشت، فرمانداران عضو حزب تا كنون از قصد خود براي طرفداري از هيچ كدام از كانديداها خبري منتشر ننموده اند.
19- سياسيون منطقه جنوب غرب نيجريه كه در حزب حاكم PDP عضويت دارند در روز دوشنبه مورخ 89/06/08 حمايت خود را از كانديداتوري جاناتان در انتخابات بعدي اعلام نمودند. اين انجمن سياسي كه توسط اوباسانجو رييس جمهور سابق كشور اداره مي گردد، در بيانيه خود از تصميم قطعي سياسيون اين منطقه براي طرفداري از جاناتان خبر داد. در ادامه اين بيانيه آمده ما از حق تمامي كانديداها براي شركت در انتخابات مطابق قانون اساسي سال 1999 حمايت نموده و از حق رييس جمهور بابانگيدا و آقاي آتيكو ابوبكر و هر شخص ديگري براي شركت در انتخابات نيز حمايت مي نماييم.
20- رييس جمهور نيجريه گودلاك جاناتان كه تا كنون از قصد خود براي شركت در انتخابات آتي رياست جمهوري سخني به ميان نياورده و اعلام تصميم خود مبني بر شركت يا عدم شركت در انتخابات را به زمان مناسبي موكول نموده است، در روز جمعه مورخ 89/06/12 پذيراي ائتلاف جديدي از طرفداران خود در آبوجا بود. ائتلاف جديد التاسيس "ائتلاف بزرگ احزاب سياسي" موسوم به GCPP متشكل از حدود 30 حزب كوچك سياسي در نيجريه بوده و در روز جمعه مورخ 89/06/12 با گودلاك جاناتان در آبوجا ديدار نمودند. مطابق اخبار منتشر شده، اين ائتلاف در ديدار خود حمايت قاطع خود را از كانديداتوري جاناتان در انتخابات آينده اعلام نموده اند.
21- دفتر وزارت اقتصاد نيجريه در گزارش جديدي كه در روز شنبه مورخ 89/06/13 منتشر گرديده از حجم عمده سرمايه گذاري در نيجريه در پي روي كارآمدن جاناتان خبر داده و رشد اقتصادي كشور در سال هاي آينده را نويد مي دهد. در اين گزارش آمده، نيجريه در نيمه نخست سال جاري رشد اقتصادي بالاتر از 7% را تجربه نموده و انتظار مي رود كه طبق برنامه ريزي هاي انجام شده، رشد اقتصادي كشور در اواخر سال 2011 ميلادي يا اوايل سال 2012 ميلادي به رقمي در حدود دو برابر عدد فعلي بالغ گردد. اين گزارش، رشد اقتصادي صورت گرفته را نتيجه سياست هاي اعلامي و اجرايي جاناتان در بخش اقتصادي كشور مي داند و برنامه اصلي رييس جمهور را توسعه زير ساخت هاي كشور اعلام مي نمايد.
22- به گزارش شبكه رسانه اي امين به نقل از خبرگزاري شين هوا؛ دور دوم انتخابات رياست جمهوري گينه در تاريخ 19 سپتامبر برگزار خواهد گرديد. در حدود 60 ناظر بر امر برگزاري انتخابات در اين كشور نظارت خواهند نمود. در گفتگوي رييس ناظران اتحاديه اروپا با خبرنگاران در كوناكري "الكساندر لامبدورف" اظهار داشت، زمان تاريخي براي مردم گينه فرا رسيده است. با كمك مردم و مسولين دولتي در برگزاري انتخابات شفاف، مردم گينه به تمامي دنيا نشان خواهند داد كه حركتي مناسب به سمت دموكراسي خواهي در پيش گرفته اند.
23- به گزارش شبكه رسانه اي امين به نقل از خبرگزاري دولتي نيجريه؛ زندان ايالت بوچي در شمال نيجريه كه افراد گروه افراط گراي اسلامي موسوم به بوكوحرام در آن نگهداري مي شوند هدف حمله مهاجمان قرار گرفته است. منابع دولتي مي گويند هدف از اين حمله آزاد سازي برخي از افراد اين گروه بوده كه منتظر اجراي حكم دادگاه خود مي باشند. اما تا كنون هيچ گروهي مسووليت اين حمله را بر عهده نگرفته است. برخي منابع نيز اظهار مي دارند كه در درگيري ميان نيروهاي امنيتي و افراد مهاجم برخي مردم بي گناه نيز در اثر تيراندازي به قتل رسيده اند. فرمانده پليس ايالتي در گفتگو با خبرنگاران اظهار داشت كه اوضاع شهر در كنترل نيروهاي پليس بوده، اما سخني از جزييات اين حمله به ميان نياورد.
------------------------------------------------------------------------
شرق آفريقا
1- همه پرسي پيش نويس قانون اساسي جديد كنيا در سراسر اين كشوربا موفقيت برگزار گرديد و بر اين اساس 66.9 درصد شركت كنندگان در اين همه پرسي به قانون اساسي جديد رأي مثبت و 30.6 درصد نيز رأي منفي دادند.
2- كشور آفريقاي جنوبي سفير خود در روآندا را به كشور فراخواند. يكي از مقامات وزارت امور خارجه آفريقاي جنوبي با بيان اين مطلب گفت، بازگشت سفير براي ارائه مشاوره به مقامات كشور درباره انتخابات رياست جمهوري هفته جاري در روآندا بوده و به معني قطع روابط ديپلماتيك دو كشور نيست و اين كشور قصدي براي اخراج سفير روآندا از كشور خود ندارد.
3- فرستاده ويژه دبير كل سازمان ملل به سومالي، اعلام كرد سازمان ملل و ساير سازمان هاي بين المللي، پس از غيبتي هفده ساله، ظرف دو ماه آينده به سومالي باز خواهند گشت. "آگوستين ماهيگا" گفت: اين بازگشت در چند مرحله صورت گرفته، ابتدا از تقويت دفتر سازمان ملل در منطقه پونتلند و سومالي لند آغاز خواهد شد. آخرين مرحله، بازگشايي دفاتر در موگاديشو خواهد بود. نيروهاي اتحاديه آفريقا در مدت باقيمانده براي فراهم شدن زمينه اجرايي شدن اين برنامه، متعهد به بهبود شرايط امنيتي در سومالي شده اند.
4- با انتخاب مردم روآندا، رئيس جمهو پل كاگامه براي يك دوره هفت ساله ديگر در قدرت باقي ماند. بنا بر اعلام كميسيون انتخابات روآندا، كاگامه در انتخابات روز 89/05/18 با كسب 93 درصد آراء بار ديگر رئيس جمهور كشور شد.ناظران خارجي كه بر روند انتخابات نظارت مي نمودند – از جمله ناظران اتحاديه آفريقا، جامعه كشورهاي مشترك المنافع و EAC – با ستودن اين انتخابات آن را شفاف و مسالمت آميز ناميده و خاطرنشان كردند كه مدركي دال بر تهديد يا اجبار كسي به رأي دادن به فردي خاص نيافته اند. البته ناظران جامعه كشورهاي مشترك المنافع، تهي بودن آن از صداي مخالفان را تنها مشكل انتخابات برشمردند.
5- تمام رهبران مخالف پيش نويس قانون اساسي 89/05/25 در ديداري مشترك با رهبران موافقان، بر اجراي سريع قانون اساسي جديد و حفظ وحدت در سراسر كشور تأكيد ورزيدند. رياست اين جلسه بر عهده رئيس جمهور و نخست وزير بوده و رهبران عمده مخالفان، از جمله ويليام روتو، وزير آموزش عالي در آن شركت نمودند.
6- اوايل بامداد 89/05/27 گروهي 50-60 نفره از مبارزان محلي به پايگاه نظاميان هندي مستقر در جمهوري دموكراتيك كنگو حمله برده، سه تن را كشته و هفت تن ديگر را مجروح نمودند. گروه خاصي مسؤوليت اين حمله را برعهده نگرفته، اما گفته مي شود جنگجويان محلي مائي-مائي عامل اين كشتار بوده اند. اين مهاجمان در حالي موفق به كشتن سه تن از نيروهاي مسلح هندي شدند كه هيچ گونه سلاح گرم نداشته و در تاريكي شب با كارد و قمه به اين پايگاه حمله كردند.
7- نتايج يك نظر سنجي كه اخيراً منتشر شده نشان مي دهد 91 درصد مردم كنيا از تصويب پيش نويس قانون اساسي در همه پرسي رضايت دارند. اين نظرسنجي همچنين نشان مي دهد اين رضايت در سراسر كشور است و حتي 88 درصد از مردم منطقه "ريفت ولي" كه اكثرشان به همه پرسي رأي منفي داده بودند از اين كه اين قانون تصويب شده است راضي مي باشند. اين نظرسنجي همچنين از ميزان اقبال كانديداهاي احتمالي رياست جمهوي سال 2012 ميلادي سوال كرده، كه در نتيجه 46 درصد از 1200 نفري كه در آن شركت نموده بودند اظهار داشتند كه به نخست وزير، رايلا اودينگا، رأي خواهند داد. پس از رايلا اودينگا، معاونش اوهورو كنياتا با 13 درصد و وزير آموزش عالي، ويليام روتو با 10 درصد شانس بيشتري از ساير كانديداها برخوردارند.
8- دور جديد درگيري ها ميان گروه الشباب و نيروهاي دولتي و صلح بان هاي آفريقا در موگاديشو كه از روز دوشنبه مورخ 89/06/02 شدت گرفته است، در روز جمعه مورخ 89/06/05 يازده كشته جديد بر جاي گذاشت. در نتيجه اين درگيري ها الشباب ادعا نموده، مناطق بيشتري را تصرف نموده و به كاخ رياست جمهوري نزديك تر شده است. رهبران گروه الشباب ادعا نموده اند نيروهاي آن ها كماكان در حال پيشروي در جاده "مكه مكرمه" هستند و يكي از پايگاه هاي نظامي نيروهاي طرفدار دولت "اهل السنه و الجماعه" را در اين جاده تصرف نموده اند. اين جاده تنها جاده تحت كنترل نيروهاي دولتي است كه كاخ رياست جمهوري را به فرودگاه موگاديشو متصل مي كند.
9- شوراي امنيت سازمان ملل، روز 89/06/04 با تشكيل يك جلسه اضطراري و صدور بيانيه، نگراني و عصبانيت خود را از تجاوز سازمان يافته به زنان استان كيووي شمالي در شرق جمهوري دموكراتيك كنگو اعلام نموده و از دولت اين كشور خواست تحقيقات لازم در اين باره را هر چه سريع تر انجام داده و عاملان آن را مجازات نمايند. اعضاي اين شورا همچنين از عدم واكنش نيروهاي صلحبان سازمان ملل در اين رابطه ابراز ناخرسندي كردند.
10- يووري موسويني رييس جمهور اوگاندا، كانديداتوري خود را براي نمايندگي حزب حاكم در انتخابات رياست جمهوري سال آينده اعلام نمود. به گزارش شبكه رسانه اي امين به نقل از سايت نيو ويژن اوگاندا، موسويني كه رييس كنوني حزب "جنبش مقاومت ملي" است، در صورت پيروز شدن در انتخابات درون حزبي، مي تواند براي يك دوره ديگر كانديداي انتخابات رياست جمهوري كشور شود. كنفرانس ويژه براي انتخاب نامزد حزب در انتخابات سال آينده، قرار است در روزهاي 11 و 12 سپتامبر (20 و 21 شهريور) در كامپالا برگزار شود. موسويني در اين انتخابات درون حزبي دو رقيب دارد كه هر دو از معاونان سابقش مي باشند، اما به احتمال قريب به يقين خود او بار ديگر به عنوان نامزد حزب برگزيده خواهد شد.
