پس از به رسمیت شناخته شدن سودان جنوبی توسط جمهوری اسلامی ایران آینده روابط این دو کشور را چگونه ارزیابی می کنید؟
لطفا پس از رای دهی دلایل خود را در قسمت "ارسال نظر" ذکر کنید.
نظرسنجی در تاریخ ۱۳۹۰/۵/۳ ۲۱:۳۰ به پایان رسیده است
عدم برقراری هرگونه رابطه بین دو کشور 23 % 23 % (46)
گسترش روابط متقابل و همه جانبه در حد ایجاد سفارتخانه 35 % 35 % (70)
عدم برقراری روابط سیاسی و اکتفا به روابط اقتصادی 41 % 41 % (82)
همه رای ها: 198


 
بی‌شک دیدگاه هر کس نشانه‌ی تفکر اوست، ما در برابر نظر دیگران مسئول نیستیم

 

 کارشناس آفریقا

با سلام
از توجه شما به مسائل آفریقایی مرتبط با ایران ممنونم.

پس از انقلاب، روابط میان ایران و سودان در سطوح بالا دنبال شده است. بنابراین تجزیه این کشور پهناور جایی برای بی تفاوتی مقامات کشورمان نمی گذارد.

به نظر من کشورمان می تواند از تجربه مصر استفاده کند.
با توجه به اینکه تمام زیرساخت های سودان جنوبی غربی بوده و از طرفی آمریکا، اسرئیل و انگلیس به نوعی قیمان تاسیس این کشور هستند، مشکلات عدیده ای بر سر راه ایران برای ایجاد رابطه با سودان جنوبی وجود دارد.

همچنین مردم سودان جنوبی مشترکات خاصی با ما نداشته و ارتباطات ریشه ای با این کشور می تواند روابط استراتژیک ایران با خارطوم را تحت تاثیر قرار دهد.

در واقع در بررسی فرصت و هزینه، منافع جمهوری اسلامی ایران در آن است که تنها با برسمیت شناختن سودان جنوبی خود را در مقابل جامعه بین المللی قرار نداده و از طرفی با اتخاذ مدل ارتباط ما با مصر در زمان مبارک پل های احتمالی پیش روی را از بین نبرد.

ما باید برای سودان جنوبی برنامه داشته باشیم. باید بدانیم چه می خواهیم و از چه راه و با چه ابزاری به اهداف خود برسیم.

فرستنده شاخه

 

 پاسخ به کارشناس آفریقا

مصر به هیچ عنوان با سودان جنوبی قابل مقایسه نیست. کشورهای بسیاری وجود دارند که با رژیم صهیونیستی ارتباط برقرار کرده اما ایران با آن ها قطع ارتباط نکرده است.
اتفاقا در حال حاضر فرصت بسیار مناسبی برای ایران پیش آمده است که در یکی از پایگاه های رژیم صهیونیستی (سودان جنوبی) فعالیت کند. پس بهتر است از این فرصت به نفع خود بهره برداری نماید.
از طرفی قیع ارتباط ایران با سودان جنوبی، تاثیر چندانی در رسیدن رژیم صهیونیستی به اهدافش نمی کند بللکه تا حدی به این رژیم کمک نیز می شود.

فرستنده شاخه

 

 پاسخ به کارشناس آفریقا

سودان جنوبی با مصر قابل مقایسه نیست.
مصر کشوری متمدن با قدمت تاریخی کهن است اما سودان جنوبی کشوری تازه تاسیس می باشد.
پایه تشکیل دولت مصر را خود مصری ها بنا نهادند در حالی که بستر ایجاد دولت تازه تاسیس سودان جنوبی کاملا غربی است.
مردم مصر مردمی با فرهنگ هستند و تعداد نخبگان در آن بیشمار است اما سطح سواد در سودان جنوبی بسیار پایین است.
و بسیاری تفاوت های دیگر.

اما اگر منظور دوست ما استفاده از "مدل" ارتباطی ایران با مصر در زمان مبارک باشد، بنده با ایشان موافق هستم.
یعنی ما این کشور را تنها برسمیت بشناسیم اما رابطه سیاسی با آ نها برقرار نکنیم.
البته هر چند برای ارتباطات اقتصادی موانع متعددی وجود دارد اما نباید قابلیت های این کشور برای سرمایه گذاری های بخش خصوصی را نادیده بگیریم چراکه این کشور برای ثبات خود نیاز به هر گونه کمک های اقتصادی و تولید زیرساخت های توسعه دارد

فرستنده شاخه

 

 vjasfa

<a href=http://clisioriest.com>clisioriest</a>
9a45wxtzh6ag4p75ax

فرستنده شاخه

 

 essayflixx.com

essay <a href=http://essayflixx.com> essay writing tips </a> here "http://essayflixx.com" - write my essay top essay writing services http://essayflixx.com

فرستنده شاخه

 

 جنوب سودان

همین قدر که ما بتوانیم دولت شمال سودان را حفظ کنیم، کار بزرگی انجام داده ایم، ایجاد جای پا در جنوب سودان بماند در جای خود!

فرستنده شاخه

 

 پاسخ به جنوب سودان

یکی از بهترین راه های کمک به شمال سودان، ایجاد رابطه ای مناسب با جنوب است. در هر حالتی برقراری ارتباط با جنوب سودان به نفع ایران، سودان و ... به ضرر غرب و رژیم صهیونیستی است

فرستنده شاخه

 

 اینقدر رویایی نباشید

اینقدر رویایی نباشید.

ما با کشورهای دیگه چه کردیم که این بار حرص سودان جنوبی رو می خوریم.