11- حضور عمر البشير در مراسم امضاي رسمي قانون اساسي جديد كنيا، موجب بروز اختلافاتي در ميان مقامات دولتي اين كشور شده است. گروهي از سياسيون و مقامات كنيايي با دفاع از دعوت عمر البشير و بازداشت نكردن وي، آن را در راستاي منافع كنيا مي دانند و در مقابل گروهي ديگر آن را سبب تخريب وجهه بين المللي كنيا ذكر مي كنند. معاون وزير امور خارجه، وزراي گردشگري و حمل و نقل و برخي از نمايندگان پارلمان افرادي بوده اند كه تا كنون در حمايت از اين اقدام دولت موضع گيري نموده اند. اين موضع گيري در يك كنفرانس مطبوعاتي اتفاق افتاد كه در آن معاون وزير امور خارجه كنيا گفت، صلح و ثبات در كنيا به صورتي جدي به ثبات و امنيت كشور همسايه وابسته است و دستگيري عمرالبشير در سفر اخيرش به كنيا مي توانست به بدتر شدن شرايط امنيتي و بر هم خوردن صلح و ثبات هر دوي اين كشورها منجر شود. ضمن اين كه كنيا علاوه بر همسايگي با سودان يكي از ميانجي گران صلح در اين كشور است و با مذاكره با رهبران آن ادامه خواهد داد. به همين دليل ما رهبر جنوبي ها را نيز دعوت كرده بوديم كه وي به دليل منع قانوني نمي توانست در زماني كه رئيس جمهور در سفر خارج از كشور حضور دارد كشور را ترك كند.
12- در حمله خمپاره اي شورشيان الشباب به كاخ رياست جمهوري سومالي در روز دوشنبه مورخ 89/06/08 دستكم چهار سرباز اوگاندايي كشته و هشت تن ديگر زخمي شدند.
13- به گزارش شبكه رسانه اي امين به نقل از خبرگزراي شين هوا؛ موآي كيباكي كه در چهاردهمين اجلاس بازار مشترك شرق و جنوب آفريقا (كومِسا) در سوازيلند سخنراني مي كرد، اجراي موافقت نامه جامع صلح جنوب و شمال سودان را در مراحل حساسي دانست و از اعضاي كومسا خواست ضمن حمايت هاي خود از مردم سودان، آن ها را تشويق نمايند فعالانه مفاد به تأخير افتاده اين موافقت نامه را هر چه سريع تر اجرا نمايند. وي درباره سومالي نيز از اعضاي اين سازمان خواست ضمن قايل شدن اولويت براي صلح و امنيت شرق آفريقا و حل مسأله دزدان دريايي در حمايت از اتحاديه آفريقا و بلوك شرق آفريقايي ايگاد براي بازگرداندن صلح به اين كشور نقش فعالانه تري را ايفا نمايند.
14- به گزارش شبكه رسانه اي امين به نقل از خبرگزاري شين هوا؛ وزارت دفاع كومور اعلام كرد ژنرال "سليم محمد اميري" وزير دفاع اين كشور به اتهام مشاركت در ترور سرهنگ "كومبو آيوبا"، كه در ماه ژوئن سال جاري در موروني پايتخت كومور به قتل رسيد، در دادگاه محاكمه و محكوم شده است. در جريان برگزاري دادگاه وي، گروهي از سربازان وفادار وي به اتاق دادگاه يورش برده و قصد فراري دادن وي را داشتند كه در اين اقدام خود موفق نشدند. طبق اعلام وزارت دفاع كشور، تحقيقات درباره شناسايي و تعيين هويت اين سربازان نيز در جريان است. به دنبال اين اتفاقات، رئيس جمهور عبدالله سامبي، ضمن بركناري ژنرال اميري، "عبدالله گاميل" را به جانشيني وي منصوب كرد.
15- شيخ شريف شيخ احمد، رييس دولت انتقالي سومالي، فرمانده ارشد دولت خود و برخي نظاميان ديگر ارتش و پليس كشور را به اتهام فروش غيرمجاز و غيرقانوني چند تن از سلاح هاي دولت از كار بركنار كرد. گفته شده است اين سلاح ها به گروه هاي شورشي مخالف دولت همانند الشباب فروخته شده است. قرار است شيخ شريف به زودي فرد ديگري را جانشين اين فرمانده بركنار شده نمايد.
16- با برگزاري مراسم رسمي اداي سوگند رئيس جمهور در روز دوشنبه مورخ 89/06/15 در كيگالي و در حضور ده ها هزار نفر از مردم اين شهر و چند تن از سران كشورهاي آفريقايي، پل كاگامه كار خود را در دومين دوره تصديش در منصب رياست جمهوري روآندا آغاز نمود.
------------------------------------------------------------------------
جنوب آفريقا
1- به گزارش شبكه رسانه اي امين از خبرگزاري SABC؛ پيش از جام جهاني اتحاديه هاي كارگري اعضاي خود را براي اعتراض به سطح درآمد هاي خود به خيابان ها كشاندند. آن ها خواستار افزايش درآمد بودند و تهديد مي كردند كه در صورت عدم تن دادن دولت به خواسته آن ها، برگزاري جام جهاني با مشكل روبرو خواهد شد. دولت آفريقاي جنوبي با اتخاذ مديريت مناسب نسبت به اين معضل، درآمد ها را قدري افزايش داد و جام جهاني را به طور مطلوب برگزار كرد.اما اين سطح افزايش دستمزد ها هنوز باب طبع اتحاديه هاي كارگري واقع نشده است. آن ها خواستار افزايش 8.6% درآمد ها هستند، حال آنكه اخيراً دولت پيشنهاد افزايش 7% را داده است. در همين راستا معلمان نيز دست به اعتصاب زدند و مدارس را با تعطيلي مواجه كردند و در مقابل ساختمان وزارت اداره خدمات عمومي تجمع كردند.
2- رئيس جمهور زيمبابوه، "رابرت موگابه" جمعه 89/05/22 به چين سفر كرد و با همتاي چيني خود ديدار نمود. از ديگر برنامه هاي سفر موگابه به چين، بازديد از نمايشگاه بين المللي شانگهاي و استان فقير نشين "آنهوي" بود. دو طرف ضمن اشاره به روابط مطلوب دو جانبه زيمبابوه و چين، بر توسعه و گسترش همكاري هاي اقتصادي به ويژه روابط سياسي تاكيد كردند.
3- "ابراهيم رسول" سفير جديد آفريقاي جنوبي استوار نامه خود را در تاريخ 89/05/20 به باراك اوباما، رئيس جمهور ايالات متحده آمريكا، تحويل داد. در ديداري ميان "ابراهيم رسول" و رئيس جمهور ايالات متحده آمريكا در كاخ سفيد، "باراك اوباما" ضمن استقبال گرم از سفير جديد آفريقاي جنوبي گفت: من مشتاقانه منتظر تغييراتي هستم كه روابط دو كشور را بيش از گذشته نزديك تر كند.
4- رئيس جمهور فعلي ماداگاسكار، "آندره راجولينا" در روز جمعه مورخ 89/05/22 براي مقابله با بحران سياسي موجود در كشور، موافقت نامه اي را با احزاب كوچك كشور به امضا رسانيد. اين در حالي است كه تمام توافقات از طرف مخالفان اصلي مورد پذيرش قرار نگرفته است. طي توافق نامه اي كه ميان راجوليناي 36 ساله و 99 حزب كوچك در ماداگاسكار منعقد شد، اين احزاب راجولينا را به عنوان رئيس جمهور تاييد كردند. در مقابل راجولينا متعهد شد كه وزراي كابينه را به پيشنهاد رهبران احزاب انتخاب كند و همچنين از هر حزب 2 نماينده موقت به پارلمان راه يابند.
5- دو حزب مخالف حزب حاكم ANC در آفريقاي جنوبي براي در اختيار گرفتن قدرت در اين كشور با يكديگر متحد شدند. اين اتحاد براي پيروزي در انتخابات سال 2014 ميلادي طراحي و اجرا شده است. احزاب "اتحاد براي دموكراسي" (DA) و "دموكراسي مستقل" (ID)، براي به زانو درآوردن حزب حاكم در آفريقاي جنوبي (ANC) با يكديگر ائتلافي را تشكيل داده اند. اين ائتلاف به منظور مبارزه با فساد، اختلافات داخلي و ساير كمبود ها و عدم توانايي هاي حزب حاكم تشكيل شده است. اما هدف اصلي اتحاد صورت گرفته، تصاحب قدرت از حزب ANC و پيروزي در انتخابات سال 2014 ميلادي مي باشد.
6- هفتاد و يكمين جلسه علني سران حزب Zanu-PF در تاريخ 89/05/29 در حراره پايتخت زيمبابوه برگزار شد."رابرت موگابه"، رئيس جمهور زيمبابوه، بار ديگر مسئوليت تحريم كشور هاي غربي عليه زيمبابوه را متوجه "مورگان چانگراي" نخست وزير زيمبابوه و حزب MDC-T دانست و برداشتن تحريم ها و يا كاهش تاثيرات منفي آن را به عهده آن ها گذاشت.
7- يكي از دادگاه هاي آفريقاي جنوبي اعتصاب كاركنان بخش خدمات ضروري را محكوم كرد. به اين ترتيب حضور كاركنان بخش هاي اورژانسي و ضروري در اعتصاب ها غير قانوني خواهد بود. اين تصميم در 89/05/30 پس از آن اتخاذ شد كه پرستاران و ساير كاركنان بخش بهداشت و درمان شهر هاي ژوهانسبورگ و دوربان، به اعتصاب كارگران بخش هاي صنعتي پيوستند. اين مسئله كه سه روز به طول انجاميد، باعث از دنيا رفتن شش نفر از بيماران شد. همچنين گفته مي شود بيمارستان ها به علت عدم وجود نيروي انساني از پذيرش بيمار خودداري مي كنند.
8- رئيس جمهور زيمبابوه نسبت به نفوذ استعمار به برخي از رهبران جوان كشور هاي آفريقايي هشدار داد و متذكر شد كه فريب وعده ها و پول هاي استعمار را نخورند و با ادامه دادن راه رهبران آزادي بخش كشور هاي آفريقايي، آزادي را با هيچ چيز ديگر معامله نكنند. وي كه در سي امين اجلاس سادك در ناميبيا، حضور پيدا كرده بود به ايراد سخناني پرداخت. وي گفت: استعمار قصد بازگشت به آفريقا را دارد و چنانچه رهبران جوان و نسل جديد آفريقا از راه گذشتگان و مبارزان آزادي آفريقا پيروي نكنند، استعمار بار ديگر به آفريقا باز خواهد گشت.
9- مطالعات بر روي ميزان منابع اورانيوم ناميبيا و شرايط و اوضاع استخراج اين عنصر با ارزش در اين كشور نشان مي دهد كه ناميبيا پتانسيل آن را دارد كه از رتبه چهارم توليد كننده اورانيوم جهان به بزرگترين توليد كننده اورانيوم در دنيا تبديل شود. طبق گزارشات مركز انجمن اورانيوم، با توجه به ركود استخراج اورانيوم در ساير كشور هايي كه از اين عنصر باارزش بهره مند هستند از يك طرف و افزايش 32 درصدي استخراج اورانيوم در ناميبيا از طرف ديگر، در سال 2010 ميلادي، ناميبيا مي تواند جايگاه چهارمين توليد كننده اورانيوم جهان را با بزرگترين توليد كننده دنيا عوض كند؛ طبق آمار اقتصادي سال 2008 ميلادي، 4 درصد از درآمد توليد ناخالص داخلي ناميبيا از فروش اورانيوم بدست مي آيد. اين كشور در سال 2020 ميلادي مي تواند درآمد حاصل از تجارت اورانيوم را از 2.6 ميليارد دلار به 5.3 ميليارد دلار برساند.
10- رئيس جمهور آفريقاي جنوبي روز سه شنبه مورخ 89/06/02 وارد پكن شده و مورد استقبال رسمي مقامات چيني قرار گرفت. به گفته مقامات آفريقاي جنوبي، در اين سفر ضمن امضاي توافق نامه هاي اقتصادي، يك سري توافق نامه هاي استراتژيك اقتصادي و سياسي نيز تهيه خواهد شد. در اين سفر 3 روزه، جاكوب زوما از برخي مناطق پكن و شانگهاي نيز بازديد خواهد نمود.
11- يكي از دادگاه هاي ماداگاسكار، به صورت غيابي، رئيس جمهور اسبق و تبعيد شده اين كشور را متهم به سركوب مردم و مخالفان كرد. پس از تبعيد رئيس جمهور سابق، اين سومين اتهام است كه عليه وي صادر مي شود. طي دادگاه برگزار شده در تاريخ 89/06/06، "مارك راوالامانانا" به سركوب حداقل 30 نفر از مخالفان خود و زخمي كردن حداقل 100 نفر از آن ها متهم شد. منشاء اين اتهام درگيري هاي ماه فوريه و مارس سال 2009 ميلادي مي باشد. "رابوآنا راساميسون مائوريسته" رئيس دادگاه پايتخت ماداگاسكار، مارك راوالامانانا را به سركوب مردم در جريان درگيري هاي ماه مارس سال 2009 ميلادي متهم كرد. همچنين ژنرال "هرينيانيا روئلينا" و كنلل "آناتوله راملامباريسون" نيز به عنوان همدستان وي معرفي شدند.
12- پس از گذشت سه هفته از اعتصاب هاي گسترده اتحاديه هاي كارگري در آفريقاي جنوبي و عدم به نتيجه رسيدن مذاكرات ميان نمايندگان اتحاديه ها و مقامات دولتي، اتحاديه Cosatu تهديد كرد كه حمايتش را از رئيس جمهور آفريقاي جنوبي، "جاكوب زوما" برمي دارد. بزرگ ترين اتحاديه كارگري در آفريقاي جنوبي موسوم به "كوساتو" (Cosatu)، ضمن نارضايتي خود از عدم به نتيجه رسيدن مذاكرات نمايندگان كارگران با مقامات دولتي گفت: كوساتو با شركت و حضور بيش از 2 ميليون نفر به اعتصاب ها ادامه خواهد داد.
13- در جريان ملاقات سفير جمهوري اسلامي ايران با نخست وزير دولت ائتلافي زيمبابوه در روز جمعه مورخ 89/06/07 ،"مورگان چانگراي" ايران را همراه و دوست زيمبابوه خواند. اين ديدار در حالي انجام شد كه چانگراي و همچنين هيچ يك از اعضاي حزبش، در ديدار اخير آقاي احمدي نژاد از زيمبابوه به استقبال ايشان نيامده و با وي ملاقات نداشتند. "مورگان چانگرايدر اين ديدار، ضمن قدرداني از اقدامات ايران در قبال زيمبابوه، ايران را دوست و همراه كشورش خواند. وي ايران را يك كشور مستقل خواند كه استبداد در آن هيچ راهي ندارد. چانگراي با انتقاد از برخي كشور ها كه به بهانه دموكراسي به برخي كشور هاي در حال توسعه فشار وارد مي كنند گفت: در همين حال ايران تنها به پيشرفت و توسعه روابط متقابل با زيمبابوه فكر مي كند.
14- رئيس جمهور مالاوي در روز چهارشنبه مورخ 89/06/10 به دعوت از مقامات آلماني وارد شهر بندري هامبورگ شد. وي قرار بود در روز جمعه مورخ 89/06/12 با "آنگلا مركل"، صدر اعظم آلمان، ديدار كند. اين سفر سه يا چهار روز به طول مي انجامد."بنگو وا موتاريكا" در تاريخ 89/06/08 مالاوي را به مقصد سوازيلند ترك كرد تا پس از شركت در چهاردهمين نشست "كومسا" (Comesa) به سمت آلمان پرواز كند.
107339 - 89/06/15
منابع در دفتر موسسه آفران موجود است.
|
مطالب دیگر در این بخش | تاریخ انتشار |
قذافی رهبر سر به هوای لیبی؛ با امید مردمانش بر سر کار آمد و طغیان کرد |
۱۳۹۵/۸/۲ |
۱۳۹۵/۶/۱۷ |
|
۱۳۹۵/۵/۲۴ |
|
۱۳۹۵/۵/۱۶ |
|
۱۳۹۵/۲/۶ |
|
۱۳۹۵/۱/۲۵ |
|
۱۳۹۴/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۹۴/۹/۳۰ |
|
۱۳۹۴/۹/۳۰ |
|
۱۳۹۴/۹/۳۰ |
|
۱۳۹۴/۹/۹ |
|
۱۳۹۴/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۴/۷/۲۷ |
|
۱۳۹۴/۷/۱۴ |
|
۱۳۹۴/۶/۲۱ |
|
تشکیل گروه ۵+۳؛ ترفند جدید کشورهای غربی برای مداخله نظامی در لیبی |
۱۳۹۴/۵/۱۳ |
اوباما و آفریقا؛ سفری برای جبران عقبماندگی تجاری در مقابل چین |
۱۳۹۴/۵/۱۳ |
۱۳۹۴/۴/۲۲ |
|
۱۳۹۴/۴/۸ |
|
۱۳۹۴/۴/۸ |
|
۱۳۹۴/۴/۷ |
|
۱۳۹۴/۴/۱ |
|
۱۳۹۴/۳/۲۰ |
|
واشنگتن پست: لیبی به پایگاه داعش در لیبی علیه آفریقا تبدیل میشود |
۱۳۹۴/۳/۲۰ |
۱۳۹۴/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۴/۳/۵ |
|
۱۳۹۴/۳/۴ |
|
۱۳۹۴/۳/۳ |
|
۱۳۹۴/۲/۲۹ |
|
۱۳۹۴/۲/۲۲ |
|
۱۳۹۴/۲/۲۰ |
|
۱۳۹۴/۲/۲ |
|
۱۳۹۴/۱/۲۹ |
|
۱۳۹۴/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۴/۱/۲۲ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۲۳ |
|
از رقابتهای پنهانی مصر و عربستان تا جای خالی فلسطین در طرح دفاع مشترک عربی |
۱۳۹۳/۱۲/۲۰ |
۱۳۹۳/۱۲/۱۹ |
|
پس از سوریه و عراق آیا اکنون نوبت نابودی ارتش مصر رسیده است؟ |
۱۳۹۳/۱۲/۱۷ |
۱۳۹۳/۱۲/۱۷ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۱۳ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۱۲ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۱۲/۱۱ |
|
«بهار داعش» در شمال آفریقا؛غرب، بزرگترین برنده جنگ در آفریقاست |
۱۳۹۳/۱۲/۲ |
۱۳۹۳/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۲۰ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۱۱/۱ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۲۹ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۲۷ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۲۰ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۲۰ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۱۰ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۷ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۶ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۶ |
|
۱۳۹۳/۱۰/۶ |
|
۱۳۹۳/۹/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۹/۲۳ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۹/۱۵ |
|
انتقاد آفریقای جنوبی از اقدامات رژیم صهیونیستی در سرزمین های اشغالی |
۱۳۹۳/۹/۹ |
۱۳۹۳/۹/۵ |
|
۱۳۹۳/۹/۲ |
|
عربستان ۲ میلیارد پوند در پروژه توسعه منطقه کانال سوئز سرمایه گذاری میکند |
۱۳۹۳/۹/۲ |
۱۳۹۳/۷/۲۹ |
|
هشدارکارشناسان درباره حمایت های مالی عربستان از افراطی گری در آفریقا |
۱۳۹۳/۷/۱۴ |
۱۳۹۳/۷/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۷/۱۴ |
|
۱۳۹۳/۷/۶ |
|
۱۳۹۳/۷/۱ |
|
۱۳۹۳/۶/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۶/۲۴ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۶ |
|
۱۳۹۳/۶/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۶/۳ |
|
۱۳۹۳/۵/۲۵ |
|
خلع سلاح مقاومت، بدون خلع سلاح هستهای رژیم صهیونیستی پذیرفته نیست |
۱۳۹۳/۵/۱۹ |
۱۳۹۳/۵/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۵/۵ |
|
۱۳۹۳/۵/۴ |
|
تظاهرات ضدصهیونیستی هزاران الجزایری به درگیری با پلیس منجر شد |
۱۳۹۳/۴/۳۰ |
۱۳۹۳/۴/۳۰ |
|
۱۳۹۳/۴/۲۴ |
|
۱۳۹۳/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۴/۱۷ |
|
۱۳۹۳/۴/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۳/۱۱ |
|
۱۳۹۳/۳/۴ |
|
۱۳۹۳/۲/۲۹ |
|
۱۳۹۳/۲/۲۲ |
|
۱۳۹۳/۱/۳۱ |
|
۱۳۹۳/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۳/۱/۱۸ |
|
۱۳۹۳/۱/۱۵ |
|
آفریقا از جنگ داخلی در سودان جنوبی تا نسل کشی مسلمانان در آفریقای مرکزی |
۱۳۹۳/۱/۱۰ |
۱۳۹۲/۱۱/۶ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۳۰ |
|
۱۳۹۲/۱۰/۲۳ |
|
احضار رئیس دفتر حفاظت منافع ایران در مصر و نقش «بندر بن سلطان» |
۱۳۹۲/۱۰/۲۱ |
رفراندوم قانون اساسی؛ ترفندی برای مشروعیت بخشیدن به کودتا علیه مرسی |
۱۳۹۲/۱۰/۷ |
۱۳۹۲/۱۰/۴ |
|
کناره گیری رابرت موگابه از قدرت؛ تاثیر از ماندلا یا تضعیف جایگاه؟ |
۱۳۹۲/۱۰/۳ |
۱۳۹۲/۹/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۴ |
|
۱۳۹۲/۹/۲۳ |
|
۱۳۹۲/۹/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۹/۱۲ |
|
۱۳۹۲/۹/۱۰ |
|
۱۳۹۲/۹/۶ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۷ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۱ |
|
۱۳۹۲/۸/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۸/۱۵ |
|
۱۳۹۲/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۲/۸/۱۳ |
|
هویت اسلامی، منصب وزیر دفاع و سیستم انتخاباتی چالشهای قانون اساسی مصر |
۱۳۹۲/۸/۶ |
۱۳۹۲/۷/۳۰ |
|
۱۳۹۲/۷/۱۶ |
|
۱۳۹۲/۷/۱۰ |
|
۱۳۹۲/۷/۹ |
|
۱۳۹۲/۷/۸ |
|
۱۳۹۲/۷/۲ |
|
۱۳۹۲/۷/۱ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۶/۲۳ |
|
۱۳۹۲/۶/۱۸ |
|
۱۳۹۲/۶/۱۷ |
|
۱۳۹۲/۶/۹ |
|
۱۳۹۲/۶/۶ |
|
۱۳۹۲/۵/۳۰ |
|
۱۳۹۲/۵/۲۸ |
|
۱۳۹۲/۵/۲۷ |
|
۱۳۹۲/۵/۲۶ |
|
۱۳۹۲/۵/۲۳ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۴ |
|
۱۳۹۲/۵/۱۳ |
|
۱۳۹۲/۵/۹ |
|
۱۳۹۲/۵/۶ |
|
۱۳۹۲/۴/۳۰ |
|
۱۳۹۲/۴/۲۹ |
|
۱۳۹۲/۴/۲۶ |
|
۱۳۹۲/۴/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۴/۲۳ |