این همه نوافقنامه امضا شده و به جایی نرسیده رو زمین مونده حالا می خواین یه قوز دیگه رو قوزای قبلی بذارین.

فرستنده شاخه

 

 یه دوست

من هم با این دوستمون موافقم. اگه یه آمار از وزارت خارجه بگیرید متوجه قراردادهای تجاری و غیر تجاری ایران با کشورهای آفریقایی می‌شیم که بدون هیچ پیگیری بصورت تعلیق درآمده و متاسفانه مایه آبروریزی ما شده‌اند.
به اعتقاد من مسئولان روابط خارجی باید روحیه انقلابی داشته باشند تا بشه آرمان‌های انقلاب رو در سراسر دنیا منتشر کرد. با این وضعیت موجود نمی‌شد امیدی به برقراری روابط مجدد داشت. چون چندان بعید نیست که آینده روابط با سودان جنوبی هم به سرنوشت نیجریه، سنگال و ... مبتلا بشه!
باید فرهنگ سازی کرد و شما به عنوان یه "اتاق فکر" مسئول هستید!

فرستنده شاخه

 

 پاسخ به اینقدر رویایی نباشید

اصلا ارتباط با سودان جنوبی به دلیل اهمیت سودان جنوبی نیست بلکه به دلیل فشار بر رژیم صهیونیستی و غرب است که مهم است و گرنه سودان جنوبی چندان اهمیتی برای ایران ندارد.
از طرفی در حال حاضر فرصتی برای این پیش آمده است که اگر بتواند از آن استفاده کند به نتایج بسیار مثبتی خواهد رسید و اگر هم در این کار شکست بخورد، وضعش چندان تغییری نمی کند.
استفاده از این فرصت مانند بازی است که باخت ندارد

فرستنده شاخه

 

 فشار بر رژیم صهیونیستی!!؟

با سلام
نگاه شما به موضوع سودان جنوبی و فرصت احتمالی برای ایران در راستای فشار آوردن به رژیم صهیونیستی ظریف و جالب توجه بود -نکته ای که دیگران به آن توجه نداشتند. اما بنده به دو دلیل با این نظر همراه نیستم:

1) آیا بهتر نیست که ما در همان میدان های مبارزه با رژیم صهیونیستی موجود در آفریقا فعال تر عمل نموده و کارشکنی های آنان را خنثی کنیم و بعد به دنبال ایجاد صحنه های جدید مبارزه باشیم؟ یعنی حضور خود را در کشورهایی مانند سنگال، نیجریه، آفریقای جنوبی و مصر مستحکم نماییم. آیا ترمیم لرزش های بوجود آمده در روابط بین ایران و نجیریه، سنگال و گامبیا در اولویت قرار ندارد؟ آیا در زمان فعلی که سوء تردیدها و نگرانی هایی که درباره ایران، بویژه در غرب آفریقا بوجود آمده، دست و پنجه نرم کردن با رژیم صهیونیستی برای ما منفعت دارد؟ یا اینکه علاوه بر بی اعتماد سازی و ترش رویی مقامات و مردم سودان شمالی، در صورت ایجاد رابطه با سودان جنوبی، خطر بزرگتر دیگری هم ما را تهدید می کند؟

2) ارتباط با سودان جنوبی فرصت بدون هزینه ای نیست چراکه اولا تمایل سواکیر برای ایجاد رابطه با ایران کاملا سیاسی و بازی با افکار عمومی و در واقع تلاش این کشور برای رسیدن به ثبات اولیه است ثانیا با وجود دشمنان قسم خورده ایران و شرایط موجود در سودان جنوبی هیچ تضمینی در بقای روابط با این کشور وجود ندارد. درواقع هزینه بسیار سنگینی را در صورت قطع روابط با سودان جنوبی خواهیم پرداخت که مهمترین آن تحت الشعاع قرار گرفتن سودان شمالی است.

فرستنده شاخه

 

 پاسخ به فشار بر رژیم صهیونیستی!!؟

1- فرصت به وجود آمده در سودان جنوبی بسیار ناب تر از فرصت های دیگر در کشورهایی همچون نیجریه و ... است چراکه در حال حاضر سودان جنوبی از برقراری با ایران (همانند دیگر کشورها) استقبال گسترده ای می کند. علاوه بر این ایجاد یک پایگاه در قلب تازه رژیم صهیونیستی (سودان جنوبی) فرصتی است که قابل مقایسه با کشورهای دیگر نیست.
2- در صورت قطع ارتباط سودان جنوبی با ایران در آینده، اگر این قطع ارتباط به دلیل عدم کم کاری و ضعف ما (همانند آن چیزی که در گامبیا و سنگال رخ داد) نباشد، نه تنها به حیثیت ایران لطمه ای وارد نمی شود بلکه باعث قدرتمند شدن چهره ایران در دنیا خواهد شد.
3- علاوه بر اینها کشوری همچون سودان، از ارتباط ایران با سودان جنوبی استقبال خواهد نمود چراکه این مطلب یک اهرم فشار بر سودان جنوبی خواهد بود.
پس این ارتباط از جهات مختلفی به نفع ایران خواهد بود و به ضرر دشمن قسم خورده ایران یعنی رژیم صهیونیستی

فرستنده شاخه

 

 ml8mjg

<a href=http://clisioriest.com>clisioriest</a>
mbfumtb80whtcpcprj

فرستنده شاخه

 

 ecrddw

<a href=http://clisioriest.com>clisioriest</a>
t8cy7606mrjetbuhd3

فرستنده شاخه