|
۱۳۹۲/۴/۱۹ |
|
مقایسهای بین دو اتحاد؛ از وفای ایرانیان به اسد تا خیانت شیوخ عرب به مرسی |
۱۳۹۲/۴/۱۷ |
۱۳۹۲/۴/۱۶ |
|
۱۳۹۲/۴/۱۵ |
|
۱۳۹۲/۴/۱۰ |
|
۱۳۹۲/۴/۵ |
|
۱۳۹۲/۴/۴ |
|
۱۳۹۲/۴/۲ |
|
۱۳۹۲/۴/۱ |
|
«نلسون ماندلا» از مبارزه با آپارتاید تا دست و پنجه نرم کردن با بیماری |
۱۳۹۲/۳/۲۰ |
۱۳۹۲/۳/۵ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۹ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۵ |
|
۱۳۹۲/۲/۲۴ |
|
۱۳۹۲/۲/۱۰ |
|
۱۳۹۲/۲/۲ |
|
۱۳۹۲/۱/۳۱ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۶ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۴ |
|
۱۳۹۲/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۲/۱/۱۷ |
|
تونس در سال ۹۱؛ تداوم تنشهای سیاسی و سقوط اولین دولت پس از انقلاب |
۱۳۹۲/۱/۷ |
۱۳۹۱/۱۲/۲۷ |
|
مصر در سال ۹۱؛ از تصویب همهپرسی قانون اساسی تا درگیریهای خیابانی |
۱۳۹۱/۱۲/۲۶ |
۱۳۹۱/۱۲/۲۳ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۲۱ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۲۰ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۱۲ |
|
۱۳۹۱/۱۲/۱ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۲۹ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۳ |
|
۱۳۹۱/۱۱/۱ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۷ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۱۲ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۳ |
|
۱۳۹۱/۱۰/۲ |
|
۱۳۹۱/۹/۲۵ |
|
۱۳۹۱/۹/۲۲ |
|
۱۳۹۱/۹/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۹/۱۵ |
|
۱۳۹۱/۹/۱۲ |
|
۱۳۹۱/۹/۸ |
|
۱۳۹۱/۸/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۸/۲۰ |
|
۱۳۹۱/۸/۱۵ |
|
۱۳۹۱/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۸/۹ |
|
۱۳۹۱/۸/۸ |
|
۱۳۹۱/۸/۶ |
|
۱۳۹۱/۸/۳ |
|
الجزایر؛ کشوری جوان که سیاستمدارانی سالخورده بر آن فرمانروایی میکنند |
۱۳۹۱/۷/۳۰ |
۱۳۹۱/۷/۲۵ |
|
چرا تونس جرم شمردن عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی را تصویب نمیکند؟ |
۱۳۹۱/۷/۲۳ |
۱۳۹۱/۷/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۲ |
|
۱۳۹۱/۷/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۷/۸ |
|
۱۳۹۱/۷/۳ |
|
۱۳۹۱/۷/۱ |
|
۱۳۹۱/۶/۲۹ |
|
۱۳۹۱/۶/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۶/۱۹ |
|
۱۳۹۱/۶/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۶/۵ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۸ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۵/۹ |
|
آفريقا براي جلوگيري از سرقت سرمايه هاي خود بايد زيرساختهاي اقتصادي اش را تقويت کند |
۱۳۹۱/۵/۸ |
۱۳۹۱/۵/۷ |
|
۱۳۹۱/۵/۴ |
|
۱۳۹۱/۵/۲ |
|
۱۳۹۱/۵/۱ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۶ |
|
۱۳۹۱/۴/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۳ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۲ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۱ |
|
۱۳۹۱/۴/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۴/۴ |
|
۱۳۹۱/۴/۳ |
|
۱۳۹۱/۳/۳۱ |
|
۱۳۹۱/۳/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۱/۳/۲۲ |
|
انقلاب جاوید و قدرتمند ایران باید الگوی انقلابهای عربی باشد |
۱۳۹۱/۳/۲۱ |
۱۳۹۱/۳/۲۰ |
|
۱۳۹۱/۳/۱۷ |
|
۱۳۹۱/۳/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۱/۳/۹ |
|
۱۳۹۱/۳/۸ |
|
۱۳۹۱/۳/۸ |
|
۱۳۹۱/۳/۷ |
|
۱۳۹۱/۳/۳ |
|
۱۳۹۱/۳/۲ |
|
۱۳۹۱/۲/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۲/۲۷ |
|
۱۳۹۱/۲/۲۴ |
|
۱۳۹۱/۲/۲۰ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۹ |
|
شورای عالی نظامی،اخوان المسلمون و احتمال تکرار سناریوی سال 1954 |
۱۳۹۱/۲/۱۸ |
۱۳۹۱/۲/۱۷ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۶ |
|
۱۳۹۱/۲/۱۱ |
|
بهرهبرداری صهیونیستی از منازعات منطقهای و مناقشات دو جانبه- سودان |
۱۳۹۱/۲/۹ |
۱۳۹۱/۲/۵ |
|
۱۳۹۱/۲/۴ |
|
عقب نشيني سودان جنوبي از منطقه "هجليج" اقدامي واقعي يا تاكتيكي |
۱۳۹۱/۲/۲ |
۱۳۹۱/۱/۳۰ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۹ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۸ |
|
تجاوز سودان جنوبی به سودان با تحریک رژیم صهیونیستی صورت گرفت |
۱۳۹۱/۱/۲۷ |
۱۳۹۱/۱/۲۲ |
|
۱۳۹۱/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۱/۱/۱۹ |
|
"خیرت الشاطر"، نامزد اخوان المسلمون برای انتحابات ریاست جمهوری مصر کیست؟ |
۱۳۹۱/۱/۱۵ |
۱۳۹۱/۱/۱۴ |
|
۱۳۹۱/۱/۱۴ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۲۱ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۲۰ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۱۵ |
|
اسرار جدیدی از پرونده فعالیت سازمانهای خارجی در مصر برملا شد |
۱۳۹۰/۱۲/۱۴ |
۱۳۹۰/۱۲/۱۳ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۹ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۷ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۶ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۳ |
|
۱۳۹۰/۱۲/۱ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۳۰ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۲۵ |
|
افشای تلگراف محرمانه سفیر آمریکا با طنطاوی درباره جانشینی مبارک |
۱۳۹۰/۱۱/۲۴ |
۱۳۹۰/۱۱/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۱۵ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۱۰ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۸ |
|
۱۳۹۰/۱۱/۵ |
|
"سعدالکتانی" کاندیدای اخوان برای ریاست پارلمان مصر را بهتر بشناسیم |
۱۳۹۰/۱۱/۱ |
۱۳۹۰/۱۰/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۲۱ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۲۰ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۸ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۴ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۱۳ |
|
البرادعی: قانوناساسی مصر در حد قانون اساسی بورکینافاسو هم نیست |
۱۳۹۰/۱۰/۱۲ |
۱۳۹۰/۱۰/۱۰ |
|
مذاكرات محرمانه شوراي نظامي مصر با آمريكا درباره «كمپ ديويد» بود |
۱۳۹۰/۱۰/۶ |
۱۳۹۰/۱۰/۵ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۴ |
|
۱۳۹۰/۱۰/۳ |
|
۱۳۹۰/۹/۳۰ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۹ |
|
در آينده شاهد درگيري بزرگ ميان اخوانيها و نظاميان در مصر خواهيم بود |
۱۳۹۰/۹/۲۸ |
۱۳۹۰/۹/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۶ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۲ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۱ |
|
۱۳۹۰/۹/۲۰ |
|
۱۳۹۰/۹/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۹/۹ |
|
۱۳۹۰/۹/۸ |
|
۱۳۹۰/۹/۷ |
|
۱۳۹۰/۹/۶ |
|
۱۳۹۰/۹/۵ |
|
۱۳۹۰/۹/۲ |
|
۱۳۹۰/۹/۱ |
|
۱۳۹۰/۸/۳۰ |
|
۱۳۹۰/۸/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۸/۲۵ |
|
۱۳۹۰/۸/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۸/۱۴ |
|
۱۳۹۰/۸/۱۰ |
|
۱۳۹۰/۸/۹ |
|
۱۳۹۰/۸/۴ |
|
۱۳۹۰/۸/۳ |
|
۱۳۹۰/۷/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۷/۲۶ |
|
۱۳۹۰/۷/۲۵ |
|
۱۳۹۰/۷/۲۰ |
|
۱۳۹۰/۷/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۷/۱۸ |
|
۱۳۹۰/۷/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۷/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۷/۱۳ |
|
۱۳۹۰/۷/۹ |
|
۱۳۹۰/۷/۵ |
|
۱۳۹۰/۶/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۶/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۶/۲۶ |
|
۱۳۹۰/۶/۲۲ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۳ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۳ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۳ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۳ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۳ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۳ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۳ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۶/۱۰ |
|
۱۳۹۰/۶/۸ |
|
۱۳۹۰/۶/۸ |
|
۱۳۹۰/۶/۸ |
|
۱۳۹۰/۶/۸ |
|
۱۳۹۰/۶/۸ |
|
۱۳۹۰/۶/۸ |
|
۱۳۹۰/۶/۸ |
|
۱۳۹۰/۶/۸ |
|
۱۳۹۰/۶/۸ |
|
۱۳۹۰/۶/۸ |
|
۱۳۹۰/۶/۸ |
|
۱۳۹۰/۶/۸ |
|
۱۳۹۰/۶/۸ |
|
۱۳۹۰/۶/۸ |
|
۱۳۹۰/۶/۸ |
|
۱۳۹۰/۶/۸ |
|
۱۳۹۰/۶/۶ |
|
۱۳۹۰/۶/۶ |
|
۱۳۹۰/۶/۶ |
|
۱۳۹۰/۶/۶ |
|
۱۳۹۰/۶/۶ |
|
۱۳۹۰/۶/۳ |
|
۱۳۹۰/۶/۳ |
|
۱۳۹۰/۶/۳ |
|
۱۳۹۰/۶/۳ |
|
۱۳۹۰/۶/۲ |
|
۱۳۹۰/۶/۲ |
|
۱۳۹۰/۶/۲ |
|
۱۳۹۰/۶/۲ |
|
۱۳۹۰/۶/۲ |
|
۱۳۹۰/۶/۲ |
|
۱۳۹۰/۶/۲ |
|
۱۳۹۰/۶/۲ |
|
۱۳۹۰/۶/۲ |
|
۱۳۹۰/۶/۲ |
|
۱۳۹۰/۶/۱ |
|
۱۳۹۰/۶/۱ |
|
۱۳۹۰/۶/۱ |
|
۱۳۹۰/۶/۱ |
|
۱۳۹۰/۵/۳۰ |
|
۱۳۹۰/۵/۳۰ |
|
۱۳۹۰/۵/۳۰ |
|
۱۳۹۰/۵/۳۰ |
|
۱۳۹۰/۵/۳۰ |
|
۱۳۹۰/۵/۳۰ |
|
۱۳۹۰/۵/۳۰ |
|
۱۳۹۰/۵/۳۰ |
|
۱۳۹۰/۵/۳۰ |
|
۱۳۹۰/۵/۳۰ |
|
۱۳۹۰/۵/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۵/۲۴ |
|
۱۳۹۰/۵/۲۴ |
|
۱۳۹۰/۵/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۵/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۵/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۵/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۵/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۵/۲۲ |
|
۱۳۹۰/۵/۲۲ |
|
۱۳۹۰/۵/۲۲ |
|
جدال بين اسلام گرايان و ليبرال ها درباره هويت آينده مصر ادامه دارد |
۱۳۹۰/۵/۲۲ |
۱۳۹۰/۵/۲۲ |
|
۱۳۹۰/۵/۲۲ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۸ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۷ |
|
خشم امريکايي ها از ناتوانی نرمافزار "پیشگویی" پنتاگون در تشخیص ناآرامیهای مصر |
۱۳۹۰/۵/۱۷ |
۱۳۹۰/۵/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۵ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۵ |
|
آيا انتخابات پيش از موعد در مغرب تلاشي براي مهار کردن اعتراضات است؟ |
۱۳۹۰/۵/۱۲ |
انتقال دموکراتیک در مصر: پنج نکته مهم درباره اقتصاد و کمک های بین المللی |
۱۳۹۰/۵/۱۲ |
۱۳۹۰/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۱ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۰ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۰ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۰ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۰ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۰ |
|
۱۳۹۰/۵/۱۰ |
|
۱۳۹۰/۵/۸ |
|
۱۳۹۰/۵/۸ |
|
۱۳۹۰/۵/۸ |
|
۱۳۹۰/۵/۸ |
|
۱۳۹۰/۵/۸ |
|
۱۳۹۰/۵/۸ |
|
۱۳۹۰/۵/۵ |
|
۱۳۹۰/۵/۴ |
|
۱۳۹۰/۵/۳ |
|
۱۳۹۰/۵/۳ |
|
بررسی انقلابهای خاورمیانه و شمال آفریقا در مرکز پژوهشهای مجلس |
۱۳۹۰/۵/۳ |
۱۳۹۰/۵/۳ |
|
۱۳۹۰/۵/۱ |
|
۱۳۹۰/۵/۱ |
|
۱۳۹۰/۵/۱ |
|
۱۳۹۰/۵/۱ |
|
۱۳۹۰/۵/۱ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۱ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۱ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۱ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۱ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۱ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۱ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۰ |
|
۱۳۹۰/۴/۲۰ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۸ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۵ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۵ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۵ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۵ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۵ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۵ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۵ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۳ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۳ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۳ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۳ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۳ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۳ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۳ |
|
۱۳۹۰/۴/۱۱ |
|
۱۳۹۰/۴/۸ |
|
۱۳۹۰/۴/۸ |
|
۱۳۹۰/۴/۸ |
|
۱۳۹۰/۴/۸ |
|
۱۳۹۰/۴/۸ |
|
۱۳۹۰/۴/۸ |
|
۱۳۹۰/۴/۸ |
|
۱۳۹۰/۴/۷ |
|
۱۳۹۰/۴/۷ |
|
۱۳۹۰/۴/۶ |
|
۱۳۹۰/۴/۶ |
|
۱۳۹۰/۴/۶ |
|
۱۳۹۰/۴/۶ |
|
۱۳۹۰/۴/۶ |
|
۱۳۹۰/۴/۵ |
|
۱۳۹۰/۴/۵ |
|
۱۳۹۰/۴/۵ |
|
۱۳۹۰/۴/۵ |
|
۱۳۹۰/۴/۵ |
|
۱۳۹۰/۴/۵ |
|
۱۳۹۰/۴/۵ |
|
۱۳۹۰/۴/۴ |
|
۱۳۹۰/۴/۲ |
|
۱۳۹۰/۴/۲ |
|
۱۳۹۰/۴/۲ |
|
۱۳۹۰/۴/۲ |
|
۱۳۹۰/۴/۲ |
|
۱۳۹۰/۴/۲ |
|
۱۳۹۰/۴/۲ |
|
۱۳۹۰/۴/۱ |
|
۱۳۹۰/۴/۱ |
|
۱۳۹۰/۴/۱ |
|
۱۳۹۰/۴/۱ |
|
۱۳۹۰/۴/۱ |
|
۱۳۹۰/۴/۱ |
|
۱۳۹۰/۴/۱ |
|
۱۳۹۰/۳/۳۰ |
|
۱۳۹۰/۳/۳۰ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۵ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۵ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۵ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۵ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۴ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۴ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۴ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۴ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۲ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۲ |
|
عناصر و مولفه های تعیین کننده در روابط ایران و مصر پس از سقوط مبارک |
۱۳۹۰/۳/۲۲ |
۱۳۹۰/۳/۲۲ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۲ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۲ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۲ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۰/۳/۲۱ |
|
۱۳۹۰/۳/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۳/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۳/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۳/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۳/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۳/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۰/۳/۱۰ |
|
۱۳۹۰/۳/۹ |
|
۱۳۹۰/۳/۹ |
|
نقش سیاستهای خزنده انگلستان در انحراف انقلابهای اسلامی ـ عربی |
۱۳۹۰/۳/۹ |
۱۳۹۰/۳/۹ |
|
۱۳۹۰/۳/۸ |
|
۱۳۹۰/۳/۸ |
|
۱۳۹۰/۳/۸ |
|
۱۳۹۰/۳/۸ |
|
۱۳۹۰/۳/۷ |
|
۱۳۹۰/۳/۷ |
|
۱۳۹۰/۳/۷ |
|
۱۳۹۰/۳/۷ |
|
۱۳۹۰/۳/۷ |
|
۱۳۹۰/۳/۷ |
|
۱۳۹۰/۳/۴ |
|
۱۳۹۰/۳/۴ |
|
تعويق انتخابات تونس چالشهاي سياسي و امنيتي اين کشور را تشديد مي کند |
۱۳۹۰/۳/۴ |
۱۳۹۰/۳/۴ |
|
۱۳۹۰/۳/۴ |
|
۱۳۹۰/۳/۳ |
|
۱۳۹۰/۳/۳ |
|
۱۳۹۰/۳/۳ |
|
۱۳۹۰/۳/۳ |
|
۱۳۹۰/۳/۲ |
|
۱۳۹۰/۳/۲ |
|
۱۳۹۰/۳/۱ |
|
۱۳۹۰/۲/۳۱ |
|
۱۳۹۰/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۲/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۲/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۲/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۲/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۲/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۲/۲۶ |
|
۱۳۹۰/۲/۲۶ |
|
۱۳۹۰/۲/۲۶ |
|
۱۳۹۰/۲/۲۶ |
|
۱۳۹۰/۲/۲۶ |
|
۱۳۹۰/۲/۲۶ |
|
۱۳۹۰/۲/۲۶ |
|
۱۳۹۰/۲/۲۵ |
|
۱۳۹۰/۲/۲۵ |
|
۱۳۹۰/۲/۲۵ |
|
۱۳۹۰/۲/۲۵ |
|
۱۳۹۰/۲/۲۵ |
|
۱۳۹۰/۲/۲۵ |
|
۱۳۹۰/۲/۲۵ |
|
۱۳۹۰/۲/۲۴ |
|
۱۳۹۰/۲/۲۴ |
|
۱۳۹۰/۲/۲۴ |
|
۱۳۹۰/۲/۲۴ |
|
۱۳۹۰/۲/۲۴ |
|
۱۳۹۰/۲/۲۴ |
|
کشورهاي غربي در حمله به ليبي، اهداف استعماري را دنبال مي کنند |
۱۳۹۰/۲/۲۴ |
۱۳۹۰/۲/۱۹ |
|
۱۳۹۰/۲/۱۴ |
|
۱۳۹۰/۲/۱۴ |
|
دانشگاه دفاع ملی آمریکا: انقلاب ایران و تجربه های آن برای بهار اعراب_ بخش اول |
۱۳۹۰/۲/۱۴ |
۱۳۹۰/۲/۱۴ |
|
۱۳۹۰/۲/۱۴ |
|
۱۳۹۰/۲/۱۴ |
|
۱۳۹۰/۲/۱۴ |
|
۱۳۹۰/۲/۱۳ |
|
۱۳۹۰/۲/۱۳ |
|
۱۳۹۰/۲/۱۳ |
|
۱۳۹۰/۲/۱۳ |
|
۱۳۹۰/۲/۱۳ |
|
۱۳۹۰/۲/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۲/۱۲ |
|
۱۳۹۰/۲/۱۱ |
|
۱۳۹۰/۲/۱۱ |
|
۱۳۹۰/۲/۱۱ |
|
۱۳۹۰/۲/۱۱ |
|
۱۳۹۰/۲/۸ |
|
۱۳۹۰/۲/۸ |
|
۱۳۹۰/۲/۸ |
|
۱۳۹۰/۲/۷ |
|
۱۳۹۰/۲/۷ |
|
۱۳۹۰/۲/۷ |
|
۱۳۹۰/۲/۷ |
|
۱۳۹۰/۲/۷ |
|
۱۳۹۰/۲/۷ |
|
۱۳۹۰/۲/۶ |
|
۱۳۹۰/۲/۶ |
|
۱۳۹۰/۲/۶ |
|
۱۳۹۰/۲/۶ |
|
۱۳۹۰/۲/۶ |
|
۱۳۹۰/۲/۶ |
|
۱۳۹۰/۲/۶ |
|
۱۳۹۰/۲/۵ |
|
۱۳۹۰/۲/۵ |
|
۱۳۹۰/۲/۵ |
|
۱۳۹۰/۲/۵ |
|
۱۳۹۰/۲/۵ |
|
۱۳۹۰/۲/۵ |
|
۱۳۹۰/۲/۵ |
|
۱۳۹۰/۲/۴ |
|
۱۳۹۰/۲/۴ |
|
۱۳۹۰/۲/۴ |
|
۱۳۹۰/۲/۴ |
|
۱۳۹۰/۲/۴ |
|
۱۳۹۰/۲/۴ |
|
۱۳۹۰/۲/۴ |
|
۱۳۹۰/۲/۳ |
|
۱۳۹۰/۲/۳ |
|
۱۳۹۰/۲/۳ |
|
۱۳۹۰/۲/۳ |
|
۱۳۹۰/۲/۳ |
|
۱۳۹۰/۲/۳ |
|
۱۳۹۰/۲/۳ |
|
جریان شناسی احزاب مصری (1) پیشینه احزاب قبل و بعد از قیام 25 ژانویه |
۱۳۹۰/۱/۳۱ |
۱۳۹۰/۱/۳۱ |
|
۱۳۹۰/۱/۳۱ |
|
۱۳۹۰/۱/۳۱ |
|
۱۳۹۰/۱/۳۱ |
|
۱۳۹۰/۱/۳۱ |
|
۱۳۹۰/۱/۳۱ |
|
۱۳۹۰/۱/۳۱ |
|
۱۳۹۰/۱/۳۰ |
|
۱۳۹۰/۱/۳۰ |
|
۱۳۹۰/۱/۳۰ |
|
۱۳۹۰/۱/۳۰ |
|
۱۳۹۰/۱/۳۰ |
|
۱۳۹۰/۱/۳۰ |
|
۱۳۹۰/۱/۲۹ |
|
آیا شروع روابط مصر با ایران از نشانههای تغییر در منطقه است؟ |
۱۳۹۰/۱/۲۹ |
۱۳۹۰/۱/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۱/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۱/۲۹ |
|
۱۳۹۰/۱/۲۸ |
|
۱۳۹۰/۱/۲۸ |
|
نگاهی به تأثیر و تأثر فرهنگی و سیاسی ایران و مصر در قرن اخیر |
۱۳۹۰/۱/۲۸ |
۱۳۹۰/۱/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۱/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۱/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۱/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۱/۲۷ |
|
۱۳۹۰/۱/۲۵ |
|
سياستهاي صندوق بينالمللي پول و بانك جهاني در نسل كشي رواندا |
۱۳۹۰/۱/۲۵ |
۱۳۹۰/۱/۲۴ |
|
۱۳۹۰/۱/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۱/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۱/۲۳ |
|
۱۳۹۰/۱/۲۲ |
|
تحلیل واشنگتن پست از اوضاع متفاوت الجزایر با دیگر کشورهای عربی |
۱۳۹۰/۱/۲۲ |
۱۳۹۰/۱/۲۱ |
|
۱۳۹۰/۱/۲۱ |
|
۱۳۹۰/۱/۲۱ |
|
۱۳۹۰/۱/۲۱ |
|
۱۳۹۰/۱/۲۱ |
|
۱۳۹۰/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۰/۱/۲۰ |
|
۱۳۹۰/۱/۱۸ |
|
۱۳۹۰/۱/۱۸ |
|
۱۳۹۰/۱/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۱/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۱/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۱/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۱/۱۷ |
|
۱۳۹۰/۱/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۱/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۱/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۱/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۱/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۱/۱۶ |
|
۱۳۹۰/۱/۱۵ |
|
۱۳۹۰/۱/۱۵ |
|
۱۳۹۰/۱/۱۵ |
|
۱۳۹۰/۱/۱۴ |
|
۱۳۹۰/۱/۱۴ |
|
۱۳۹۰/۱/۱۴ |
|
۱۳۹۰/۱/۱۰ |
|
۱۳۹۰/۱/۱۰ |
|
۱۳۹۰/۱/۹ |
|
۱۳۹۰/۱/۹ |
|
۱۳۹۰/۱/۹ |
|
۱۳۹۰/۱/۹ |
|
۱۳۹۰/۱/۸ |
|
۱۳۹۰/۱/۸ |
|
۱۳۹۰/۱/۸ |
|
۱۳۹۰/۱/۸ |
|
۱۳۹۰/۱/۷ |
|
۱۳۹۰/۱/۶ |
|
۱۳۹۰/۱/۶ |
|
۱۳۹۰/۱/۶ |
|
۱۳۹۰/۱/۶ |
|
۱۳۹۰/۱/۶ |
|
۱۳۹۰/۱/۶ |
|
۱۳۹۰/۱/۴ |
|
۱۳۹۰/۱/۴ |
|
۱۳۹۰/۱/۴ |
|
۱۳۹۰/۱/۳ |
|
۱۳۹۰/۱/۳ |
|
۱۳۹۰/۱/۲ |
|
۱۳۹۰/۱/۱ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۲۹ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۲۹ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۲۹ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۲۸ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۲۸ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۲۸ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۲۸ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۲۶ |
|
آيا جهانيان درباره شکل گيري جبهه متحد عليه ليبي، زمان در اختيار دارند؟ |
۱۳۸۹/۱۲/۲۶ |
۱۳۸۹/۱۲/۲۵ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۲۵ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۲۵ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۲۴ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۲۴ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۲۴ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۲۴ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۲۴ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۲۴ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۲۴ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۲۳ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۲۳ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۲۳ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۲۲ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۲۲ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۲۲ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۲۱ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۱۹ |
|
بررسی رفتار سیاسی اخوان المسلمین در تحولات مصر و تحلیل نقش آفرینی آن در تحولات آتی |
۱۳۸۹/۱۲/۱۹ |
۱۳۸۹/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۱۸ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۱۸ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۱۸ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۱۷ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۱۷ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۱۷ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۱۶ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۱۶ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۱۶ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۱۶ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۱۵ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۱۵ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۱۴ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۱۴ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۱۴ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۱۳ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۱۲ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۱۲ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۱۱ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۱۱ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۱۱ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۱۱ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۹ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۹ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۸ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۸ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۸ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۸ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۷ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۶ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۵ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۵ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۵ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۴ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۴ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۴ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۳ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۳ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۳ |
|
۱۳۸۹/۱۲/۱ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۳۰ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۳۰ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۲۷ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۲۷ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۲۷ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۲۶ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۲۵ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۲۵ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۲۵ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۲۴ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۲۴ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۲۴ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۲۳ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۲۲ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۲۲ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۲۱ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۲۱ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۲۰ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۲۰ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۲۰ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۲۰ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۱۹ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۱۹ |
|
مردم مردم مصر در آخرين نظر سنجي درباره گرايش هاي اسلامي خود چه گفته اند؟ |
۱۳۸۹/۱۱/۱۹ |
۱۳۸۹/۱۱/۱۹ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۱۹ |
|
آمريكايي دانستن انقلاب واقعي مردم مصر و تونس ظلم و اهانت به ملت ها است |
۱۳۸۹/۱۱/۱۹ |
۱۳۸۹/۱۱/۱۸ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۱۸ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۱۸ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۱۸ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۱۷ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۱۷ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۱۷ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۱۷ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۱۷ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۱۶ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۱۶ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۱۶ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۱۶ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۱۶ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۱۵ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۱۵ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۱۴ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۱۳ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۱۳ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۱۲ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۱۲ |
|
آفران: دخالتهای فرانسه و آمریکا در تونس، قبل و بعد از انقلاب |
۱۳۸۹/۱۱/۱۲ |
۱۳۸۹/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۱۱ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۱۰ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۱۰ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۹ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۷ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۶ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۵ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۴ |
|
آفران: معرفی کاندیداهاي تاثیرگذار انتخابات ریاست جمهوری آفریقای مرکزی |
۱۳۸۹/۱۱/۳ |
۱۳۸۹/۱۱/۳ |
|
۱۳۸۹/۱۱/۳ |
|
آفران: آيينه انتخابات هاي سال 2010 در آفريقا و تجسم آن در آينده |
۱۳۸۹/۱۱/۲ |
۱۳۸۹/۱۰/۳۰ |
|
۱۳۸۹/۱۰/۳۰ |
|
۱۳۸۹/۱۰/۲۹ |
|
۱۳۸۹/۱۰/۲۸ |
|
۱۳۸۹/۱۰/۲۷ |
|
۱۳۸۹/۱۰/۲۶ |
|
۱۳۸۹/۱۰/۲۵ |
|
۱۳۸۹/۱۰/۲۱ |
|
۱۳۸۹/۱۰/۲۰ |
|
۱۳۸۹/۱۰/۱۹ |
|
۱۳۸۹/۱۰/۱۸ |
|
۱۳۸۹/۱۰/۱۵ |
|
۱۳۸۹/۱۰/۱۴ |
|
۱۳۸۹/۱۰/۱۳ |
|
۱۳۸۹/۱۰/۱۲ |
|
۱۳۸۹/۱۰/۱۱ |
|
۱۳۸۹/۱۰/۹ |
|
۱۳۸۹/۱۰/۸ |
|
۱۳۸۹/۱۰/۶ |
|
۱۳۸۹/۱۰/۵ |
|
۱۳۸۹/۱۰/۴ |
|
۱۳۸۹/۱۰/۲ |
|
۱۳۸۹/۱۰/۱ |
|
۱۳۸۹/۹/۳۰ |
|
۱۳۸۹/۹/۲۹ |
|
۱۳۸۹/۹/۲۸ |
|
۱۳۸۹/۹/۲۷ |
|
۱۳۸۹/۹/۲۳ |
|
۱۳۸۹/۹/۲۲ |
|
۱۳۸۹/۹/۲۱ |
|
۱۳۸۹/۹/۱۶ |
|
۱۳۸۹/۹/۱۵ |
|
۱۳۸۹/۹/۱۳ |
|
۱۳۸۹/۹/۹ |
|
۱۳۸۹/۹/۷ |
|
۱۳۸۹/۹/۶ |
|
۱۳۸۹/۹/۴ |
|
۱۳۸۹/۹/۱ |
|
۱۳۸۹/۸/۳۰ |
|
همكار افتخاري آفران: نگاهي به روابط ايران و الجزاير از ابتدای شکل گیری تاکنون |
۱۳۸۹/۸/۲۹ |
۱۳۸۹/۸/۲۵ |
|
۱۳۸۹/۸/۲۴ |
|
۱۳۸۹/۸/۲۲ |
|
۱۳۸۹/۸/۲۰ |
|
۱۳۸۹/۸/۱۹ |
|
۱۳۸۹/۸/۱۸ |
|
۱۳۸۹/۸/۱۷ |
|
۱۳۸۹/۸/۱۶ |
|
۱۳۸۹/۸/۱۵ |
|
۱۳۸۹/۸/۱۳ |
|
۱۳۸۹/۸/۱۲ |
|
۱۳۸۹/۸/۱۱ |
|
آفران: شرايط تانزانيا و مجمع الجزاير زنگبار پيش از برگزاري انتخابات |
۱۳۸۹/۸/۱۰ |
۱۳۸۹/۸/۹ |
|
۱۳۸۹/۸/۵ |
|
۱۳۸۹/۸/۴ |
|
۱۳۸۹/۸/۳ |
|
۱۳۸۹/۸/۲ |
|
۱۳۸۹/۷/۲۸ |
|
۱۳۸۹/۷/۲۷ |
|
۱۳۸۹/۷/۲۶ |
|
۱۳۸۹/۷/۲۵ |
|
۱۳۸۹/۷/۲۱ |
|
۱۳۸۹/۷/۲۰ |
|
محسن پاك آيين: بررسي علل قطع روابط زامبيا و جموري اسلامي ايران |
۱۳۸۹/۷/۱۹ |
۱۳۸۹/۷/۱۸ |
|
۱۳۸۹/۷/۱۵ |
|
۱۳۸۹/۷/۱۴ |
|
۱۳۸۹/۷/۱۳ |
|
۱۳۸۹/۷/۱۱ |
|
۱۳۸۹/۷/۱۰ |
|
۱۳۸۹/۷/۷ |
|
۱۳۸۹/۷/۶ |
|
۱۳۸۹/۷/۵ |
|
۱۳۸۹/۷/۴ |
|
۱۳۸۹/۷/۳ |
|
۱۳۸۹/۷/۱ |
|
۱۳۸۹/۶/۳۱ |
|
۱۳۸۹/۶/۳۱ |
|
۱۳۸۹/۶/۳۱ |
|
۱۳۸۹/۶/۳۰ |
|
۱۳۸۹/۶/۳۰ |
|
۱۳۸۹/۶/۲۹ |
|
۱۳۸۹/۶/۲۹ |
|
آفران: تظاهرات مردم سومالي در اعتراض به اهانت به قرآن در امريكا |
۱۳۸۹/۶/۲۸ |
۱۳۸۹/۶/۲۴ |
|
آفران: رويدادهاي آفريقا در ماه گذشته (89.05.15-89.06.15) |
۱۳۸۹/۶/۲۳ |
۱۳۸۹/۶/۲۲ |
|
۱۳۸۹/۶/۱۸ |
|
۱۳۸۹/۶/۱۷ |
|
۱۳۸۹/۶/۱۵ |
|
۱۳۸۹/۶/۱۴ |
|
۱۳۸۹/۶/۱۱ |
|
۱۳۸۹/۶/۱۰ |
|
۱۳۸۹/۶/۹ |
|
۱۳۸۹/۶/۸ |
|
۱۳۸۹/۶/۷ |
|
۱۳۸۹/۶/۴ |
|
۱۳۸۹/۶/۳ |
|
۱۳۸۹/۶/۲ |
|
۱۳۸۹/۶/۱ |
|
۱۳۸۹/۵/۳۱ |
|
۱۳۸۹/۵/۲۸ |
|
آفران: رفراندوم قانون اساسي كنيا و تاثير آن بر انتخابات رياست جمهوري (2) |
۱۳۸۹/۵/۲۷ |
۱۳۸۹/۵/۲۶ |
|
۱۳۸۹/۵/۲۵ |
|
۱۳۸۹/۵/۲۴ |
|
۱۳۸۹/۵/۲۱ |
|
آفران: سخنان رييس جمهور امريكا در افتتاحيه همايش رهبران جوان آفريقا |
۱۳۸۹/۵/۲۰ |
۱۳۸۹/۵/۱۹ |
|
۱۳۸۹/۵/۱۸ |
|
۱۳۸۹/۵/۱۷ |
|
۱۳۸۹/۵/۱۴ |
|
۱۳۸۹/۵/۱۳ |
|
آفران: سياست هاي ايالات متحده امريكا در آفريقا از نگاه جاني كارسون |
۱۳۸۹/۵/۱۲ |
۱۳۸۹/۵/۱۱ |
|
۱۳۸۹/۵/۱۰ |
|
۱۳۸۹/۵/۷ |
|
۱۳۸۹/۵/۶ |
|
۱۳۸۹/۵/۴ |
|
۱۳۸۹/۵/۳ |
|
۱۳۸۹/۴/۳۱ |
|
۱۳۸۹/۴/۲۹ |
|
۱۳۸۹/۴/۲۸ |
|
۱۳۸۹/۴/۲۷ |
|
۱۳۸۹/۴/۲۴ |
|
۱۳۸۹/۴/۲۴ |
|
۱۳۸۹/۴/۲۳ |
|
۱۳۸۹/۴/۲۲ |
|
آفران: رفراندوم قانون اساسي كنيا و تاثير آن بر انتخابات رياست جمهوري |
۱۳۸۹/۴/۱۷ |
۱۳۸۹/۴/۱۶ |
|
۱۳۸۹/۴/۱۵ |
|
۱۳۸۹/۴/۱۴ |
|
۱۳۸۹/۴/۱۳ |
|
۱۳۸۹/۴/۱۲ |
|
۱۳۸۹/۴/۹ |
|
۱۳۸۹/۴/۸ |
|
۱۳۸۹/۴/۷ |
|
آفران: اوضاع اسف بار آفريقاي مركزي و نقش فرانسه در پيدايش آن |
۱۳۸۹/۴/۶ |
آفران: پيروزي بر آپارتايد؛ اتحاد و قدرت سياه يا هوشمندي سفيد |
۱۳۸۹/۴/۲ |
۱۳۸۹/۴/۱ |
|
۱۳۸۹/۳/۳۱ |
|
۱۳۸۹/۳/۳۰ |
|
آفران: كنفرانس بازنگري اساسنامه ديوان كيفري بين المللي در اوگاندا |
۱۳۸۹/۳/۲۹ |
۱۳۸۹/۳/۲۷ |
|
۱۳۸۹/۳/۲۶ |
|
۱۳۸۹/۳/۲۳ |
|
۱۳۸۹/۳/۲۲ |
|
۱۳۸۹/۳/۲۰ |
|
آفران: سخنان معاون آفريقاي وزارت امور خارجه ايالات متحده به مناسبت روز آفريقا |
۱۳۸۹/۳/۱۹ |
۱۳۸۹/۳/۱۸ |
|
۱۳۸۹/۳/۱۷ |
|
۱۳۸۹/۳/۱۷ |
|
۱۳۸۹/۳/۱۶ |
|
آفران: همكاري آفريكوم و ديوان بين الملل كيفري، اجراي عدالت در آفريقا ؟! |
۱۳۸۹/۳/۱۳ |
۱۳۸۹/۳/۱۳ |
|
۱۳۸۹/۳/۱۲ |
|
۱۳۸۹/۳/۱۱ |
|
۱۳۸۹/۳/۱۰ |
|
۱۳۸۹/۳/۹ |
|
۱۳۸۹/۳/۸ |
|
۱۳۸۹/۳/۴ |
|
۱۳۸۹/۳/۳ |
|
۱۳۸۹/۳/۲ |
|
۱۳۸۹/۲/۲۹ |
|
۱۳۸۹/۲/۲۸ |
|
۱۳۸۹/۲/۲۷ |
|
۱۳۸۹/۲/۲۶ |
|
۱۳۸۹/۲/۲۵ |
|
۱۳۸۹/۲/۲۳ |
|
۱۳۸۹/۲/۲۲ |
|
۱۳۸۹/۲/۲۱ |
|
۱۳۸۹/۲/۱۹ |
|
۱۳۸۹/۲/۱۸ |
|
۱۳۸۹/۲/۱۶ |
|
۱۳۸۹/۲/۱۵ |
|
۱۳۸۹/۲/۱۲ |
|
۱۳۸۹/۲/۱۱ |
|
۱۳۸۹/۲/۹ |
|
۱۳۸۹/۲/۸ |
|
۱۳۸۹/۲/۶ |
|
۱۳۸۹/۲/۵ |
|
۱۳۸۹/۲/۴ |
|
۱۳۸۹/۲/۲ |
|
۱۳۸۹/۲/۱ |
|
۱۳۸۹/۲/۱ |
|
۱۳۸۹/۱/۲۹ |
|
۱۳۸۹/۱/۲۸ |
|
۱۳۸۹/۱/۲۶ |
|
۱۳۸۹/۱/۲۴ |
|
۱۳۸۹/۱/۲۴ |
|
۱۳۸۹/۱/۱۸ |
|
۱۳۸۹/۱/۱۸ |
|
۱۳۸۹/۱/۱۵ |
|
۱۳۸۹/۱/۱۱ |
|
۱۳۸۹/۱/۱۰ |
|
۱۳۸۹/۱/۹ |
|
۱۳۸۹/۱/۸ |
|
۱۳۸۹/۱/۸ |
|
۱۳۸۹/۱/۸ |
|
۱۳۸۹/۱/۸ |
|
۱۳۸۹/۱/۸ |
|
۱۳۸۹/۱/۸ |
|
۱۳۸۸/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۸۸/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۸۸/۱۲/۲۴ |
|
۱۳۸۸/۱۲/۲۴ |
|
۱۳۸۸/۱۲/۲۳ |
|
۱۳۸۸/۱۲/۲۲ |
|
۱۳۸۸/۱۲/۲۲ |
|
۱۳۸۸/۱۲/۲۲ |
|
۱۳۸۸/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۸۸/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۸۸/۱۲/۱۷ |
|
۱۳۸۸/۱۲/۱۲ |
|
۱۳۸۸/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۸۸/۱۲/۹ |
|
۱۳۸۸/۱۲/۶ |
|
۱۳۸۸/۱۲/۴ |
|
۱۳۸۸/۱۲/۴ |
|
۱۳۸۸/۱۲/۱ |
|
۱۳۸۸/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۸۸/۱۱/۲۱ |
|
۱۳۸۸/۱۱/۱۴ |
|
۱۳۸۸/۱۱/۱۳ |
|
۱۳۸۸/۱۱/۱۰ |
|
۱۳۸۸/۱۱/۸ |
|
آفران: انتخابات رياست جمهوري سودان و تحولات سياسي اخير اين كشور |
۱۳۸۸/۱۱/۵ |
آفران: نشست كارشناسان و شخصيت هاي برجسته مصري درباره ديوار فولادي مصر |
۱۳۸۸/۱۰/۲۲ |
۱۳۸۸/۱۰/۲۰ |
|
۱۳۸۸/۱۰/۲۰ |
|
۱۳۸۸/۱۰/۱۹ |
|
۱۳۸۸/۱۰/۱۲ |
|
۱۳۸۸/۱۰/۱۰ |
|
۱۳۸۸/۱۰/۹ |
|
آفران: مراسم سوگواري دهه اول محرم سال 1431 هجري قمري در نيجريه |
۱۳۸۸/۱۰/۷ |
۱۳۸۸/۱۰/۳ |
|
۱۳۸۸/۱۰/۲ |
|
۱۳۸۸/۱۰/۱ |
|
آفران: اعلام آمادگي مجدد موريتاني براي عضويت در سازمان فرانكفون |
۱۳۸۸/۹/۲۵ |
۱۳۸۸/۹/۱۹ |
|
۱۳۸۸/۹/۱۸ |
|
۱۳۸۸/۹/۱۶ |
|
آفران: چه كسي عامل ربودن كارمندان اسپانيايي در موريتاني است؟ |
۱۳۸۸/۹/۱۱ |
۱۳۸۸/۹/۸ |
|
۱۳۸۸/۹/۱ |
|
آفران: گزارش مدير برنامه خاورميانه بنياد كارنگي با تكيه بر نقش مصر در منطقه |
۱۳۸۸/۸/۳۰ |
۱۳۸۸/۸/۲۹ |
|
آفران: بررسي روابط ايران و لسوتو در حاشيه ديدارهاي مقامات دو كشور |
۱۳۸۸/۸/۲۳ |
۱۳۸۸/۸/۱۹ |
|
۱۳۸۸/۸/۱۹ |
|
۱۳۸۸/۸/۱۷ |
|
آفران: سخنراني شيخ ابراهيم زاكزاكي در مراسم ولادت حضرت مهدي (عج) |
۱۳۸۸/۸/۱۷ |
۱۳۸۸/۸/۱۶ |
|
۱۳۸۸/۸/۹ |
|
۱۳۸۸/۸/۶ |
|
۱۳۸۸/۷/۲۴ |
|
۱۳۸۸/۷/۱۱ |
|
۱۳۸۸/۷/۸ |
|
۱۳۸۸/۷/۸ |
|
۱۳۸۸/۷/۷ |
|
۱۳۸۸/۷/۶ |
|
۱۳۸۸/۷/۴ |
|
۱۳۸۸/۷/۱ |
|
۱۳۸۸/۷/۱ |
|
آفران: افشاي گزارش همكاري سفارت آمريكا در حمله به گروه شيعيان |
۱۳۸۸/۶/۲۸ |
۱۳۸۸/۶/۲۴ |
|
۱۳۸۸/۶/۲۲ |
|
۱۳۸۸/۶/۱۵ |
|
۱۳۸۸/۶/۸ |
|
آفران: جانشين آينده رئيس جمهور مصر، جمال مبارك يا عمر سليمان؟ |
۱۳۸۸/۶/۷ |
۱۳۸۸/۵/۲۵ |
|
۱۳۸۸/۵/۲۴ |
|
۱۳۸۸/۵/۲۲ |
|
۱۳۸۸/۵/۱۷ |
|
۱۳۸۸/۵/۷ |
|
۱۳۸۸/۵/۴ |
|
۱۳۸۸/۵/۱ |
|
۱۳۸۸/۴/۳۱ |
|
۱۳۸۸/۴/۲۳ |
|
۱۳۸۸/۴/۱۰ |
|
۱۳۸۸/۴/۱۰ |
|
۱۳۸۸/۴/۱۰ |
|
۱۳۸۸/۴/۱۰ |
|
۱۳۸۸/۴/۱۰ |
|
۱۳۸۸/۴/۱۰ |
|
۱۳۸۸/۴/۱۰ |
|
۱۳۸۸/۴/۱۰ |
|
۱۳۸۸/۴/۱۰ |
|
۱۳۸۸/۴/۹ |
|
۱۳۸۸/۴/۶ |
|
آفران: بيانيه رئيس جمهور آفريقاي جنوبي در نشست مجمع عمومي سازمان ملل |
۱۳۸۸/۴/۵ |
۱۳۸۸/۴/۳ |
|
۱۳۸۸/۴/۲ |
|
۱۳۸۸/۳/۲۸ |
|
۱۳۸۸/۳/۲۸ |
|
۱۳۸۸/۳/۲۸ |
|
۱۳۸۸/۳/۲۸ |
|
۱۳۸۸/۳/۲۰ |
|
۱۳۸۸/۳/۱۷ |
|
۱۳۸۸/۳/۱۷ |
|
۱۳۸۸/۳/۱۲ |
|
۱۳۸۸/۳/۹ |
|
۱۳۸۸/۳/۹ |
|
۱۳۸۸/۳/۹ |
|
۱۳۸۸/۳/۹ |
|
۱۳۸۸/۳/۹ |
|
۱۳۸۸/۳/۹ |
|
۱۳۸۸/۳/۹ |
|
۱۳۸۸/۳/۶ |
|
۱۳۸۸/۳/۵ |
|
۱۳۸۸/۳/۵ |
|
۱۳۸۸/۳/۴ |
|
۱۳۸۸/۳/۴ |
|
۱۳۸۸/۳/۴ |
|
۱۳۸۸/۳/۴ |
|
۱۳۸۸/۳/۴ |
|
۱۳۸۸/۳/۴ |
|
۱۳۸۸/۳/۴ |
|
۱۳۸۸/۳/۴ |
|
۱۳۸۸/۳/۳ |
|
۱۳۸۸/۳/۳ |
|
۱۳۸۸/۳/۳ |
|
۱۳۸۸/۳/۳ |
|
۱۳۸۸/۳/۳ |
|
۱۳۸۸/۳/۳ |
|
۱۳۸۸/۲/۳۱ |
|
۱۳۸۸/۲/۳۰ |
|
۱۳۸۸/۲/۳۰ |
|
۱۳۸۸/۲/۳۰ |
|
۱۳۸۸/۲/۳۰ |
|
۱۳۸۸/۲/۳۰ |
|
۱۳۸۸/۲/۲۹ |
|
۱۳۸۸/۲/۲۸ |
|
۱۳۸۸/۲/۲۸ |
|
۱۳۸۸/۲/۲۸ |
|
۱۳۸۸/۲/۲۴ |
|
۱۳۸۸/۲/۲۳ |
|
۱۳۸۸/۲/۲۰ |
|
۱۳۸۸/۲/۲۰ |
|
۱۳۸۸/۲/۲۰ |
|
۱۳۸۸/۲/۱۸ |
|
۱۳۸۸/۲/۱۶ |
|
۱۳۸۸/۲/۱۶ |
|
۱۳۸۸/۲/۱۵ |
|
۱۳۸۸/۲/۱۵ |
|
۱۳۸۸/۲/۱۵ |
|
۱۳۸۸/۲/۱۵ |
|
۱۳۸۸/۲/۱۵ |
|
۱۳۸۸/۲/۱۵ |
|
۱۳۸۸/۲/۱۵ |
|
انتخابات دمکراتيک مرحله چهارم پارلمان حزبي و مجالس استاني آفريقاي جنوبي |
۱۳۸۸/۲/۱۵ |
۱۳۸۸/۲/۱۵ |
|
۱۳۸۸/۲/۱۵ |
|
۱۳۸۸/۲/۱۵ |
|
۱۳۸۸/۲/۱۵ |
|
۱۳۸۸/۲/۱۴ |
|
۱۳۸۸/۲/۱۴ |
|
۱۳۸۸/۲/۱۴ |
|
۱۳۸۸/۲/۱۴ |
|
۱۳۸۸/۲/۱۴ |
|
۱۳۸۸/۲/۱۴ |
|
۱۳۸۸/۲/۱۴ |
|
۱۳۸۸/۲/۱۴ |
|
۱۳۸۸/۲/۱۴ |
|
۱۳۸۸/۲/۱۴ |
|
۱۳۸۸/۲/۱۴ |
|
۱۳۸۸/۲/۱۴ |
|
۱۳۸۸/۲/۱۴ |
|
۱۳۸۸/۲/۱۲ |
|
۱۳۸۸/۲/۱۲ |
|
۱۳۸۸/۲/۱۲ |
|
۱۳۸۸/۲/۱۲ |
|
۱۳۸۸/۲/۱۲ |
|
۱۳۸۸/۲/۱۲ |
|
۱۳۸۸/۲/۹ |
|
۱۳۸۸/۲/۹ |
|
۱۳۸۸/۲/۹ |
|
۱۳۸۸/۲/۹ |
|
۱۳۸۸/۲/۹ |
|
۱۳۸۸/۲/۹ |
|
۱۳۸۸/۲/۹ |
|
۱۳۸۸/۲/۹ |
|
۱۳۸۸/۲/۹ |
|
۱۳۸۸/۲/۹ |
|
۱۳۸۸/۲/۹ |
|
۱۳۸۸/۲/۹ |
|
۱۳۸۸/۲/۹ |
|
۱۳۸۸/۲/۹ |
|
۱۳۸۸/۲/۹ |
|
۱۳۸۸/۲/۹ |
|
۱۳۸۸/۲/۹ |
|
۱۳۸۸/۲/۹ |
|
۱۳۸۸/۲/۹ |
|
۱۳۸۸/۲/۹ |
|
۱۳۸۸/۲/۹ |
|
۱۳۸۸/۲/۹ |
|
۱۳۸۸/۲/۹ |
|
۱۳۸۸/۲/۹ |
|
۱۳۸۸/۲/۹ |
|
۱۳۸۸/۲/۹ |
|
۱۳۸۸/۲/۹ |
|
۱۳۸۸/۲/۹ |
|
۱۳۸۸/۲/۹ |
|
۱۳۸۸/۲/۹ |
|
۱۳۸۸/۲/۹ |
|
۱۳۸۸/۲/۹ |
|
۱۳۸۸/۲/۸ |
|
۱۳۸۸/۲/۸ |
|
۱۳۸۸/۲/۸ |
|
۱۳۸۸/۲/۸ |
|
۱۳۸۸/۲/۸ |
|
۱۳۸۸/۲/۸ |
|
۱۳۸۸/۲/۸ |
|
۱۳۸۸/۲/۸ |
|
۱۳۸۸/۲/۸ |
|
۱۳۸۸/۲/۸ |
|
۱۳۸۸/۲/۷ |
|
۱۳۸۸/۲/۷ |
|
۱۳۸۸/۲/۶ |
|
۱۳۸۸/۲/۶ |
|
۱۳۸۸/۲/۶ |
|
۱۳۸۸/۲/۶ |
|
۱۳۸۸/۲/۶ |
|
۱۳۸۸/۲/۶ |
|
۱۳۸۸/۲/۶ |
|
۱۳۸۸/۲/۶ |
|
۱۳۸۸/۲/۶ |
|
۱۳۸۸/۲/۶ |
|
۱۳۸۸/۲/۶ |
|
۱۳۸۸/۲/۶ |
|
۱۳۸۸/۲/۶ |
|
۱۳۸۸/۲/۶ |
|
۱۳۸۸/۲/۶ |
|
۱۳۸۸/۲/۶ |
|
۱۳۸۸/۲/۶ |
|
۱۳۸۸/۲/۶ |
|
۱۳۸۸/۲/۶ |
|
۱۳۸۸/۲/۶ |
|
۱۳۸۸/۲/۶ |
|
۱۳۸۸/۲/۵ |
|
۱۳۸۸/۲/۵ |
|
۱۳۸۸/۲/۵ |
|
۱۳۸۸/۲/۵ |
|
۱۳۸۸/۲/۳ |
|
۱۳۸۸/۲/۳ |
|
۱۳۸۸/۲/۳ |
|
۱۳۸۸/۲/۳ |
|
۱۳۸۸/۲/۳ |
|
۱۳۸۸/۲/۳ |
|
۱۳۸۸/۲/۲ |
|
۱۳۸۸/۲/۲ |
|
۱۳۸۸/۲/۲ |
|
۱۳۸۸/۲/۲ |
|
۱۳۸۸/۲/۲ |
|
۱۳۸۸/۲/۲ |
|
۱۳۸۸/۲/۲ |
|
۱۳۸۸/۲/۱ |
|
۱۳۸۸/۲/۱ |
|
۱۳۸۸/۲/۱ |
|
۱۳۸۸/۲/۱ |
|
۱۳۸۸/۲/۱ |
|
۱۳۸۸/۲/۱ |
|
۱۳۸۸/۲/۱ |
|
۱۳۸۸/۲/۱ |
|
۱۳۸۸/۲/۱ |
|
۱۳۸۸/۲/۱ |
|
۱۳۸۸/۲/۱ |
|
۱۳۸۸/۲/۱ |
|
۱۳۸۸/۲/۱ |
|
۱۳۸۸/۱/۲۹ |
|
۱۳۸۸/۱/۲۹ |
|
۱۳۸۸/۱/۲۹ |
|
۱۳۸۸/۱/۲۹ |
|
۱۳۸۸/۱/۲۹ |
|
۱۳۸۸/۱/۲۹ |
|
۱۳۸۸/۱/۲۹ |
|
۱۳۸۸/۱/۲۹ |
|
۱۳۸۸/۱/۲۹ |
|
۱۳۸۸/۱/۲۹ |
|
۱۳۸۸/۱/۲۹ |
|
۱۳۸۸/۱/۲۹ |
|
۱۳۸۸/۱/۲۹ |
|
۱۳۸۸/۱/۲۷ |
|
۱۳۸۸/۱/۲۷ |
|
۱۳۸۸/۱/۲۷ |
|
۱۳۸۸/۱/۲۷ |
|
۱۳۸۸/۱/۲۷ |
|
۱۳۸۸/۱/۲۷ |
|
۱۳۸۸/۱/۲۷ |
|
۱۳۸۸/۱/۲۷ |
|
۱۳۸۸/۱/۲۷ |
|
۱۳۸۸/۱/۲۷ |
|
۱۳۸۸/۱/۲۷ |
|
۱۳۸۸/۱/۲۷ |
|
۱۳۸۸/۱/۲۷ |
|
۱۳۸۸/۱/۲۷ |
|
۱۳۸۸/۱/۲۷ |
|
۱۳۸۸/۱/۲۷ |
|
۱۳۸۸/۱/۲۷ |
|
۱۳۸۸/۱/۲۷ |
|
۱۳۸۸/۱/۲۷ |
|
۱۳۸۸/۱/۲۷ |
|
۱۳۸۸/۱/۲۷ |
|
۱۳۸۸/۱/۲۷ |
|
۱۳۸۸/۱/۲۷ |
|
۱۳۸۸/۱/۲۷ |
|
۱۳۸۸/۱/۲۷ |
|
۱۳۸۸/۱/۲۷ |
|
۱۳۸۸/۱/۲۷ |
|
۱۳۸۸/۱/۲۷ |
|
۱۳۸۸/۱/۲۷ |
|
۱۳۸۸/۱/۲۷ |
|
۱۳۸۸/۱/۲۷ |
|
۱۳۸۸/۱/۲۷ |
|
۱۳۸۸/۱/۲۷ |
|
۱۳۸۸/۱/۲۷ |
|
۱۳۸۸/۱/۲۷ |
|
۱۳۸۸/۱/۲۷ |
|
۱۳۸۸/۱/۲۷ |
|
۱۳۸۸/۱/۲۷ |
|
۱۳۸۸/۱/۲۷ |
|
۱۳۸۸/۱/۲۴ |
|
۱۳۸۸/۱/۱۸ |
|
۱۳۸۸/۱/۱۲ |
|
۱۳۸۸/۱/۱۲ |
|
۱۳۸۸/۱/۱۱ |
|
۱۳۸۸/۱/۱۱ |
|
۱۳۸۸/۱/۱۱ |
|
۱۳۸۸/۱/۱۱ |
|
۱۳۸۸/۱/۱۱ |
|
۱۳۸۸/۱/۱۱ |
|
۱۳۸۸/۱/۱۱ |
|
۱۳۸۸/۱/۱۱ |
|
۱۳۸۸/۱/۱۱ |
|
۱۳۸۸/۱/۱۱ |
|
۱۳۸۸/۱/۱۱ |
|
۱۳۸۸/۱/۱۱ |
|
۱۳۸۸/۱/۱۱ |
|
۱۳۸۸/۱/۱۱ |
|
۱۳۸۸/۱/۱۱ |
|
۱۳۸۸/۱/۵ |
|
۱۳۸۷/۱۲/۲۸ |
|
۱۳۸۷/۱۲/۲۷ |
|
۱۳۸۷/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۸۷/۱۲/۲۶ |
|
۱۳۸۷/۱۲/۲۵ |
|
۱۳۸۷/۱۲/۲۵ |
|
۱۳۸۷/۱۲/۲۵ |
|
۱۳۸۷/۱۲/۲۴ |
|
۱۳۸۷/۱۲/۲۳ |
|
۱۳۸۷/۱۲/۲۲ |
|
۱۳۸۷/۱۲/۲۲ |
|
۱۳۸۷/۱۲/۲۱ |
|
۱۳۸۷/۱۲/۲۰ |
|
۱۳۸۷/۱۲/۲۰ |
|
۱۳۸۷/۱۲/۲۰ |
|
۱۳۸۷/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۸۷/۱۲/۱۹ |
|
۱۳۸۷/۱۲/۱۷ |
|
۱۳۸۷/۱۲/۱۷ |
|
۱۳۸۷/۱۲/۱۶ |
|
۱۳۸۷/۱۲/۱۶ |
|
۱۳۸۷/۱۲/۱۶ |
|
۱۳۸۷/۱۲/۱۶ |
|
۱۳۸۷/۱۲/۱۳ |
|
۱۳۸۷/۱۲/۱۳ |
|
۱۳۸۷/۱۲/۱۳ |
|
۱۳۸۷/۱۲/۱۳ |
|
۱۳۸۷/۱۲/۱۲ |
|
۱۳۸۷/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۸۷/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۸۷/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۸۷/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۸۷/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۸۷/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۸۷/۱۲/۱۰ |
|
۱۳۸۷/۱۲/۹ |
|
۱۳۸۷/۱۲/۹ |
|
۱۳۸۷/۱۲/۷ |
|
۱۳۸۷/۱۲/۷ |
|
۱۳۸۷/۱۲/۴ |
|
۱۳۸۷/۱۲/۳ |
|
۱۳۸۷/۱۲/۱ |
|
۱۳۸۷/۱۲/۱ |
|
۱۳۸۷/۱۲/۱ |
|
۱۳۸۷/۱۱/۲۸ |
|
۱۳۸۷/۱۱/۱۸ |
|
۱۳۸۷/۱۱/۸ |
|
۱۳۸۷/۱۱/۸ |
|
۱۳۸۷/۱۱/۶ |
|
۱۳۸۷/۱۱/۶ |
|
۱۳۸۷/۱۰/۳۰ |
|
۱۳۸۷/۱۰/۲۰ |
|
۱۳۸۷/۱۰/۱۷ |
|
۱۳۸۷/۱۰/۱۲ |
|
۱۳۸۷/۱۰/۸ |
|
۱۳۸۷/۱۰/۸ |
|
۱۳۸۷/۱۰/۷ |
|
۱۳۸۷/۹/۳۰ |
|
۱۳۸۷/۹/۱۱ |
|
۱۳۸۷/۹/۱۰ |
|
۱۳۸۷/۹/۹ |
|
۱۳۸۷/۹/۸ |
|
۱۳۸۷/۹/۸ |
|
۱۳۸۷/۹/۷ |
|
۱۳۸۷/۹/۷ |
|
۱۳۸۷/۹/۶ |
|
۱۳۸۷/۹/۶ |
|
۱۳۸۷/۹/۵ |
|
۱۳۸۷/۹/۲ |
|
۱۳۸۷/۹/۱ |
|
۱۳۸۷/۸/۳۰ |
|
۱۳۸۷/۸/۱۹ |
|
۱۳۸۷/۸/۱۹ |
|
۱۳۸۷/۸/۱۹ |
|
۱۳۸۷/۸/۱۹ |
|
۱۳۸۷/۷/۲۳ |
|
۱۳۸۷/۷/۲۳ |
|
۱۳۸۷/۷/۲۳ |
|
۱۳۸۷/۷/۲۳ |
|
۱۳۸۷/۷/۲۳ |
|
۱۳۸۷/۷/۸ |
|
۱۳۸۶/۲/۲۹ |
|
۱۳۸۶/۲/۱ |
|
۱۳۸۵/۱۲/۲۳ |